Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik no, je sranda, že to tak sestřička v ordinaci konstatovala taky😂... nato, že mi hrozil předčasný... Opravdu komedie...ale možná budu raději přenášet, vzhledem k mým pokusům s aniballem, budu ráda, když budu mít nějaký čas navíc na nacvičení 😀 když si tam neumím strčit ani takový balónek, tak opravdu nevím, jak ze mě vyleze ta hlava! 😀
@skretik já bych se do svého auta nenasoukala už. Trpím i jako spolujezdec. Malý má hlavu někde v trisle. A mám staré auto,to než bych připravila,tak jsem tam dřív a pohodlněji busem. Naštěstí je v dosahu. Začala jsem jezdit loni koncem března,takže na zimu nejsem zvyklá. Tak tipuju že bych začala po 6 nedělí jezdit zase.
@skretik já taky řídím prakticky denně, bez auta bych se nikam nedostala. Ale občas už si říkám ze už bych měla brzdit, zejména když jsem minuly tyden na sněhu trochu dostala smyk... snažím se to moc si to nepřipouštět. Minule jsem řídila ještě cca v 11, v 15:05 jsem měla po porodu. 😂Není to ideál ale nechci a němužu být na nikom závislá 😉
@beruska125 ja si taky delam srandu, ze se nakonec odvezu do porodnice sama nebo si vezmu ubera :D
@andelka ja si nedovedu predstavit nejezdit autem, ale je to opravdu dost moje lenost
@skretik
@beruska125 já moc neřídím,musela jsem teda od loňska denně,jinak bych nedostala kluky včas do škol a sebe do práce,ale jezdím jen krátké známé trasy. Přestala jsem když malý začal bolestivě kopat a začalo mě bodat v podbřišku,a taky když začala zima. Už jsem si nevěřila. Jsem malá a mám sedadlo hodně dole a volant nízko a blízko. Teď už bych se nevešla vůbec. Po porodu se zase rozjezdim a asi pořídíme i jiné auto. Budeme muset jezdit dvěma auty,když budeme mít na víkend všechny děti.
@andelka ja mam SUV, takove to vyssi, takze to jde, ale kdyz vlezu k mame do nizkeho auta, tak je to taky pruser, to bych asi moc daleko nedojela :D . Vcera u kadernice to bylo sileny taky... strasne ji to trvalo a ja uz po hodine myslela, ze ji utecu...sedet v klidu na zidly byl nadlisdky ukol .. nakonec z toho byly 2hodiny a ted jsem rada, ze jsem to stihla jeste ted, pozdeji uz bych to asi nedala.
Ono hodně záleží i na tom,jak se rodí. Na zásazích zvenčí,na rychlosti postupu porodu,na poloze,na zkušenosti PA..a to se někde nedá ovlivnit moc. Mně u prvního smikli,podle mě proto,že byla špatná komunikace, nechápala jsem co po mně PA chce,rodila víc vleže než podruhé,nakonec malý se furt vracel,tak mi přidrželi břicho,strihli a bylo. Šití si pamatuju dodnes,i když to bylo s anestézii, prý. A pak jsem se o spodek musela starat. U druhého už jsem věděla,i že můžu tlačit bez obav, protože to prostě dám,a neměla jsem ani škrábnutí. A nemusela pak spodek vůbec řešit.
Vím,že kdybych porodila dřív,tak by nástřih asi holt byl a též bych to přežila. Ale budu se snažit tomu předejít,protože si pamatuju ten luxus porodu bez poranění.
@val333 vydrž. Já poprvé cítila fest skoro prázdný balónek. První den jsem dala 20 cm a měla depku ( bo mi všichni tvrdí,že u třetího je to zbytečné) a dneska jsem dala 24. Teď budu mít dva dny pauzu,tak snad v pondělí to bude dobře pokračovat. Minule jsem v tomto tt už měla 27-28.. to je teď dost utopie. Ale hodně udělá i rozvolnění v posledních týdnech a taky hormony při porodu. Ale těch 30 bych dát chtěla no.
U nás v porodnici mě minule,jako druhorodicku bez poranění brali jako raritu a PA se mě na Epino vyptávala. Takže tak no. Jinde rodit nechci,ty naše špitály vyjdou nastejno a vlastní PA se tu moc nevede.
@skretik jojo v Motole. Příští čtvrtek jdu už do poradny tam 🙂
Jinak kufr už mám taky zabaleny a nejvíc místa mi zabral župan a ručníky. Jinak tam fakt skoro nic nepotřebuješ
@andelka Ty jo, tak to toho fakt budes mit hodne jeste s dvema detma a manzelem v praci.. to obdivuju. Jinak presne tuhle polohu jsem pri tom vytlacovani zaujala 🙂 Ted hluboky drep s kolenama od sebe a rovny zada..docela to slo.
Holky, dneska mam taky poprve pocit, ze uz bych nejradsi rodila, a to kvuli vaze. 15 kg nahore, fuj! Na kontrole bylo vsechno ok, mimi ma 2,5kg no a ja se muzu pripravit asi na tu 20ctku kg ..TP mam az 17.2. ..A to me vsichni rikaj jak mam maly bricho, ani si neprijdu nejak tlusta.. ale z 56 uz mam 71 kg eh. No a jeste ke vsemu se fakt bojim spis prenaseni. Cipek (ted jsem 35tt) ma 4 cm, ani se nehnul, ja to teda tusila, protoze se fakt nejak predporodne necitim.. Mate to nekdo takhle ten cipek dlouhy? Doktorka rikala, ze uz by se teda mohl zkracovat 🙂)
@arielka222 ja tam pujdu taky pravdepodobne ve ctvrtek , ale jeste nevim v kolik 🙂. Mas kufr jo? taky jsem si rikala, ze vezmu kufrik, ale prijde mi to divny jit rodit s kufrem :D :D :D
@jednaholkaa na mě dneska vykouklo 77 kg. Začínala jsem na 64,5 asi. Ale každý den mi to váží trošku jinak. Malý měl před týdnem odhad 2,7 tak jsem zvědavá s čím půjdu rodit a kolik tam zůstane. Vždycky jsem to během pár měsíců shodila,ale to jsem měla max 74 kg. Já myslím že na 20 se už nedostaneš.
Čípek nevím,co jsem byla naposledy u jiného Dr,tak říkal nějak 2,5-3 cm, ale to byl nějaký 32 tt.
@andelka Ty blaho, 2 -3 cm ve 32 tt 🙂) Sakra.. No, kez by mela pravdu, tech 20 by bylo opravdu hodne. Co me desi, ze jsem za posledni mesic pribrala vic nez za ten predtim. Ale jo, schazovani snad pujde si myslim..Spis jsem si rikala, ze tech 15 by bylo fajn, ale to uz mam ted 🙂) Doufam, ze se zbytecne nervu lnenym seminkem abych pak skoncila na cisari 🙂 No a ty datle, pomohli mi rodit v terminu, akorat jako totalni kulicka :D
holky od ktereho tydne cvicite s anibalem ? jsem ted 33+5 mam zacit od 36 ? cekam prvni tak se chci raci pripravit 😆
@cimartinka já od 36+0. Mám dojem že minule jsem začínala už v tom týdnu předtím. Teď jsem čekala na kontrolu,na zjištění polohy.
@jednaholkaa to je normální. Já hodně přibrala po 20 tt, pak moc ne,a teď to zas letí. A u prvního jsem měla celkem 7,5 kg a z toho poslední 4 kg jsem přibrala za poslední 4 týdny. To jsem hleděla. A nebyla to voda,otoky jsem nikdy neměla.
Datle už mám koupené,ale začnu až tak za týden.
@andelka Ja taky nemam otoky, tak to asi voda teda taky nebude..
@skretik já sem objednana na 12.00. Jojo malým kufrem, než tahat 2 menší tašky tak sem to dala vše do jednoho. Minule sem to mela taky tak a vím že se vejde do skříně na porodním boxu, manzel pak odveze věci použíte při porodu a zůstanou jen na šestinedělí a oblečení pro mimi 🙂
@silwiin nevzdavej to 🙂 ja u prvni zacinala na 16-17 uz nevim ale bylo to dost malo a dost stipalo ale pak se to prehouplo a vzdy to slo pak uz treba o cm a nakonec jsem dala nejak k ty 30 nebo tesne pod uz si nepamatuju a to posledni tyden pred porodem jsem necvicila, mala mela hlavu 34 a byla jsem bez poraneni, nastrihu, vse v poradku a hned po porodu jak kdyz jsem nerodila takze to jeste zkus ono to pujde a dle meho mi to pomohlo a diky tomu jsem nemela ani steh ani poraneni 🙂
jinak hlasim mal se pretocila taky hlavou dolu, koncim 34tt tak si dal na cas a stihla to tak taky zacnu s cvicenim

@val333 ty se neboj, ty budes prenaset :D :D :D