icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

ajdamajda
14. led 2019

Já jsem asi jediná kdo nemá zavinovacku, postýlku .. když nepočítám tu skládací po bytě na ježdění třeba když se budu koupat 😀
Jinak já mám děti vždy vedle sebe a spí na klinku či brisku přikryte vlastní peřinou . Nebo spí u prsa u mě a já na boku .
Prvorozený mi spal v perovem polštáři a jinak spát nechtěl (vedle mě) . Jsem zvědavá jaký styl si vybere třetí prcek .
Mám teda od mamky nabídnutou zavinovacku taky ale u kluků jsem ji použila asi 3x .
Stejně už se docela těším na ty prcky . Dnes už jsem malé říkala ze by klidně mohla na svět když už máme všechno ... 😂 jsem zvědavá

jessulka
14. led 2019

To je tak,kdyz jsem si vymyslela 18 dni pred porodem malovat 😂 Ale mame hotovou ložnici a pokojíček. Zítra uz jen chodbu. Z obýváku a z kuchyne bylo od pátku skladiště. Ted jsem si konečně sedla, udelala nám večeři a odpocivam. M. maloval sám,ja mu akorát oblepila futra, vypínače, okna, lišty, topení a trubky. Ale pak kdyz se nanášely ty krámy zpátky do pokojů, tak uz to bylo děsný. Mamka nám prisla pomoct umýt okna, taťka zase přišel pomoct stěhovat nabytek. Verunky pokojíček hrozně prokoukl, tak vám ho zitra vyfotim. A uz ji tam stoji nová skříň.

jessulka
14. led 2019
bombat
14. led 2019

@jessulka Taky mám radost, že jsme stihli vymalovat, naše ložnice teď úplně voní čistotou. Ale ten binec, co se při tom vyvalí je fakt hrozný.

jessulka
15. led 2019

@bombat Ten bordel je fakt hroznej, slevzase člověk vidí, co vsechno nasysli. Takze mne dnes čeká třídění a vyhodím, co opravdu nepoužíváme, nebo s cim si holky v pokojíčku nehrají. Je zbytečné to mít, když uz se to dýl jak rok nevyužívá.

jessulka
15. led 2019

Terezka bude mit postýlku povlečenou, spinkat bude v zavinovacce a prikryvat ji budu nejakou slabsi larisou, kterou povleknu do toho nového povlečení, které jsem koupila. Az vyroste ze zavinovacky, tak mám pro ní spací pytel.

arielka222
15. led 2019

@seveneye já budu mimi přikrývat peřinkou, jen nebude mít polštář a bude v hnízdečku. Pokud bude chtít být v zavinovacce tak přikryju jen deckou, tak uvidíme. 🙂

ajdamajda
15. led 2019

@andelka jo první dobu porodní jsem chodila po bytě ,ještě připravovala veci a pustila si hudbu a houpala se do rytmu. Postupovalo to fakt rychle

misak48
15. led 2019

Taky mám pořízené všechno - perinku, zavinovačku, lehké deky a i jsem podědila dva spací pytle. Tak až bude malá na světě, tak prostě vyzkouším, co nám bude vyhovovat 🙂
Holky já už fakt nutně porodit, přestávám to zvládat ☹ začalo to tím, že jsem se včera nemohla pomalu poskládat do auta, jak mě bolí břicho. Copak o to, auto prostě ozelim a budu zavřená doma. Jenže do toho mě kromě bolavého břicha ještě strašně chytá kyčel a to je prostě průšvih, protože nemůžu ležet ani na jednom boku. V noci jsem se kvůli kreci v čele nože stěhovala do obýváku, že budu spát v polosede na gauči, jenže to zas nejde, protože mě bolí zebra ☹ a naší malé se prostě ven nechce a nechce... Včera jsem zkoušela celé odpoledne všechny možné řady na vyvolání a skončilo to jen dvěma lehkými křečemi v podbřišku v průběhu noci. Jinak ani ťuk...

yvonneullmann
15. led 2019

@jessulka jj 31.1 uz to mam jiste. 🙂 tak to je Super 🙂))

yvonneullmann
15. led 2019

@garfa4 Jj ted jsem byla u doktora a je top ty skriply mezizeberni nerv. Muze to pry bolet az 3tydny. Jedine co tak nahřívat. No šílený :/

andelka
15. led 2019

@misak48 diiy tomu jak je to ke konci už náročné,se člověk těší na porod. Já už jsem též čím dál horší. Večer jsem jak lazar,v noci skucim při každém přetočení.Bricho tvrdne a je to nepříjemné. Včera byla z hodiny na hodinu venku taková námraza a kluzko,že jsem byla ráda,že jsme s klukama v pořádku došli domů. Manžel jel večer domů autem,a taky si užil jak to klouzalo.

seveneye
15. led 2019

@yvonneullmann Chudero,co RHB to asi nepomůže co?

val333
15. led 2019

Tak mám poradnu zasebou... Na porod to zatím pořád nevypadá 😀... A jinak jdu dneska na den otevřených dveří do porodnice...

skretik
15. led 2019

@yvonneullmann tak snad nejakym uvolnovacim cvikem se to srovna :( . nbeo fakt zkusit nejakou RHB.

Ja jsem ted 3dny byla porad na nohou, porad nekde litala a jsem teda total ko, bricho me boli, podbrisek zas jak nakopanej..dokonce se mi zdal sen, ze jsem byla v lese na houbach a upadla jsem a mela bricho jednu velkou modrinu...presne tak me boli, kotniky uz nemam vubec ... no dneska jsem si rekla, ze nebudu delat vubec nic. Jen dobalim tu tasku a vyzvednu syna s kamosema ze skoly. Zatim fakt nic nedelam , tak snad to zvladnu vydzet, znate to 🙈..

@smigli
@arielka222 hokly do toho Motola jdu ve ctvrtek ve 2, tak kdyz tam jeste budete tak se muzem potkat 🙂

andelka
15. led 2019

@val333 užij si to. Já jsem zvědavá,zítra jdu na kontrolu do porodnice,a minulý týden otevírali nový pavilon,takže i když to tam znám,tak jsem zvědavá jestli bude někde něco jiné.
Dneska jdeme na den otevřených dveří též,ale na SŠ 🙂

arielka222
15. led 2019

@skretik já tam budu od 12 tak uvidíme jak dlouho. Většinou je to cca na ty 2 hodinky necelé.

skretik
15. led 2019

@arielka222 no tohodle cekani jsem rada, ze budu useterna.Ja jsem si nacekala cele tehotenstvi u sveho dr.,vzdycky tak 2hodky.

jessulka
15. led 2019

Tak mi prisla sms, ze testy na streptokoka jsou negativní. Tak super, mám radost 😊

bombat
15. led 2019

@yvonneullmann Tak on to je uskřípnutý nerv... A to vzniklo tím kašlem?

bombat
15. led 2019

@andelka Na jakou SŠ se jdete podívat? (Předpokládám, že kvůli manželově dceři.)

andelka
15. led 2019

@bombat jj,jdeme se podívat na střední průmyslovou školu stavební. Sice je teprve v 7 třídě,ale má specifické zájmy,takže by to chtělo nějakou odbornou školu. A chceme znát požadavky, možnosti, ať se to může promyslet.

bombat
15. led 2019

@andelka A jaké mají obory? Pozemní stavby? My tu včera měli také strašné náledí, užila jsem si ho taky, protože jsem šla večer venčit psy. Naštěstí mám opravdu dobré boty a rovnováhu jsem ztratila jenom jednou. V noci to u nás posolili, i když se tu normálně nesolí.

andelka
15. led 2019

@bombat Stavebnictví, Technické lyceum a Geodézie. Ona touží po architektuře,jde jí matematika a technické věci, umí s pc a dobře kreslí a je taková kreativní. Tak uvažujeme co by se hodilo. Ještě má čas, příští rok se můžeme jít podívat zase jinam.
Tady zase sněží. Fakt už se bojím chodit víc ven.

zuzekk
15. led 2019

Holky, byl by někdo ochotný se mnou sdílet svůj prododní plán/přání prosím? vygooglené mi připadají takové útočné, nebo obecné, nic mi úplně nesedí. S úpravou "do mých úst" počítám, ale nějaké odrazový můstek...

andelka
15. led 2019

@zuzekk já mám tady z minulého těhotenství. Teď asi psát nebudu. Minule jsem ho nestihla ani vyndat z tašky,řekla jsem jim jen tři hlavní body. Tak počítám že teď to taky vykomunikuju.

andelka
15. led 2019

@zuzekk tady.
Nakonec byla změna,nechala jsem si po konzultaci s pa píchnout vodu. A pupeční šňůru stříhali hned,protože malý ji měl moc krátkou.
https://www.modrykonik.cz/blog/andelka/article/muj-porodni-plan/

lindikova
15. led 2019

@zuzekk poslu klidně;)

basice
15. led 2019

@yvonneullmann tak to je dobře, že alespoň víš od čeho to je a není to nic horšího. Tak teď, aby to co nejrychleji přešlo.

yvonneullmann
15. led 2019

@seveneye no asi by pomohly ale vzhledem k tomu ze za 15dni rodim to je zbytecny zacinat. :/

Strana