icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

bombat
16. led 2019

"Dnes byl vydán zákaz hovoru o kamnech, teplých krajích, peřinách, spále a podobně. Náčelník správně usoudil že nás takovéto představy oslabují a pro následující dny vydal seznam témat povolených k rozhovorům:
Téma na pondělí: Význam mrazu v boji proti infekčním chorobám.
Úterý: Zimní krása okenních skel.
Středa: Zážitky z bruslení.
Čtvrtek: Medvědi - vyzvedněte přednosti ledního.
Pátek: Holomrazy
Sobota: Mráz - nejlepší děda.
Jak vidno je skutečně o čem hovořit. Je zajímavé že v našem kolektivu, jindy tak hovorném, vládne od vydání témat většinou ticho."

On by totiž takový seznam témat byl nakonec jediné řešení, pokud by se tu o něčem nesmělo psát - jak potom odhadnout, co je a co není nevhodné a zda není příliš zneklidňující i hovor o novorozeneckých opruzeninách...

skretik
16. led 2019

@misak48 to zni krasne 🙂, ze uz pristi tyden 🙂! Me jeste neskutecne vytaci “a uz mate jmeno?” ... ne nemame a i kdybysme meli na just jim ho nereknu...

ajdamajda
16. led 2019

Tak já jsem po kontrole která byla poslední u gynekologa - nechala jsem se vyšetřit ačkoli on to nedělá (zasmáli jsme se tomu ze oba víme ze to je věštění z křišťálové koule ) nicméně jsem byla zvědavá - hlavička naléhá tak ze ji nahmata a otevřená na prst volne jsem . Malá nacpana úplně dole ... no a samozřejmě vím ze mužu klidně i přenášet 😂😃 ale jsem rada ze vím ze se něco děje

renulkka
16. led 2019

@jessulka
@yvonneullmann Tý jo holky, císař vám vůbec nezávidím 🙄 Ale závidím vám to, že víte, že ten a ten den budete mít miminka na světě 😍 Já bych tak ráda věděla, že toho dne v tolik hodin to začne 😀 Abych mohla v klidu dát předem holky na hlídání, všechno dochystat, chlapa k sobě a čekat až padne ta hodina a začne to 😀 Takto jsem taková nesvá z toho, že co když zrovna nikdo nebude doma na hlídání a holky budou muset jet s náma a ani manžel se mnou nebude moct být u porodu atd. atd. 😀 🙈

renulkka
16. led 2019

Jinak holky, u nás v nemocnici teď zakázali návštěvy na interně kvůli chřipkový epidemii, tak doufám, že do porodu nestihnou zakázat návštěvy i na šestinedělí 🙈 😏 Loni to uzavřeli 13.února 😂 Já mám termín 15., tak snad to nebude podobně 🙏

andelka
16. led 2019

@skretik mně už se i děti ptají, jestli už máme jméno. Mamka se neptá,no asi se bude divit. Jen se ví,že po otci to nebude.

andelka
16. led 2019

@renulkka já to mám stejně. Co když to začne když budu sama? Já bych to ideálně brala večer nebo o víkendu. Ideálně příští víkend,kdy nemáme doma děti. V týdnu je chlap 40 km v práci,a s dětmi je toho hodně. Se mi to v týdnu nehodí no.🙄

yvonneullmann
16. led 2019

@renulkka jak rika muj gynekolog. Kazdy porod ma sve pro a proti. Ty se Bojis ze to prijde v blbou chvilku. U císaře mohou byt zase komplikace pak atd. Myslim ze nakonec budeme vsichni na tom stejne. Stastne maminky. 🙂))

andelka
16. led 2019

U nás zatím chřipka není, natož epidemie. Ale začalo se oteplovat,což je riziko. No snad to nepřijde.

evelinkaw
16. led 2019

@renulkka Poměrně zajímavý článek, koukni:

https://verajedlickova.cz/2018/02/20/zakaz-navs...

tynazezu
16. led 2019

@bombat no přesně 🙂 snad každý můžeš napsat svůj názor a komu se nelíbí, nechť ho přejde a nevšímá si ho..Já jsem treba ráda za všechna témata i možné strašáky u porodu 🙂 co mě nezajímá, přeskakuji 🙂)

jessulka
16. led 2019

@yvonneullmann Krasna vybavicka. Kolik te stalo malé balení Bepanthenu? Jeeee zapomnela bych na lih na pupik 😂 díky za připomenutí. Infacol mozna koupím az jestli budou nejake problemy s prdíky.

misak48
16. led 2019

@skretik jo ta je taky dobrá... My sice jméno máme vybrané už dávno (už od předchozího neúspěšného těhotenství) a rodina a tak to vědí. Ale cizím lidem taky říkám, že ještě nevíme... Prostě z principu, co je komu do toho...

andelka
16. led 2019

My sice jméno predvybrane máme,ale vlastně ho nepoužíváme,když se bavíme o malém,nebo na něj mluvíme. Čekáme až se narodí. Těším se až budu psát SMS a přijímat gratulace. Na fb jsem kvůli minulému neúspěchu nedala žádnou fotku ani info že čekáme. Tak pro mnoho přátel a známých,se kterými jsem se osobně neviděla to bude překvapení. I pro někoho z rodiny.

val333
16. led 2019

@andelka taky se na to těším 😊... Já jsem si teda na fb dala těhu fotky, ale dlouho jsem se tomu bránila... jinak, nato, že 16 dnů do termínu, tak jsem chytla nějaký nával energie a lítám doma od jedné práce k druhé 😀 chlap už se mi směje, jestli nejsem nemocná, že doteď jsem tu ležela jako lazar... Co ty? 😉

bombat
16. led 2019

@val333 Nával energie - tak vidíš, to bude předběžná známka porodu 👍 .

skretik
16. led 2019

@andelka u nas je to to same, jen ti ktere potkavam osobne,vedi ze jsem tehu 🙂), spousta lidi se kteryma si treba jen pisu,nemaji tuseni 🙂), na FB zadne fotky nedavam a kdyz tak takove,aby nebylo nic videt 🙂)

skretik
16. led 2019

@bombat a nebo tim slunickem 🙂)), taky se dnes citim lip 🙂))

val333
16. led 2019

@bombat fakt? Tak to jsem zvědavá, kdy to na mě přijde 😀

bombat
16. led 2019

@skretik My také pořád nemáme jméno. Zní to neuvěřitelně, ale nějak na to nemáme čas (klid) ho vybrat. Zrovna dneska mi kvůli tomu volal manželův děda, jaké jsme vybrali... Nám do toho ke všemu strašně kecají starší děti, každý má nějakou připomínku - tohle nemůžete dát... já znám jednoho protivnýho kluka, co se tak jmenuje... a druhej zas nechce tamto... Asi to vymyslíme až po porodu nebo to budeme s manželem tajit i před vlastními dětmi.

bombat
16. led 2019

@skretik Vy máte sluníčko? Šťastní lidé... U nás zamračeno jak na déšť...

ajdamajda
16. led 2019

Já už to mám i pro matriku 🙂 schválené ofiko

andelka
16. led 2019

@val333 já teda ne. Když můžu,tak šetřím energii. Teď jedu na ten monitor,pak pro kluky,budou úkoly, večeře, uspávání a večer zas padnu.a nebudu vědět jak si lehnout.

val333
16. led 2019

@andelka nojo, tak já se starám akorát o chlapa 😀

bombat
16. led 2019

@evelinkaw Díky za odkaz o omezení návštěv ze strany nemocnice - moc zajímavé. Uložím si to pro případ, že bych nakonec rodila v porodnici a něco takového hrozilo.

misak48
16. led 2019

@val333 já ještě včera za celý den skoro nevázala z gauče (kromě běžného vaření, co dělám každý den) a dneska mám umyta okna, vyprané záclony a umytou koupelnu 😀 taky jsem to přisuzovala tomu sluníčku venku a že konečně přestal foukat ten šílený vítr 🙂

val333
16. led 2019

@misak48 asi nějaké erupce na slunci 😀 ale u nás teda sluníčko nesvítí... 🤔...

jednaholkaa
16. led 2019

Holky, update z obchodu... (sem se sla projit ;). V HMku na Zlicine maji zlevneny ty medvedi kombinezy na 190 Kc, jestli jeste nektera potrebujete. Maji asi vsechny velikosti to vypadalo. A v Lindexu maji s kartickou Lindex 20% extra slevu na slevu 🙂)

zuzekk
16. led 2019

@andelka 40km dobrejch, brala bych 😊 ten můj slíbil, že do zahraničí až po porodu, což je výhra. Když ale bude někde v Rožnově pod Radhoštěm či Šumperku, nevím, jestli mi to pomůže..😣

zuzekk
16. led 2019

@andelka o víkendu už má zase docela mrznout, tak snad to ty bacily schladí ..

Strana