icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

zuzekk
16. led 2019

Myjeme se v koupelně, ne? Aneb teď jsem vaše miminko Já, kočičák!

andelka
16. led 2019

Tak první kontrola v porodnici dobrá. Vody na spodní hranici normy,ale dobrý. Čípek 3cm prostupný pro prst. Odhad váhy 3200g. Další kontrola za týden. Doporučení sexovat,pro změkčení čípku. Tak to bude mít manžel radost.

tynazezu
16. led 2019

Holky, to je asi nějaké plošné, taky dnes mám aktivní náladu - uvřená bramboračka, vyprané a poskládáné 2 pračky, umyté spáry v obou koupelnách (lezla jsem po čtyřech, tak toho snad mrňous využil a konečně se pretočil) a teď jdu ještě upéct něco manželovi na zítřek k snídani a kafi 🙂)) U nás taky slunce nic, mírná obleva, ale stále mraky sněhu a má hodně v noci mrznout (-11•C)

val333
16. led 2019

@andelka tyjo, tak to vypadá dobře 😉 mě teda ani neřekl, jak na tom vypadá čípek a zda se otvírám... Nejspíš ne, když nic neřekl... No, ještě pár dnů počkám a pak asi taky začnu už něco dělat 😀 kolik piješ těch maliníku? A to semínko piješ taky? 🙂

smigli
autor
16. led 2019

No teda holky! A to ja stale ne a ne se vrhnout na tu postylku.. Ale dneska jsem byla u kadernice, takze konecne muzu zas mezi lidi. Muzu jit rodit jako krasavice. :D

andelka
16. led 2019

@val333 no, říkala že předpokládá,že se budu otevírat dobře ( díky předchozím porodům), takže tomu můžu už pomoct kdybych chtěla ( poněvadž jsem trochu zamrkala při odhadu váhy,oba kluci se s touhle váhou narodili). Maliník piju 2x denně, semínko si dávám do jednoho čaje. Příští týden zkusím i ty datle.

skretik
16. led 2019

@smigli to ja byla minuly tyden,tak nesmim moc prenaset,abych nemusela jit jeste jednou 😅😅😅

andelka
16. led 2019

@smigli super,to se taky počítá 👍

skretik
16. led 2019

@val333 ja pijdu malinik 1-2denne asi tak 10dnu, lneny seminko do caje uz asi 2mesice a datle jim od minuleho tydne,dneska jsem dukladneji ukliza/vyklizela kuchyn,bricho tvrdlo a klidne se vsadim,ze zitra na kontrole budu total zavrena a cipek stale 4-5cm 🤦‍♀️🤦‍♀️😅😅

val333
16. led 2019

@skretik jejda 😀 no já jsem na tom asi stejně jako ty, když mi doktor řekl, že to zatím na žádnou akci nevypadá.... Tak snad nebudem přenášet 😂...

cuccinka
16. led 2019

Ahoj holky , vim ze už to tady bylo milionkrat ale nechce se mi to v těch x stránkách hledat ;) jak to lnene semínko zpracovavate v tom čaji ? Prosím o přesný postup, moc dekuji 🙂

andelka
16. led 2019

@cuccinka já to dělám tak,že bokem udělám čaj. Pak povařím semínko pár minut a pak to přeleju do toho čaje. Vypiju čaj se slizem a zbytek sním, pořádně rozkoušu semínka.

andelka
16. led 2019

@val333 což je vtipné vzhledem k tomu že ti hrozil předčasný porod co? 😉👏

val333
16. led 2019

@andelka no to teda... Vůbec nechápu, že to tak je 😀... Ale tak samozřejmě jsem ráda, že to nebylo dřív!

andelka
16. led 2019

Jo a vtipné je,že schválně jdu do porodnice,kde chodím vždycky na všechno,že to tam znám. A teď mi dochází,že pokaždé tam dělali nějaké stavební změny,takže vlastně pokaždé hledám co potřebuju. Zvlášť teď co postavili nový pavilon. Porodní sály a šestinedělí je teda aspoň pořád tam kde bylo,ale jinak bludiště. Dneska poprvé se ordinovalo v novém. Jako hezké, prostorné..ale všechno jinak než dřív. Hlavně že personál je pořád milý a poradí.

smigli
autor
16. led 2019

@cuccinka Lzice seminka do pullitroveho hrnku s pytlickem maliniku, zaleju vodou, trochu upiju, rozmixuju ponornakem a dopiju zbytek.

skretik
16. led 2019

@cuccinka ja si normalne dam pytlik s cajem do toho to lneny seminko preliju to vrouci vodou a vypiju,seminko pak poradne rozkousu

yvonneullmann
16. led 2019

Holky myslete na me zitra. V 9 rano musim do nemocnice kvuli tomu nervu :( dnes uz se ty bolesti nedaji vydrzet. Jdu na gynekologii doktor mi rekl at prijdu primo tam. Ze Mozna budu nakonec muset na kapacky. :/

skretik
16. led 2019

@yvonneullmann budu na Tebe myslet, treba Ti ty kapacky pomuzou a bude lip. Hlavne preju co nejklidnejsi noc

jessulka
16. led 2019

@tynazezu Co používáš na spáry v koupelně?

seveneye
16. led 2019

Holky docitavam vás za celý den až teď a teda zase koukám,jak se to tu pohlo...já dnes byla cely den mimo dům,něco málo ještě pokoupit,pak návštěva v práci a nakonec zlatý hřeb hodka a půl thajské tehu-aroma masáže,paní byla skvělá,luxusně jsem si odpočinula a vypla se,nazaver byla i masáž hlavy a to už jsem dřímala doopravdy.🙂

cuccinka
16. led 2019

A kolik toho semínka do čaje?když vezmu klasickej hrnek. 1-2 lzicky?

tynazezu
16. led 2019

@jessulka klasickou kyselinu citronovou zaleju horkou vodou a pak nechám spáry odmočit a drhnu kartáčem...Na vodní kámen nejučinnejší...navíc je to přírodní a nemusím mít obavu,ze se otrávím z chemikálií

bombat
16. led 2019

@yvonneullmann To je mi líto! Tak snad nebude potřeba hned hospitalizace, snad vymyslí něco jiného, zvlášť když máš doma malé dítě.

jessulka
16. led 2019

@tynazezu Diky a nanasis to na ty spary cim?

basice
16. led 2019

@yvonneullmann taky na tebe budu myslet a snad už ti nějak pomůžou a nebudeš mít takové bolesti.

jessulka
16. led 2019

@andelka Tak to hezky nabral, prdolka. Ja jsem zvědavá, kolik pribere Terezka ještě za tech 14 dní. Zkusim se zeptat zítra Dr. az mi bude ultrazvukem kontrolovat jizvu.

tynazezu
16. led 2019

@jessulka ta kyselina se v te horké vodě rozpustí, vezmu ten kartáč, namočím v tom roztoku a nanášim přímo na spáry tím kartáčem, necháš působit a pak užijte jen drhnu...samozřejmě mám rukavice 🙂

bombat
16. led 2019

@tynazezu @jessulka Já zas hodně používám horký ocet. Na záchody už ani nic jiného nekupuju.

jessulka
16. led 2019

@bombat Octovou vodou myji celý byt 😉 Akorát nevím, ze na spáry je nejlepší horký a tedy neředěný vodou? A na spáry ho nanasis jak? Ja nekde četla, ze se má dát do rozprasovace.

Strana