icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
16. led 2019

Potřebuji koupit koš na špinavé prádlo. Jaký máte vy a jste spokojené? Ja potřebuji nějaký pro 5 členů rodiny. A aby byl na parádu. Bude stát v předsíni. Do koupelny se uz nevejde.

bombat
16. led 2019

@jessulka Spáry zrovna spíš myju cifem a kartáčkem - on ten ocet by ty spáry rozpouštěl. Ocet spíš na umyvadla, dřez, záchody... Ale zas pozor na umělý mramor - ten taky rozpouští. Je to kyselina.

andelka
17. led 2019

@jessulka no podle utz odhadů přibral za 14 dní půl kila. Mazec.

jessulka
17. led 2019

@andelka On se určitě drzel tveho přání, že chceš, aby mel pres tři kila 😉 Ja jsem zvědavá dnes na kontrole.

misak48
17. led 2019

@andelka tak to je pořád relativně normální přírůstek 🙂 já jsem teď fakt zvědavá, kolik bude mít ta naše opice, až se narodí 😀 protože za 14 dní kilo je fakt vtipné 😀 je fakt, že já se narodila se 3,95. Ale manžel měl jen 3,1 tak jsem doufala, že se to zprůměruje a naše malá bude mít tak kolem těch 3,5...

misak48
17. led 2019

@jessulka držím palce, aby ti kontrola dopadla co nejlépe 😉

ajdamajda
17. led 2019

Tak v pondělí jedu do Rakovnika do porodnice k registraci , uvolnilo se jim místo - kdyby náhodou byly nějaké komplikace nebo jsem se necítila dobre doma tak budu rodit tam.
Zatím vše ale vypadá nadmíru v pořádku a cítím se dobre (už i spím dobre )

Co mě zaujalo je možnost mít u porodu na nadstandardním sále i děti (oni to mají udělané jako takový bytecek) a pak i kdyby se něco pokazilo po porodu a maminka tam musela zůstat, tak na nadstandardu mít děti a partnera . Což mě uklidňuje v případě ze by cokoli (moje sestra by tam byla se mnou jako doprovod k pomoci a zároveň bych byla já či miminko v lékařské péči ale domácím zázemí )

Akorát v zahraničí už je to běžná praxe. Tady to nabízí snad jen 3 porodnice v ČR .

ajdamajda
17. led 2019
ajdamajda
17. led 2019
zuzekk
17. led 2019

@ajdamajda to vypadá luxusně!

andelka
17. led 2019

@jessulka
@misak48 já jsem doteď měla objednané děti, které měly 3,2 kg při porodu,ne předtím 😀 tak doufám,že už zpomalí. Ani místo už tam moc nemá a všechno mě bolí.

andelka
17. led 2019

@ajdamajda to je paráda. Moc krásné.👍
Já už si ani nepamatuju jaké vybavení je v našich pokojích. Vždycky jsem tam využila jen lůžko. Ale je fakt že doma jsem nejvíc používala balón a sprchu,a to tam je.

ajdamajda
17. led 2019

@zuzekk dost jsem se informovala na skutečne průběhy . O peníze mi nejde . Rada si porod zaplatím když bude podle představ . Libi se mi (kamarádka tam teď rodila) ze ji udělali otisk placenty , rodila do vody a nebránili ji v tom. Nechali ji v klidu a nepospichali . Ona prave zůstávala pak tři dny protože ambulantne nechtěla , chvalila si i nadstandard se starším ditkem (kojí ještě dvouleté ) .
Fakt je pro mě důležité si jít za svým kdyby cokoli nevyšlo .

Mamka pořad na mě tlačila s kladenskou porodnici a to odmítám . Nějakou zkušenost už mám (ležela jsem tam 2014) takže jak jednání tak pokoje , sice mají titul baby friendly ale to má kde kdo. Já tam z poraden odešla když jsem byla 2x v 2.trimestru kvůli jednání personálu . Přesně zastrašování a nátlak který mě odradil bych se obávala jednání u porodu .

A Rakovník mi doporučil i můj lesan gynekolog . I když se zeptal kde budu rodit - řekla jsem ze plán je doma , říkal - jako u většiny mých pacientek a rozesmal se ze se uvidíme až po porodu - a jestli si to někde jistim kdyby cokoli - tak na Rakovník říkal ze rozumná volba pro moje očekávání

jenssy
17. led 2019

@cuccinka poslala jsem Ti svůj porodní plán do zprávy 🙂

jenssy
17. led 2019

Ahoj holky, tak mě dnes také čeká poslední poradna u mé doktorky, měla bych se dozvědět výsledky streptokoka a krevní obraz. Doufám, že ji přemluvím, aby malého ještě změřila, hlavně kvůli pondělní kontrole na diabetologii a že už se konečně malý otočil....ale pohyby cítím pořád stejně, takže se vážně hrozně bojím, že už zůstane koncem pánevním ☹ úplně mě děsí, že mezi důvody, proč zůstávají miminka koncem pánevním, patří i nějaké vývojové vady nebo nějaké vady dělohy apod....snad je v pořádku a je tam takhle z nějakého jiného důvodu....

jessulka
17. led 2019

@misak48 Moc děkuju, snad bude jizva ještě v pořádku a vydrží. Zítra mi totiž gynekolog odjíždí na hory a musela bych do nemocnice, kde by mne fiknul někdo jiný. I když říkal, že se tam snažil za sebe sehnat dobrý záskok. Ale člověk nikdy neví. I u Verunky jsem měla domluvenou paní primářku, teď jsem si domluvila svého gynekologa primáře, tak jsem raději, když jsem v rukách nějakého odborníka a hlavně někoho, kdo mne zná a zná průběh mého celého těhotenství.

jessulka
17. led 2019

@ajdamajda To je nádhera. Tam musí jít porody raz dva 🙂

jessulka
17. led 2019

@jenssy To si zase nemyslím, může to být i tím, že máš úzkou pánev. Verunka byla třeba koncem pánevním celou dobu. Nikdy se neotočila jinak. Terezka se otočila zhruba před měsícem a hlavičku už má dole, cítím ji v tříslech. Někdy to tak může být, že si to miminko tam udělá místečko na přetočení. Dokonce vím, kdy se přetočila, protože to byl strašný tlak pod prsy. Skočila tam šipku po hlavě 😂

jessulka
17. led 2019

Tak snad uz máme pro Terezku všechno nejdůležitější. Napadá vás ještě něco? Vcera jsem se ptala dětské doktorky na Bepanthen, rikala, ze po nem zarustaji holcickam pipinky, ať koupím osvědčenou Rybilku. Dnes jsem se na to samé ptala paní lékárnice a ta mi rekla, ze Bepanthen je drahej jako prase, at koupím Rybilku a ze uplne nejlip udelam, kdyz budu mazat jejich zakladovym kremem ktery tam michaji Leniens (uz jsem tu o nem psala), to velke balení stalo 60Kc. Da se jim mazat miminko od narození, je bez parfemace. Kamaradka s nim maze furt cele telicko i prdelku po prebaleni, ma 4 mesicni holcicku a nikdy se ji neoprudila.

andelka
17. led 2019

@jessulka to je arzenál ( ale krásný,ty lahvičky pro děti jsou roztomilé). Já mám jen ten Bepanthen, a 2x mycí gel Sebamed,malou reklamní lahvičku,a jeden olejicek Babylove. A krém do mrazu,ale mám dojem že tím budu mazat spíš kluky než mimco. Ještě musím koupit líh a sobě probiotika.

jessulka
17. led 2019

@andelka Krém do mrazu mám sbalený v tašce do porodnice. Sobě probiotika? Z jakého důvodu?

jessulka
17. led 2019

Sobě jsem na tu jizvu koupila Měsíčkovou mast a dostanu od mamky husí sádlo. To si myslím že stačí. Jizvu po Verunce jsem mazala jen sádlem a mám jí hezkou, skoro není vidět.

andelka
17. led 2019

@jessulka kvůli kojení. Zdravá střeva maminky jsou důležité. Lenka to radila, pamatuješ?

jessulka
17. led 2019

@andelka Já už si na to nepamatuji, tak určitě také ještě koupím. Jaké budeš kupovat? A něco jiného krom čaje pro kojící matky užívat nebudeš?

andelka
17. led 2019

@jessulka asi Biopron jako obvykle. Kromě dvou balení čajů pro kojící a Inky ( něco jako Karo ,Melta) nemám nic zatím.

arielka222
17. led 2019

@andelka
@jessulka holky taky se chystám na ty probiotika, malý na bříško vůbec netrpěl tak jsem zvedava na druhé mimi. Jinak mám taky kojící čaje a Caro na podporu mlika, snad to kojení teď půjde lépe.

jessulka
17. led 2019

@arielka222
@andelka A kolik balení těch probiotik? Já mám kojící čaje od Weledy, prý jsou vynikající (říkala kamarádka). A Caro a Meltu piju už dlouho místo kafe. Snad to kojení půjde a miminka nebudou trpět na prdíky.

jessulka
17. led 2019

@arielka222
@andelka A nemůže se to dostat do mlíka, že by jí pak přestalo chutnat?

andelka
17. led 2019

@jessulka já jedno,bývá tam toho dost. Pro mimco kdyžtak koupím později. Je toho hodně.
Probiotika nemají chuť a většinou se i dávají do jídla nebo pití dětem. Jídlo zas tak chuť neovlivňuje, možná nějaké specifické ( výrazné)

jenssy
17. led 2019

Holky, nemáte zkušenost s nějakým čajem pro kojící, který nechutná a nevoní vyloženě jako bylinkový? Já bylinkové čaje nemůžu ani cítit, hned se mi zvedá žaludek ☹

Strana