Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jednaholkaa já to zkoušela někdy 17tt a to jsem si říkala ze to bude urco brzy ještě . Bohužel plno. Podařilo se mi to teď přes skupinu na Fb a porodní asistentku
@ajdamajda Tak to je masakr teda 🙂 No joo..holt uz se to rozkriklo ze je to tam dobry 🙂
Jezis vy mi davate porad 🙂)), uz mam vzdycky pocit, ze mam vse a pak se tady doctu co jeste nemam :D . Ta masticka co @jessulka se da koupit myslis vsude? ja ten Bebanthen nakonec teda objednala, ale vyuzivam ho i pro sebe, pripadne starsiho syna. a k tomu Rybilku. A krem proti mrazu jsem nemela v planu porizovat. Rikam si, ze nez pujdem ven, tak uz mrznout nebude 🙂)) . No a sebe po porodu neresim zatim vubec .
Ja jdu ve 2 k dr. tak jsem na to zvedava 🙂
Já budu pro sebe používat ze začátku Hylak, jsou to probiotika i prebiotika a užívala jsem hlavně v době, kdy měl syn ekzém. Později budu dávat i miminku.
Jinak holky, já jsem poslední dobou nějaká marná. Jak už jsem asi 14 dní nastydlá,tak jsem z toho pěkně otrávená a unavená a nic mě nebaví....a do toho ještě ty hormony 😑.Jediné co vím, že na porod se ještě necítím,tak snad ještě vydržím až budu zcela fit.
Holky tak díky za super tipy co ještě dokoupit:Ojinak můžu zkušenější opět požádat o radu?mamka mi včera nasadila brouka do hlavy...chtěla jsem nakonec v šestinedělí opět zacit najet na své veganske obědy,ale ona že prý to vůbec nebude vhodné skrz kojení,je fakt že je to hodně o luštěninách,zelenině květák,brokolice a koření typu kari,kurkuma atd.tak se ptám ceho by se vlastně kojící měly striktně vyvarovat a co se dá v pohodě jist?
@andelka https://www.benu.cz/walmark-biopron-forte-tob-60 Nebo tyhle?
Holky, tak se hlásím po kontrole. Měření už se prý nedělá, naposledy prý v 30. týdnu, takže nevím ani váhový odhad ☹ Poloha je pořád koncem pánevním, moje dr. tvrdí, že už se nepřetočí, že mám malé břicho a že tam na to už nemá místo, takže uvidím, co na to řekne Mudr. v porodnici v úterý. Jsem z toho všeho nějaká špatná. Streptokok prý negativní, ale na té zprávě s výsledky to není nikde uvedené, tak jsem z toho zmatená, zároveň tam mám ojedinělý výskyt Escherichia coli, k čemuž mi nic neřekla. Aspoň, že krevní obraz je v pořádku, mám i železo 121, takže ho prý brát nemusím. Ale aspoň mám radost z toho, že jsem na monitor slyšela srdíčko, děloha prý úplně klidná, bez akce....spodek nevyšetřovala, takže nevím, jak se to tam připravuje a jestli vůbec...
@jenssy mě vnitřní vyšetření Dr nedělal víceméně celé těhotenství. Fakt je to jen věštění... A držím palce, třeba se prcek ještě rozmyslí... Té mojí kamarádce taky pořád říkali, že je KP a že tvrdnutí má, protože má moc malé břicho a prcek se nakonec rozmyslel a ve 37 tt šel ještě hlavou dolů 🙂
@jessulka ani nevím,kupuju Biopron,nebo spíš dostávám. Většinou ty probiotika stojí kolem 400-450 Kč., záleží kolik toho je. Já mívám ten z prvního odkazu.Ty dětské ještě nevím. U kluků jsem měla bio Gaia,a infacol a espumisan..ale nevím už jestli to mělo valný vliv. U nás na většinu řevu zabíralo prostě kojení. Vím že teď dělá Dr Max nějaká probiotika,i pro děti.
Dnešní kontrola v porodnici trvala přesně 4 minuty.. 🙄 streptokok negativní, to jsem moc ráda,že se nebudu muset dohadovat kvůli atb, takže v plánu na příští týden je dal spokojeně a v klidu kynout, dopsat porodní plán a aspoň něco do seminarky.😥
S tím kojením..já jsem moc neriskovala radši a jedla jsem hlavně zpočátku taková neškodná jídla. Hodně polévky,ne jednodruhové, spíš míchané zeleninové a do toho různé zavářky. Pak hodně těstoviny s omáčkami, hodně maso,s rýží, brambory,kuskusem. Nejedla jsem luštěniny, květák ( trochu květáku v polivce jo,ale třeba obalovaný ne), zelí,ani výrazné koření, česnek. Ani jsem to nepřeháněla s mléčnými výrobky. Na snídani jsem většinou měla pečivo se šunkou nebo sýrem nebo žervé nebo jogurt. Ovoce spíše naše,ne moc kyselé, citrusové. Neprošly mi borůvky. Jahody jo.
Ja se taky hlasim z kontroly v Motole,taky mi nedelal vnitrni vysetreni, vahovy odhad 3050g 🙈, streptokok negativni a jeste mi bral krev na zelezo,jestli je fakt nutny ho brat. Termin mam 8.2, ale mam slibeno,ze pokud se dole bude aspon trochu neco dit,ze si mam vybrat datum od 39+0 a pichneme vodu a vyvolame to driv. Nechce zadnou chemii,stejne tak ani ja,takze pokud si nebude jistej nepujde do toho,tak uvidime. Kazdopdne se nemam uz setrit, coz jsem stejne nedelala 😅. Jinak prvni pocit z Motola je suprovej,vsichni desne prijemni a mili, nevim jestli jsou tam na vsehny nebo proto,ze jsem jakoze VIP ,ale bylo to prijemny
@skretik já byla taky dnes , ale odhad nedělal jen srdicko a polohu a příští čtvrtek opět. Termín mám 6.2. Ale v neděli už začneme pořádně vyhanet. 😂 jinak k porodu stále se nic nechysta a hrdlo vysoko to mě nepotěšil.
A proč chceš zbytečně pichat vodu tak brzy? Me to taky už nebaví a chci to mít za sebou, ale uměle bych ho nenutila ven 🙂
@arielka222 ja jdu taky zas ve ctvrtek ve 2 😉. No protoze pritel se synem maji jet do Exotiky,8.2 zacinaji jarni prazdniny 🙈 a pokud mimco nebude venku tak nikam nepojedou, ale neboj nejsem blazen ja ani doktor,takze s rizikem do toho nepujdeme. U prvniho mi voda taky nepraskla, pichali mi ji az na porodnim sale. Uvidime, ale za kazdou cenu to hrotit nebudeme, pred tim zkusim klasicky vyvolavaci metody 😉. Taky Ti ty sestry od kartoteky po poradnu prisly tak mile? Snad to tak bude i na porodnim pak 😅
@arielka222 a uprimne, sice jsme se o tom bavili,ale jsem stejne srab,takze si nemyslim,ze bych do toho nakonec sla, bojim se,ze by se to mohlo zkomplikovat a to mi za to nestoji,ale asi ne uklidnuje ten pocit,ze by to pripadne slo 😉

@andelka Ja teda jim na doporuceni gyn. probiotika cele tehotenstvi, mam dokonce tehotenske vitaminy ktere je v sobe maji, plus jeste doplnuju jednu davku vecer ted asi dva tydny do konce tehu.
@ajdamajda Taky jsem se zkousela registrovat do Rakovnika, nekdy v prosinci, ale uz meli plno, je ted asi hodne popularni. Rekli mi ze maji dokonce prebookovano a na kazdy tyden maji asi tri rodicky pres limit, tak sem si pak rekla, ze buhvi jestli tam nebude stejne narvano. Kamaradka tam jela rodit a rikala, ze meli dost plno. Vypada to ale super 🙂 Podle me se totalne vyplati jet nekam kde ti maji co nabidnout. Ja taky pojedu mimo Prahu..