icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

martinasip
19. črc 2018

@renulkka vubec nejsu rozhodnuta...psala sem jake mate ostatni holky skusenosti esi nekdo po sekci rodil prirozene.. jak sem psala pri prvnim sem delala sport do 7 mesice a 2 tydny pred porodem odchodila Tatry a neudelalo to zadne zazraky.

1nelinka
19. črc 2018

@martinasip presne to my rekl i muj mudr..rikal mi ze porodit prirozene po sekci je tak 50% u me tim ze jsem se neotevirala tak max 20%..ano je to jine tehotenstvi ale telo a deloha je porad stejna reagovala tak poprve s nejvetsi pravdepodobnosti tak bude reagovat znova..ja pujdu na planovanou sekci a mam v tom jasno..jako bejt tisice hodin v bolestech na sale a pak te stejne kuchnou? Neee dekuji jednou mi to stacilo..

martinasip
19. črc 2018

@1nelinka no ja to mela taky tezky prva mi odtekla plodova vody kontrakce dosli az pak 12 hodin sem sa trapila uz vysilena nezabrala mi ani epiduralka na sekci pak mi neco supli mam okno ochrnuta sem byla na pravou stranu 2 dny no des.

andelka
19. črc 2018

Jo, porody..též jsem zvědavá. Pořád nějak vycházím z toho,že ty první dva byly hodně podobné, probíhaly stejně a druhý byl kratší. A i když mi vyvolávali,tak říkali že tělo reaguje dobře,po druhé tabletě se to rozjelo,rupla voda a za hodinu bylo po všem. Tak spoléhám trochu na to,že další bude taky ok.

1nelinka
19. črc 2018

@martinasip me rizly po 12h kontrakci protoze mala zacala kolabovat..mela jen 2kg a uz to na ni bylo moc..odtekla mi voda aby jsem otevrena na5cm vsichni je to bude rychlovka to nepujdete ani do pripravny ale za 12h se to nehlo ani o nic..deloha byla jak splasena nejdriv pravydelny kontrakce a pak 20 minut nic😂😂bylo to napalici pry tohle jeste nevidely😅

elinka555
19. črc 2018

Tak já měla dva prekotne porody, bylo to ráz dva, nejdříve sice odešla voda, takže už jsem byla pokaždé v porodnici ale tam to šlo tak rychle, že mi museli pomáhat na kozu. Tak jsem zvědavá na třetí.
A jinak jak jste tu vzpominaly ty nevolnosti tak mi je zle pořád v kuse. Tak že nejsem schopná tady ani psát. Takže jen občas. Nic nejim pořád hubnu. Když už jim snažím se zdravě. Je to děs. A to jedem příští týden na dovcu. Sice jen kousek na jižní moravu, ale nechtěla bych to tam prolezet. Už se moc těším, hlavně když tady čtu
@martinasip - miluju to nářečí😊

martinasip
19. črc 2018

@elinka555 ja su puvodne ze Slovenska ale ze Zahori takze je to podobne 🙂 mne je taky zle furt aj v noci, ale vubec nehubnu...a to nas ceka v zari svatba a nevim teda esi oblecu saty :o oddychuj kolik mozes.. a kam jedete?

elinka555
19. črc 2018

@martinasip do Buchlovic😉 v noci mi občas bývá dobře tak chodím jíst, uz mam dole 7 kilo, ale měla jsem trochu přes váhu za poslední rok....

martinasip
19. črc 2018

@elinka555 tak uzivejte! no to ja i kdyz mi je spatne nehubnu vubec spis opacne :(

elinka555
19. črc 2018

@martinasip moc děkuji😉 tak ja právě moc nejim. Ale zase na mě nejde poznat bříško přes ten špek. Lehce se zvětšuje, ale všichni jsou na ten špek zvyklí😂

martinasip
19. črc 2018
skretik
19. črc 2018

holky berete nekdo magnezium uz ted na zacatku tehu?

basice
19. črc 2018

@skretik já jsem ho brala i před otěhotněním, takže beru i teď.

jenny888
19. črc 2018

@skretik ano beru...ale delam si vlastni mg olej..forem horciku je nespocet a ja nikdy nevedela,ktera forma je pro me nejvhodnejsi...takze to resim vlastni vyrobou...a budu brat az do konce....a pak samozrejme taky takze nonstop 🙂

andelka
19. črc 2018

@martinasip já se vdavam za týden a naštěstí do šatů se vejdu. Ale ještě chvíli a byl by asi problém. Mám je na zip,bez korzetu, naštěstí s trochu zvýšeným pasem

renulkka
19. črc 2018

@1nelinka Ano sice stejné tělo i děloha je, ale je to pořád jen velký sval... Takže i on může po nějaké době pracovat jinak, stejnak i svaly pánevního dna... 🙂 Ale je to určo vaše rozhodnutí a pokud se budete cítit lépe při císaři, tak je lepší než být ve stresu a mít nervy, že se to zas bude opakovat, i když třeba nemusí 🙂 Já sama jsem narozená císařem, byla jsem na štorc a přiškrcená pupeční šňůrou, naštěstí já mám porody celkem ok, i když první byl dost komplikovaný, také jsem se neotevírala, ale malá už byla v cestách a tak porodní asistentka mě ručně pomáhala otevřít a díky tomu jsem byla dost šitá uvnitř... Porod trval 12hodin od prasknutí vody, bez léků na bolest, akorát jsem musela mít ke konci oxytocin, přestávaly kontrakce a malý padaly ozvy... Druhá už šla lépe, pila jsem maliník, ke konci 3 hrnky denně, snažila se mít pohyb, s mužem jsme zapojili sex, aby se změkčil čípek (i když ten už 2 týdny nebyl) a to jsem se otvírala krásně, takže šití jen zvenku 🙂 Zase bez léků na bolest 🙂 Ale ať se ty naše lásky narodí jak chtějí, hlavně ať jsou zdravý! 😍 A to okolo už je vedlejší 🙂
@skretik Beru magnesium... Kvůli tvrdnutí břicha... Mám magnesium lactici (nevím, jak se to píše), ale řeknu si časem o Magnosolv... Nedávám to polykaní 😂 Půlím si to a stejnak se u toho půl hodiny dávím 🙂
@basice Jinak já včera zapomněla odepsat :D Že je možné, že třeba budou mít dovolenou 🙂 V tom Brně je to taky šílený, jsem ráda, že mě vůbec objednaly, jak to mají nabyto 🙂

1nelinka
19. črc 2018

@renulkka tak ja rodila uz od 29tt lezela jsem v nemocnici s nohama nahore zkraceny ciper a otevrena na prst..ve 35tt uz to bylo definitivni..mala se narodila loni v unoru tak si nemylsim ze by se neco zmenilo..mela jsem sileny poporodni deprese ktere trvaly asi 3/4 roku tak se to ted budu snazit udelat tak aby to bylo co nejmin stresove a samozdrejme aby to bylo to nejlepsi pro miminko..do toho 29tt jsem take zila aktivne rodila jsem s 50kg..chodila jsem cvicit 3x tydne,porad jsme nekde vyletovaly a sex meli denne..v mem pripade mi to spis asi uskodilo..:/

renulkka
19. črc 2018

@1nelinka Starší dcera chtěla také ven ve 35tt, ale v nemocnici se to rozehnalo, byla jsem otevřená na 1cm a plodové obaly prosáklé a narodila se nakonec až ve 38tt (to bylo předloni v květnu)... Teď u druhé jsem ale taky měla riziko předčasného porodu od 23tt :( Naštěstí to bylo hraniční a mohla jsem být doma se starší dcerou... Čípek byl krátký a měkký a velká nálevka, ale zvenku naštěstí držel 🙂 A poslední dva týdny jsem byla otevřena na 2cm a bez hrdla a čípku 🙂 Nikdo nechápal, že už nerodím, malá držela silou vůle a to ji zůstalo doteď, je to strašný mamánek 🙂 To byl porod loni v červenci... Chápu, že to muselo být složité, držím palce, ať se to teď vydaří a celé těhotenství jde lépe 🙂 🍀 A určitě udělej to, co cítíš jako vhodné a nejlepší pro sebe a miminko 🙂 Ona psychika je mocná...

jessulka
19. črc 2018

Ahoj holky, tak ja mám dnes za sebou úspěšnou kontrolu - sono štítné žlázy. Byla jsem v Gennetu na odběrech a rovnou mne objednali na 16tt na genetiku. Dostala jsem rodokmenovy dotazník k vyplnění za mne a i za přítele. Docela jsem na to zírala, co vsechno tam chtějí podrobně vědět. Prý je to jen nějaká konzultace a když bude potřeba, tak se ještě udělá ultrazvuk. Tak mne objednali na 3.9.

1nelinka
19. črc 2018

@renulkka me pustily domu ve 35tt s tim ze ted uz to nechaji na prirode..stihla jsem si umyt vlasy a udelat nehty a praskla mi voda😂😂😂 hlavne at jsou ty nasi drobecci v poradku to je to nejdulezitejsi a my dospely se se vsim popereme🙂

renulkka
19. črc 2018

@1nelinka Přesně tak, pohled pak na ty malý uzlíčky stojí za všechnu bolest a trápení 🙂 Hlavně když jsou zdraví a jak říká moje babička, ať pořádně zlobí, pak člověk ví, že jsou v pořádku a nic je netrápí :D

martinasip
20. črc 2018

@andelka jee gratuluju...no my este pres mesic do svatby netusim jak budu vypadat ach jo...ale vymenili sem saty na snerovacu tak snad to dam :o

jenny888
20. črc 2018

@andelka taky mam za tyden svatbu 🙂

kristynkal
20. črc 2018

To my svatbu zatím ani neřešíme 🙂 brát se budeme, ale zatím nemůžeme, takže nejspíš až po porodu někdy příští rok 🙂

arielka222
20. črc 2018

Ahoj holky. Tak se hlásim po kontrole. Mimi v pořádku a jsem 11+1. Za dva týdny jdu na screening tak pak si oddechnu a oznámíme to rodině. Jinak nevolnosti ustoupily a cítim se super, jen unavená. Mam radost 🙂

jessulka
20. črc 2018

@arielka222 Gratuluji. Mne už je tak líp a ani už nejsem tolik unavená. Tak snad je s miminkem vše v pořádku. Teď se u nás ve firmě malovalo, tak jsem se třemi kolegyněmi uklízela po malíři. Lezly jsme po zemi s houbičkou na nádobí a drhly podlahu. Byla to dřina, ale zase musím říct, že jsem byla ráda, že se konečně hýbu. Za poslední dobu, jak mi bylo špatně a byla jsem unavená, tak mne z toho všeho bolel celý člověk. Po týdenním gruntování jsem se krásně protáhla.

Holky, chtěla jsem se zeptat, pociťujete už nějaké pohyby? Já vždycky k večeru cítím na levé straně takové tlaky a motýlky. Ae zase si říkám, jak bych toho prďolku mohla cítit, když je tak maličký? Zítra 11+0tt to to letí bleskovou rychlostí.

renulkka
20. črc 2018

@jessulka Bude to znít bláznivě, ale už se mi to taky 2x stalo teď v tomto týdnu, když jsem byla úplně v klidu ;) Je to moje 4.těhotenství, 3.snad úspěšný... Dnes jsem ale 10+0 (miminko menší o něco), tak spíš to moc miminku nepřikládám, ale prdy to nejsou, ty cítím jinak 🙂 Tak možná jak tam vše pracuje, tak to někdy asi pocítím jak motýlky, ale mimčo to asi nebude 🙂 U mladší jsem cítila pohyby docela brzy kolem 16-17.týdne 🙂 U starší to bylo kolem 20tt 🙂 Tak teď doufám, že to snad taky bude kolem toho 16tt 🙂

arielka222
20. črc 2018

@jessulka já teda pohyby ještě necítím. Ale u syna jsem cítila už v 16.tt tak doufám ze za měsíc už možná něco zasimra 🙂

basice
20. črc 2018

@jessulka taky jsem se poslední dobou moc nehybala, když jsem mohla, tak jsem seděla nebo ležela a pak když jsem měla něco udělat, tak jsem z toho byla hotová. Taky už bych se potřebovala pořádně protáhnout, ale ta chuť stále chybí, tak doufám, že se to zlepší.

Jinak s těmi pohyby si myslím, že je asi ještě brzy. No, nevím. U dcery jsem je cítila cca od 20 TT a se synem o něco málo dřív.

skretik
20. črc 2018

@arielka222 taky gratulujua zavidim, ze uz je lip. Ja jsem porad marna :(

Strana