icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

vilmic
20. črc 2018

Ahoj ahoj, já mám za sebou dneska screening a ten dopadl dobře, nicméně je tam zase nějakej posranej hematom. Ach jo, už toho mám fakt dost. V úterý vypadalo, že uz je pryč a teď zas novej. Takže to vypadá, že já si tohle těhotenství opravdu vyležim. A to můžu jenom doufat, že to dopadne dobře a ne jako v tom minulým. První fotka Ačko, druhá Béčko.

jednaholkaa
20. črc 2018

@vilmic Ty blaho, tak to je hodne narocny! Drzim palce at mas pevny nervy a zvladas to dobre. Pekne fotecky 🙂

renulkka
20. črc 2018

@vilmic Gratuluju k úspěšnému screeningu, já už bych nejraději také na něj šla :D 🙂 Od večera mě dost bolí břicho, tak doufám, že je vše ok :/ Jinak lež a lež 🙂 Držím palce, ať se hematom brzy vstřebá a nedělá žádnou neplechu... A vy si konečně můžete užívat miminka v bříšku na plno beze strachu 🍀

frndafrrr
20. črc 2018

@vilmic Krásné fotečky! Kolikátý týden jsi, že už máš screening za sebou? S hematomem držím palce, ať nedělá žádnou neplechu a vstřebá se!

misak48
20. črc 2018

@vilmic Gratuluju, že jsou mimča v pořádku 🙂 tys byla u Apolináře, že? Můžu mít pár otázek prosím? Jdu tam v pondělí... Předpokládám, že manžel se mnou normálně jít může, že? Opravdu se tam nic neplatí? A jak jsou na tom s časem? Berou plus mínus na dobu, kdy jsi objednaná? A hlásíš se na té recepci, kde se dávají žádanky na krev a oni ti tam řeknou co a jak? A o fotku si musím říct dopředu? Nebo jí nabídnout automaticky? Já vím, že jsou to hlouposti, ale už tak jsem z toho pěkně nervní, tak ať tam ještě nepobíhám zmatená jak beruška...

skretik
20. črc 2018

@vilmic Krasny miminka, drz se a odpocivej, bude to urcite v poradku!

@renulkka ty taky odpocivej, to bude asi rostouci deloha ne a nebo zpomaleny streva 🙂

arielka222
20. črc 2018

@skretik mě už je dobre asi dva týdny a minuly tyden jsme byli u moře a tam mi bylo fakt super, tak jsme se bála ze bude něco špatně a nakonec mimi jeste povyrostlo o dva dny. Tak jsem si oddechla. Jinak loni u syna mi bylo blbe do 6 měsíce tak sem si to pěkně vyzrala minule u něj. A teď snad bude už fajn

renulkka
20. črc 2018

@skretik Doufám, že to nic není, věřím miminku, že se bude snažit a bude to silák 🙂 Já už mám na tvrdnutí a křeče magnesko ;) Nějakou dobu byl klid a teď zas toto 🙂 Věřím ale že se to jen vše roztahuje 🙂 Někde jsem četla, že stejně jak s více porody bolí víc a víc zavinutí dělohy, tak že může s dalšími těhotenstvími bolet i víc roztahování dělohy 🙂 A když si to vezmu, tak já jsem už 3 roky "pořád" těhotná :D Tak se asi musím smířit s tím, že už je asi děloha unavenější 🙂 Střeva zpomalený nemám, od začátku trpím průjmy 😂

arielka222
20. črc 2018

@renulkka mě třeba hrozně boli stydka kost, nevím jestli je to tim ze jsem tehu brzo po sobe a ještě se to nevratilo do normálu a uz se zase roztahuje. Ale je to dost nepříjemné pichani a občas až před trislo do nohy. Takze ty tvoje bolesti budou asi taky od roztahovani dělohy.

frndafrrr
20. črc 2018

@renulkka Já mám v háji stydkou kost.. To bude sranda.. O zavinování dělohy mi nemluv, po 3. porodu byl oxitocin po sekci peklo, to byl porod po porodu a s rozrezanym pupkem, na po 4.asi skocim z okna. 🤣🤣

jessulka
20. črc 2018

@vilmic To jsou krásní svišťové. Tak ať se jim hezky daří. A ty odpočívej, ať se hematom vytratí.

renulkka
20. črc 2018

@arielka222 Taky mám malé rozestupy 🙂 Holky jsou od sebe skoro 14měsíců a teď mladší s mimčem budou o 19 🙂 Taky si to myslím, ale je to nepříjemný, člověk má strach, jestli je vše ok :D Ještě kór, když beru prášky a i přes to 🙂 Ale hold si užiju, u mladší jsem měla od 16tt kontrakce :(
@frndafrrr Já teď po druhém porodu taky umírala 😂 A to ještě při porodu samotným jsme si dělali s dětskou sestrou srandu, že to po druhý bolí o dost víc (zavinování) a já že určo míň jak porod 😂 A jen co se porodila placenta jsem taky umírala 🙂 Doktorka mě šila a ta poloha na zádech bez mletí byla příšerná, až o prášek jsem si musela říct, opravdu horší jak porod, slzy mi tekly proudem 😂 A pak ukojení se mi ještě 3 dny kroutily palce u nohou 😂 Takže teď to bude určitě taky sranda 😂

skretik
20. črc 2018

vy jste blazni, ze se vam chtelo jeste do 3 a 4 porodu po tehle zkusenostech a kdyz vite co vas ceka :D :D :D . Ja porodila a rikala jsem si, ze uz se tesim na dalsi porod, ze budu vedet co me ceka a vic si to uziju :D, ale ted po skoro 9 letech na tom budu stejne jak prvorodicka :D

frndafrrr
20. črc 2018

@renulkka Hlavně, že to člověk bere s humorem. 😀 Já se ptala doktora a po spínálu pry uspávají na sterilizaci (mám v plánu), takže chci rovnou celkovou, protože nesmět po spinálu 12 h hlavu z polštáře, když pumpují ty kapačky na zatažení si odpustím, houpala jsem se tam jak opice na tom trojúhelníku v mostě s hlavou v polštáři a pr.. lí v luftu. 😀

@skretik Nechtělo, nechtělo.. Já chtěla 2., ty máme a tentokrát jsem brala antikoncepci poctivě ve 22:00 každý den. 🙈 Porodů za sebou v sedmadvaceti budu mít jak kdybych se tím živila. Ale tentokrát bude mladá mít aspoň parťáka, mladému je 7,5 to je skoro jedináček a ségru má rád, ale zabavit se moc nezbaví spolu.

renulkka
20. črc 2018

@frndafrrr Po klasickým porodu naštěstí nic na zavinování nedávají, ale ono to jede samo přirozeně :D No jestli pak po spinální ještě kvůli tý sterilizaci uspávají, tak bych si taky hned od začátku zdřímla 🙂 Nedokáži si představit nemoct se mlet takovou dobu a do toho ty bolesti :D Mě stačila ta půlhodina šití 😂 Jinak já budu mít ve 22 za sebou 3 porody a jednu revizi, taky nemám problém s otěhotněním naštěstí 🙂 :D Ale taky naštěstí jsou všechny děti plánované a antikoncepce fungovala jak měla :D Tak doufám, že teď po porodu bude taky fungovat jak má, jen ještě nevím, do které antikoncepce jít... 🤔 No uvidíme 😂

veronika_2019
20. črc 2018

Holky budu začínat 12 tt a taky od včera bolesti v břiše , někdy jdou i do zad .. dam si vždycky magnosolov a jsem v pohodě 🙂 takže to bude tím roztahovanim .. nebo mi stačí najít nějakou polohu a v te to taky přejde 😀

1nelinka
20. črc 2018

@frndafrrr myslis ze celkove uspani je lepsi nez spinal? Ja porad premyslim pro co se rozhodnou..minule jsem byla uspana celkove..probrala jsem se az na jipu ale mrzelo me ze jsem malou videla az za hrozne dlouho..ale zas se bojim abych tu castecnou narkozu zvladla za A jsem srab a za B jsem hrozne zvraceci kdyz mam nejake medikamenty..vice mene muzu jen brufen jinak to jde vse ven😂😂 ale rikala jsem si ze po spinalu bych se mohla rychleji dostat do formy..po celkove mi dovoli vztat z postele az za 24h

frndafrrr
20. črc 2018

@1nelinka Kdybych si měla vybrat (ale kvůli té sterilizaci by mě stejně uspali a zas to nemusím mít komplet), tak já bych šla znova do spinálu, srab sem pořádně, hlavně vpichu jsem se bála, ale přišlo mi, že šel cítit míň, než injekce do zadku. Malou mi ukázali asi na 10vteřin a odvezli hned zvážit a manželovi na bonding, kam mě za 20min. přivezli. Ač anestezioložka říkala, že po 12h můžeme vstát, tak dokud byly kapačky nás nepustili - taky těch 24h a snad ještě 1-2 navíc, prý i proto, že nebyl personál a čekala na další směnu. V jiné porodnici (nevybrala jsem si vezla mě rychlá do spádové) mě naopak po celkové narkóze a to jsem měla i transfúze, drén, postavili na nohy už kolem 8 ráno a to mě že sálu dovezli po půlnoci. V jedné si byla po císaři na jipu, ve druhé jen na dospavacím pokoji.. Takže to kdy vstaneš je asi místo od místa.

renulkka
20. črc 2018

@1nelinka
@frndafrrr Holky, u nás v porodnici dávají maminky po císaři podle stavu taky hned na dospavací pokoj (cca hoďka dvě) a pak hned se převáží na šestinedělí, kde jsou vyhrazeny 2 pokoje po císaři 🙂 A zkouší maminky na nohy taky tak po půl dnu 🙂 Podle stavu 🙂 Většinou se snaží i miminko jim co nejdříve dát a maminky zapojit, samozřejmě s tou možností, že třeba na první noc miminko ohlídají sestřičky, aby si víc maminky po tom císaři odpočinuly 🙂 Ale zase vím od kamarádky, že v jiný porodnici ji první dva dny miminko vůbec na pokoj nedali a "půjčovali" jen na kojení 🙄

vilmic
20. črc 2018

Holky, všem noc děkuju. Jsem z toho dost rozčarovaná, pač jsem v úterý měla velkou radost, že to je na dobrý cestě. Holt se nedá nic dělat a 20 týdnů budu ležet. Neni to na celý život.
@frndafrrr podle MS jsem 12+4 tt.
@misak48 Jj, u Apo. Manžel bez problému, ohlásíš se na tý recepci, kde jsis vyszvedávala žádanku a oni ti pak už vše řeknou, mně vzali snad přesně, ale už jsem tam i 20 minut čekala, ale dneska tam nikdo nebyl, platit budeš jen 100 kč za fotku a já si teda řekla, ale myslim, že by mi jí nabídli i tak.

misak48
20. črc 2018

@vilmic super, díky moc 🙂 20 minut je v pohodě, bála jsem se aby to nebylo třeba hodinu nebo víc 🙂

1nelinka
20. črc 2018

@frndafrrr
@renulkka holky moc dekuji za odpovedi..no my cerstve bydlime v ceskem raji tak tu mam kousicek jicinskou porodnici a o neco dal vychvalovanou jilemnickou porodnici..tak si pak pozjistuji co a jak..

1nelinka
20. črc 2018

@frndafrrr ja jsem take premyslela o sterilizaci..nekde jsem cetla ze je to otazka 5min na vic a ze to udelaji v te castecne narkoze...ale to je asi take v kazde porodnici jinak

1nelinka
20. črc 2018

@renulkka aha takze kdybych nekojila tak by mi mimco treba ani nedonesly..:/ja tohle prave vubec neznam dcerka byla na jipu a ja dochazela za ni 4x denne na cca 30min(prebalit,dat mlicko a smitec:/ to bylo chutovcicka po tom cisari chodit o 2patra v nemocnici niz..cesta mi vzdycky trvala hodinu a to jsem to mela cca 100m do vytahu😂😂

frndafrrr
20. črc 2018

@1nelinka Tady na koni (skupiny maminek) kategorie porodnice najdeš určitě ty jmenované, přidej se a optej se co a jak je v které, co nevyčteš určitě poradí. Fakt je to jak kde, mě ji třeba vozili pravidelně a nechávali i těch prvních 24h třeba hoďku u mě. A druhý den mi ji teda nechat neplánovali, ale když jsem řekla, že ji chci, tak mi ji nechali. Převlmlekla jsem si ji do svého a jeli jsme si mimo vizity svoje, spolu jako doma. Já jak stoupla tak sem lítala co to jde, aby nám to šlo, holčině co se mnou ležela a byla na tom hůř jsme obvázala nohy, podala polovybalila kufr.. 😀

renulkka
20. črc 2018

@1nelinka Právě že u nás v Třebíči se snaží dát miminko mamince na pokoj, co nejdřív to jde 🙂 Ta kamarádka teď nevím, kde rodila, abych nekecala a tý ji ho dali na stálo až po dvou dnech a že neví proč, že prý byla "fit" celkem brzy, akorát ji ho nosili co 3 hodiny na kojení... 😏

bombat
20. črc 2018

@lith
@renulkka
Týjo holky, kam na ta bříška chodíte! Já jsem 9+2 a není na mě nic vidět... Teda příbuzný ještě nic nevědí (čekáme páté, tak už fanfáry asi nebudou 🙂), tak mě to ani nevadí, jinak se ale na bříško samozřejmě těším ❤.

bombat
20. črc 2018

@skretik Můj případ... Taky budu rodit po devíti letech. Sice páté dítě, ale po těch letech se taky bojím, že to bude jak poprvé...

basice
20. črc 2018

@skretik já jsem rodila po 8 letech a všichni říkalism a i jsem různě četla, že to je jako u prvorodičky, takže jsem se na to nějak psychicky připravovala. Ale nakonec tomu vůbec tak nebylo. Sice mě odtekla plodova voda a skoro 24 hod se nic nedělo(celou dobu jsem byla už v porodnici) , ale pak se to rozjelo tak rychle, kdy jsem šla v 6 hodin ráno na monitor, že mám nepravidelné kontrakce, tak mě říkali, že už se to pomalu rozjíždí, ať zavolám manželovi, že může přijet. Než přijel, tak kontrakce už byly častější a hlavně hodně bolestivé. Opět vyšetření a sestra se mě ptá zda nemám pocit na tlačení, že už jsem skoro otevřená. Takže ani klystyr jsme nestihli a malý se narodil v 8 hod. Takže za 2 hodiny od začátku větších kontrakci byl na světě.

bombat
20. črc 2018

@frndafrrr Ty čekáš čtvrté? Já rodila před osmi lety právě v těch Tvých sedmadvaceti čtvrté děcko a teď čekám páté a jsem tak ráda, tolik se těším, i manžel a všechny děti (hlavně ten nejmladší samozřejmě). Uvaž ještě tu sterilizaci, to už nejde vzít zpátky a je to de facto dobrovolné sebemrzačení. Nevíš co bude... Neber to prosím zle, osobně už jsem vyslechla pláč hodně žen, že už nemůžou...

Strana