Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Já budu rodit po 7 letech. Letos jsem sice rodila vyvolavane,ale moc brzo,tak to se asi nepočítá. No věřím že to bude v pohodě,jako u mladšího,jeho porod byl perfektní. Jediné co mě trošku zaskočilo bylo zavinovani dělohy. Sice jsem o tom věděla od kamarádek,ale stejně mě to překvapilo. Bolest jak druhý porod, normálně jsem to prodychavala. Ale druhý den už to bylo lepší.
@1nelinka Ja měla spinal a byl to teda mazec. Kdyz mi píchali Epidural do páteře, nemohli se trefit. Jsem si připadala jak pokusný králík. Hrozně to bolelo. Ležela jsem na lehátku a naha s vystrcenou páteří, byla mi desna zima, protože na tom sále byla celkově strašná zima. Tekly mi po tvářích slzy, jak mne to bolelo, kdyz uz to napíchli. Sunuli to tam hrozně rychle a ja myslela, ze mne to roztrhne. Pak uz to polevilo, prendali si mne na jine lehátko a uz kolem mne začali lítat. To uz to začalo zabírat a necitila jsem nohy, břicho. Pak ke mne pustili přítele a to byla má záchrana. Malá byla venku do pár minut. Bylo to hrozně rychlé. Celý den jsem ležela na Jip a nesmela se hybat. Druhy den odpoledne uz mne pustili na nadstandardní pokoj, ale sotva jsem lezla, chodit mi dělalo hrozny problém. Tak nevím co je lepší,jestli spinal, celkova narkóza, nebo přirozený porod. Každopádně si furt říkám, ze ty maly tvoreckove jsou na tom jeste hůř než my. Oni neví co je čeká, kdyz se rodi přirozenou cestou, musí projit vsemi porodními cestami, které jsou tak těsné. Kolikrát nad tím přemýšlím a říkám si, ze ten start do života pro ne vůbec není lehký.
A když tak nad tím přemýšlím, teď si vemte, ze to miminko je pak nějaká svině schopná hodit do igelitové tašky a odhodit do popelnice jako kus odpadu. Život je boj a ty naše poklady musíme stále ochraňovat.
@bombat Bude to 4.porod, ale děti (snad) budeme mít 3., nicméně jako sebezmrzačení sterilizaci neberu. Naopak, po 3.císařích a i zhlediska toho, že jsem chtěla 2 a 3.třeba později, kdybych se ještě zbláznila budu mít splněno, přes prášky jsem otěhotněla, tělísko mít nemohu, s injekcí se obávám, že bych dopadla stejně jako s prášky a nato mít sex s odporem a strachem až do přechodu si příjdu ještě opravdu mladá. Na navíc manžel je o bezmála 15 let starší. I po sterilizaci se dá otěhotnět (umělé oplodnění), ale opravdu se nebojím, že bych to někdy využila. 😉
@1nelinka U nas na Mělníku je to tak, ze musis byt 24hodin na JIPU na pozorování, mela jsem kapacku, curala jsem hadickou do pytliku (hruza) a na pokoj mne pustili az druhy den dopoledne. O malou jsem se ale ještě moc strarat nemohla a v noci byla ještě na neonatologickem oddělení, protože jsem nemohla vstát z postele, abych ji mohla obstarat. Fakt jsem sotva lezla. Ohnutá jak čarodějnice jsem byla az do 3. dne. Hrozně mne bolela ta rána a pak zavinovani dělohy. Tak mi furt dávali léky na bolesti.
@andelka Mě to začlo hned po placentě 🙄 Po dvou hodinách už to nebylo tak intenzivní, to už jsem si ani prášky na bolest nebrala, ale u kojení se to teda stupňovalo šíleně ta bolest... To jsem se kroutila jak had :D
@jessulka Taky si myslím, že ty děti jsou na to připravené a pokud ten porod jde správně, tak to ani pro to miminko není takové trauma 🙂 Je to příroda, ta to takto zařídila z nějakého důvodu 🙂 Já císař za sebou nemám, jen dva přirozený porody a byla jsem fit i přes nástřihy hned 🙂 Holky byly u mě v náručí také hned a ani se ode mě nehnuli po celou dobu v nemocnici 🙂 Max na vyšetření oušek a ultrazvuk ledvin (to byla tak půl hodina ani ne a byly zpět) 🙂
Holky, nečetla jste nebo neuvažujete některá o hypnoporodu? Co jsem trošku četla, tak hypnoporodem rodila i vevodkyně Kate, tak jsem si našla pár článků co to vlastně je.... já nejsem úplně zastáncem jakože porod bez doktorů a bez ničeho, ale ten hypnoporod se mi celkem líbil. Není až tak úplně alternativní a dokonce jsem se dočetla, že v některých porodnících s tím ani nemají velký problém a dost v tomto způsobu vychzejí vstříc.
@andelka jj mám to stejně, rozmyšlená jsem na 100%,reagovala jsem na příspěvek, který mi k tomu kolegyně stránku zpět, chápu, že někdo není oproti opravdu velké rodině a pokud má bezproblémová těhotenství proč ne. Pro mě 3byly maximum vždy a 3 císaře, patologické těhotenství, další vysoce riziková... jsem zatu možnost při sekci opravdu ráda, ikdyž kamarádka mi říkala ať hádám jak přišla k nejmladší ségře, že po ní byla mamka na sterilizaci, no ale to je už snad opravdu extrém..
@renulkka ono ne bohuzel je vsechno tak jak by jsme si praly..kdyby jsme to nechaly na prirode tak se nase mala narodi uz ve 29tt..a kdyby me nekuchly tak by mezi nama nebyla vubec..protoze jsem se vubec neotevirala a ten 2kg broucek se tak sapal ven ze ji lital tlak nahoru dolu az jsme ji zacaly ztracet a po vyndani ji musely pomoc s rozdychanim a byla tyden na jipu..nekdy se tomu novymu zivotu musi pomoci
@1nelinka Tak to je jisté, buďme rády za tak vyspělé zdravotnictví, ale my řešili, že pokud jde vše dobře a tak jak má, že pak ten vaginální porod je pro miminko přirozený... Prostě to k tomu startu do života patří a nemyslím si, že by to bylo pro miminko trauma, samozřejmě pokud vše postupuje dobře ;) Dítě se umí narodit, pokud mu v tom něco nebrání 🙂
@frndafrrr Tak to je s nadsázkou a sranda :D
Holky kdyz to tak čtu tak jsem ráda za přirozený porod. I když to bylo 21 hodin bolesti a ke konci přestaly kontrakce a malému začaly padat ozvy tak jsme to zvládli přirozene. A kdybych si mela teda vybrat císaře tak jen spinal, celková narkóza je pro mimi hodně náročná a zatěžujíci. Takže dobrovolně bych celkovou nevolila ;)
Já jen doufam ze teď bude porod prirozeny a rychlejší než predchozi a vyhnu se nástrihu ptz to byl fakt hnus pak v 6 neděli 😂
@arielka222 já už mám od kamarádky domluveny Aniball. A viděla jsem krabice v ordinaci u sestry,takže můj Dr to též doporučuje. Z druhého porodu jsem si neodnesla ani škrábnutí,tak bych to ráda zopakovala. Byl to luxus, spodek jsem nemusela vůbec řešit.
@renulkka taky jsem rodila a budu rodit v trebici. Na kdy mas termín ?
@kristynkal taky o nem uvazuji 🙂 maji i online kurzy,ale rikala jsem si ze bych si udelala vylet na vikend do Prahy,predchozi porody byly fajn nemam ani zadne natrzeni ci nastrizeni,vzdy jsem poctive trenovala s epinem,ale ten hypnoporod me láká...
@andelka já cvičila s aniballem a i tak mi udělali 2 stehy. Přitom jedna dr u porodu říkala ze to není nutné a pak prisel nějaký stary doktor a prý preventivně ať střihne. To si teď už chci pohlídat právě.
@yvonneullmann Termín mám kolem 15.února 🙂 Uvidíme podle ultrazvuku, miminko je o něco menší 🙂 A ty?
@bajunka no ty kurzy už jsou trochu dražší- teda aspon tady u nás na moravě, ale četla jsem od nějaké uživatelky, že je dobré si prvně přečíst knihu hypnoporod a potom se podle toho rozhodnout zda vůbec do toho jít 🙂 Takže se zatím chystám na knihu, ale opravdu mě to dost láká 🙂 jsem ráda, že je tu někdo kdo o něm taky uvažuje, už jsem se lekla, že zase vybočuju jen sama od klasiky :D :D
@frndafrrr Ahoj, spí se bezvadně 🙂 Díky za optání. Od včerejška je mi už dobře, nemám nevolnosti a také už nejsem přes den tolik unavená. Takže to vypadá, že si to těhotenství začnu konečně užívat 🙂 Jinak v noci se strašně překuluji z boku na bok. Tak mne to vždy probudí, ale pak hned zase usnu a spím do cca 8 hodin. V noci se ale 2x vzbudím na čůrání.

@basice To zní dobře, snad to tak bude i v našem případě. Porody v rychlém sledu jsou určitě rychlejší (já měla po roce prakticky překotný), ale třeba to naopak nefunguje. Jsem pro 😉.