Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@seveneye bodycko s dlouhým rukavem, dupačky, ponožky, bavlněná čepička, tepla chlupatá čepička, rukavicky a podle toho jake bude počasí, tak bud jen chlupatou kombinezku a kdyz bude vetsi zima, tak teplou perovou kombinezku. V tydnu ti to nafotim, protože to pujdu k rodicum pripravit.
Diky, jste hodne🙂 snad to bude ok, v nejhorsim se s malou uvidime driv🙂
Navic teda to stari plodu odhaduji jen na zakladeUZ, spatne se dr merily nozicky, protoze je matak divne schovany a nejsou poradne videt... jinak pry je vsechno v norme
@seveneye Ja mam obleceni vel 50 a jeden overal vel 56, kdyby ji to bylo male.. Dneska jsem byla na kurzu satkovani, docela zabava, nosily jsme panenky 🙂 Neni to tak tezky ten uvaz, tak doufam, ze to zvladnu i s miminem. Pak mame koupeny Kibi od 6 mesicu. Ale nevim jestli sem si dobre vybrala..ja si ho totiz nevyzkousela. A nektery lidi me ted rikali ze je lepsi Tula, tak nevim.
Jo a dnesni kontrola, super uz sem premlouvala sestricku at se na tu vahu podiva jenom ona sama..a koukam sem kilo zhubla, tak skvely. A pak se me doktorka ptala jestli me hodne tvrdne bricho, tak ji rikam, co to je to tvrdnuti, ze porad nevim..tak se smala 🙂
@jednaholkaa
@jessulka
@basice
Mam fleesovou kombinézku,myslíte že tedy pod to bohatě stačí dlouhý rukav bodyno a dupačky nebo eventuálně bavlněny overalek?plus samozřejmě čepka,rukavky....no a hlavne doufám že se trefíme do velikosti 50-56....pokud budeme větší bude asi přítel doma balit na rychlo jinou variantu
@seveneye Určitě to bude stacit. Pojedete domu pak autem, ze? Tak domluv s muzem, aby tam sel pred vasim propuštěním jeste zatopit, nez nastoupite.
Ja musim jeste nechat vypucovat auto a odnest tam zakladnu pod vajicko. Musim si zopakovat, jak se to přidělává pasem a nacvakava a vycvakava z té zakladny. A na operku hlavy pridelat zrcatko.
@jessulka vidíš to predvytopení mě nenapadlo,vpredu máme vyhřívané sedačky,ale vzadu ne....jinak Isofix a manipulaci se sedačkou jsme cvicili minulý týden,takové povolení a nastavení tech popruhu neni pro začátečníky taky úplně jednoduchy když pořádně nevím kde a jak zmáčknout a táhnout,no a to samé bude kočár,sklopit,slozit,rozložit...chce to získat ten grif a cvik🙂
@seveneye Jj, taky na ten správný grif musim po peti a půl letech zase přijít. Predvytopit auto predem je za mne důležité a určitě budes sedet s miminkem vzadu. Tam nebývá takove teplo jako vpředu.
Tak M. zítra odpolko bere holky na zimni stadion a ja budu prát a sušit zbytek věcí a odpočívat. navecer zaskocime na kafčo k nasim a den uteče zase jako blázen. A bude nedele, tj. tyden do nastupu do porodnice. M. jsem to jeste ani nerikala, pockam si na tu pondělní kontrolu v porodnici u pani doktorky, ktera mi k tomu rekne vsechny důležité informace a snad uz je to 100%. Dnes jsem si jedte psala sms s mym dr., psali jsme si o tom, ze jsme radi za ten dřívější termin 28.1., ale take jsme zdrbli toho včerejšího zástupce primáře, jak si hrál na důležitého. Bylo mi líto, ze z meho Dr. udelal blbce.
Holky, já pro malou do porodnice mám plus mínus to stejný co holky tady 🙂 Akorát teda beru radši vše 2x (teď myslím to pod kombinézkou), protože holky byly dost blinkací a nechci, aby kdyžtak jely v mokrým domů 🙂 Přece jen v létě se to dalo přežít (zastrčila jsem pod poblinkaný body plínku) 🙂 Tak jen tak pro strýčka příhodu vezmu radši věci po dvou 🙂 Jinak beru 56 🙂
@cuccinka Předchozí děti jsem nosila v šátku, teď k tomu chci ještě nosítko a rozhodla jsem se pro Kibi. Nosítko chci stejně jako @skretik hlavně kvůli manželovi, ten asi šátek na sebe navlékat nebude (jednou ho tedy s dcerou měl, ale to mu bylo dvacet, byl dost štíhlejší a vázala jsem to na něj asi hodinu). No a dovolená nám vychází zrovna na ty čtyři-pět měsíců, tak si myslím, že by tam to Kibi mohl manžel dost využít.
Kibi je super a znám osobně výrobce . 🙂 Paní je úžasná a také vyrábí šátky české značky Lenire. Fotila jsem pro ni reklamu když bylo miminku 6 týdnu poprvé a pak se syny když měl mladší půl roku a starší 2 roky.
@cuccinka Jinak využiješ na různé kulturní akce (třeba do divadla kočárek nevemeš), někdy se to hodí do dopravních prostředků, do terénu, když je mimi chování a houpací, tak třeba i jen tak po domě... Šátek je třeba se trochu naučit, chlapa do toho zpravidla nenavlékneš... Jestli si nejseš jistá tím nošením, tak bych koupila ne moc velký elastický šátek na maličké a pak Kibi od těch čtyř měsíců na léto a dál - oboje jde z druhé ruky. (Na Kibi mám doporučení od jedné své dost zkušené kamarádky. Jinak větší dítě manžel nosil na turistiku v krosničce Salewa.)
dobre ranko holky 😍 a v cem se lisi to nosítko Kibi oproti Manduce? Pred 6tiblety zase vsichni nejvic chvalili Manduku, mel ji snad uplne každý. Její pořizovací cena byla také vysoká, ale koupila jsem ji, hlavne kvuli letní dovolené. Teď určitě také využijeme, hlavně na výlety, na letni dovolené. Muzete mi tedy napsat, proc bych se mela Manduky vzdat a poridit radeji Kibi? Dekuji moc 😊

Holky co už máte sbaleno,nechcete se někdo pochlubit co vše máte připraveno pro prcky na cestu domů?koukáme doma do skrine co se vlastně hodí nebo ne a nemůžeme se dohodnout... 🙂