icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
21. led 2019

V jednoduchosti je krása 😍

jessulka
21. led 2019
jessulka
21. led 2019
jessulka
21. led 2019

Tak to je z mých posledních priprav pro Terezku asi vse 😉 Dnes jsem koupila v lékárně stahovaci nadkolenky k cisarskemu rezu a probiotika, ktera jsem uz zacala uzivat dnes a zítra zacnu s uzivanim homeopatik. Tento mesic zase litaly penize z peněženky ani nevim jak. Ale muzu si oddechnoit, uz mam opravdu ale vše....ufffff 😊

jessulka
21. led 2019

@yvonneullmann Ach jo kocko, ty si teda užíváš. Kdo se ti stara o malýho? To jsou starosti takhle ke konci, kdyz uz se ten den D blíží.

mindi01
21. led 2019

@jessulka muzu se zeptat jaka homeopatika a jake probiotika?

jessulka
21. led 2019

@mindi01 www.svethomeopatie.cz. A v lékárně Laktobacily.

andelka
21. led 2019

@jessulka jeee,budu na tebe myslet a kéž bych rodila podobně. Já teda bych brala vel 50. Kluci měli 3,2 kg a 48 a 50 cm a 56 jim byla dost velká. Já beru též 50, akorát teda jsem tam pro jistotu hodila ještě o kousek větší dupačky a čepičku,ale doufám že to nebudu potřebovat,že se nenarodí moc velký. Navíc první dny klesne váhou trochu.
Máš to nachystané krásně,moc se mi to líbí.

silwiin
21. led 2019

Nazdarek, tady je to fakt jak v blazinci, az teprve dneska mi byli schopni neco kloudneho rict... v 36tt ma mala jen 1,7 kg! To jsou nervy:( a nemaji ani separe pokoje, to je desny jak se tu motaji ty matky, prijdou, na dve hodky lehnou a pak sup sup a rodit. A teda chovani personalu je chvilema udesny:(
Snad budete mit stesti na prijemny doktory a sestry.

jenssy
21. led 2019

Ahoj holky, tak se hlásím po víkendu a koukám, co se tady všechno děje. Marodům přeji, ať jsou brzy fit, hlavně do porodu nejpozději!!

@jessulka gratuluju ke schválenému dřívějšímu termínu! Máš to krásně připravené, už se těším na fotky malé Terezky 🙂

@misak48 tak už se také brzy dočkáš, držím moc palce a těším se na fotky!!! Zřejmě to bude další nejdřívější miminko 🙂

@yvonneullmann to je síla, musíš si hrozně protrpět ☹ nepoženou tě kvůli tomuhle stavu na sekci? Asi by to bylo přijatelnější než se s těmito bolestmi trápit u porodu, nebo ne? Kdy máš termín? Snad brzy najdou příčinu a uleví Ti od bolesti, moc držím palce!!

Nějak se nám to tady komplikuje ☹ fandím všem vyháněčkám, snad se to brzy povede! Pokud ano, dejte recept, co zabralo 😀 I když já vyhánět stejně zatím nemůžu, když se ten náš malej ,,pacholek" nechce otočit...Zítra jdu už na kontrolu do porodnice, tak snad už se dozvím trochu víc 🙂

michaelarei
21. led 2019

@jessulka No super ,že už víš co jak ,tešime se s tebou... krásne všchno nachystaný super... s těma vecma na malou ...my jsme mneli dnešný odhad cca 3020g ale uvidíme je to jen odhad beru oboji 50 i 56 ale i tak si myslím ,že to bude 50.Myslím,že teplý overal a fusak v autosedačke ti bude stačit.

michaelarei
21. led 2019

@yvonneullmann

@silwiin Holky prěju pevné nervy a hlavně at vám vše dobrě dopadne a bolest ustúpi.
No ten personál to je hrozný asi všude právě opak je asi výjimkou. Snad malá jěšte povyroste...

jednaholkaa
21. led 2019

@jessulka Jee, ta ohradka je pekna, to jsem jeste nevidela 🙂 Taky bych neco takoveho brala, ale mam uz postylku a pojizdny kos, takze to uz bych ani nemela kam dat.
Jinak ja zas shanim hodinoveho manzela co by nam tady udelal par veci, a vsichni maji cas az tak v unoru nejdriv.. nechapu. Potrebuju dodelat skrin na mimi oblecky.. pritel na to chce nekoho sehnat, ale neni koho 🙂)

jessulka
21. led 2019

Dekuji holky, jste hodne. Jsem ráda, ze jsem vsechno stihla do terminu a za ten drivejsi termin 28.1. jsem fakt ráda. Dnes v porodnici plakaly miminka, uplne jsem se zasnila a představila si, jaky hlasek asi bude mit Terezka. Verunka byla zlatícko, neplakala skoro vůbec. Strašne moc se uz tesim. Nejak to na mne dnes dolehlo, ze uz vlastně v nedeli touhle dobou budu v porodnici, relaxovat, nebo si číst, psychicky se připravovat. Tak ja sbalim 50 i 56. A uvidíme co bude sedet nejlip.

jenssy
21. led 2019

@silwiin to je mi líto ☹ a jaký bude tedy další postup? Bude malá vyživovaná na kapačkách nebo Ti vyvolají porod kvůli špatné funkci placenty? Moc držím palečky, aby byla malá v pořádku. Je dobře, že jsi v péči lékařů a pod dohledem! Ten váhový odhad může být klidně o 500 g jinde, třeba má malá přes 2 kg a není tak moc pozadu 🙂 hlavu vzhůru, všechno dobře dopadne!!!

jessulka
21. led 2019

@jednaholkaa Dekuji, mam ji po Verunce. Je úžasná, prostorná. Verunka se v ni batolila, pak si v ni jako malá hrála (nahazela jsem ji tam plastove micky) a v klidu jsem mohla uklizet nebo varit. Ma kolecka, tak si s ni v byte dojedu kam je potřeba. Treba k sedacce, nebo do kuchyně. Kdyz prijde navsteva, dojefu k sedacce a Terezka bude moc povídat s nami.

ajdamajda
21. led 2019

Já jsem po Ko v Rakovníku . Sestřička usmevava a milá . První monitor mám za sebou a poslední. Do porodu tam nejdu .
Akorát mi dělali ster na Gbs , jen prý hrdlo mám 4cm, tomu nerozumím když před týdnem a kousek říkal lékař ze jsem přístupná pro prst a cítí hlavičku 😂 ale což .... stejně to neovlivnim . Já proste budu muset jen čekat kdy to přijde .

Mám papíry na vyplnění předem kdybych tam rodila (i papíry na porod do vody )

Jen mě zaskočila lékařka ze jizvu po první sekci mám slabou (ale já vím ze když mě nebolí je OK) a ze druhé tehotenstvi po sekci bere rizikoveji ze je deloha vytahana a jizva zmenšená . Nenapadne mi naznačila ze kdybych si řekla o sekci tak ji udělají ...

Necitim se ale špatne , kdyb mě cokoli bolelo tak tam pojedu nebo do jiné nemocnice skrze jizvu.

Jinak celkove nemocnice sice hoooodne stará ale přístup velmi milý . Cítila jsem se dobre

michaelarei
21. led 2019

Holky fotografka mi poslal foto..tak sa s nich teším ...některé v novom domečku najdu svoje místo..🙂

zuzekk
21. led 2019

Všem nemocným nebo o nemocné rodiny pečujícím posílám spoustu sil! A do nemocnic ještě víc!! Držte se, ať všechno dobře dopadne, s vámi i malickymi! 💙

silwiin
21. led 2019

@jenssy to je prave to, co vlastne nevim. Monitory jsou ukazkovy, dalsi kontrolni mereni ultrazvukem ude nejdriv ve stredu, az tu bude doktor. Nechapu jak v nejvetsi nemocnici v Brne muze byt jediny doktor, ktery to umi...
Az to zkontroluje, tak se uvidi. Pokud bude stejne mrnava a nepovyroste (no jo, jenze o kolik, tabulky na to pry nemaji), tak vyvolaji porod a pujde nejspis do mikrovlnky. Kdyz to bude ok, budou porod vyvolavat stejne, jen o cca tyden pozdeji:/

misak48
21. led 2019

@ajdamajda tak super, že má s opravdu adekvátní alternativu 🙂 jinak s tím císařem já jsem třeba taky koukala jako blázen, protože dneska mi zase Dr říkal "pořád ještě chcete zkusit rodit normálně spodem". Už několik týdnů se totiž tváří, že kdybych řekla slovo, tak mi ten CS naplánuje... Asi je na to u těch jedničkových diabetiček zvyklý, protože teď jsem tam pravidelně potkávala dvě a ty mají CS obě. Ale teda i mnohem větší váhové odhady mimi než já...

@silwiin moc na vás myslím a držím palce 🙂 pro tvoje nervy to musí být strašné, ale aspoň na to přišli včas a dokáží vás snad ohlídat 😉

jenssy
21. led 2019

@silwiin to je peklo, kdyz vlastne porad musis cekat a doufat ☹ tak davej prubezne vedet, budu moc drzet palecky :-* ja treba vlastne od posledniho odhadu 1800 g ve 32. tt vubec nevim, jak ten malej roste, pry uz se to nemeri, tak jak se pak treba ma zjistit spatna funkce placenty ☹ verim, ze doktori vedi, co delaji a udelaji pro vas obe to nejlepsi :-*

ajdamajda
21. led 2019

@misak48 tak sekce je jednodušší pro lékaře i maminku jakoby v tom ze vědí termín a hodinu ....

Ale pro miminko nic moc a pro telo taky ne.

Já jsem pořad naladena na porod doma. Gyndar říkal ze vše je OK, veškeré výsledky , utz a nebyl proti porodu doma.

Proto nechci chodit do nemocnic na kontroly ... ladim se na sebe . Nechám všemu volný prubeh . Já proste nevím kdy to přijde ... asi zapomenu i na data.
Lékařka říkala ze by se priklanela k termínu porodu dle inseminace (9.2) jako 40tt

Budu to vést v patrnosti ... a počkám při nejhorším do 14.2 kdy mám druhy termín a pak bych teprve šla na kontrolu na průtoky .

val333
21. led 2019

@jenssy taky mám poslední odhad váhy někdy kolem 31tt... Lékař mi vždy jen řekne, že růst je přiměřeny, tak jak má být 😀

basice
21. led 2019

@silwiin taky posílám spoustu sil do nemocnice! Držte se holky 😉

misak48
21. led 2019

Holky zase mám úplně debilní dotaz 🙂 asi není nějaký způsob, jak tělu pomoct, abych se sama aspoň na prst otevřela, že? Lepé řečeno, budou to asi stejné rady jako na vyvolání porodu, ale z těch mi očividně nepomohlo nic. Bylo by fajn, kdybych v tu středu nastupovala aspoň trochu otevřená, aby mi mohli zavést rovnou tabletky na vyvolání a ne jen na dozrání hrdla...

seveneye
21. led 2019

Devcata ahoj tak se taky hlasim po dnešní kontrole, náš prcek konečně tak nějak odpovídá tabulkám pro 36tt+ a huraaa dokonce se vysunula i ta nízko polozena placenta,CS z 2 na 3 vysazuji aspyrin a magnosolv,další kontrola za týden:O

jednaholkaa
21. led 2019

@val333
@jenssy Me teda merila na utz pri kazde kontrole mimi a z toho mi dala i vahovy odhad. Naposledy ve 36 tt ted co jsem byla me rekla vahu.. Tak to je divny. Ted asi 2,7 kg a predchozi kontrola 2,5 kg.

jessulka
21. led 2019

@misak48 No ten vibrátor 😂😂😂😂 Rikam, kamoska byla zavřená, k nicemu se nechylilo, uz z toho byla otrávená, ale na vyvolání nechtěla. Tak si párkrát za den udelala dobře, spojila dve mouchy jednou ranou a vecer ji chytly kontrakce, praskla ji voda a za hodinu a pul byla mala na světě.

jessulka
21. led 2019

@misak48 Nekde to pry vyčetla. Zakazane to není a miminku to neublíží. Jen to prý nezasouvala moc hluboko, aby se neporanila.

Strana