icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

val333
22. led 2019

@cuccinka mě dělá monitory můj gynekolog, má veškeré vybavení 🙂 nemusela jsem nikdy nikam jinam...

basice
22. led 2019

@cuccinka mě monitory také dělá můj gynekolog, tak naštěstí nikam dojíždět nemusím.Do porodnice půjdu až rodit.

val333
22. led 2019

Holky, tak jsem teď do sebe násilím narvala první datly... No fuj 🤢 jak já je nemám ráda 😀😀

skretik
22. led 2019

@val333 me to taky trvalo si zvyknout, ale ted uz mi ty datle nevadi 🙂 a uz jsem prepita i maliniku :/, asi jstem s tim vsim zacla moc brzy a stejne jet o bez efektu :D , i kdyz dnes mam MS bolesti uz od rana, ale na kontrolu jdu az ve ctvrtek a budu mit cipek 4cm a zavrena, klidne se vsadim :D . Doma porad posloucham "hele a ja mam jet ... a mam objednanyho ... a myslis, ze muzu jeste..." sakra jak ja to mam vedet, ze jo :( , akorat me to stresuje :( .

skretik
22. led 2019

@jessulka tak drzim palce at se domluvite. Ja jsem rikala mym klukum at klidne odjedou, ze ja to tu zvladnu, ale myslim, ze ve finale by mi to asi bylo lito, chci syna videt taky co nejdriv to pujde a myslim, ze i on to chce, budu urcite brecet, ale strasne se tesim az se poprve brachove uvidi ❤

andelka
22. led 2019

@val333
@skretik já mám datle ráda,dávám si je teď do jogurtu s mussli a ořechy. Včera jsem nestihla semínko do čaje,tak jsem ho rozmixovala a dala do jogurtu s datlemi.

val333
22. led 2019

@skretik no tak to věřím, že tě to akorát víc stresuje... já jsem zase se vším začla pozdě 😀... U mě je to s chlapem tezky, je policajt a slouží jen ve dvojici , takže pokud bude mít zrovna službu, bude dost těžký, aby zamnou dojel 😢.. snad to vyjde

jednaholkaa
22. led 2019

@val333 To ho snad nekdo zastoupi ne?
@skretik Jo, chce to nezacit zase az moc brzo. Ja to se seminkem vzala taky dost poctive a tak uz vlastne 7 tydnu piju ten sliz 🙂) Ale uz se to krati.. S malinikem jsem zacala teprve dneska a datle vcera. Ja je naopak mela celkem rada, obcas si je davam do snidane, ale spis ted se me asi brzo zprotivi jestli je budu jist kazdy den. No uvidime.. ale dam to. Uz jsem jedla pravidelne horsi veci 🙂)

val333
22. led 2019

@jednaholkaa no to se uvidí až v dané situaci, pokud bude zrovna někdo poblíž, kdo by mohl zaskočit... A navíc to musí povolit velitel...

beruska125
22. led 2019

@andelka mám to stejně: u minule gyndr jsem chodila až do termínu porodu k ni, měla i monitory (za poplatek), teď od 38tt chodím do porodnice. U obvodní gyn to bylo asi pohodlnější, ale takhle se zase trochu aklimatizuju v porodnici🙂 a jinak změny gyndr nelituji, tohle je supr ženská s rozumným přístupem 😉

val333
22. led 2019

Holky a ještě dotaz, je tady někdo, kdo už má popraskané břicho?... Mě se dneska objevila pěkná prasklina přímo pod pupkem... 🙁

andelka
22. led 2019

@beruska125 já taky nelituji, vůbec. A že chodím do nemocnice mi ani nevadí,dělali tam rekonstrukci,tak se aspoň zaklimatizuju.
Moje břicho zatím drží,ale už se začínám divit. Je hodně napjaté.

andelka
22. led 2019

@val333 poslední věta byla pro tebe. Hodně už cítím pupík. Každý den mažeme.

jenssy
22. led 2019

Ahoj holky, tak mám za sebou první kontrolu v porodnici. Malý je stále hlavičkou nahoru, takže pokud se neotočí, mám naplánovanou sekci na 14.2...má natažené nožičky před sebou, Mudr. říkala, že se spíš přetáčí miminko, co je mají skrčené pod sebou, že se jim lépe dělá kotrmelec, takže už je asi malá pravděpodobnost...Jinak váhový odhad nám nějak moc nešel, poprvé 2030 g, ale nakonec se podařilo lépe změřit bříško a vyšlo 2300 g, což je sice pořád málo, ale průtoky i placenta jsou naprosto v pořádku a plodové vody taky dost, takže malej prý nestrádá, jen bude malinký...ale já taky neměla ani 3 kg...

val333
22. led 2019

@andelka taky se snažím pořád mazat, ale je mi to prd platný 😀... Tak snad se to víc nerozjede...

renulkka
22. led 2019

Ahojky holky, tak se hlásím po kontrole na gyndě 😉 Šílenost vám povím... Objednaná jsem byla v 11, už o půl 11 jsem tam byla (když přijdu akorát, tak má kolikrát sestra kecy)... Vzala mě až před půl 12, tak jsem šla k dr... Streptokok negativní, akorát vyšly ze stěru nějaké kvasinky, tak jsem dostala na 3 noci globule 🙂 Jinak dole se zatím nic moc nechystá, kvůli té ruka-noha-ústa mám teď zákaz porodit 😀😂 Pak jsem šla za sestrou na pásy, ta mě nechala ještě chvíli čekat 🙈😤 Protože si sjížděla internet! Pak mě teda vzala a malá samozřejmě natlačená kdo ví kde a nešly najít ozvy... Prostě byla někde vzadu dole a bylo to dost daleko, aby to ta sonda chytla... Tak jsem musela na židli skoro ležet 🙈 Aby to trochu snímalo... V takový poloze mě nechala víc jak půl hodiny, kdy mezitím si spokojeně jedla oběd... 😏 Ze začátku děloha klidná (hodnoty 9-10) a já díky ty poloze dostala pěkný poslíčky, že mi hodnoty u dělohy lítaly kolem 70, pod 35 se vůbec nedostaly... Tak jsem tam pěkně občas funěla 🙈 Ani nemusím psát, jak jsem se nemohla po takový době narovnat... Takže teď se snažím odpočívat, protože břicho pořád pobolívá... 😔 Holky držte se a užívejte ještě miminek v bříšku 😊😘

renulkka
22. led 2019

@val333 U první dcery mi také mazání nepomohlo... Břicho popraskalo ze dne na den 😔 Jsem jak zebra 😞 Ale co nadělám po třech dětech, musím věřit, že časem vyblednou 😊

skretik
22. led 2019

@jednaholkaa lneny seminko uz si davam taky pekne dlouho, ale spis kvuli zacpe nez porodnim cestam. pristi tyden zkusim jeste zazvor a hrebicek a tim asi koncim, beztak podle me nic prokazatelne nefunguje, kdyz nekdo nakonec porodi, tak si vybere co mu ten porod rozjelo.

@val333 no tak proste manzel pojede na zasah do nemocnice ne :D, na jednu stranu v tomhle smeru zavidim tem s planovanou sekci nebo vyvolanim, ze presne vedi.

@renulkka a ty tu nemoc mas taky potvrzenou? a rekli Ti co by to znamenalo, kdyby se ten porod prece jen rozjel?

Ja na monitoru jeste nebyla, tak jsem zvedava jestli pujdu ted ve ctvrtek .Moc teda taky nerozumim tomu k cemu to vlastne je potreba delat, kdyz se jeste nerodi.

plamenak11
22. led 2019

ahoj, tak dneska jsem zacla cvicit s epinem dala ksem na prvni pokus 21,5cm ale rodila jsem naposled pred rokem a pul tak si to tam dole asi jeste pamatuje 😂😁 dneska jsem taky zacla balit tasku do porodnice a v pondeli kdu poprvy do porodnice na poradnu tak se tesim a uz chci rodit.. dnes jsem teprv 35+2 a zavidim vam ze vite kdy jdete na cisare nebo ze vam zbyva cca 10dnu do terminu, mne jeste 33 dnu ☹️

val333
22. led 2019

@skretik no mě ten monitoring děsně nebaví, ale nadruhou stranu, bez něj bych nevěděla, že už mi začíná pracovat děloha... Protože já teda zatím žádné tvrdnutí necítím 🤔 takže mě to dneska celkem potěšilo 😉

jessulka
22. led 2019

@skretik Ta Verunka mi to vubec neulehcuje. Uz několikátý den breci, ze nechce k tátovi. Nevim co si udelali a nebo proc k němu nechce. Ptala jsem se ho, ale on říkal, ze je s nim pak v pohodě. Taky ho to mrzí. Bude s nim ted 3,5 hodiny. Od září ji takhle chtel mít, tak jsem mu vysla vstříc. Jenze pro Verunku je to neco nového a špatně se s tim sžívá. Prijde ji, ze tatu najednou vidi casto a ona přitom nechce. Kdyby tak clovek videl do tech detskych mozečku, co se jim tam honi.
Hory jsme jeste neresili, poresime je az mi V. bude vracet. No a ted tu bulim ja, protože nemuzu vidět, jak se V. trápí a boji se tatovi říct do očí, ze s ním nechce nikam jet. Brecela, az se z toho malem poblila.
Taky budu brecet v porodnici, az se holky poprve uvidí, az da Verunka Terezce pusibku. Myslim, ze se od ni nehne na krok. Proto bych strašně tezce nesla to, kdyby byla s tatou na tech horach. Ja myslim, ze by s nim ten týden ani nevydrzela. Po dvou dnech vy chtela domu.

smigli
autor
22. led 2019

@skretik Mam to doma podobne: Muzu jeste na zkousku, ve ctvrtek mam tenis atd... :D Jsem zvedava, s jakym planem prijde na vikend. Vsadim se, ze bude chtit jet na bezky..

renulkka
22. led 2019

@skretik Mám ji potvrzenou... Znamenalo by to to, že by to miminko s největší pravděpodobností chytlo ;) Tak snad nám to zmizí do porodu 🙂 a pak budu muset pořádně sledovat hygienu u sebe a dcery, protože i když nejsou pupínky, tak stolice je ještě měsíc infekční a mohlo by se to přenést zase takto... Ale takto normálně kontaktem už by to nakažlivý být nemělo, jak zmizí vyrážka... Tak snad 🙏

jessulka
22. led 2019

@val333 Ja pouzivam na cele telo sprchovy olej. Krásně tu kuzi promasti. A pak se mazu detskym olejickem Aviril. Na brisku, prsou, zadku, stehnech. Nemam ani jednu strii a pripadam si pořád krásně hebka, namazaná.

skretik
22. led 2019

@jessulka tohle je hrozne tezky, my kdyz se tenkrat s pritelem rozesli, tak syn taky brecel, ze nechce s nim jit ,ale pak byl naprosto v pohode. to same u meho kamose, tam syn take delal sceny, vsechno stejny vek, nakonec se s mamou syna domluvili, ze si ho bude vyzvedavat ve skolce a rano ho taky odveze rovnou do skolky a od te doby maji klid, nepredavaji si ho jako rodice. Pro Verunku je i ted tezky, ze ji ceka neco noveho a ac se tesi, stejne jde do neznama a chce byt s Tebou a ohlidat si situaci. Neboj ono se to zase srovna.

val333
22. led 2019

@jessulka tak já používám ten elastiQ a doteď jsem byla spokojená... 🤔 Asi to je prostě i tou genetikou, protože fakt poctivé mažu pořád, ale ten olejicek mě nenapadlo, přitom ho doma mám... No teď už je pozdě... Tak snad to pak nepůjde tak hodně vidět... Ale mám to dost takové zarudlé... 😓

jessulka
22. led 2019

@val333 Ja s ElastiQ u Verunky nebyla spokojená. Sice jsem byla jakoby namazana kremem, ale nebylo to pořádně promaštěné. Olej je fakt nejlepší a prisla jsem na to, ze stačí i obyčejný. Predtim jsem pouzivala Saloos těhotenský pěstící, ale zacala jsem se po nem pak drbat.

jessulka
22. led 2019

@skretik Ja si ji ted beru ze skolky po obědě. Taky mne napadlo, ze teda kdyz dela takove sceny, ze ji necham ve skolce spat a jeji táta si ji pak vyzvedne v 14:30. Delala tyhle sceny uz i minulý týden.
Takže ty mas staršího syna s byvalym partnerem a Typek uz ma za tatinka soucasneho pritele? Nebo jste se k sobe vratili?

tynazezu
22. led 2019

@val333 ahoj, s těmi striemi velikou roli hraje genetika, tak jestli třeba tvoje mamka má, ty s největší pravděpodobností budeš mít taky. My je v rodině máme hodně, nějaké jsem mela už v pubertě, teď zatím krom jedné na pupíku kvůli piercingu ( mám stále nezarostlou dírku), nemám žádnou a třeba se ještě objeví, je to pak ze dne na den. Mažu Bioilem a jsem spokojená. A neboj, strie je zarudlá jen pár měsíců a pak zesvetlá a nebude tak vidět ;))

skretik
22. led 2019

@jessulka no zkuste to tak a uvidite, treba to pro vsechny bude lepsi. My se k sobe pak vratili, respektive jsme meli takove divoke obdobi, kdy jsme chvili spolu byli, chvili ne.. kdyz na to ted nekdy myslim tak nechapu jak jsem to cele ustala, kazdopadne ted cekame druhe a ja jsem rada, ze kluci budou mit stejneho tatu, ale uz to mezi nama neni takove jako driv a nikdy uz nebude

Strana