Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@bombat mám nahoře 12kg a jo. Bohužel až se divím i přes to jak mi bylo blbě . Za dva týdny další kilo . Přitom jsem šla spát i hladová, snídam málo, obedvam normálně a večerim spíše méně. Svačinu jak kdy . Spis nemam chuť . A kojim i oba kluky . Ale je fakt ze se cítím odule. V 1. Tehu jsem přibrala vlastně skoro 14 kg jenže jsem byla hodně zavodnena kvůli ledvinam. Druhé 11 asi a to jsem zhubla ke konci protože jsem měla zanet hrtanu 10dni a nemohla nic ... a teď uvidím ale ledviny mě už zase boli a poznám kdy vycuravam prebytecnou vodu a kdy jsem plna . I na pazich tlaky . Pak když splasknu tak se mi uleví . Ale na váze to vliv extra nemá 😀
Holky mam to od kašle. Mela jsem ho šílený pri chřipce a do ted je sem tam desnej. Pritel dochodil ted 4ku v praci a ma 4dny volno tak Uvidime jak se postaví k tomu ze na něm je uklid velkej. Mate pravdu. Nic s tim udelat nemohou. Takze jen cekat. Mam jen strach z toho jak to zmaknu po císaři s bolestma a jeste toto do toho. Protoze nekdy je to bolest teda solidni. :/ uz at je pristi tyden a Uvidime. 🙂
@yvonneullmann to uz Ti budou moct dat nejaky silnejsi leky proti bolesti ne?
@jessulka 5 tycinek za 125 me prijde dobry teda 🙂 Ja si nakoupila sebou tycinky ve sklizenu a tam to stalo jeste vic.. Omrknu jeste tyhle.
Jinak ja zhubla kilo od posledni kontroly - z 15 na 14 🙂 mela sem desnou radost.
Budete nektera bez prebalovaku? Me to prijde jako hroznej kram.. navic na nej nemame moc misto. Koupim kapsar na postylku, tam dam co je potreba, ta je vedle postele, mame ji vysokou, tak budu prebalovat na ni. Snad to nak pujde. Kdyby neco tak ten prebalovak vytahnu..
@val333 Je to fakt divný. Vůbec jsem to nečekala ani o to nijak neusilovala... A to jsem v prvním trimestru ještě zhubla sedm kilo. Takže jsem teď vlastně mínus 4,5 kila s tříkilovým - podle odhadu - miminkem v břiše. (To zhubnutí v prvním trimestru jsem jim v poradně teda ani nepřiznala.) Dost mě uklidnilo, když minulý týden udělali ten váhový odhad, že je miminko normální resp. mírně větší, ale stejně mě to, jak vůbec nepřibírám, trochu znervózňuje.
@cuccinka pribory davaji🙂 ale vem si vetsi hrnek na caj😂 maji tam mini sklenicky, tak na dva hlty a je prazdna, clovek aby furt coural ke stolu a nalejval si. Mela jsem nakonec dve petky s jemne perlivou vodou, pac uz mi ten caj lezl krkem. V noci jsem klidne celou vypila. Klidne se ptej🙂
Jídlo si moc brát nebudu,mně to vždycky stačilo. I když nějakou tyčinku bych snesla. A pak mi nosili jogurtove mlíka. To mi chybělo v porodnici, mléčné výrobky. A asi si vezmu ten větší hrnek. Mají skleničky,a malé hrnečky,a hrozně dobrou bílou kávu. Tu jinde nepiju,jen v Nemocnici ;-D
@bombat tak já u druhého porodu odmítla a teď kdybych rodila doma do vody tak taky mít nebudu. Jak mám Crohna tak chodím teď ke konci po každém jídle a co mám k obědu je za 2 h pryč ... střeva se mi dost masiruji v břiše takže jsem neustále na velké ... mám akorát prujmy. Už vidím jak si nechám udělat klistýr ... nedělala bych nic jiného než trpěla protože prázdná střeva a na to ještě proháněni jsem zažila při kolonoskopii a to bylo desne
@jednaholkaa Na dvě děti jsem měla výborný přebalovák, na třetí blbý a špatně umístěný, na čtvrtý jsem neměla žádný - takže to můžu porovnat. Mít funkční a dobře umístěný (aby třeba nebyl v patře, kam přes den moc nechodíš - můj případ) přebalovák je výborné a velmi pohodlné. Ale jde to i bez něj... Já teda třetí a čtvrté dítě od kojeneckého věku vysazovala, takže jsem v tomto byla trochu nestandardní, většinou to pak totiž probíhá tak, že z dítěte rychle strháš část oblečení a plenu - ať jseš kde jseš - a letíš k umyvadlu nebo kyblíčku 😀. Kdybych normálně přebalovala, tak by mi ten přebalovák asi chyběl víc... Teď zase plánuju vysazovat, ale přebalovák jsem si stejně pořídila, stejný jako kdysi na ty první - velký výklopný na stěnu s kapsami na přebalovací potřeby. Je to přeci jen jiné zázemí, jiné pohodlí, mám teď doma se svou velkou domácností i tak dost práce. Jestli máš místo na stěně, tak ten výklopný zvaž - dá se ale koupit už jenom z druhé ruky, IKEA ho přestala vyrábět a od jiných výrobců je strašné drahý.
@ajdamajda Takže bys ho odmítla? A myslíš, že by Tě nechali rodit do vody bez něj? No každopádně je to podle mě pitomost. Máš tam v papírech něco o tom, kdy vyvolávají po termínu? V tom jsou prý horší, že nenechají dlouho. A pak si kamarádka stěžovala na to CTG, že ji s tím obtěžovali, rodila tam asi před dvěma lety a není nějaká ukňouraná, byl to její druhý porod. (Teď mimochodem porodila třetí šťastně doma, tak jí to moc přeju 👍.)
@bombat Diky, ja ten vyklopny chvili zvazovala, ale zase bysme museli vrtat do zdi, mame cerstve vymalovano barvou .. no nevim. Uvidim jak bude fungovat tohle a pak se rozhodnu. Stejne se musi s tim mimi do koupelny umyt zadek nebo ne? Jak je to vlastne jenom s pocuranim, to se taky meje? No moc toho nevim 🙂)
Mně by klystýr nevadil,ale nikdy jsem ho nestihla. A mám dojem že u prvního mi i kvůli tomu nešlo tlačení, bála jsem se. A u druhého jsem se holt po...Sice to nikdo neřešil,že je to normální,ale nebyl to nic moc pocit. Teď si dávám to semínko a ještě ráno psylium.
Já jsem pod vodu dítě nikdy nedávala. Zkoušela jsem to jednou a akorát jsem mu omlatila hlavu. Nemáme tolik prostoru a umyvadlo i baterii vážně malé. Takže já omývání, přebalování, převlékání zásadně na přebalovací skříňce v pokoji.
Fuj piju zazvor,hrebicek a skorici a je to teda hnus... mam nejaky ucpany nos,tak snad mi to pomuze i k tomu,kdyz uz k nicemu jinemu 😅
@jednaholkaa My taky vrtali do čerstvě vymalovaného, jak jinak, pak už za tím nevymaluješ... Pokaždé jsem nemyla, mýt po každém čůrání by asi i nadměrně vysušovalo. Ale na tomhle přebalováku se krásně i obléká a převléká - má plochu asi 70 na 70, to se nedá s těmi běžnými přebalováky vůbec srovnat (spíš je to jako to, co mívají v dětských ordinacích). Kdyžtak Ti to můžu vyfotit, není to sice ještě hotové (v IKEA jim pořád něco chybí, tak třeba nemáme dvířka na skříňce pod tím), ale už se to rýsuje. Mám to zařízené tak, že mohu jednou rukou vyndat vše potřebné ze skříně, dát vedle miminka (je tam prakticky dvojnásobně místa, jednou jsme na něm přebalovaly se sestrou zároveň, měly jsme holky o 14 dní) a už jen přebalovat/ převlékat/ natírat/ odsávat apod.

@silwiin ahojky, takze rodit budeš v Bohunicich, jo ? Já si ji taky vybrala 🤔 Ta plisen me teda netěší a to už z důvodu že mám na ni silnou alergii 😡 a co příbory?dávají?někde jsem četla, že je lepší si vzít svoje. Určitě me ještě něco napadne tak se zeptám, jestli ti to nevadí 😊