icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

tynazezu
24. led 2019

Holky, tak jste mi to s tim sladkým moc neulehčily...musela jsem taky neco upéct...jablecný koláč se skořicí

bombat
24. led 2019

@skretik Asi mám už praxi z dřívějška. Já jsem poznala podle čípku, že jsem těhotná ještě před hCG testem 😉.

garfa4
24. led 2019

Holky, tak ja zvracim, litam na velkou a mala se asi posunula jeste niz a div mi netecou slzy pri kazdem kroku, pohybu. Strasne me boli spodek a je mi fakt zle. To jsou hrozne stavy ☹

basice
24. led 2019

Holky, já vás tu poslední dobou vůbec nestíhám číst 😔. Jak předěláváme barák,tak máme teď víc zařizování, včera jsem byli vybírat koupelnu, dnes zase podlahy... a večer jsem ráda, že jsem ráda.

Co se týče toho jídelníčku během kojení,tak obě děti měli ekzém od narození a a boleníbříška, takže já určitě pojedu protikvasinkovou dietu hned od začátku. Omezím cukr, bílou mouku, mléčné výrobky a přidám víc zelený zeleniny. Teď si ještě dopřávám, hlavně sladké.

val333
24. led 2019

Já si to nedokážu představit bez mléka... Jsem schopná vypít litr denně..

renulkka
24. led 2019

@val333 Kočko, ono když pak musíš přestat kvůli mimču, tak tě to ani tak moc netrápí, hlavně aby bylo v pohodě miminko 🙂 Bohužel jsem nesměla mléko ani mléčný výrobky ani po jednom porodu 😔 První dcera byla přecitlivělá na BKM, tak jsem držela při kojení bezmléčnou dietu... Po druhém porodu jsem nemohla mléčný výrobky kvůli sobě, byla jsem dočasně přecitlivělá na laktózu 🙄 Občas máš na něco chuť, ale ono na to ani pak nestíháš myslet, když máš jiný starosti 🙂 To pak toto je úplná maličkost 🙂

jessulka
24. led 2019

@tynazezu Ten vypadá luxusně. Podelis se o recept?
Ja upekla bábovku. A jen co se M. vratil s V. z hor, tak je půlka pryč 😂

jessulka
24. led 2019

@val333 Ono tě miminko vycvičí, jen si nemysli 😂

seveneye
24. led 2019

@jessulka tak to je zase hezký že jim upeces a chutná jim🙂ale tu druhou půlku by mohli nechat i pro maminu...dej si ať máš zásobu energie na nedeli!

jessulka
24. led 2019

Prave mi přišla potěšující sms od pana doktora, ze je tatim jeste celej, jic si na horách nezlomil a ze dostal sms zpravu od primáře (jelikoz dnes byla v porodnici porada oddelni, resil se rozpis smen a cisarskych řezů na pristi tyden), tak máme potvrzeno, ze vse vypukne v pondělí rano v 8:00hodin. Huraaaaaaa 😉👍🤗

val333
24. led 2019

@renulkka
@jessulka holky, díky za nakouknuti do reality 😂...

jessulka
24. led 2019

@seveneye To já se těším, že si jí dám snídani 😉 Viď, nabrat zásobu energie, když pak budu od neděle na dietě ☹

tynazezu
24. led 2019

@jessulka ano, je i moc dobrý a hlavně rychlý...je to z listového těsta, to kupuji, no a máme ještě přebytky domácích jablek, tak se aspoň spotřebují..
Formu vytřeš a vysypeš moukou a vyložíš rozváleným těstem. Mezitím si nakrájiš oloupená a vyjádřená jablka na kousky, dáš do kastrulku, na másle necháš zkaramelizovat s cukrem, skořicí a nasekanými ořechy, vše dle chuti...je to takový recept od oka. Pak nasypeš do formy a navrch vykrájíš proužky, které potřeš rozšlehaným vejcem. Pečeš na cca 15 min.

smigli
autor
24. led 2019

@garfa4 Ze by se to rozjizdelo? Dej vedet, jestli je ti lip, nebo porodis. 😉 Drzim palce.

jessulka
24. led 2019

@val333 Na všechno prijdes az za chodu, uvidis. Vsechno vypozorujes hlavne na tom miminku. A vis jak se to rika, spokojené dítě, spokojená maminka a naopak. Kdyz ho budou trapit prdiky (a te chlapecci na to docela trpi), tak si das fakt pozor na to, co sníš.

renulkka
24. led 2019

@val333 Mě spíš mrzelo, že jsem u druhé dcery nemohla okurku, rajče ani meloun! 😂 a všichni okolo se tím tak ládovali! 😂😂 Druhá dcera se narodila v červenci, tak zrovna všeho dost a já jen mlsně koukala 😂

ajdamajda
24. led 2019

Kouknete jestli mate náladu a čas 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=g9GX7PtWbes
jessulka
24. led 2019

@ajdamajda Říká tam i něco o přípravě na sekci?

ajdamajda
24. led 2019

@val333 lze nahradit lepším ... já jedla jen mléčné výrobky (a sama jsem ABKM) a problémy jsem tomu nepridruzovala.
Uvidíš jestli miminko bude s bolavým bříškem , jinou stolici či ekzemem. Když ne tak to mas jedno. Ale bohužel dost děti to neumí zpracovat . A to ani UM pac je z kravského mléka . Kravske mleko proste patří telatum jako jejich mateřské mleko a člověk není víceméně schopen ho stepit . Proto více lidi snese bezlaktozove výrobky ... když už mléčné protože tam je bílkovina štěpena.
A pak lidi jako já přecházejí příznaky a poškodí si střeva. Já teda měla reakce jako miminko a malé dítě . Ale tehdy se nějak tomu nevenovala pozornost . Zvracela jsem mleko a měla nadýmání atd . Nakonec Crohn v důsledku poškozování střev tím ze jsem to neuměla trávit . Segra zase ekzemy .

Ale to je individuální .

ajdamajda
24. led 2019

@jessulka ne bohužel jen vaginální porod

renulkka
24. led 2019

@ajdamajda Vypadá to zajímavě, až bude mít manžel noční, tak to zkouknu 😊

jednaholkaa
24. led 2019

Ja jsem se prave divila, ze v tech doporucenich pro stravu kojicich psali ty mlecne vyrobky..

ajdamajda
24. led 2019

Já se čím dal víc na ten porod těším . Fakt ze to bude nejkrásnější zážitek . Proste od začátku to cítím ze i díky tomu ze čekám holčičku je to i někde spiritualne výše . Už aby to bylo tady a já si to mohla užit 😍

jessulka
24. led 2019

@ajdamajda Taky se hrozně moc tesim. A i na to, ze to bude holčička. Moje malá bojovnice. Michal bude zírat az mu ji přinesou ze sálu 😊
Verim, ze i zaslzi. Treba mu i tim porodem dojde, ze se behem těhotenství choval jako uplnej pitomec a slova ktera mi rekl, byla zcestná.

jessulka
24. led 2019

@tynazezu Moc děkuji a určitě vyzkouším 😊👍😘

jessulka
24. led 2019

Myslím na Mišáka. Snad uz to mají holky za sebou. Jsem z toho cely den jak na trni.

bombat
24. led 2019

@val333 Neboj, dost možná budeš moci jíst všechno i při kojení. Já jsem jen zkraje vynechala nadýmavé a pálivé (asi šestinedělí), pak už jsem jedla i květák a brokolici. Děti mi na prdíky a bolesti bříška netrpěli, nemají žádné nesnášenlivosti a alergie a jsou dodnes velmi zdraví. Dělá se z toho zbytečná věda. (Kojila jsem všechny čtyři celkem devět let.)

val333
24. led 2019

@ajdamajda tak jsem to teď dokoukla a jsem teda přesněji typ řešitele 😀.... Tak mám ještě pár dnů se naladit 😊😀

renulkka
24. led 2019

Holky, já se vám ještě chtěla pochlubit, co ty naší princezně v bříšku dneska došlo 😍 V neděli jsem objednala a dneska došlo 😊 Poslední maličkost a už může na svět, samozřejmě až bude maminka zdravá 😀😍 Přišly kousátka a nahřívací polštářek, tak se tu tím tady kochám 😊 U holek jsem nahřívala plínku žehličkou a bylo to nepraktický 🙂 :D Tak proč si to do třetice neulehčit 😀

renulkka
24. led 2019
Strana