Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
To je dneska noc teda 🙈,nemuzu vubec spat,nejak se mi honi v hlave,ze uz se to vazne blizi a ze treba nemam hlidani pro syna na pristi vikend a tak vubec... teda hlidani by bylo,ale musim vymyslet nekoho s kym mu bude dobre, uz resil jak dlouho budu v nemocnici a jestli budu v poradku,vlastne premyslim nad tim proc vlastne musim byt min.3dny v nemocnici? Tohle nevedeni kdy to prijde je na tom konci fakt nejhorsi, kdyz jsem cekala prvni bylo to neprijemne nevedet,ale ne tak stresujici jako ted 😏. No jdu zkusit jeste usnouf,za chvili vstavane do skoly 🙈
Dobré ránko. Tak mne začíná bolet v krku. Ach jo. To mám dnes a zítra co dělat 🤔
@zuzekk Takhle ti to píšou do průkazky, cervix skóre, číselné vyjádření změn na čípku před porodem. Na začátku je nula, před porodem 8, 9, 10... (Já teď budu asi 3, maximálně 4.)
Sebevyšetření prsou je díky silné kampani akceptované, ale ono to jde i s tím čípkem a je to praktické. Já jsem zvyklá to sledovat kvůli plodným a neplodným dnům.
@zuzekk cs je cervix score. Takové hodnocení spodku,když se mění,tak se něco děje.
@skretik můžeš mít ambulantní porod. Jít po pár hodinách domů. Ale měli by to vědět dopředu nejlíp,a hlavně musíš mít domluvenou dětskou doktorku,která převezme zodpovědnost za dítě hned po porodu a ne většinou až za týden,kdy se tak poprvé chodí. A všechny testy a kontroly co dělají běžně v těch 3 dnech v nemocnici si zařídit jinak. Nebo aspoň si zjistit které jsou nutné a které ne. Vím že toho bylo dost,ledviny, kyčle, sluch, určitě krevní vyšetření,plus rodička taky,krevní obraz,utz dělohy..Já teda těch 72h vydržím.
@skretik já šla ambulantne a úplně odlišné vše. Kojení, vyspani , režim i jídlo... pohoda . Miminko v posteli ... nikdo nerusil. Kdybych teda neměla zanet ledvin tak úplně nejlepší . Když jsem byla po sekci 5 dni v nemocnici tak mě to ubijelo. A strava teda silena (zvlášť proto ze já mám ty diety a oni mi nevěděli co dat takže jsem byla na sucharech kukuricnych a vývaru bez všeho atd) .
A mleko se spustilo až 3.den a rovnou se zanitila prsní žláza . A do toho nervy . Poprvé jsem kojení musela vybojovat . 3 měsíce jsem se snažila abychom to prekonali.
A podruhé pohoda i dvě děti jsem hned kojila najednou .
Jo nejlepší beru péči o sebe - hygiena doma kdykoli
Holky tak jsme to včera zvládly 🙂 Adrianka se narodila kolem půl 6 večer normálně vaginálně, apgar 6-10-10, takže úplně v pořádku. Akorát maminka pak už nedokázala odloučit placentu... Takže jsem po tom, co malou odvezli jsem skončila na sále pod narkózou a celou noc jsem pak strávila na JIP a až do půlnoci mi vůbec nemohli srazit horečku. Ale teď už je vše dobré, čekám na rehabilitační a pak už půjdu za malou na šestinedělí 🙂 až se tam dostanu, tak hodím fotku a podrobnosti 🙂
@misak48 gratuluji k adriance😍🙂
@misak48 gratuluji k miminku ❤
@misak48 moc gratuluji 🙂
Já nějak nevěřím,že někdy porodim. Mám pocit že takhle zůstanu už navždy. Včera teda proběhlo velké holení 😀, dneska odpočívám než přijde manžel z práce,pak dáme vínko a sex a uvidíme. Děti jsem radši včera poslala k ex i s učením na pondělí. Tak snad.
@misak48 jeeej velka gratulace šikovný holky..přejeme moc zdravíčka a aby jste si uzivali spolu❤
Tak jsem včera zavadela na noc ty kapsle pupalky. Už to neudělám. Celou noc ze mě tekl olej ... humus jsem byla ulepena cela . Nepříjemný pocit. No ale nevím jestli má cenu ho polykat. To asi ne. Jako je dobrý na vlasy a tak takže to spotrebuji ale na porod to asi nebude 😂😂

@renulkka pěkné. 😉 Já mám nahřívací polštářek vyrobený od tchyně.... Naplněný prckama z třešní... 😀 Které se dá do mikrovlnky a může se i prát...