Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Holky, tak ja zvracim, litam na velkou a mala se asi posunula jeste niz a div mi netecou slzy pri kazdem kroku, pohybu. Strasne me boli spodek a je mi fakt zle. To jsou hrozne stavy ☹
Holky, já vás tu poslední dobou vůbec nestíhám číst 😔. Jak předěláváme barák,tak máme teď víc zařizování, včera jsem byli vybírat koupelnu, dnes zase podlahy... a večer jsem ráda, že jsem ráda.
Co se týče toho jídelníčku během kojení,tak obě děti měli ekzém od narození a a boleníbříška, takže já určitě pojedu protikvasinkovou dietu hned od začátku. Omezím cukr, bílou mouku, mléčné výrobky a přidám víc zelený zeleniny. Teď si ještě dopřávám, hlavně sladké.
Já si to nedokážu představit bez mléka... Jsem schopná vypít litr denně..
@val333 Kočko, ono když pak musíš přestat kvůli mimču, tak tě to ani tak moc netrápí, hlavně aby bylo v pohodě miminko 🙂 Bohužel jsem nesměla mléko ani mléčný výrobky ani po jednom porodu 😔 První dcera byla přecitlivělá na BKM, tak jsem držela při kojení bezmléčnou dietu... Po druhém porodu jsem nemohla mléčný výrobky kvůli sobě, byla jsem dočasně přecitlivělá na laktózu 🙄 Občas máš na něco chuť, ale ono na to ani pak nestíháš myslet, když máš jiný starosti 🙂 To pak toto je úplná maličkost 🙂
Prave mi přišla potěšující sms od pana doktora, ze je tatim jeste celej, jic si na horách nezlomil a ze dostal sms zpravu od primáře (jelikoz dnes byla v porodnici porada oddelni, resil se rozpis smen a cisarskych řezů na pristi tyden), tak máme potvrzeno, ze vse vypukne v pondělí rano v 8:00hodin. Huraaaaaaa 😉👍🤗
@jessulka ano, je i moc dobrý a hlavně rychlý...je to z listového těsta, to kupuji, no a máme ještě přebytky domácích jablek, tak se aspoň spotřebují..
Formu vytřeš a vysypeš moukou a vyložíš rozváleným těstem. Mezitím si nakrájiš oloupená a vyjádřená jablka na kousky, dáš do kastrulku, na másle necháš zkaramelizovat s cukrem, skořicí a nasekanými ořechy, vše dle chuti...je to takový recept od oka. Pak nasypeš do formy a navrch vykrájíš proužky, které potřeš rozšlehaným vejcem. Pečeš na cca 15 min.
Kouknete jestli mate náladu a čas 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=g9GX7PtWbes@val333 lze nahradit lepším ... já jedla jen mléčné výrobky (a sama jsem ABKM) a problémy jsem tomu nepridruzovala.
Uvidíš jestli miminko bude s bolavým bříškem , jinou stolici či ekzemem. Když ne tak to mas jedno. Ale bohužel dost děti to neumí zpracovat . A to ani UM pac je z kravského mléka . Kravske mleko proste patří telatum jako jejich mateřské mleko a člověk není víceméně schopen ho stepit . Proto více lidi snese bezlaktozove výrobky ... když už mléčné protože tam je bílkovina štěpena.
A pak lidi jako já přecházejí příznaky a poškodí si střeva. Já teda měla reakce jako miminko a malé dítě . Ale tehdy se nějak tomu nevenovala pozornost . Zvracela jsem mleko a měla nadýmání atd . Nakonec Crohn v důsledku poškozování střev tím ze jsem to neuměla trávit . Segra zase ekzemy .
Ale to je individuální .
Ja jsem se prave divila, ze v tech doporucenich pro stravu kojicich psali ty mlecne vyrobky..
Já se čím dal víc na ten porod těším . Fakt ze to bude nejkrásnější zážitek . Proste od začátku to cítím ze i díky tomu ze čekám holčičku je to i někde spiritualne výše . Už aby to bylo tady a já si to mohla užit 😍
Myslím na Mišáka. Snad uz to mají holky za sebou. Jsem z toho cely den jak na trni.
@val333 Neboj, dost možná budeš moci jíst všechno i při kojení. Já jsem jen zkraje vynechala nadýmavé a pálivé (asi šestinedělí), pak už jsem jedla i květák a brokolici. Děti mi na prdíky a bolesti bříška netrpěli, nemají žádné nesnášenlivosti a alergie a jsou dodnes velmi zdraví. Dělá se z toho zbytečná věda. (Kojila jsem všechny čtyři celkem devět let.)
Holky, já se vám ještě chtěla pochlubit, co ty naší princezně v bříšku dneska došlo 😍 V neděli jsem objednala a dneska došlo 😊 Poslední maličkost a už může na svět, samozřejmě až bude maminka zdravá 😀😍 Přišly kousátka a nahřívací polštářek, tak se tu tím tady kochám 😊 U holek jsem nahřívala plínku žehličkou a bylo to nepraktický 🙂 :D Tak proč si to do třetice neulehčit 😀

Holky, tak jste mi to s tim sladkým moc neulehčily...musela jsem taky neco upéct...jablecný koláč se skořicí