Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Mně už je úplně všechno jedno,už chci prostě nějak porodit a mít mimco u sebe. Ono i tím,že celé těhotenství mám obavy co se pos... tak prostě chci ať je venku a vím že je živý a zdravý.
A jake mate plany na vikend, holky? Manzel samozrejme prisel s tim, ze by chtel na hory. :D :D :D No nejede nikam. Dneska jdu se synem na plavani a pak za nasima. Zitra se budem snazit sestavit palandu a jeste jsem zjistila, ze ta postylka pro mimi se rozpadla, tak ji musime slepit. :D Takze mam co delat. Porodit nejdrive v pondeli. Ale jak tu rikate, taky mam pocit, ze zustanu takhle uz naporad..
Dneska máme výročí, na večeři rezervace, a pak už můžeme rodit kdykoliv. Tradiční romanticko-vyrocni pobyt na lyžích se tedy konat nebude 😊, i kdyz kontrola pravila že miminko je ukázkové a nikam se nechystá.
Pokojik se nestihne, nejspíš ani schody k němu, naštvaná to vzdávám. Ale aspoň dorazí elektrikář, očekávám nové balkonovky a pokusím se vymalovat. Truhláře uhanim, dovalil vzorník a cenu.
@misak48 Moc gratuluji 🙂 . Hodně zdravíčka tobě i maličký. Těším se na fotečku 😍
Btw jmenovanou látku nemůžu sehnat, kdybyste věděly, viděly..!
Já žádný plán tentokrát nemám. Něco poklidime doma,dáme do kupy autosedačku, ukážu manželovi co je kde připravené,mrkneme na film..ven už se mi moc nechce,max na procházku,jestli budou lepší rozptylové podmínky..V neděli máme půl roku od svatby. To by se mi líbilo rodit.
@misak48 Moc gratuluju! A uzasne, ze jste to zvladly holky vaginalne, cert vem placentu 🙂
Holky já jsem pořád ještě bez dítěte ☹ už hodinu jsem přeložena na šestinedělí, ale mají frmol, takže čekám, až bude mít dětská sestřička čas mi Áďu přivézt a všechno mi ukázat. Tak zatím aspoň popis porodu, jestli vás to teda zajímá 🙂
Včera mi před 10 zavedli čípek na vyvolání porodu. Během 10 minut mi hned nastoupily kontrakce, během hodiny už byly po minutě. Ve 3 hodiny kontrakce pořád po minutě, trochu se prodlužovaly. Ale nález porad stejnej - víceméně nulový. Všechny kontrakce mi šly jen do podbřišku a zad a neměly na porodní cesty žádný vliv. Tak mě v půl 4 napojily na monitor, že pak dostanu něco na bolest a večer pak na utlumeni, abych se vyspala. Jenže na tom monitoru mi ve tři čtvrtě na 4 (sama od sebe) praskla voda. V tu ránu jsem zjistila, že to , čemu jsem předtím říkala silné kontrakce bylo jen takové nevinné simrani. Po té půl hodině od prasknutí vody, kdy dotocili monitor byl nález najednou nález 3 cm, takže mi manžel zabalil věci a šup na sál. Tam jsem dostala klystýr (na ten jsem se fakt těšila), ale než jsem se vůbec stihla pořádně pročistit a dát si sprchu, tak už jsem cítila potřebu tlačit (mohlo to trvat tak půl hodky?), Tak jsem houkla na PA, ta mě vyšetřila a říká "no jo, vždyť jste na 8 cm, jdeme rodit". A rovnou mokrou ze sprchy mě hnala na box, já jen cestou kricela, že manžel čeká na chodbě, aby to vůbec stihnul... Tlačení bylo dost naprd, malá se hodně mlela, padaly ji ozvy. Dr mě musela strihnout, aby se vůbec dostala ven. Já pořád čekala, až mi řeknou, že už mají venku hlavičku a už jen zbytek a místo toho mi najednou malá přistála na břiše 😀 narodila se v 17:32, hodinu a tři čtvrtě po prasknutí vody a vlastně začátku porodu... Pak se hodinu čekala, jestli vypudim placentu. Já byla špatná, kontrakce jsem měla zase čím dál horší, třásla jsem se zimou a placenta držela v břiše. Tak mě nakonec museli uspat a udělat revizi. Jenže na sále byla ještě větší zima. Takže mě pak převezli třesoucí se na JIP a do půlnoci mi sráželi horecku, ze začátku jsem měla skoro 40... Ale od té doby, co jsem se zahřála, tak už dobré, cítím se fit. Nástrih trochu bolí, ale tak normálka, léky na bolest už jsem od rána třikrát odmítla. Normálně si i sednu. Tak už jen čekám na tu malou prdolku 🙂
Mimochodem na predporodnim kurzu jsem manželovi tvrdila, že chci rodit pokud možno bez epidurálu. Během kontrakcí jsem se ptala, kdy už mi ho konečně budou moct dát. No a nestihlo se vůbec nic 😀
@misak48 Zvládla jsi to super 😉 Hlavně,že je vše v pořádku. Já už chci takyyyy 😀

@andelka
@val333 ja taky 🙈, i kdyz me uz 3 den pekne boli bricho,ale stejne mam pocit,ze to nikdy neprijde... slusne jsem se od vcerejsi kontroly vydepkovala 🙈🤦♀️