icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
26. led 2019

@skretik
@jessulka Holky, prostě je to chlap a mysli si, ze budu mir siti, jako kdybych si rotsekla hkavu. jemu vubec nefochazi, ze se sije deloha, svaly a kuze. Vzdyt jacse vduchu museka smat, kdyz jsem zacala mit problemy s tou jizvou, jak se zacala ztencovat, tak se mne ptal a kterou jizvu jako ma doktor na mysli. On prostě vůbec nechápe, co mne čeká. Ze bych mu stahla nejake video? 😂

jessulka
26. led 2019

@dominika963852 Ahoj Domčo, jak ti je? Vsechno v pohodě? Cítíš se uz dobře? Co kontrola u dr.? Co rikal na tvůj kolaps?
Nerikej dvakrát, ještě mne nekdo může trumfnout. Holky se pustily do vyhánění divoké zvěře 🙂

dominika963852
26. led 2019

@jessulka Děkuji Jess, cítím se fajn, jen se teď bojím chodit do obchodu a vlastně se mi ani nechce.
Musím si teď 3x denně měřit tlak. Jinak EEG mozku v pořádku, ale prý nemůže zaručit že se to nevrátí. Už bych také rada porodila, a doufám že se mi uleví.
Dnes jsme byli chviličku v Manfieldu pro sekačku a už jsem si musela jít sednout do auta, jelikož jsem pociťovala že to na mě opět jde. Doufám, že to porodem odezní, jinak nevím nevím co s tím 😔.
V pondělí jdu opět na gyndu, tak poprosím doktorku o hamiltna, pokud bude ochotná.

misak48
26. led 2019

Holky věřím, že je to nekonečné, taky mi to přišlo 🙂 ale dočkáte se a pak už si ani nevzpomenete 🙂 já se strašně bála, jak malou dokážu přijmout, jestli ji dokážu mít ráda, postarat se bez výčitek a tak a teď bych ji nejradši unuchnala 🙂
Jinak pár postřehů z porodnice: Chicco jednovelikostni kalhotky jsou fakt super, krásně sedí a drží, nikde se nejednou, nikde netlačí. Ta láhev se sportovním uzávěrem na oplachování jizvy po WC je taky fajn, ale většinou spíš čůrám ve sprše, takže spíš oceňují ty kuchyňské utěrky na utírání spodku místo ručníků. Jinak kdo se nechystate rodit ambulantně nebo v nějaké čupr pokrokové porodnici, připravte se na to, že ty přístupy ke kojení jsou opravdu 100 let za opicema. Jako co to je, že se nesmí kojit dřív než po 2 hodinách a když se dítě nakoji, vypije málo a dvě hodiny nevydrží, tak hned nasadit dojem? Zůstává mi tu nad tím rozum stát. Ale vypadá to, že u nás snad problém s kojením nebude. Mlezivo už mi teče krásně, teď mám za sebou první vážené kojení a malá si necelých 48 hodin po porodu vzala 10 ml, tak snad se mi brzo rozjede i mlíčko a budeme moct hned v pondělí po kontrole na diabetologii domu 🙂
Jess a na tebe budu už od zítra noc myslet 🙂

cuccinka
26. led 2019

Ahoj holky , tak jsme byly nakoupit a me během nákupu chytli neskutečný křeče do břicha. Žádný intervaly.. trvalo to až do příjezdu domu takže cca 30 min ale pořád v kuse.Pak jsem si sedla a už je to dobré. Nenapadá vás co to mohlo být?(poslicky apod nepoznám ale nemyslím si , že to bylo ono.) Jak píšu bylo to pořád v kuse -podpbrisku (MS bolesti jsem mivala v podbrisku ale na boku, tohle bylo pod pupkem. Už jsem myslela , že fakt pojedeme:(

ajdamajda
26. led 2019

@jessulka pust mu normálně video sekce na YouTube - uvidí jak se valí střeva ven 😂😂

ajdamajda
26. led 2019

@misak48 koj kdykoli .... ať si sestry políbí zadek . To je fakt sto let za opicema . Každá laktacni poradkyně by to řekla (myslím ne ty nemocniční ale soukromé ) . Kojila jsem pořad . Aspoň se ustálí laktace . A děti nepadaji tolik na váze .

jessulka
26. led 2019

@dominika963852 Chuderko, treba to patří k tomu predporodnimu stavu. Proste ti ty obchody a delsi stání nedelaji dobře. Mne také ne. Ja jsem hotová u nas z lidi a z obchodů, jak jsou lidi neochotní. Myslela jsem, ze jako těhotná s obr pupkem budu mit přednost ve frontě. At uz v masne na uzeniny, v pekárně, tak treba ve frontě na pokladnu v Penny, Tescu apod.. Nikdo mne nepusti a nebo maji kecy. Děsný. Takze kdyz je v obchode nejaka velka fronta a nikdo mne nechce pustit, nechávám kosik ve frontě a odcházím. Mas videt ty vyrazy a pak kecy prodavacek. Ale ja se jen smeju.
Hlavně, ze dokszes poznat, ze to na tebe jde. Nis u sebe stále piti a neco maleho k jídlu (treba musli tyčinku nebo kousek čokolády). Muj tatka je po dvou slabych mrtvicich a u druhe uz poznal, ze to na nej zase jde. Kamaradka ma epilepsii a zachvaty mela asi 4, ale uz to na sobě také pozná. Vzdycky se snazi dopředu rychle nekomu zavolat nebo sehnat pomoc blízké osoby, aby zavolala záchranku. Ale verim, ze po porodu budes zase jako rybička. Ono je to i tím tlakem. Teď je hrozne ovzduší, tlak, bio. Radsi nevylejzat ven.

jessulka
26. led 2019

@misak48 Dekuju moc, budu tu s vámi ve spojení. Jen si na chvilku v pondělí rano odskočim na sal a pak uz tu zase budu 😂 Vy aspon stihnete dospat a nasnidat se.

jednaholkaa
26. led 2019

@misak48 Tak to je masakr s tim kojenim. Ja fakt zacinam chapat proc s tim maji nektery holky problem. Jedna moje kamaradka si do tedka vycita, ze nekojila. A kdyz vypravela jak to bylo v porodnici tak, ze prave se kojilo po trech hodinach nebo tak nejak..a pak ji tam zacali davat UM protoze mela hlad. Hlavne je strasna propaganda kojeni a pak v porodnicich to evididente funguje uplne neprirozene. Navic, to vecny vazeni, pry to akorat stresuje. To se teda budu hadat jestli me nekdo bude rikat kdy a jak mam svoje dite kojit.

misak48
26. led 2019

@ajdamajda já to naštěstí řešit nemusím, malá teď když už konečně pořádně něco teče tak třeba kolem těch 3 hodin vydrží, ale když mi včera řekla, že teda kojit max 5-7 minut (ta dneska tvrdí 10) z každého prsa a pak to utnout, protože jinak si že mě dítě jen dělá živý dudlík a zbytečně mi rozkouše bradavky, tak jsem šla do kolen. A pak odpoledne přišla a prý je nejaka neklidná a už ji ten dudák do pusinky rvala... Všechno jsou to teda dětské sestry a ne LP. Já mám dost pozjistovano, nedělám si problémy, kyvu a dělám si to po svém (včera jsem ji úplně v klidu praem uklidňovala), ale zaráží mě, že to cpou do všech maminek. Ale podle toho co jsem slyšela, tak je to v hodně českých porodnicích stejné...

misak48
26. led 2019

@jednaholkaa já se nehadam... Oslavu jim to, do tabulky vyplňují tak, aby to tak nějak sedělo a dělám si to po svém... Naštěstí nemáme problém s prisatim nebo tak... Teď s tím vážením to teda bude trochu problematičtější to osulit, ale malá naštěstí vypadá, že ten jejich "vzorovy" režim bude akceptovat...

dominika963852
26. led 2019

@jessulka Dneska jsem s sebou měla pití i dvě musli tyčky 😀 a teda i manžela ,sama už nikam nejdu . U mě to uzavřeli taky jako epileptický záchvat (dle křečí,atd.) já jsem ráda, že si z toho nic nepamatuju. Tak snad to potom bude dobré 😉 .

basice
26. led 2019

@yvonneullmann tak já se s tím strachem přidám k tobě. Na císaře to sice nevypadá takže nevím kdy budu rodit,ale už teď se bojím. Já to mám asi s každým porodem horší 😔. Jsem strašný stresař, takže mám strach,aby vše probíhalo v pořádku a také se pak bojím,jak to bude po porodu, jak zvládnu tři děti atd. Asi se stresuji zbytečně předem ale nějak to neumím ovlivnit. Na malou se samozřejmě moc těším.

@jessulka tak se na ten zítřek ještě doma hezky vyspi a v pondělí na tebe budu myslet,aby proběhlo vše v pořádku a měla jsi Terezku co nejdříve u sebe. Obdivuji ten tvůj klid a jak moc se těšíš.

@dominika963852 to se ti ani nedivím, že teď máš strach chodit někam sama. Ono to pak může být spojené i s psychikou, že máš vlastně strach,aby se to zase neopakovalo a pak se ti může udělat špatně. Občas se mě to také stává.Tak snad se to po porodu zase všechno srovná.

andelka
26. led 2019

Oznamujeme novinu,že máme větší rodinu!!! Dnes v 15:40 se narodil František. Má 3320g, 49 cm. Fotky dodám, má je manžel v mobilu.

arielka222
26. led 2019

@andelka juu moc gratuluji a tiše závidím, že už to máš za sebou ❤

jenssy
26. led 2019

@andelka jééé, také moc gratuluju a těším se na fotku 😍

misak48
26. led 2019

@andelka moc gratuluju 🙂 to je skoro stejně velký jako ta naše prdola 🙂 takové akorát miminko 🙂

jessulka
26. led 2019

Ja jsem rikala, ze nas nekdo predbehne 😉😂
@andelka Moc gratulujeme s Verunkou a s Terezkou zatim v bříšku k malemu Fanouskovi. Má krásné míry a vahu. Strašně moc se tesim na fotečky. A bulim tu jak zelva, abys věděla. Jsem ráda, ze je malý v pořádku a zes ho donosila do úspěšného konce. Vitej na světě Fanoušku. Teta Jess se na tebe už moc těší 😘😘😘 A co mnazel, Káťo? Dojatý? Plakal?

basice
26. led 2019

@andelka také moc gratuluji a přeji hodně zdravíčka 😘. Tak to byl tedy fofr, že? A jaký byl třetí porod?

andelka
26. led 2019

@jessulka já jsem tak šťastná že všechno dobře dopadlo. Taková úleva. Tatínek byl emočně stabilní,ale bylo vidět že je dojatý. Slza ukápla. Hodně mi v těch 2h po porodu pomáhal s malým. Zítra přijde na návštěvu.

seveneye
26. led 2019

@andelka gratulace!!!😀tak a ještě nám,jak bude čas napiš,zda si dal malý rict sam nebo jste náruživě vyháněli😀

andelka
26. led 2019

@basice byl velký, přišlo mi to v pohodě,dopoledne jsem ze srandy instalovala appku na měření kontrakcí. zapla jsem ji kolem 11h, Ukazovala 10,8 minut,koukala jsem se na krasobruslení. Pak se mi chtělo na wc a zjistila jsem že krvácím trochu. Tak jsme radši jeli. Na monitoru byly kopečky,v 14:30 mě vyšetřila Dr a byla jsem na 8 cm. Dali mi ATB kvůli streptokokovi. A 15:40 se narodil. Byla tam jen pa. A pak dětská sestra.
Všechno je super, poranění nemám žádné. Jen bolí to stahování dělohy. Hned na sále,když se malý přisál. Tak to bude mazec až budu kojit teď.

jessulka
26. led 2019

@andelka Ja jsem šťastná za tebe 😉 Snad ti daji brzy nejco na to zavinovani delohy, aby to tak nebolelo. A Fanousek je sikulka, ze uz se na sále krásně prisal.

andelka
26. led 2019

@seveneye včera jsem si dala 2dcl bílého vína,večer byl sex,ráno kolem 8h taky, a kolem 10:30-11h začaly stahy.

andelka
26. led 2019

Děkuji holky moc všem. Jsem šťastná za průběh,a všem přeju krásné porody a hodný personál a hlavně zdravé dětičky.😍

jessulka
26. led 2019

Tak a ted vsichni povinne pripitek na Fanouska, vecer a rano sex a rodime jak na bezicim pase 😂😂😂😂😂

basice
26. led 2019

@andelka tak to bylo opravdu hodně rychlé. Tak to je moc dobře, myslím že každá z nás by si představovala takový porod. Tak hezky odpočívej a užívej si malého 😉

michaelarei
26. led 2019

@andelka Velká gratulace k fešákovi...hlavně že to proběhlo super a už jste spolu☺

ajdamajda
26. led 2019

@andelka zaaaavidim! 😍 gratulace

Strana