icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

basice
31. led 2019

@tynazezu tak to máme hodně podobné. Taky jsem předtím mívala okolo 110/70. Ale jak tu psaly holky, tak jim šel také tlak na konci těhotenství nahoru. Tak snad to bude v pohodě. Já právě ještě také jím magnezko.

smigli
autor
31. led 2019

@kleninka Je to za posledni dva roky, pokud se do ucasti na nemocenskem pojisteni pocita i materska (vim, ze rodicovska ne, ale o materske mi to nikdo nebyl schopen rict), pak mi to vyjde. Pokud ne, musim zacit vyrizovat rodicak a pojisteni za leden..

andelka
31. led 2019

@val333 máme za sebou první den doma a první noc. Jsme tu sami s manželem,tak dopoledne vyřizoval, vaří mi,o víkendu už asi budeme mít děti. Příští týden bude už chodit do práce,ale děti mají prázdniny,takže se nemusí řešit škola a kroužky. Malý zatím dost spí, často se kojí. Mně zas trápí hemeroidy,takže nic moc. Snad to bude lepší do víkendu,už mám léky co minule brzo zabraly.
Je to neskutečný,že napřed se řeší předčasný porod a nakonec jsi celá až do TP.

jenssy
31. led 2019

@tynazezu Ahoj, tím váhovým odhadem se vůbec netrap, já měla v 35+5 odhad 2300 g a to to musela měřit na dvakrát, poprvé jí vyšlo 2030 g. Tím koncem pánevním to máme opravdu nepřesné a pokud jsi sama drobná a menší, tak je to naprosto v pohodě...holt bude maličký stejně jako ten můj 🙂 a kdy jdeš na ty průtoky? Naplánovaly jste s doktorkou tu sekci? S tou preeklampsií je to horší, ale to bys musela mít ještě i bílkovinu v moči, ne?

andelka
31. led 2019

@yvonneullmann to je krásné miminko,a ty vlásky 👶moc vám to oběma sluší

val333
31. led 2019

@andelka tak to je super, že je všechno na pohodu 😊 až na ty hemeroidy... Ale to je docasu .. no, je to semnou vtipné... Já musím mít prostě vždycky něco extra... 😀

tynazezu
31. led 2019

@jenssy ahoj, snad máš pravdu...Bílkovinu ani jiné příznaky nemám, tak snad to bude ok. Na průtoky jdu zitra v 10:30, tak uvidime. Držte mi, holky, palce...

andelka
31. led 2019

@val333 no hlavně nevím kdy se mi udělaly. V porodnici v pohodě,chodila jsem na WC úplně bez problémů,ani teď zácpu nemám. Tak nevím jestli se takhle později mohlo projevit tlačení při porodu? Fakt jsem překvapená a doufám že bude brzo klid.

jenssy
31. led 2019

@tynazezu mně ty průtoky kontrolovala taky a vše bylo v pořádku, jen mi prostě řekla, že sama jsem malá a drobná, tak nemůžu mít velké miminko. Porodní váha se prý odvíjí od porodní váhy po rodu matky a já sama jsem měla 2900g a narodila jsem se jen o 2 dny dřív, takže počítám s tím, že bude mít malej podobně...takže je pořád KP? A tu sekci budete plánovat příště nebo budeš zkoušet rodit přirozeně KP?

andelka
31. led 2019

S tlakem jsem to měla též zajímavé. Celou dobu u gynekologa klasika moje kolem 105/60. A ty poslední dva týdny v poradně i před porodem mi naměřili 125-135/80 což jsem hleděla. Stopy bílkoviny jsem měla párkrát. V poradně to bylo na jeden +. Ale prý ok,otoky jsem neměla.

val333
31. led 2019

@andelka myslím, že jsem někde četla, že to může být jak říkáš... Že tím tlačením to vyleze... 🤔

skretik
31. led 2019

@smigli tak jsem nechala auto na Ladronce,ze to sebehnu dolu 😅, plan vybornej,jen od Ladronky nejak nevede chodnik dolu,takze jsem sla jak posuk po cesticte podel te hlavni 🙈, zpatky to asi budu muset vyjet busem 😅🤦‍♀️

andelka
31. led 2019

@smigli na vyřizování rp čas máš,to se dá zpětně.
Mně též žádný papír nepřišel,a chtěli na pojišťovně doklad o PPM. No tak nevím. Sice jim to taky stačí zpětně,ale už jsme byli přihlásit malého a já nemám žádný papír.

seveneye
31. led 2019

@andelka a mas to hodne rozjety?toho se bojim ja,ze si pak na tu prdel ani nesednu,navic to moje zazivani...no bylo by to krusny.jinak nevim jestli se smi,ale me vzdy hodne pomohla rektalni mast a cipky faktu

skretik
31. led 2019

Tak ja po kontrole,dole vse pripravene 🙈,takze pry jestli chci tak muzu prijit zitra odpoledne rodit... bozeee clovek tak chce a pak kdyz to muze mit,tak najednou dostane strach 🙄🙄🙄

renulkka
31. led 2019

@skretik Já chci mít ve středu taky tak pěkný nález 🙈😀 Jakože by ti porod vyvolali?

skretik
31. led 2019

@renulkka pichl by mi vodu a rozjelo by se to,klidne muzu porodit i dnes,ze to nedokaze rict,ale on muze pichnout vodu od zitrka dal 🙈

jenssy
31. led 2019

@skretik tak to je skvělý a zítra je hezké datum 🙂 ale slyším poprvé, že by ti takhle dopředu vlastně nabídli, že můžeš zítra přijít rodit 😀 tak dneska zkuste usmiřovačku s horkou vanou, vínem a zakončenou sexem, a třeba se to rozjede samo 🙂

andelka
31. led 2019

@seveneye no,snad jsem to zachytila včas. Mastičky mi nepomohly. Je to nepříjemné no.

dominika963852
31. led 2019

@skretik No paráda, já bych to brala 😀 ;)

ajdamajda
31. led 2019

@skretik voda se pícha až na sále když je žena na 5 a více Cm pokud vím otevřená ... to už jsi tolik ?

smigli
autor
31. led 2019

@skretik No super! Tak pojd za nama. ;)

iris92
31. led 2019

@val333 S tim aniballem me jeste napada jestli ho nezavadis moc hluboko a tim se drazdi cipek. Ja jsem to tak totiz delala a bolel me z toho podbrisek a pak mi PA rekla ze se zavadi jen ta vetsi cast a ta mensi ne a hned bylo po problemu.

Jinak ja jsem dnes po kontrole a snad poprve spokojena, maly odpovida tydnu, ma odhad 3170 g. Vzdycky vychazel vetsi a uz jsem si myslela ze budu rodit 4kilove dite 🙈 a zitra jdu na odbery na jaterni testy, uz par dni si vecer muzu uplne rozskrabat bricho jak to svedi. Mate to taky nekdo tak?

ajdamajda
31. led 2019

@skretik Podle dnešních názorů není vak blan nezbytný až do úplného rozvinutí branky dělohy, kdy pukne obvykle samovolně. Jeho protrhnutím (odborně amniotomie nebo dirupce) ve vhodném okamžiku (průměr děložní branky u prvorodičky je cca 5–6 cm, u vícerodičky cca 3–4 cm) a při dobré děložní činnosti se porod mírně uspíší. Vak se může protrhnout i dříve, ale to jen ve zvláště odůvodněných případech. Časné protrhnutí vaku blan může paradoxně porod prodloužit a plod je pak déle vystaven infekčnímu prostředí, před kterým ho plodové obaly celé těhotenství chránily.

kleninka
31. led 2019

@smigli no co já vím, když máš dobu neurčitou a druhé dítě porodis do 3 let od prvního, tak bys ji mít měla. Ale věřím, že i ty když si zavoláš natu jejich infolinku, tak ti sdělí zda nárok máš nebo ne. A zda tě nají zaevidovanou 😊.

plamenak11
31. led 2019

@skretik tak to je hezka zprava ze jsi dobre pripravena a muzes to mit brzy za sebou, ale slysim tedy taky prvne ze by ti vlastne jen tak pichli vodu.. rikal jak moc si pripravena?

smigli
autor
31. led 2019

@kleninka Mne prave smlouva skoncila behem prvniho rodicaku, ted pred jsem pracovala na dohodu. Na tu jejich linku jsem volala v prosinci a nebyli schopni mi to rict, ze to mam poslat a oni se rozhodnou. Takze tak.. :-/

jenssy
31. led 2019

Holky, vím, že už to tady asi bylo, ale potřebuju radu, jaké kalhotky pořídit a nosit po sekci? Jsou lepší nízké, aby jizva dýchala nebo naopak vysoké přes jizvu? Nebo ty síťované? Trpím občas na mykózy, tak bych raději nějaké 100% bavlněné, ale nevím, jak vysoké pořídit a případně jestli nemám pořizovat nějaké speciální stahovací?

Jo a asi se zeptám úplně blbě, ale jak si mám vysvětlit to zavinování dělohy? A proč to tak bolí? To probíhá samovolně po porodu? Jak dlouho to trvá? A je v tom nějaký rozdíl u prvorodiček a vícerodiček? Nebo u přirozeného porodu a po sekci?

Předem moc děkuji za odpovědi a rady 😘

plamenak11
31. led 2019

@jenssy kalhotky nevim jsem po vaginalnim jednom porodu a byly mi pohodlny sitivany i doma a se zavinivanim to probiha samovolne, vice to boli u vicerodicek mne jako prvorodicku to nebolelo, ted se toho celkem desim z toho co nekdo popisuje.. a trva to nez jsem sla z porodnice tam kontrolovali zda se deloha zavinula takze asi hned do 2 dnu?? a rozdil mezi sekci a prirozenym asi taky bude uz jen tim ze po sekci je zasita deloha tak to vic boli? ale nevim to si jen myslim

kleninka
31. led 2019

@ajdamajda Teda děkuji za super osvětlení situace 😊 Já byla na 5, když to píchla a než se vše dostalo ven a začaly kontrakce uteklo sotva 20 minut. A porod samotný trval 40 minut 🙈😂 Hezká hodina.
@jenssy já měla sekci u první dcery a měla jsem vyšší síťované pratelne. Bylo to lepší aby jizva větrala. A zároveň tě to neřezalo. Zavinovani po sekci vím, že jsem měla od nich nějaké závaží na břichu. Ale co to bylo už nevím. A je fakt, že to Zavinovani nevnímám nijak hrozně jak tu píší ostatní holky. Jen občas pichnuti dole. A po klasickém porodu se doporučuje ležet na břiše a je to super. U sekce to nemůžeš. A u první dcery jsem to nijak nevnímala.

Strana