Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@plamenak11 To zavinovani trvá i déle. Sleduji to na sobě a to už mám od porodu 9 dní. Hlavně se i odvodnuji. Od porodu mám dole 15 kilo.
@kleninka aha tak asi jen sledujiu po porodu zda se to stahuje jak ma 😁 vim ze mi kontrolovali bricho jak se to zavinuje, tak to byl omyl a trva to dyl 🙂
@jenssy Ja bych poridila sitovane at to dycha, ale asi nad jizvu, protoze ten rez se dela v takovem miste, ze ti tu jizvu potom normalni kalhotky prekryji a to by te bolelo.
Zavinovani delohy je jeji zmensovani a stahovani tech svalovych vlaken na puvodni velikost. Probiha samovolne a pri kojeni je vyraznejsi, boli, protoze se vyplavuje oxytocin, ktery zpusobuje jak vyplavovani mleka tak kontrakce. U vicerodicek pry boli vic protoze ta deloha uz "vi" co ma delat a reaguje rychleji. Zavinovani je dulezite protoze se zmensuje rana plocha po placente a podporuje odchod ocistku. Tot me teoreticke znalosti, jsem zvedava jake to bude doopravdy 😁
@andelka mám podobný problém, u mě teda to bylo ještě doprovázené šílenou zacpou. Už v porodnici jsem si došla jen díky glycerinovému cipku, doma jsem první dva dny na záchodě brečela. A hemeroidy mi samozřejmě vylezly taky. Co ti na ně zabírá? Musím se zítra stavit pro něco v lékárně, protože dubová kůra je k ničemu...
@evelinkaw Přeji ti, ať si prcek vybere zítřek nebo sobotu 😀 Já bych ti tak nejradši viděla na tu sobotu 😂😂 Má být na den +10°C, takže žádná kalamita 😀 Pak už to má zas klesat a za týden mrazy i přes den 🙄 Toho se děsím, že bude zamrzlý auto, náledí nebo závěje 😂
@basice Dcera když se narodila v 38+3, tak měla 50cm a 3,30 kilo 🙂 tak si říkám, že asi věděla proč už jít ven 😊 Druhá byla 39+4 a 49cm a 3,40 kilo 😀 Asi rodím až podle váhy 😂 A teď jsem zvědavá na tu 3. 🙂 Doufám, že bude mít +- stejně jako sestřičky 😊
@skretik Tý jo, to taky slyším poprvé, že by takhle někdo rozjížděl porod 😨 Já bych si asi takhle píchnout vodu bez rozjetých kontrakcí nenechala 🙈😂 První porod mi začal prasknutím vody a to, jak to trvalo dliuho, jak jsem se vůbec neotevírala 🙈 Nedá se to vůbec srovnat s druhým porodem, co začal kontrakcemi... 😊 A Hamiltona ti nenabídnul? Jinak držím palce, ať se to ještě třeba rozjede samo 🙂
@skretik Ty blaho, to ja bych se taky bala si to nechat pichnout. Vubec mi prijde kdyz slysim ty historky, ze jakekoliv umele zasahy, leky atd muzou ten porod nejak zkomplikovat. Ja se treba prasknuti vody spis bojim, pokud se porod sam pak nerozjede zacnou ho (teda v ty porodnici kam chci jit) do 24 hodin vyvolavat. Kamosce takhle praskla voda, dva tri dni se nic nedelo, malem sla domu na reverz, pak se tam mimino nak zaseklo a skoncila na cisari..a to ji ta voda praskla samovolne.
Je spousta duvodu proc se to dela,mam kolem sebe par znamych,kterym se takto porod vyvolaval a uplne v pohode. Uvidime, do rana muze byt jeste vsechno jinak
Ahoj děvčátka, asi vas uz nestihnu dočíst, ale chci vas moc pozdravit. Jak se vam vsem dari? Pomohlo vam vyhánění?
Ja se ozyvam po pár dnech, protože jsem odlozila mobil, ktery mne akorát stresoval.
Jsme s terezkou na nadstandardu, ale na oddeleni JIP. Na oddělení sestinedeli, kde jsem ho měla zamluvený bylo plno. Mam tu manzelskou postel, tak se muzu rozvalovat. I kdyz nepolohavatelnou a to po sekci desne vadi. Blbe se mi vstává.
Jinak jizva v pořádku, deloha zavinuta (tu bolest nikomu nepreju zazit, ja nespala 3 dny). Dostavala jsem kapacky, injekce na zmirneni bolestí, ale vydrzelo to jen na chvíli, celou noc ne. I jsem si pobrecela.
Problem byl hlavně s kojením, Terezka zhubla na 3100g, mne se nedelalo mlicko, tak snad dnes, zacinaji se mi nalejvat prsa. Dve noci jsme obe nespaly, mala plakala hlady. Dnes v noci distala první příkrm 20ml, strikam ji ho přes malicek strikackou do pusinky. Od te doby uz mela 4. Tak dohabi spanek a cely den spinká. Mackala jsem orsa a uzvse nalevaji mlickem a uz z nich tece. tak snad budeme zitra uspesnejsi. Verunka tu byla s mamkou uz dvakrát, verunka dojata az k slzam, rika Terezce jak ji moc miluje. porad ji pusinkuje a hladi. Ella s Michalem tu byli vcera. A od té doby jsem naštvaná. Co se totiz nestalo. Jen co prijeli, chtela ella domu. Michala jsem videla naposledy u porodu a pak na jIP za mnou nesmel, byl i v praci. Tak jsem se na neho tesila. A co ta mala manipulatorka tady nepredvedla za scenu. Lezla po M. jak po matraci, pomalu mu nedovolila pochovat Terezku. Nenechaka nas si vubec nic rict, furt skakala do reci. Cekala jsem jak se m. zachova a cute co se stalo? Po 20ti minutach se sebrali a jeli domu. Kdyz odjeli, tak jsem tu brecela. takhle jsem si tedy návštěvu přítele a otce Terezky nepredstavovala. Odsujul nas na druhounkopej. pritim Ellu mel uz id 12 hodin. proc ji nedokázal rict a vysvetlit, ze terezka je taky jeho a ze ji dva dny nevidel a ze s ni a se mnou ted chce byt. Ona tu skakala jak koza, dupala, tak jsem ji okrikovala ze pod nami spi miminka a ze se to nedela. Nudila se. Proc ji sem teda vozil? Verunka tu vydrzela v klidu 2 hodiny, Ella sotva 5 minut v klidu. Vecer jsem to M. volala a brecela mu do telefonu, ze mne teda nastval, ze ji nepostavil do late a opět udelal to, jak ona si urci. Ze nas odkopnul jak kus hadru a jel si užívat zbytek odpoledne s Ellou. Tak cumel asi jak kakabus.
@jessulka Ahoj Jess, jsem ráda, že už je Ti po sekci líp, děloha je zavinutá a rozjíždí se laktace, toho se celkem bojím, aby to po té sekci netrvalo dlouho, než se rozkojím. S M. je mi to fakt moc líto, je fakt jak natvrdlej ☹ horší je, že to vypadá, že bude Ella na Terezku asi dost žárlit a M. si uzurpovat pořád pro sebe...aspoň, že Verunka Ti dělá radost a můžeš si tak užívat obě svoje holčičky!!! Snaž se nestresovat...doufám, že se aspoň omluvil. když jsi mu to večer říkala do telefonu ☹
A jaktože za Tebou nesměl na JIP? Já žiju v přesvědčení, že tak manžel bude moci jako jediný...a ty jsi mohla mít M. na sále při císaři? To u nás nedovolují...
@jessulka Ahojky Jess, to jsem rád, že píšeš 😉 . To mě po přečtení napadlo také jako první, že nejspíš bude Ell žárlit. Přijde za tebou M.sám? Ještě k tomu ty hormony teď viď, to musí být pěkný záhul to mě mrzí :( .
@jessulka A zkousela si ty homeopatika na podporu laktace, nebo se ti to zacalo rozjizdet ted uz i bez nich?
@smigli tak to je skoda,tak aspon pres zed se pozdravime 😄
@jessulka Jess to je mi moc lito,ale nezapomen,ze to nejdulezitejsi jsou ty dva poklady co sis porodila 😍😍😍, to ostatni nejak dopadne, mysli na svoje holky a bude dobre uvidis. S Elou i M. To bude tezky,ale sedne si to,uvidis. Ty se hlavne nestresuj a uzivej Terezky ❤️
Je tu nekdo kdo porodil a uzival ty homeoptika jak se tu kdysi davno psalo?
Tak můj malej v bříšku zatím asi nějak nepochopil, že bych chtěla zítra rodit!!! 😀
@val333 Nahodne jsem prisla na to jak to dite nejrychlejs porodit. Staci zakaslat 🙂 Aniball ze me vylit takovou rychlosti, sem se nestacila divit 🙂 Zrovna jsem si ho nepridrzovala protoze jsem se natahovala pro kapesnik..
@jednaholkaa jooooo, kéž by to tak fungovalo 😀😀😀 zakaslat, kýchnout si a maly je venku. 😂
@val333 Ti rikam, je to vyzkouseny 🙂 Akorat teda nesmi mit hlavu vetsi nez 20 cm ;DD

@plamenak11
@kleninka děkuju, holky 🙂 tak se nechám překvapit 🙂 hrozně jsem se těšila, že si konečně lehnu na břicho po porodu, ale po sekci si budu muset ještě sakra počkat...