icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

silwiin
3. únor 2019

@cuccinka hele v podstate prvorodicka, o detech a vecech kolem nevim nic a vsechno se teprv ucim. Ale jsem rada ze su sama. Ty hormony litaji a nemusi me nikdo videt jak brecim bezmoci. Kojeni je naprd, rak uz jsme mely prvni prikrm.

ajdamajda
3. únor 2019

@silwiin copak s kojením? Doporucuju LP. Jinak mužu poradit jestli chceš

seveneye
3. únor 2019

Holky tak ja za posledni tyden zhubla vice nez o kilo,vim ze 38/39tt je pribyvani pase,ale zda se vam to v poho?pritel me trosku stresuje,ja verim ze je to ok,jen ubylo plodovky+detox ranni kura na wc...

skretik
3. únor 2019

@seveneye neboj je to naprosto normalni,ja jsem na tom byla stejne a malej nijak nestradal,hlavne se nestresuj nebo budes ubivat jeste vic 😉

silwiin
3. únor 2019

@ajdamajda ale netece nic, bolavy bradavky tak ze uz se jich ani nemuzu dotknout, furt je pousti. Mame naordinovany prikrmy, jeste mrknem na tu techniku, ale jestli to nepujde tak na to prdim, ten stres a bolest za to nestoji:/

mrs_v
3. únor 2019

@silwiin ono v Bohunicích je totiž podpora kojení na dvě věci. Já jsem už byla druhorodička navíc pořád kojim starší ale co za bludy tam valily ty sestry do prvorodiček... 🙈

seveneye
3. únor 2019

@skretik ok super diky za info,ja prave porad nabyvala,uz me to i stvalo,takze tohle je celkem prijemna zmena,ale spis aby ten prcek tam nebyl hladem😋zitra mame kontrolu tak pak budu taky vic v klidu

val333
3. únor 2019

@seveneye tyjo, to já vám závidím! Já mám kazdy tyden o kilo navíc 😵😱

cimartinka
3. únor 2019

@silwiin
vubec to nevzdavej jsem dva tydny po porodu nedonosenatka a prvnich oet dni jsem myslela ze to bolesti vzdam a ze kojit nebudu v porodnici mi malou dokrmovali po kazdem pokusu ale mliko se rozjelo , jen zkus zustat v klidu a zmenit polohu u nas zabralo jen v leze a jedno prso pres kloboucek nic jineho nezabralo a kojim tak i ted i doma a bolest presla

smigli
autor
3. únor 2019

Tak prvni noc doma holky paradni. Sice skrz to zanicene ocicko ma atb kapicky co tri hodiny, ale na to, ze to vcera vypadalo fakt desive (a to by se mi fakt nechtelo na pohotovost v tehle snehove kalamite), tak dneska uz i ocicko otevrel. Manzel byl vcera zapijet a ted je mu pekelne blbe. :D A dneska prijede od babicky i starsi syn, tak jsem zvedava na reakci..

ajdamajda
3. únor 2019

@silwiin ale ty jsi krátce po porodu . V klidu. Mleko klidně až 3.-4.den po porodu. Mazlit miminko kůže na kůži nejlepší . Mazat purelanem bradavky. Pozor na ragady. To jsou svině a boli. Já je měla prave jako prvorodicka. A nejlépe se kojí v savči poloze . No stress. Případně pak u mě zabíraly vyvary a homeo . U prvorodicky to je leckdy horsi . Prsa si nepamatuji jako u vicerodicek (já prave nemam problém ale po sekci jsem ty tři měsíce fakt bojovala )
A případně ti doporučim prikrmy když už tak přes cevku na prsu (Mamila stránky mrkni ) . A záleží na tobě samozřejmě jak moc budeš chtít kojit. Je fakt ze v dnešní době na tom svět nestojí . Jen se to prodraží .

Kdyby jsi nechtěla prikrmy cevkou (ale doporucuju ) tak láhev MEDELA CALMA pro kojene děti (přímo tahle jiná ne) ta mi kojení nezkazila (také jsem prikrmovala než jsem měla svého mléka dost .. cca 2x denne) má speciální píst a neteče sama.

ajdamajda
3. únor 2019

@smigli pomáhá kapat mateřské mleko do ocicka

jenssy
3. únor 2019

@ajdamajda ahoj, mohu se zeptat, jaká homeopatika jsi používala na rozjetí laktace? A co jsou to ragády - promiň, asi blbý dotaz, ale nějak se v tom jako prvorodička moc nevyznám a z nástupu laktace po sekci mám strach ☹

silwiin
3. únor 2019

@ajdamajda super, vyzkousim. Za dve hodky na to s lp mrkneme a pak se uvidi. Ale rada bych si chvili odpocala, i mala je z toho vyrizena:( vzdavat to uplne nechci, ale tady je to uplne striktni, jak nekde v koncentraju. Zadny dudliky, delej co umis a tak. Pekne tu cloveka vynervujou. Verim ze doma ti uz to pujde lip. Ale tam se nedostaneme kdyz to pujde (nepujde) takhke

smigli
autor
3. únor 2019

A jeste pro pobaveni. Narostly mi desne velky kozy! Do niceho se nevejdu, podprdy, co jsem mela pripraveny, jsou vsechny maly. Nocni kosile mam jak korzety. Fakt smesny! :D

ajdamajda
3. únor 2019

@jenssy ragady jsou bolestivé praskliny na bradavce- až do krve . Často kvůli špatne technice ale i proto ze bradavka není zvykla a kuzicka je jemná a sucha. Musí se mazat a purelan je OK protože nemusíš utirat a miminko můžeš kojit i s namazanou bradavkou. homeopatika Ricinus Communis a pomáhají i na záněty prsou atd

ajdamajda
3. únor 2019

@silwiin pamatuju si jak jsem na tom byla já. Po sekci v 21 s miminkem . Najednou jsem tapala. Hormony do toho. A problémy teda v životě .

LP v nemocnici nic moc . Spis nic . Musela jsem si volat svou ale stalo to za to. Hlavně jsem všude slyšela jak má ditko byt v postýlce a netahat na ruce atd atd . A kojit co 3h a maximálně 10 minut z každého prsu. No šílené a samozřejmě bych takhle nikdy nekojila. Kontakt je alfa omega. Do 12.tydne miminka minimálně do ustaleni laktace jinak jak u koho to projde .

Mě pomáhalo hodně mít miminko proste u sebe (stejně jsem nic jiného dělat nemusela, žádné další děti a žádné povinnosti ) s dalším prckem už to bylo těžší ale pomohl šátek abych měla prcka u sebe a mohla kojit i v satku a hrát si se starším .

A teda je fakt ze jsem na začátku kojila asi co hodinu a třeba i 30 minut se snažil sat. Díky stimulaci se mi ale postupně nalevala prsa .

Pak jsem začala i nosit (do te doby jsem si říkala ze ty lesany ezo matky nechápu 😂) no a sama jsem teda lesana docela dost . Ale paradoxně to co jsem bez vyzkoušení kritizovala se mi osvědčilo.
Spaní s miminkem, noseni, kojení na požádáni . A k mému překvapeni jsou kluci na mě nezavisli. Každý říkal jak si je rozmazlim. I moje mamka teď změnila názor a nosí v nositko , hrdě se s každým baví jak jsou kluci otrkani, ze nosí barefoot, ze je kojim . Zvlášť starší generace babiček v 70.letech vzpomíná jak oni chodili bosi a prcky na poli navazovali na zada do hadru

raliska
3. únor 2019

@seveneye nemela jsi treba i nejake otoky? Ja teda nepribrala ve finale ani kilo... Vzdy se to trochu zhouplo nahoru a oak zase dolu a pred porodem mi splaskly nohy, tak to bylo hned o 3 kila min a dr. Nic nenamital... Ale ja teda jsem poradky kusanec i nez tehotenstvi 🙂

mrs_v
3. únor 2019

@ajdamajda ale pozor ragady často způsobuje kvasinka a pokud už rána krvaci chce to něco něco jiného než Purelan protože lanolin kvasinku živí. Třeba funguje kokosový olej s kapkou EO levandule.

bednaluca
3. únor 2019

@seveneye sice bude mít 2,5 roku, ale zatím to moc nechápe :D občas bříško hladí, pusinkuje a občas by po něm ráda skákala..takže uvidíme jak to bude se sestřičkou 🙂

skretik
3. únor 2019

@smigli no o tech prsou mi povidej 🙈🤦‍♀️😄, zjevne dobra strava v motole 😄. Jinak super,ze ocko lepsi,nam se to zatim nerozjelo,tak dobry,jen zacina zloutenka,tak se modlim at se nerozjede 😏, chci domu 😁

beruska125
3. únor 2019

@silwiin mám to asi stejně. Ty hormony se mnou triskaji a všechno si strašně bereš a minule jsem byla z pobytu v porodnici úplně zničena psychicky, tak jsem si řekla ze chci svůj klid. Jako doma je doma ale když už v porodnici tak pro mě lepsi nadstandard😉

raliska
3. únor 2019

@silwiin určitě to nevzdavej a souhlasim s
@ajdamajda co ti radi 🙂 u dcery jsem byla tak sesita, ze jsem nemohla sedet ani se hybat, tak sla hned v porodnici ke me do postele a kojeni se tak nejak rozjelo samo. Ted s prckem je to horsi, pac mi ho dali az 4.den a 3.jsme zkouseli prikladat a nejak se mu nechce... Prichyti se na 10.pokus,pak 3x pusti, 2x usne 😂 ale to se zvladne 😊

ajdamajda
3. únor 2019

@raliska to mi dělal mladší ... přisaval se a pouštěl dokola , řval , byla jsem na nervy ze co se děje ... hltal vzduch a přitom LP říkala ze techniku kojení máme krásnou . U nás taky byla silnější žloutenka a zažívání . Zjistili jsme pak ABKM. Já myslela ze má nějaký problém s mlekem - ze málo teče či co. Naopak tryskalo takže nestihal. A pribiral 400-750g tydne takže hlady netrpěl 😂 ale teda koliky a brisko ... po dodržování diety se vše po 4 týdnech úplně zklidnilo.
Já jsem zvědavá co mě překvapí teď. Říkám si... potreti už snad musím vědět co s jak. No a ocekavam ... hlavně holčičku nemam v merku. Mám dva kluky takže vím co s pindikem, vím ze mají citlivější zažívání ...
Ale u holky se bojím zarustani stydkych pysku, ze budu blbě utirat a bude mít všude vajecinu kde mít nemá ... no 😂 zajímavé

seveneye
3. únor 2019

@raliska prave ze na otoky netrpim...tak uvidime zitra na kontrole.

raliska
3. únor 2019

@ajdamajda tak to mame presne obracene 😂😂 ja zas nevim, co s klukem... Utirat mi jde blbe, se bojim, ze mu neco udelam. Nejsem zvykla na pindika, tak si chudak 2x pocural hlavu 😂😂 jen teda ani nepis, ze jsou kluci citlivejsi na briska. Pac mala rvala 3 mesice v kuse... Nechci ani pomyslet, ze by to snad mohlo byt horsi 😂 jinak malej prave zatim nepribira :( zitra uz bych rada domu, tak snad se trochu rozkoji

seveneye
3. únor 2019

@ajdamajda jejda taky jsem doufala ze kluci jsou s tim zazivanim odolnejsi.chudak malej doufam ze ten nas prdola az vykoukne ven neschyta ty moje neduhy...

jednaholkaa
3. únor 2019

@seveneye Ja taky mela pred dvema tydny o kilo min, radovala jsem se jak malaholka. Od ty doby zas za dva tydny o dve kila navrch :(( uz mam 16 kg nahore..

bombat
3. únor 2019

@seveneye Ubívání na váze je typický příznak blížícího se porodu. Já sama jsem to tak měla několikrát.

Strana