icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

ajdamajda
3. únor 2019

@seveneye nevím jaké ze mas ale kluci teda nesmějí určite potraviny (nesměli ani přes mleko ) a já mam autoim.onemocneni (Crohn ale v remisi a štítna žláza v pořádku vylecena ale měla jsem strumu atd) jinak po mě nesnášenlivost kravske bílkoviny , velká reakce na laktozu - to nestravime poradně - a nesnášenlivost lepku - naštěstí nemáme alergie ale “pouze” nesnášenlivost . Takže konzumace =průjem , zvracení či kožní problémy . Nadýmání .

A Crohna mám asi i v důsledku pozdě objevene nesnášenlivosti zvlášť na mleko - takže střeva se ničila . I když tam bylo více faktoru ale odmalička jsem měla příznaky jen se to neřešilo jako v dnešní době

ajdamajda
3. únor 2019

@raliska pamatuju u prvorozeného 😂 cural si za hlavu a já nevěděla co dřív .

seveneye
3. únor 2019

@ajdamajda jj mame stejnou kombinaci dg uz jsme to tu diskutovali.potvrzene potravinove alergie u me 0,mleko lepe tedy kozi a zakysane vyrobky,lepek bez obtizi...tak uvidime od ceho se odpichneme s malym.

elu001
3. únor 2019

Holky, nejste teď někdo u miloušů? Jak to tam vypadá s obsazeností?

misak48
3. únor 2019

@ajdamajda myslíš, že to, že nedokážeme kojit v některých polohách může být špatnou technikou? Malá saje krásně, mléka mám taky dost. Ale dokážu ji nakojit jen v sedě/stoje - prostě když ji držím na předloktí. Strašně ráda bych kojila v leže nebo savci poloze nebo nějak, abychom to zvládaly v noci v posteli. Ale třeba v leze se malá přisaje tak jednou z pěti pokusu a pak se stejně po chvíli pustí a už se neprisaje...

cuccinka
3. únor 2019

@elu001 sice tam nejsem, ale Brno je plno úplně všude 🤔 dávají na různý pokoje bez miminek atd..

cuccinka
3. únor 2019

@silwiin až tak ??? To fakt ty hormony s tebou cloumaji? Já za celý tehotrnstvi jsem na sobě nespozorovala jedinou změnu, tak si myslím, že i po porodu nenastane změna .. hlavně já sem "tvrdak " a moc nebrecim, tak to jsem zvedava... A pomahaji ti / poradí ti ohledně toho kojení ? Nebo jen takový základy a pořád si sama a nazdar ? Z toho kojení mám hruzu 😕

seveneye
3. únor 2019

@cuccinka tak snad neskoncime rovnou nekde na chodbe😋

cuccinka
3. únor 2019

@mrs_v říkáš že bohunice na prd jo ? Ohledně rady kojeni? Já jako prvorodicka spoleham na ně, že mi reknou a pomuzou co nejvíce oni , když o tom nevím vůbec nic...

cuccinka
3. únor 2019

@ajdamajda ten ricinus mám, jaké je davkovani? A od kdy to mám brát?

ajdamajda
3. únor 2019

@misak48 mám spis za to, ze některá úplně malá miminka se nejdříve sama musí naučit sat efektivně . A některé polohy jim to umožní lépe . Ještě se mi kojilo efektivně když jsem byla nad synem jakoby na břiše se zvednutým hrudnikem a měl v puse hloubs bradavku . Jak mají prcci ty pidi pusinky tak nejsou často schopni ani vzít do pusy bradavku poradně (správně by měli vzít tak aby objimali rty i dvorec) ... což bylo nadlidský výkon dokud byli malinci . Musím říci ze dvorec objali až snad v půl roce

ajdamajda
3. únor 2019

@cuccinka dává se 3x denne 5 kuliček zeleného baleni (tuším 15Ch to je ředění) ale pozor. Nedavej to dřív než nebudeš vědět zda mas mléka málo. Protože špatne naordinovana homeopatika můžou uškodit a mohla by jsi si laktaci i snižovat (vysoké koncentrace se užívají i na zastavení laktace )

cuccinka
3. únor 2019

@silwiin jo a prosimte co s tím dudlikem? Jakej mají na to přístup?dáváš ho svymu miminku? Já rozhodně do porodnice beru a když bude řvát tak mu ho dám a nikdo mě to zakazovat teda nebude !!!

cuccinka
3. únor 2019

@ajdamajda a co se dělá s tím pindourem aby si necural na hlavu ?? 😂😂😂🤣🤣🤣

cuccinka
3. únor 2019

@seveneye hele já mám termín 19.2(to budu 40tt) a malymu jsem to snad vysvetlila dost jasně, že má vylest přesně toho 19. A to už nebude plno a zakaz návštěv 🤣 - o tom jsem presvedcena 🤣

cuccinka
3. únor 2019

@elu001 jedeš k miloušum??

seveneye
3. únor 2019

@cuccinka noo tak naplánovaný je to super,teď ještě ta realizace...když ja mam pocit, že těm pupkům absolutně poručit nejde🙈

misak48
3. únor 2019

@ajdamajda tak já tomu zkusím dát prostě čas 🙂 mám pocit, že i dvorec se snaží obejmout docela pěkně, ale samozřejmě ho nezvládne úplně celý... Jen mi přijde strašně absurdní, že jsem schopná nakojit a pochodovat při tom po bytě a třeba i připravit večeři, ale v posteli prostě nenakojim i kdybych se stavěla na hlavu 😀

raliska
3. únor 2019

@cuccinka pindu musis davat dolu 😂😂 a jinak dudlik neni u kojeni zadouci. Ja se nesetkala s tim, ze by ho nekde v porodnici podporovali, je to ale samozrejme na kazdem. Dceri jsem tenkrat dudlajs poridila a stejne ho moc nechtela - "vyuzivala jsem hlavne po koupani, pac se nemohla dockat mleka a nevydrzela se susit a oblekat :D ale jinak dudlik = šidítko - nektere osidis a nektere ne :D

ajdamajda
3. únor 2019

@cuccinka 😂😂 hele nepřišla jsem na to, pridrzovat nejlépe při prebalovani látkovou plenu na pindikovi kdyby náhodou začal curat ať se to vsaje

ajdamajda
3. únor 2019

@raliska svatá pravda . Já zkoušela dudlík u prvorozeného naoko jako jestli jo a měl víc rozumu než já . Absolutně nechtěl . Já ale prý jako miminko taky nechtěla a aspoň není peklo to odnaucovat. Navíc při kojení je faaakt nežádoucí , kazi techniku saní a taky mohou pak růst krive zuby (když má dítě dudlík dlouho když už mu růst začínají )

kleninka
3. únor 2019

@ajdamajda to je vtipný 🙈😂 já se zase děsím kluka. Má tam prostě něco navíc a i zadek mi přijde takový maličký 😁 to mytí je trochu divoké. A Teda bolení zatím žádné hlídám si pečivo a je to v cajku. U dcery to byl očistec. A u holky je to v pohodě. Utirat od písky k zadku a je ti v cajku. Co se týká pysků. Dělají to i vlhčené ubrousky. A jeden týden jsem nekontrolovala a už začala spustit, ale opatrně roztahovat a ono se to povolí samo. Kdyby to bylo moc už se musí na gyndu.
@raliska Měla jsem to přesně jako ty 🙈😂 no naučíme se. Co nám zbyde jiného.

elu001
3. únor 2019

@cuccinka jedu, už tam chodím 3 týdny i na monitory

cuccinka
3. únor 2019

@elu001 a rodit??? Teď?

silwiin
3. únor 2019

@cuccinka nedavam, vzala jsem ho rpo jistotu. Uz nam to jde trosku lip, ale pro zmenu ted po pulhodine nevypila ani lok, jen sala... takze prikrm, do toho porad ta vyssi teplota, 38...
a chlap teprv bude vyjizdet do obchodu pro zasoby, teprv ted vystrizlivel po vcerejsim zapijeni s kamaradama:D

elu001
3. únor 2019

@cuccinka neee ale někdy tento týden mě to čeká 😃

bombat
3. únor 2019

Nějak je tu teď mrtvěji... Kdekdo už má miminko a kdo nemá, má depresi...

dominika963852
3. únor 2019

@bombat
Přesně tak :D Ale nakonec se všichni dočkáme 😉

val333
3. únor 2019

@bombat jono 😀 chybí nám tu Jess... Ta aspoň vždycky něco napsala 😀

mrs_v
3. únor 2019

@cuccinka s laktační jsem se nepotkala ale sestry z detskyho občas říkají fakt blbosti. Doporučuji mít v záloze číslo na dobrou LP na doporučení ;)

Strana