Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@bombat teď by to bylo fajn... Chlap má pár dnů volna a kdyby náhodou, tak mám kousek od baráku tchýni s tchánem 😉 o cestu do porodnice strach nemám, máme to cca 15 minut... Spíš bych měla strach, aby tam potom semnou chlap byl... Jsem takový srabik a nechci tam být sama 😊
@jenssy tyjo, tak to nwm co... 🤔
Holky, nezlobte se, že se ozývám až tak pozdě... Včerejšek byl děs 🤢🤒 Občas jsem semky nakoukla mezitím co jsem nespala.... Zvracela jsem celý rano, pak se přidala teplota... Jenže paralen polknout bylo nemožný, tak jsem se jen chladila obkladama... Večer už jsem měla 38,5 tak mi manžel paralen drolil, jinak bych ho do sebe ani nedostala 😔 Bylo mi fakt mizerně jak dlouho ne, ještě malá si včera oblíbila kopat do toho bolavýho žaludku... Do toho starší dcera měla celej včerejšek 39, pod ji to neklesalo, tak měl chlap co dělat... Běhal ode mě k dceři a do toho ještě druhá dcera (ta se zatím naštěstí drží, ťuk ťuk ťuk)... Bylo mi ho tak moc líto 🙄😔 Jinak už pak ze mě nic neteklo, měla jsem radši vložku, ale ani při pohybu (z leže do sedu) žádná kapka nic, tak jsme nikam nejeli, když malá kopala... Sem tam mi chodili poslíčci, ale vždycky přestali, myslím si, že to zvracení tu dělohu celou podráždilo 😏 Dneska už je líp, měla jsem přes 37, tak se ještě snažím odpočívat... A snad už bude jen a jen dobře 😔 Jinak by mě už to teď ke konci toho těhotenství porazilo 😔 Dnes jsem 38+3, to jsem rodila starší dceru, taksi tak říkám, že snad ještě miminko v bříšku chvilku zůstane, teď když jsme ještě takhle na hromádce :(
@plamenak11 ja chodim porad k svo ji dr až v 40 týdnů se chodi do porodnice.
@jenssy Moje segra doporucuje kompotovane svestky nebo merunky, pry si je bere pokazdy i do porodnice 🙂 Ja piju odvar ze lnenyho seminka a se zacpou teda problem nemam, to muzes taky zkusit..
Holky, ja mam TP pristi tyden a to bricho porad nic, jeste ani jednou neztvrdlo, zadna kontrakce, no je to normalni? Mate to nekdo? To sem zvedava jak budu rodit teda 🙂) ze netrenuje ta deloha..
@bombat Dneska už musel do práce 😔 Přijde až v 6 večer 😔 Ale teď dopoledne je doma tchýně, tak si holky na chvilku vzala a já se mohla aspoň vysprchovat a teď ještě odpočívám chvilku... Ale odpoledne už mi to nastane 😏 Tak snad vydrží chvilku u pohádky a nebudou řadit jak draci.... Zítra už je manžel zas doma (bude mít noční), tak si snad ještě odpočinu a naberu síly, kdyby to na mě přišlo...
Holky tak já už měla tvrdnutí břicha po 8 minutách hodinu vkuse a už to zase přešlo! 🙈 To je fakt na bednu
@jenssy trpěla jsem na zácpu celé těhotenství, ale nějak se to dalo. Ovšem to co přišlo po porodu byl teda děs. Akutně zaberou glycerinové čípky, dostávala jsem je i v porodnici. A jinak na změkčení mě osobně zabraly sušené švestky. Večer jsem jich snědla celý balíček a ráno jsem si normálně došla i bez čípku 🙂
@val333 Neboj, třeba se to zas rozjede a už to nezastavíš 🙂 Určitě to bude každou chvilku 😊 Mě se zdá, že jsem vždycky začla rodit, když jsem to vůbec nečekala... Při odpočinku a u druhé v noci, když jsem spala 🙂 Mě se to včera několikrát rozjíždělo takto, celkem silní poslíčci... Asi 3x, 4x za den... Vždycky to trvalo tak půl hodiny a pak zas klid... Ale byla jsem neskutečně ráda, že to netrvalo a nerozjelo se to... Nedokážu si představit rodit včera v tom mým stavu, kdy mě na wc musel vodit chlap 🙈
Tak dneska monitor za mnou...ticho po pěšině 😀 Další v pátek (sobota termín) , to snad poprosím o toho Hamiltna a mohli by mi vyjít vstříc 😀 🙏 .
@jednaholkaa jaaaa to tak mám, tvrdnuti břicha minimalne, a kontrakce a poslicci nevím co jsou 😁 zítra jdu do poradny tak jsem zvedava 🙂
@jessulka Jakpak doma válčíte holky? 😉 <3
@jednaholkaa U prvního porodu přípravné kontrakce často vůbec nejsou. Já je taky neměla. Taky k tomu vím teď něco nového - v učebnicích pro PA se píše, že u vícerodiček si už tělo pamatuje ty reakce na hormony z předchozího porodu. Jak jsem koupila, prodávám. Nikdy dřív jsem tohle vysvětlení neslyšela.
@dominika963852 my taky dnes monitor ale přej se připravuje😂 termín podle uz 8 a podle MS 14 tak uvidíme😊 tak skus zato nic nedáš ...
@renulkka Ach jo snad už bude dobre,uplne te chápu jak se cítíš ,ja jsem byla po silvestri tak ,modlila jsem se ať to skonci..paralen nezaberal😐taky se staral úžasný muž nedošla jsem sama na wc ...ale pak 3 den už bylo líp tak věřim že ti to přejde❤a budeš fit k porodu☺
@bombat já jsem tedy prvorodicka a přípravné Kontrakce mám už tak 2 měsíce, samozřejmě teď na konci je ta intenzita a pravidelnost úplně jiná. Kolikrát si rikam, že snad pojedem, ale mě by to spis prihoršilo, když musim na císaře 😞((
A jak by ses k mé situaci, jako zkušená rodička, stavěla ty? Porod koncem pánevnim jako prvorodicka, chlapeček, já drobné postavy - 55 Kg před těhotenstvím...
Moje gyn. i MUDr. v nemocnici doporučili sekci, ale dali mi na vyber.
Jsem si vědoma rizik po císařském řezu a vubec z toho nejsem nadšená, ale jestliže porod KP je rizikem pro mimi, radši podstoupím riziko já.
Díky za názor. 🙂
@bombat no něco na tom asi bude. U prvního ani druhého jsem vůbec žádné poslicky nemela nebo je nevnimala, teď u třetího jsem to poprvé zažila 🤪🙂
Holky, my jsme měli včera den ve znamení odvšivení 😔. Naštěstí je měla jen dcera,ale i tak. Museli jsme vyprat vše co se dalo, takže povlečení, polštáře, potahy na gauč, plyšáky se kterými spí....No hrůza 😔. Pračka jela celý den. Tak teď jen doufám, že už se nevrátí. V týdnu ještě preventivně odvšivit hlavu a bude to snad dobrý. Měla jsem toho včera plné kecky. Nevím, ale poslední dobou se na porod stále necítím a pořád si říkám, že že ať tam ještě chvíli vydrží. Do porodu mám ještě 18 dní.
@tynazezu Já už jsem o Tvé situaci, co bych asi volila na Tvém místě, sama za sebe přemýšlela - ale nepsala jsem nic, každá rada drahá a o nevyžádané rady nikdo nestojí... Ale jestli se mě ptáš... Myslím, že jsi psala, že to je úplný KP - že je nožkama nahoru, viď? Pokud by si na to v Tvé porodnici troufli, raději bych volila vaginální porod. Ono je to opravdu na celý život slabé místo - ta jizva po císařském řezu, může to zlobit i mimo těhotenství. (Tchýně měla s jizvou po sekci problémy ještě po letech, zemřela na rakovinu dělohy.) A dítě po porodu CS má horší vstup do života, není to jenom laktace, celkově se hůře adaptuje. Existují dokonce i poměrně rozsáhlé studie, které dávají i psychické problémy v dospělosti do souvislosti s císařským řezem... Každopádně psychologové se ptají při sestavování anamnézy na porod (klešťový porod, kříšení, sekce apod.), takže ta data určitě existují. (Mimochodem ten manželův bratr, narozený CS spáchal sebevraždu.) Neznamená to samozřejmě, že každé dítě narozené CS má problémy, ale rozhodně to není ideální porod ani z hlediska dítěte.
Mimochodem zrovna dneska ráno jsem náhodou četla krásný porodní příběh o porodu KP - akorát to na rozdíl od Tebe nebyla prvorodička - ale zase rodila chlapečka přes čtyři kila... https://www.modrykonik.cz/blog/pavca1982/article/kp-n6l555/
Já bych asi spíš chtěla i v tomto případě rodit kvůli sobě i kvůli dítěti vaginálně. Ale nepopírám, že to určitě chce kus odvahy a velké odhodlání a že je těžké to někomu radit. Třeba by ti ta @pavca1982 k tomu řekla víc...

@val333 třeba už je to konečně předzvěst porodu....ale co může člověk v těhotenství na střevní potíže? Holt asi raději nasadit dietu a coca colu po lžičkách ☹ snad Ti bude brzy líp!