Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
AHoj holky. Tak prvni noc za nama. A super. Maly je zlaty. Budi se po 3-4 hod. Rano sem ho dokonce budila sama. Je to zatim spac 🙂) vy co jste se ptali na muj stav. No. Mam dost velke bolesti pri chůzi. Žebro jak po operaci povolilo tak se vcera v noci znovu ozvalo. Kasel mam porad Takze Diky nemu ty bolesti jsou asi vetsi. Ale stoji to za ten poklad co mam doma. Hlavne ze on je v poradku
@yvonneullmann Malej je vážně krásný 🙂 . Ať jsi co nejdřív úplně fit !
@seveneye Ella tu spala z patku na sobotu. v sobotu jela s mámou na týden na hiry, tak si ji vyzvedavala hned ráno. Zaplať pánbůh. Měla jsem ji dost. Jeste k tomu, kdyz jsem se zrovna ten den vratila z porodnice. Vecer pred soanim a pak v posteli zase brečela, jenze ja jsem potřebovala pomoct s Terezkou, tak jsem si pro M., ktery tam u ni lezel, došla a rekla mu, ze mi musi pomoct. Tak sel, ale pak se k ni zase vratil. To ona teď asi zhruba tři měsíce dělá takové scény. Přitom dřív byla naprosto v pohodě. Tak jsem se ji rano na to ptala, proc furt pláče, ze to je velka holka, bude ji za mesic 5 a breci jak mimino. Rikala, ze chce byt vždycky vecer doma u maminky. Tak ji to vysvetlila Verunka, to jsem se musela smát. Rekla ji, ze ona jezdi taky k tatovi a ze jezdi jeste dal nez ona k nam. Ze jezdi az do Žatce a tam se jede hodinu a ze je od maminky hodně daleko. A taky nebrečí. A ze ona tam nema zadnou ségru, ale dva cizi kluky. Jednomu je 12 a druhemu dva, s tim si trosku hraje, ale ne jako si muze hrat ona s ni. Verunka je prostě rozumbrada. Jsem ráda, ze je tak rozumná, i kdyz nekdy je to taky herecka, kdyz v týdnu breci, ze nechce aby ji vyzvedaval táta ve školce. Ve finále si s nim pak odpoledne uzije a kdyz se pak loučí, tak by ho upusinkovala. Komediantka 😀
@yvonneullmann Vitej doma. Terezka je taky spáč, taky spi i 4 hodiny, ale ted ji musim budit po 2 (nařízení paní doktorky). Malý je krasny. Tech vlásku co má. Ty vlasatý miminka vypadají takové starší.
At jsi brzy fit. A co přítel? Jak funguje?
@jessulka Teda,tak to jsem si myslela, že je Ella mladší. Tak to by to mohla chápat. Ale na druhou stranu ji chápu, do teď to by jen její tatínek a teď se bude muset holt rozdělit. Ono si to časem určitě sedne. Je dobře, že se ji na to ptáš a zajímáš se. 😉 I když, hned po návratu z nemocnice bych určitě doma nikoho nechtěla a ještě aby se ode mne očekávalo se starat..ufff..
@silwiin Prdelka malinka, tak to take hodne zhubla. To jsou pak nervy, vid?
Holky, co pomáhá na škytavku? Zase nakojit, nebo nechat skytat a ono to přejde? Terezka skyta kazdou chvili, nevim, jestli ji je chladno, pocurana neni, ma rukavicky na rucickach, ponožky, je zakryta larisou.
@jessulka tak to je paráda, že se vám doma daří😉. Verunka je vzorná ségra a u Elly to bude asi chvíli trvat, než si zvykne, že nebude u tatínka jen ona na prvním místě. Tak ať se to kojení zlepší a brzy Terezka začne přibírat tak jak má.
@val333 holka, tak že by jsi se dočkala a už rodis? Myslím na tebe a doufám, že tu bude mezi námi další miminko 😉
@evelinkaw
@jessulka
Ja si teda dovolim oponovat. Predni a zadni mleko existuje. Kdyz mimco prilozis tak mu nejdriv tece ridsi mleko, tzv. predni, ktere zazene zizen a ke konci kojeni kdy uz je prso skoro vyprazdnene mleko obsahuje vice tuku. Stridat prsy v ramci jednoho kojeni se doporucuje zpocatku aby se nastartovala laktace, pozdeji uz je vhodnejsi vzdycky kojit jen z jednoho. Slozeni MM se meni jednak v ramci jednoho kojeni (predni/zadni), tak v zavislosti na veku ditete (kolostrum, prechodne, zrale).
Jinak mala je rozkosna 😍 preju at vam to kojeni jde. Urcite si to sedne a kdyztak se neboj pozvat laktacni poradkyni, umi zazraky 🙂
@jessulka skytavku nechavam byt,ona pak prejde a jinak s tim buzenim u kojeni jsme taky bojovali, malej ma zloutenku a ten den co se mu rozjela porad spal,ale pred tim si me rozkojil,takze jsem pak musela odstrikavat, kojila jsem ho treba hodinu,chtela jsem domu a potrebovala jsem toho do nej narvat co nejvic,sice mi sestry rikaly at to tak nedelam,ze to nema efekt,ale kaslala jsem na ne, protoze treba za 20minut vypil 10ml a pak jsme se dostali na 40ml. A budila jsem ho foukanim na hlavicku, pripadne otiranim oblicejicku mokrym hadrikem. Tak zkus.
Jinak musim rict,ze jsem se bala co na nej starsi bracha a ten je z nej uplne poprdenej,uz i nekolikrat sam sebe dojal az k slzam,ze je bracha strasne hezkej a roztomilej ❤️❤️❤️, porad ho onufnava, mazli,hladi,”hlida” , od vcera jsme doma a musela jsem ho vyzvednout hned jk jsme jeli z porodnice 😄,dnes chce taky hned po obede,vubec nechtel pryc,snad mu to tak vydrzi. Vecer jsme miminko vykoupali, dali do postylky a sli jsme usnout oba s pritelem se starsim synem,tatinek pak zustal u nej a ja sla k prckovi,ktery teda tak do 2 stridave spal a brecel, od te doby spi,jen jsem ho v 6 vzbudila na kojeni (boleli me prsa) a jz zase spi 😍
@basice Az na to kojení to zvladame vsechno suprově. vcera mi detska doktorka rikala, ze vypadám výborně, jako bych vůbec nerodila a ještě k tomu po sekci. Jsem šťastná za ty moje dve princezny. Za to, jak je Verunka úžasná ze mi pomáhá a že Terezku tak miluje. Dokonce uz několikrát vyjela po Michalovi, kdyz ji nechal plakat v ohrádce a cumel zase do mobilu "Míšo, ty se vůbec nestaráš a nechas tu Terezku takhle plakat. mamka ted asi nemuze, ne?" A on ji rekl, at se stará o sebe. Tak se nedala a rekla mu "Ze se stara hovne o Terezku". Vim, je to mozna od ni drze, nemela by po nem tak mlít, ale ta holka měla sakra pravdu. 🤔
@iris92 Oponovat samozřejmě můžeš, nicméně to opravdu není pravda. Jak už jsem psala, neexistuje ani žádný zásobník, ani žádná přepážka v prsu, která b oddělovala přední a zadní mléko. To, že se mateřské mléko mění v průběhu kojení souvisí s těmi aktuálními potřebami dítěte, o kterých jsem psala.
My jdeme dneska domu!
Dneska rano vaha 2470g, uplne promena, a uleva.
Holky mám to zasebou. 😍😍😍😍 Máme Jonáše, měří 50 cm a váží 3350g . Narodil se v 9:37.... Byl to boj, nechtělo se mu, takže mamxu smikli a ještě ji skákali po břichu, ale to je jedno!!! Malej je akorát trošičku podchlazený, tak se teď vyhřívá... A taťka je u něho. 😉
Jezisiiii, tak moc gratuluju!!!!!!!!! 🙂 Tak konecne, to jsem rada 🙂
A tatka byl u porodu nebo v praci? Stihnul to?
@val333 mic moc gratuluji 😍 muj sem byl teda pravdivy 🙂
@jessulka přítel funguje na 200% Protoze vidi ze Ja jsem lemra :D snazim se fungovat ale blbě minto jde. :( ono je to spaní prejde :D uzivejme tech par dni :D
@val333 No nééé, jupí jou 🎉 Mooooc gratuluji !! Hodně zdravíčka oběma ❤

@jessulka ahojky jess fotecky uzasne,je videt jak si to uzivate,verunka je segra se vsim vsudy😍urcite se bude tesit po vikendu rychle za terezkou zpet a co dcera od M.jak tam se dari zvladnout prvotni napor zarleni,snad uz tatinka taky trosku nechava v klidu...