icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

seveneye
5. únor 2019

@jessulka ahojky jess fotecky uzasne,je videt jak si to uzivate,verunka je segra se vsim vsudy😍urcite se bude tesit po vikendu rychle za terezkou zpet a co dcera od M.jak tam se dari zvladnout prvotni napor zarleni,snad uz tatinka taky trosku nechava v klidu...

bombat
5. únor 2019

@val333 Tak tohle Tvé odmlčení je vážně podezřelé... Moc na Tebe myslim!

yvonneullmann
5. únor 2019

AHoj holky. Tak prvni noc za nama. A super. Maly je zlaty. Budi se po 3-4 hod. Rano sem ho dokonce budila sama. Je to zatim spac 🙂) vy co jste se ptali na muj stav. No. Mam dost velke bolesti pri chůzi. Žebro jak po operaci povolilo tak se vcera v noci znovu ozvalo. Kasel mam porad Takze Diky nemu ty bolesti jsou asi vetsi. Ale stoji to za ten poklad co mam doma. Hlavne ze on je v poradku

dominika963852
5. únor 2019

@yvonneullmann Malej je vážně krásný 🙂 . Ať jsi co nejdřív úplně fit !

jessulka
5. únor 2019

@seveneye Ella tu spala z patku na sobotu. v sobotu jela s mámou na týden na hiry, tak si ji vyzvedavala hned ráno. Zaplať pánbůh. Měla jsem ji dost. Jeste k tomu, kdyz jsem se zrovna ten den vratila z porodnice. Vecer pred soanim a pak v posteli zase brečela, jenze ja jsem potřebovala pomoct s Terezkou, tak jsem si pro M., ktery tam u ni lezel, došla a rekla mu, ze mi musi pomoct. Tak sel, ale pak se k ni zase vratil. To ona teď asi zhruba tři měsíce dělá takové scény. Přitom dřív byla naprosto v pohodě. Tak jsem se ji rano na to ptala, proc furt pláče, ze to je velka holka, bude ji za mesic 5 a breci jak mimino. Rikala, ze chce byt vždycky vecer doma u maminky. Tak ji to vysvetlila Verunka, to jsem se musela smát. Rekla ji, ze ona jezdi taky k tatovi a ze jezdi jeste dal nez ona k nam. Ze jezdi az do Žatce a tam se jede hodinu a ze je od maminky hodně daleko. A taky nebrečí. A ze ona tam nema zadnou ségru, ale dva cizi kluky. Jednomu je 12 a druhemu dva, s tim si trosku hraje, ale ne jako si muze hrat ona s ni. Verunka je prostě rozumbrada. Jsem ráda, ze je tak rozumná, i kdyz nekdy je to taky herecka, kdyz v týdnu breci, ze nechce aby ji vyzvedaval táta ve školce. Ve finále si s nim pak odpoledne uzije a kdyz se pak loučí, tak by ho upusinkovala. Komediantka 😀

jessulka
5. únor 2019

@yvonneullmann Vitej doma. Terezka je taky spáč, taky spi i 4 hodiny, ale ted ji musim budit po 2 (nařízení paní doktorky). Malý je krasny. Tech vlásku co má. Ty vlasatý miminka vypadají takové starší.
At jsi brzy fit. A co přítel? Jak funguje?

dominika963852
5. únor 2019

@jessulka Teda,tak to jsem si myslela, že je Ella mladší. Tak to by to mohla chápat. Ale na druhou stranu ji chápu, do teď to by jen její tatínek a teď se bude muset holt rozdělit. Ono si to časem určitě sedne. Je dobře, že se ji na to ptáš a zajímáš se. 😉 I když, hned po návratu z nemocnice bych určitě doma nikoho nechtěla a ještě aby se ode mne očekávalo se starat..ufff..

renulkka
5. únor 2019

@bombat Taky mi to přijde podezřelý a věřím, že už třeba rodí nebo má miminko u sebe 😍😊

mrs_v
5. únor 2019

@merope mě se naštěstí Praha vůbec netýká ale je mi líto kolik žen stojí před téměř Sophiinou volbou 🙈

jessulka
5. únor 2019

@silwiin Prdelka malinka, tak to take hodne zhubla. To jsou pak nervy, vid?

Holky, co pomáhá na škytavku? Zase nakojit, nebo nechat skytat a ono to přejde? Terezka skyta kazdou chvili, nevim, jestli ji je chladno, pocurana neni, ma rukavicky na rucickach, ponožky, je zakryta larisou.

basice
5. únor 2019

@jessulka tak to je paráda, že se vám doma daří😉. Verunka je vzorná ségra a u Elly to bude asi chvíli trvat, než si zvykne, že nebude u tatínka jen ona na prvním místě. Tak ať se to kojení zlepší a brzy Terezka začne přibírat tak jak má.

@val333 holka, tak že by jsi se dočkala a už rodis? Myslím na tebe a doufám, že tu bude mezi námi další miminko 😉

iris92
5. únor 2019

@evelinkaw
@jessulka
Ja si teda dovolim oponovat. Predni a zadni mleko existuje. Kdyz mimco prilozis tak mu nejdriv tece ridsi mleko, tzv. predni, ktere zazene zizen a ke konci kojeni kdy uz je prso skoro vyprazdnene mleko obsahuje vice tuku. Stridat prsy v ramci jednoho kojeni se doporucuje zpocatku aby se nastartovala laktace, pozdeji uz je vhodnejsi vzdycky kojit jen z jednoho. Slozeni MM se meni jednak v ramci jednoho kojeni (predni/zadni), tak v zavislosti na veku ditete (kolostrum, prechodne, zrale).
Jinak mala je rozkosna 😍 preju at vam to kojeni jde. Urcite si to sedne a kdyztak se neboj pozvat laktacni poradkyni, umi zazraky 🙂

skretik
5. únor 2019

@jessulka skytavku nechavam byt,ona pak prejde a jinak s tim buzenim u kojeni jsme taky bojovali, malej ma zloutenku a ten den co se mu rozjela porad spal,ale pred tim si me rozkojil,takze jsem pak musela odstrikavat, kojila jsem ho treba hodinu,chtela jsem domu a potrebovala jsem toho do nej narvat co nejvic,sice mi sestry rikaly at to tak nedelam,ze to nema efekt,ale kaslala jsem na ne, protoze treba za 20minut vypil 10ml a pak jsme se dostali na 40ml. A budila jsem ho foukanim na hlavicku, pripadne otiranim oblicejicku mokrym hadrikem. Tak zkus.

Jinak musim rict,ze jsem se bala co na nej starsi bracha a ten je z nej uplne poprdenej,uz i nekolikrat sam sebe dojal az k slzam,ze je bracha strasne hezkej a roztomilej ❤️❤️❤️, porad ho onufnava, mazli,hladi,”hlida” , od vcera jsme doma a musela jsem ho vyzvednout hned jk jsme jeli z porodnice 😄,dnes chce taky hned po obede,vubec nechtel pryc,snad mu to tak vydrzi. Vecer jsme miminko vykoupali, dali do postylky a sli jsme usnout oba s pritelem se starsim synem,tatinek pak zustal u nej a ja sla k prckovi,ktery teda tak do 2 stridave spal a brecel, od te doby spi,jen jsem ho v 6 vzbudila na kojeni (boleli me prsa) a jz zase spi 😍

jessulka
5. únor 2019

@basice Az na to kojení to zvladame vsechno suprově. vcera mi detska doktorka rikala, ze vypadám výborně, jako bych vůbec nerodila a ještě k tomu po sekci. Jsem šťastná za ty moje dve princezny. Za to, jak je Verunka úžasná ze mi pomáhá a že Terezku tak miluje. Dokonce uz několikrát vyjela po Michalovi, kdyz ji nechal plakat v ohrádce a cumel zase do mobilu "Míšo, ty se vůbec nestaráš a nechas tu Terezku takhle plakat. mamka ted asi nemuze, ne?" A on ji rekl, at se stará o sebe. Tak se nedala a rekla mu "Ze se stara hovne o Terezku". Vim, je to mozna od ni drze, nemela by po nem tak mlít, ale ta holka měla sakra pravdu. 🤔

evelinkaw
5. únor 2019

@iris92 Oponovat samozřejmě můžeš, nicméně to opravdu není pravda. Jak už jsem psala, neexistuje ani žádný zásobník, ani žádná přepážka v prsu, která b oddělovala přední a zadní mléko. To, že se mateřské mléko mění v průběhu kojení souvisí s těmi aktuálními potřebami dítěte, o kterých jsem psala.

iris92
5. únor 2019

@evelinkaw Tak samozrejme netvrdim ze je to strikne rozdelene "a odted uz je to zadni" 🙂 ale slozeni se meni. Ocividne myslime to same, jen to nazyvame jinak 🙂

silwiin
5. únor 2019

My jdeme dneska domu!
Dneska rano vaha 2470g, uplne promena, a uleva.

val333
5. únor 2019

Holky mám to zasebou. 😍😍😍😍 Máme Jonáše, měří 50 cm a váží 3350g . Narodil se v 9:37.... Byl to boj, nechtělo se mu, takže mamxu smikli a ještě ji skákali po břichu, ale to je jedno!!! Malej je akorát trošičku podchlazený, tak se teď vyhřívá... A taťka je u něho. 😉

jednaholkaa
5. únor 2019

Jezisiiii, tak moc gratuluju!!!!!!!!! 🙂 Tak konecne, to jsem rada 🙂

jednaholkaa
5. únor 2019

A tatka byl u porodu nebo v praci? Stihnul to?

jenssy
5. únor 2019

@val333 tak velká gratulace, ma uzasne miry, tesime se na fotecku. Odpocivej a uzivej si to 😉

plamenak11
5. únor 2019

@val333 mic moc gratuluji 😍 muj sem byl teda pravdivy 🙂

jessulka
5. únor 2019

@val333 No tak parada a velká gratulace k Jonáškovi. Ať vám hezky roste a dělá radost. Ty se brzy zahoj.

jessulka
5. únor 2019

@silwiin Parada, doma je doma 😊 I když ja cestu z porodnice probrecela. Nejak mi docvaklo, ze uz se tam asi nikdy nepodivam jako rodička.

iris92
5. únor 2019

@val333 Juu, parada! Moc gratuluji!!! At jste zdravi a stastni 🙂🍀

yvonneullmann
5. únor 2019

@jessulka přítel funguje na 200% Protoze vidi ze Ja jsem lemra :D snazim se fungovat ale blbě minto jde. :( ono je to spaní prejde :D uzivejme tech par dni :D

yvonneullmann
5. únor 2019

Jinak vlasáč to je. :D

dominika963852
5. únor 2019

@val333 No nééé, jupí jou 🎉 Mooooc gratuluji !! Hodně zdravíčka oběma ❤

bombat
5. únor 2019

@val333 Velká gratulace! Těším se moc na fotky. Takže jakmile měl táta pár dnů volna, tak do toho mimi šlo... To říkám pořád, že jsou miminka na tohle chytrý, kdy to mají spustit 😉. Mám radost.

kleninka
5. únor 2019

@val333 veliká gratulace 😊 krásné míry. Teda až budeš moci trochu nám to popiš. Hodně zdravíčka přeji.

Strana