Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik Tak u starší jsem na ledu a sněhu dojížděla vlak+ autobus do školy a u druhé také 😂 Takže chodit jsem musela a že to byla sranda, chodila jsem jak pokakaná, abych náhodou nespadla :D Noo jinak máme zahradu i dvůr, jenže starší tahá sáňky už teď 😂 Takže hold sem tam na kopec jít budem muset 😂
Holky jinak závidím vám kontroly 😂 Já byla minulý týden a teď jdu až 16.8. na screening a potom za týden ke své dr 😂 Ale nevím, jak do té doby vydržím 🙂 Sice si k dr budu muset skočit, potřebuju napsat Magnosolv místo Magnesia, vůbec mi nezabírá, jak je slabší... Ze začátku ok a teď zas tvrdnutí břicha, křeče v nohách, rukách... Ale to ultrazvuk dělat nebude 🙂
@renulkka to pro ne budes spravny airback :D . Ja jsem minuly tyden vlezla s malym na autodrom, bylo mi ho lito a nejak jsem mu nedokazala vysvetlit a ani asi nechtela, ze bych nemela, ale zvladli jsme to, nastesti mu to stacilo jednou a pak byla zabava na strelnici :D. jinak hrajem furt fotbal, za chvili zaplnim celou branu :D .
Neboj se,ani se nenadejes a a budes mit po kontrole ;). Ja vcera resila porodnici a uplne me prekvapilo, ze uz jsem 12tt , prijde mi to nedavno, kdy jsem objevila 2carky
@jessulka já mám teď taky brisko jak u syna v 6 měsíci a celkově jsem taková natekla což teda neznám. Včera tady byla kamarádka a myslel si ze jsem přibrala tak sem musela říct pravdu 😂😂 takže my už asi budeme muset oznámit. Příští patek screening a pak už to řekneme i rodičům.
Holky, chtěla jsem se zeptat. Řeším sportovní kočárek. Takový ten přechodový z hluboké korby pak rovnou do sporťáku. Mám po dceři schovaný Britax B-Motion, ale u toho nejdou dát nožičky do vodorovné polohy. Spíš mi tento kočárek přijde pro větší děti, které už sedí a mohou mít nožičky dolu. Dcera ho měla až od 18ti měsíců. Můžete mi doporučit nějaký sportovní kočárek, který bude stát do 12.000,-Kč?
@skretik Tak já si netroufnu jezdit, to vůbec 😂 Ale posloužím jako tahač sání nahoru 😂 Už vidím, jak párkrát ten kopec vyšlápnu, rupne voda a pofrčíme 😂 Letí to strašně, ale jak se čeká na kontrolu, tak mi přijde, že to letí naopak nějak pomalu :D Už chci mít ten 1.trimestr za náma :( Pořád mám strach ze zt, měli jsme ho ve 12tt, takže teď je to nejhorší období, úplně se bojím, že přijdeme na screening a nebude to dobrý :( Ale snažím se tomu strachu nepoddávat, s miminkem si povídám a pořád mu říkám, že mu věřím, že je silák 🙂 Tak doufám, že mu je u mě krásně 😍
A ještě dotaz. Poslední dobou si mne pořád někdo cizí přidává do oblíbených. Co to znamená? Dřív to fungovalo tak, že se odeslala žádost a čekalo se na potvrzení přátelství. Znamená to to, že ti co si mne přidali do oblíbených uvidí např. moje fotky, které mám uložené v profilu, moje zprávy, atd.?
@renulkka tak dojedes odrodit na sanich no :D :D :D . A kdyz si mela ZT citila si neco jinak? Ja porad verim na vnitrni instinkt. Ja mela ZT v 9tt a ani nej kamoskam jsem nic nechtela rikat o tehu, protoze jsem nejak tusila, ze je neco spatne, nemela jsem zadne tehu nevolnosti, jen me furt divne pichalo vsude. Ted verim, ze jak je mi zle a roste brisko, ze je vse ok, nejak citim, ze je vse ok, tak doufam, ze se nepletu
Ja mam 1dcerku narozenou 3.2 a prislo my to uplne super..prvni mesice jsem ji oblekala jen do overalu a kombinezky,pak overal a teplakovy overal..v breznu uz se pomalu dela hezky tak jsme litaly nekde po venku..cele leto jsme travily venku na dece kde pasla koniky a pozdeji lezla..na konci srpna jsem byli v chorvatsku a to uz bylo uplne super hrozne jsme si to uzily..prez zimu si doma zacala stoupat v breznu kdyz se udelalo lip uz litala venku v teniskach..a ted v lete uz je to samostatna 1,5 leta holcicka co si sama hraje na pisku , blbne v bazenku atd..🙂 jsem rada ze i druhe mimco bude takhle leden,unor...
@renulkka mně se ulevilo teď s koncem 1 trimestru,ale nervózní budu ještě dlouho. Až po velkém utz si asi víc oddechnu.
@skretik já jsem to tehdy v 18 tt poznala,docela jsem čekala že kontrola dopadne špatně. I tak to byl šok. Ale,poznala jsem to až když už bylo pozdě,předtím žádné příznaky nebyly. V 16 tt jsem byla na kontrole a podle Dr bylo všechno v pořádku, přitom od toho 16 tt se už nevyvíjelo.
@skretik Noo to by byla dlouhá cesta na saních 😂 Autem to máme půl hodiny 😂 Hele probíhalo úplně stejně jako těhotenství potom... Od začátku bolesti břicha, krvácení... Když jsme zjistili, že je něco špatně bylo to týden po svatbě, bolelo mě břicho, tak jako jinak, ne nijak moc, jen jinak... Tak jsme jeli k dr a ta mi řekla, že miminko má pomalou srdeční akci, že to není ok, ale že se pokusíme udělat maximum... Dala mi utrogestan, ráno, večer... Ale i tak prostě jsem věděla, že to miminko nezvládne, o týden později kontrola přímo už v nemocnici, to už ani břicho nebolelo a tam jasně řekli, že zamlklo... A přitom ještě v tom 11tt se mlelo, i když míň a pak si jen tak ve 12tt spinkalo bez srdíčka... Ale nic zvláštního jsem právě nepociťovala ;) Jen jsem prostě chtěla k dr na kontrolu skrz to "jiné" bolení...
@andelka Člověk je nervózní pořád 🙂 Do tý doby, než toho broučka drží v náručí... 🙂 Ale přece jen ty úspěšné kontroly nás šoupou dál a dál ke šťastnému konci 🙂 Proto se už těším až začnu 2.trimestr 🙂
@ajdamajda Tak proc nezkusite si dum pronajmout? V dnesni dobe mnohem jednodussi pronajmout svuj byt a jit do domu do podnajmu.. nez prodavat a kupovat. Neni moc z ceho si vybirat na realitnim trhu.. Ja bydlim v pronajatem byte a svuj byt taky pronajimam 🙂 A to jsou kousek od sebe.. Alespon si vyzkousite jestli vam bydleni v dome vyhovuje 🙂
@jednaholkaa a my zase prodaly mali bytecek v praze(lukrativni lokalita)a mame za to ohromnej nadhernej novej barak bez hypoteky..ale je pravda ze jsme hledaly asi rok nez se naskytla prilezitost ktera se neodmita🙂..co jsou lidi schopny prodavat a za jaky penize to je az k smichu bohuzel:/
@jessulka ja jsem si te ted pridala a vidim ctyri tvoje alba, ale ty jsem videla i predtim.
@1nelinka Ty jo super! 14tt a jak dlouho to planujete nerict? Ja bych chtela vydrzet co nejdyl, protoze se desne bojim, ale tchyne bude mit v 16 tt narozeniny, tak to uz ji to mozna asi reknem, ale idealne bych vydrzela az do druheho screeningu pokud pujde schovat brisko, zatim mam podobne velke..
Holky, co už máte větší děti 🙂 Jak snášeli prcci přechod z postýlky do postele? :D Starší dceru chcem dát po novým roce do postele se zábranou (u nás v ložnici), do její postýlky půjde mladší dcera a do její půjde miminko (má stahovací bočnici a kolečka) 😂 Jen mám strach, jak se jí tam bude usínat 🙂 Loni na podzim ji byl rok a půl, byly jsme u našich a za boha nemohla usnout na válendě... Mjsela do postýlky, mladší k nám do postele, jinak by neusla... Takhle se uvelebila a spala hned jak špalek 🙂 Tak mám z toho strach, když nebude mít kolem sebe špruslíky, jak to bude zvladat :D 😂
@renulkka Syn spal ve svém pokojíku od 5 měsíců v postýlce, když jsme se v březnu stěhovali, to mu byl rok a půl, tak už jsme postýlku znova nestavěli. Šer rovnou do velký postele se zábranou. Ačkoli spal vždycky dobře, tak se mu v postýlce stávalo, že při převalování se majznul do hlavičky. To se ve velký už neděje a spí parádně.
@jessulka To ona má právě ráda, že jsme v ložnici s ní, i malá to tak má :D Většinou spí od 20 max 21hodiny do 7-8 hodiny, v noci se vůbec nebudí 🙂 Starší má ráda právě ten uzavřený prostor... Zábrana je přes celou délku postele 🙂 Mám v plánu jí teď vyndat aspoň šprušlíky z postýlky, aby si trochu zvykla, že není tak uzavřená a mohla si třeba i vylézt 🙂
@vilmic No my zkoušeli právě to spaní, to ji byl rok a půl a hrůza... Chvilku náznak, že si hledá svou pozici na spaní a jak zjistila, že může slézt, tak konec... Člověk ji neudržel ležet, furt utíkala, chtěla si hrát, z unaveného dítěte bylo rázem energií nabitý drak 😂 No doufám, že si zvykne a bude se ji tam líbit, všechno chápe, tak se ji hold budu pokoušet vysvětlovat, že je už veliká atd. 🙂 No bude to boj 🙂 Ale hlavně do velký postele se ji aspoň vlezou hračky, teď má postýlku plnou, ale musí tam vše mít, jinak je zle :D U nás se spavá takto 🙂
@renulkka Jeminkote, má tam sotva prostor. Ale chápu, když to má ráda. Já už bych jí teda raději dala do velké postele a koupila jí velkou zábranu. Tuhle má kamarádka a je s ní strašně spokojená. My zábranu nepotřebovali, malá jak lehla, tak spala. https://www.slune-cz.cz/jane-zabrana-na-postel-...
@jednaholkaa ja bych chtela co nejdyl..manzel to chtel rict rodicum o vikendu ale tyka se nas kauza h-system tak asi neni uplne nejvhodnejsi situace..rada bych vydrzela aspon do doby nez budeme vedet pohlavi..hrozne me stvalo jak me minule porad vsichni pozorovaly a rikaly proc to bude urcite kluk..nakonec mame holcicku..babicce s dedou by jsme to nejradeji rekly az po porodu protoze jsem mela v minulem tehu problemy a hrozne porad vysilovaly a volaly nekolikrat denne..jenomze to neklapne kuli vanocum😅 a take se vidime cca 1x za mesic tak uvidim jak poroste brisko a kdy budeme muset s pravdou ven
@1nelinka jo tohle stve me, u nas uz to nasi vi a vzhledem k tomu, ze u nich bydlime, kvuli tomu, ze rekonstuujeme, tak vidi i ze je mi zle a porad slysim, tohle netahej, tohle nedelej a jak je Ti a tobe je zase blbe.. nedejboze kdyz nezvednu telefon ,kdyz volaji ... ja vim mysli to dobre, ale je to strasne otravny, proto s oznamovanim dalsim lidem cekam dokud to jen pujde
@jessulka ty jooo. Tak vy pekne vykukujete
@jessulka A to já ji vždycky potají něco vyhazím a ona si tam natahá zas něco jinýho, tak ji to aspoň porovnám za polštář a ona může spát :D A takto to je pořád dokola :D My právě máme zábranu originál k posteli 🙂 Je dřevěná, jako postel a je právě od předního čela k zadnímu 🙂 Takže je taky fajn, no každopádně to asi bude ze začátku boj 🙂

@vilmic Taky jsem v Praze resila. Kladno je podle me jeste horsi co se dopravy tyce. Ja mam kocar hlavne proto, ze deti chodi stylem - courani, 100x vraceni za kytkama, kaminkama, prip.boli nozicky. Nez my bychom nekam dosli...100 let.
Jinak treti budu nosit a dve v kocaru (resp.starsi jen kdyz ho boli nozky ale vyuzivam spodek na obr nakupy. Jinak se tam vejde i syn i nakup a docela veliky. Nebo taska na koupak s dekama aj