Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@cuccinka obvodni gyndar/ka by ti mel/a dat pripis-predani na porodni sal.pak se tel. objednavas.rozhoduje tvuj akt. stav a pripadna rizika tehotenstvi,jinak se obecne predava asi cim dal pozdeji...to kvuli tomu navalu tam.pry nekdy i vraceji zpet,pokud je nalez ok,na tohle me muj mudr.upozornoval,ze se mu to stava bezne...
@skretik No jeste ze nebyla na tech horach s tím svym tatinkem. To by bylo hrozné pro obě a mlicko bych nemela snad ještě ted. Oznámení o dni meho nastupu do porodnice jsem oddalovala co nejdyl to slo a az v nedeli rano jsem jibrekla, ze ji zacina pobyt u vabicky, ze uz se miminko chysta na svet. nasledocala odpoved "A to ti uz budou rezat to bříško?" A zacala plakat a ja malem s ni.Tak jsem ji vysvětlila, ze se nemusi niceho bat, ze nic neucitim a brisko se mi brzy zahoji. No loučení plne slzicek, já se drzela zuby nehty abych nezacala taky a to same moje mamka. Jen co jsem zavrela dvere, tak jsem spustila. Mamka rikala, ze u nich kazdy vecer plakala, tak ji uspavala. Videla mne ale uz v utery, to jsem uz byla odpoledne na nadstandardu. Tak se ji rozzarily oci, kdyz mne videla a hlavne se rozplývala nad Terezkou. Kdyz odjizdely, tak zase plakala. Pak orizjely jeste ve středu a ve čtvrtek uz mamka potrebovala oraz a Verunka si chtela hrat, tak zustaly doma. Přijel na chvilku jen Michal. No a v patek mi ji mamka privedla v pet hodin, po seste hodině dorazil michal s ellou a nastal blazinec. Takhle jsem si návrat domu nepredstavovala. Nwvim, proc k nam ellu vozil, kdyz sla v osum hodin spat a rano v sedum vstavali, protože ji vyzvedavala máma a jeli na ty hory Z toho hodinu vecer probrecela, ze chce domu k mamince. Tak ja nevim, mne orijde, že Michal myslí jen na sebe a kdyz se prostě jedna o jeho den, kdy ji ma mit, tak i kdyby rvala jak tur, tak si ji prostě vezme. Maji debilni domluvu s ex. Ja bych Jirkovi Verunku nedala, kdyz by nechtěla. A kdyz by plakala, tak by mi ji přivezl. Mame takovou domluvu.
@jessulka tak my jsme se vrátili ve středu z porodnice,v pátek odpoledne už tu byla Lili a kluci od soboty dopoledne. Takže plný byt. Naštěstí st-pa jsme byli sami jen s manželem a miminkem. Člověk má rád svoje soukromí,když je po porodu,musí se umývat, začíná kojit..Teď jsou kluci zas u babičky na dva dny. Pak budou zase doma a na víkend u taťky. A muž jede příští týden na tu sluzebku,a pak ještě na dvě v březnu a dubnu. Ach jo.
My jsme s miminkem byli venku jen jednou,v sobotu,to bylo teplo. Nemám ráda zimu,tak se mi ani ven nechce s kočárkem. Zlaté jarní děti.
Fanda taky dost skyta,ale to i v bříšku,takže to snáší statečně a nedělám nic. Poslední dva dny dost ublinkava,tak jsem zvědavá co z toho bude. V noci jsem moc nespala.
@ajdamajda ja porad doufala,ze mas jeste do zasoby nejakou super ucinnou pozitivni afirmaci...no u nas mame taky po ptakach,nam ten sex zatrhli puvodne skrz tu nizkou placentu,kvuli profylaxi aspyrinem striktni nealko rezim cele tehu,vanu na ty vase super horke koupele bohuzel nemame a nebezpecne znejici michane koktejly odmitam pit ze strachu...🙈od nedele mam porad ten spodek nejakej divnej,pocitove jako pred prichodem ms,vcera me podrazdil vaginalni utz,se necitim,tak tam prdola beztak bude cihat az do aleluja...
@val333 I kdyby to nebylo jen poporodní, tak to má dost dětí - holt je to pak lítání po doktorech, ale to, co teď doktoři umí, to je opravdu na úrovni magie 🙂. Kdyby to bylo opravdu vážné, tak už by to řešili akutněji než jenom "dělají nějaká vyšetření" (to už by byl možná i v Motole na operaci - i tohle už umí).
Gratuluji ke všem miminkům.
@val333 gratuluji k malickemu😊vidíš dočkala si se😊
@dominika963852 jj už ted budem na řadě😂
@michaelarei
@dominika963852 holky už aby to bylo za náma. Já mám od rána takový průhledný mazlavý výtok tak nevím jestli je to už zátka nebo kdo ví co...
@val333 Taky tu jsme na tebe pyšné. Jsi šikulka. Zvládli jste to s Jonaskem excelentně. Neboj, oni ho přinesou, maji určitě napilno, jestli mají ještě nějaké porody, do toho se musi starat o ostatní miminka. Tahle práce by se mela platit zlatem. Ja když to ma tom neonatologickem oddělení videla, co vsechno musi obstatat, kolik miminek jim tam treba pláče, kolik je jich pocuranych. Do toho je musi rozvazet maminkam. Mne Terezku privezli az ve 4 odpoledne a pak az druhy den v 5 rano, protože od odpoledne zvracela plodovou vodu.
@andelka Taky dobrý blazinec. No ja si to užívám dnes. Jsem od rana doma sama. Verunku mi ex přiveze až v 6 vecer a M. je na pohovoru v Praze. Asi tam uz zůstal,jak tak koukam, ze se nevrací. Mozna chtel vidět, jak to tam chodí přes obědy. Uz jsem z nej kvůli tý praci zase na nervy. On mi slibuje, ze bude chodit na brigady, ale nemá furt nic jistého. A to co melo byt jisteho ted od února, tak nedopadlo, ze pry si tam dosadili nekoho lepšího. A on blbec jeste ani neměl smlouvu v ruce ale duveroval jim a tak pustil tu brigádu, kde byl doteď. Co na to rict. Radsi ani nemluvit. Muj táta je na nej nastvanej, ze od te doby co ho zna, tak uz ma asi 7. praci, z toho byl 3x na úřadu práce. Tatka mi rikal, ze bude rad, pokud vubec nekdy dostavi ten barak. Ze pry by bylo lepší, kdyby ho prodal.
A já zkusila už i ten sex a prd :D . To mi akorát po ,,tom,, manžel říká : Už rodíme? :D Jako vůbec by mi nevadilo být další na řadě 😅 . Ale žádný změny na sobě nepociťuju .
@jessulka s tou prací by mi to taky vadilo.Zadna jistota,kterou teď jako maminky s nižším příjmem potřebujeme,abysme byly v klidu. Mrzí mě že pořád nic stálého nemá. U nás je teda práce zas až dost. 2x týdně přesčasy,ta sluzebka.. Malý teď spal,tak jsem si odpočinula,okoupala se,nachystala jsem koupání pro něj,budu sama až skoro do rána. V noci k malému vstávám já. Dneska jsem se moc nevyspala.
@andelka A on si myslí, ze mi tim, ze bude teda chodit na brigady a ze teda penize budou zalepi hubu a mela bych byt teda asi v pohodě. Mne s koupáním zatim pomohla 2x mamka. Si to užívá babicka. je z Terezky uplne poprdena. jeste ji furt není úplně nejlip, ma uz jen rýmu, ale rikala, ze az ji bude dobře, tak ze Terezku celou opusinkuje. Ja bych si tsk davhla, ale mam tu jeste nějakou práci a musím hodně pit, at se tvoří mlíčko. My vstávaly po dvou hodinách, tak jsem toho také moc nenaspala. Navic mi prijde, ze se v noci hrozně potim na prsou a i mne v noci bolela. Taky te boli první přisání Fanouška? Mně se až krouti palce u nohy jaka je to šílená bolest. Ale pak uz dobrý. Kojim na kojícím polštáři.
Jo jeste jsem se chtela zetat na ty kapky Bio Gaia, doporucils mi je dr. abyvh mohka co nejvic kojit s malá neměla bolení bříška, jestli to muzu dávat už ted? Píši tam od 1mesice.
A jeste dotaz, nekde jsem pred 5,5 lety cerpala informace o tom, co ma miminko umet v určitém měsíci. nevíš, kde by to mohlo být? Zajímá mne treba kdy pokládat na brisko aby zvedala hlavičku apod.
A poslední dotaz. Davate miminkům mezi nožičky pod obleceni složené látkové pleny na tretinky kvuli kyčlím?
@elu001 jj pride ráda i na nás...☺ mně poboliva stridavo podbrisek nebo záda..
No jasny mazlivý je asi zátka ...tak uvidíme kdy nás překvapí😍
@jessulka Jo,první přisátí mě ještě pořád bolí. Ještě nemám úplně zahojené bradavky. Ale lepší se to. Kojení už pak nebolí. I u kluků to tak bylo. Potím se též a prsa mají asi tunu. Nezapnu bundu,tak to jsem zvědavá v čem budu chodit. Zimní zapnu teda,ale softshellku ne a jarní.
My dáváme Probiomaxik,ten je od 0 měsíců. Ale Bio Gaia bych dávala taky klidně už teď.
Na bříško pokládám od včerejška,v neděli mu odpadl pupečník. A já jsem nejvíc čerpala z knížky od Kiedronove Rozvíjej se děťátko.
Kyčle kontrolovali v porodnici,má je v pořádku, máme dávat volné balení. Ale dneska už jsem zkoušela latkovky,takže to je prevence sama o sobě. Jinak ta plenka se nedává,když není indikace.
@jessulka Já jsem od každého slyšela ze jim zabírají jinake kapky,kamarádka přej nejlíp espumisan, někdo baby calm a četla jsem o balonix med,předtím jsem dávala sabsimplex takže přej každému zabírá něco..tak asi jedny poridim asi uvidíme plus pupika kdyby briško bolelo..pleny na kyčle dávat zatím nebudu a ten vývoj miminka ti neporadím nehledala jsem😊
@michaelarei a já mám koupený infacol 😀 vyhovuje mi to kapatko. Je toho fakt hodně.
@andelka jo o tom jsem taky slyšela ...no uvidíme až bude bolet briško vyzkoušíme to co zabere 😊

@val333 moc moc gratuluju!