icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

smigli
autor
5. únor 2019

@jessulka Prisati me taky silene boli. Bio Gaiu bych davala fakt az od 1. mesice. My mame Biopron, ten je od narozeni. Na brisko na chvili budu davat az po odpadnuti pupecniku. A plena mezi nohy nam byla od pediatra doporucena, ale jeste jsem mu ji nedala, ono pak jde tezko lezet na boku..

ajdamajda
5. únor 2019

Já jsem jinak rozhodnuta ze zkusím kapsle a tinkturu - protože mám problém s odchodem ocistku po porodu a nezbývá pak nic než ergotramin od lékaře . Zkusila bych jestli mi pomůže placenta. @bombat nemáš zkušenost ?

https://zpracovaniplacenty.cz/uvod-1/

cuccinka
5. únor 2019

@seveneye no tak já si tam zavolám a uvidíme co mi reknou, moje dr. Má právě příští týden dovolenou tak rikala ze me pošle už do porodnice. Dnes jsem 38+0 . Ale krom prukazky nemám teda nic :-/

cuccinka
5. únor 2019

Jinak holky u nás vše v pořádku. Jen ten tlak ale na to beru prasky . Dnes jsem 38+0 malej odhadove 2900g , a na porod to zatím nevypadá:D porodní cesty se na nic nechystají 🤔😁🙁

jessulka
5. únor 2019

@andelka Ja mam infacol doma, ale blinka ho, jak rikas, je toho fakt hodně. Bio Gaia jsou tusim jen kapičky.
@michaelarei Pupíka vyzkousime. To se namaze jen brisko? krabicku uz jsem totiz vyhodila. tak nevim to mazání.

ajdamajda
5. únor 2019

@jessulka ještě je ApoLaktik

seveneye
5. únor 2019

@ajdamajda
@dominika963852
Sla jsem se projit, protoze u nas je fakt nadherne slunecno,trosku jsem se na tom cerstvym vzduchu i odreagovala,tak snad mi to chvili vydrzi...

Jinak holky zacetla jsem se do knihy Moudrost ranneho detstvi a celkem me ten pohled autorky na ranna traumata deti a jejich potreby zaujal,cetl tu nekdo taky?

skretik
5. únor 2019

@jessulka oni ti chlapi to holt berou asi jinak. Ten muj zas v patek,kdyz jsem rodila,tak nekdy v 11 kdy mi zacinaly kontrakce resil,ze dostal nabidku vecer na koncert a ze nevi,jestli to ma potvrdit🤦‍♀️,jsem mu rikala,ze mam ted fakt jiny starosti,nakonec komcert potvrdil hned jak Davidek vylezl 😅. V sobotu mel dalsi koncert a v nedeli zapijecku,v nedeli hlidala tchyne,jen teda varila obed a holky,kdybyste videli do ceho ja prisla domu 🙈🙈🙈,me se normalne chtelo brecet a to podotykam,ze jak jsem vedela nastup,tak jsem den pred tim jeste uklizela. Pritel doma nebyl vubec a tchyne hlidala u nas tak celkem 2-3hodky, delala obed a svacu do skoly 🤦‍♀️. Uz vim proc ji nikdy neprosim o hlidani,ani ted bych ji nerekla,ale mama chytla hroznou chripku 😢😢😢. Takze jsem prisla ve 12 z porodnice a do 4 to tu davala dohromady a varila 🙈

seveneye
5. únor 2019

@cuccinka jjj zkus si zavolat a oni ti reknou,akorat me prijde divny ze nejakej pspir by ti snad mudr.dat mela...no ale zname doktory,kazdy dela to co umi...

michaelarei
5. únor 2019

@jessulka ano ten se namze na bříško a trochu masírovat..

merope
5. únor 2019

@skretik Vidíš, já bych se na nějaký úklid vykašlala 😀. Sám si rozbordelil, sám si uklidí 🙂.

ajdamajda
5. únor 2019

@seveneye nečetla jsem ale plne si uvědomuji dopad výchovy na mě - separace , vychovna opatření tvrdými tresty atd.
S dětmi to vedu jinak . I když neříkám ze občas nekricim nebo neplacnu (ale samozřejmě to nikam nevede to se uleví maximálně mě ) . Já dostávala dost i raminkem a vareckou a klecela v koutě atd . Tvrdá výchova se mi hnusi.
Jsem pro kontaktní výchovu . Snažím se hlavně o komunikaci a porozumeni “neplech” než začnu nadávat proč něco prcek udela nebo proč děla scény atd . Často se dostáváme k rozklicovani situace a jde to i bez násilí. Jen je ta komunikace delší .

Napadá mě ještě - děti nás učí. Zvlášť se ovládat . My po nich chceme nějaké chování a sami se chováme občas na ránu pěsti . Co z toho pak ditko má za vzor 🙂) .
Jinak u malých děti je důležité naslouchat a řídit se instinkty

ajdamajda
5. únor 2019

@seveneye jinak ještě v souvislosti s tím - porod a první měsíce života si myslím ze utvářejí podvedomou část osobnosti do dospělosti

jenssy
5. únor 2019

Ahoj holky, tak ja dnes po kontrole v porodnici 37+5 vahovy odhad 2800 g, plodova voda na spodni hranici normy...podle monitoru se nic nechysta, malej je porad KP, takze pristi tyden uz bez kontroly rovnou ve stredu nastup na oddeleni a ve ctvrtek rano planovana sekce...

skretik
5. únor 2019

@merope to byla tchyne,ne pritel,ten tu vubec nebyl 🙈, pritel tu pak aspon luloxoval. On v nedeli zapijel a prisel az nekdy k ranu,takze cele dopoledne spal, za to se na nej zlobit nemuzu,zapijeni holt k tomuhle celemu procesu patri 😄

jessulka
5. únor 2019

@smigli Ja mam na prave bradavce uz uprostřed prasklinu a strup. Snazila jsem se to nahrat ve sprse a sundat, ale neslo to a silene to bolelo. Zkousim mszst tou mastickou z dm ale v porodnici mi rekli, ze nejlepsi je vlastní mliko. Odstrikat, pomazat a nechat zaschnout.

bombat
5. únor 2019

@ajdamajda Ne, nemám zkušenosti, placenty jsme zakopávali 😁.

seveneye
5. únor 2019

@ajdamajda jj je tam pekna hned prvni kapitola o zpracovani traumat miminek ziskanych v ramci porodu,druha kapitola je o placi kteremu pokud neni dan prostor vede k potlacovani potreb ditete

val333
5. únor 2019

Tak už jsem měla malýho u sebe, ale ještě mu budou dělat nějaký test, takže přes noc budou nosit jen k prsu, ale zatím neměl zájem 😀

dominika963852
5. únor 2019

@seveneye Já se taky teď vrátila z procházky, ještě jsem se synem běžela po schodech...tak že by :D

dominika963852
5. únor 2019

@val333 Úžasný 😍😍 achjo, já už se táák těším 🙂

andelka
5. únor 2019

@cuccinka já jsem k nám do nemocnice má monitory taky šla jen s průkazkou.

beruska125
5. únor 2019

@val333 krasnej, ať vám testy dobre dopadnou!🙂😍

seveneye
5. únor 2019

@val333 tak jsi se konecne dockala...malej je kouzelna odmena za to vse cekani a akcni porod..uzivej si to!

seveneye
5. únor 2019

@dominika963852 joo?tak to jsi dobra,ja takovy sport uz nezvladam,spodek mi umoznuje pouze chuzi ala kacer😃

andelka
5. únor 2019

@jessulka tu prasklinku a stroupky mám taky. Ještě z té porodnice,takže už týden. Nové ne. Z jedné už se to slouplo,z druhé skoro. Mažu mastičkou z DM. Občas rozmáznu kapku mlíka.

andelka
5. únor 2019

@val333 pusinka. A ty vlásky 🙂 kde jsi vlastně rodila?

andelka
5. únor 2019

Dneska jdu poprvé koupat. Doufám že to zvládnu. Malý celé odpoledne prospal. Tak ho musím trochu zabavit. Jsem teda zvědavá na noc.

jjituli
5. únor 2019

@dominika963852 taky jsem se teď vrátila s procházky a vyběhla schody, večer dám víno a vanu a taky bych už chtěla jet. Zítra slaví mladší 2 narozeniny 😘 mohli by slavit spolu 😁

jessulka
5. únor 2019

@val333 To je drobecek krásnej. At mu vysetreni dobře dopadne. A neboj, oni ho budou nosit, alespon si trochu odpočineš. Ten odpocinek je k nezaplacení, ver mi. dnes malou přikládám co nejvic k prsu, abychom navazily nejakou vahu, place bolesti briska, tak jsem od rána furt chovala, masirovala brisko, chlacholila. Snidala jsem v pul desáté, obedvala jsem az nekdy v pul druhe, svacina mi nejak utekla a ted se jdu rychle naveceret, protože konecne spinká.

Strana