Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka no mleko . Zkus nahradit rostlinnými alternativami. Sýry , celkove mléčné výrobky . Trvá 3 týdny než se ti telo pročisti. Ať trocha nebo hodně - sýry, jogurty, veci obsahující mleko ...
Andrew měl ty koliky šílené a vědět to hned tak to zkouším .
Ale on je měl fakt takový ze skoro nechtěl ani spát, 2xdenne 3 hodiny nešel uklidnit jak krecovite křičel . Musis posoudit jak “moc” ji boli brisko
@jessulka na ty praskliny na bradavkach jsou výborné hydrogelove polštářky. Já měla s porodnice úplně rozkousane do krve a s těma polštářky to byla úleva za den. Jinak Biogaiu bych kapala až od toho jednoho měsíce, taky budu dávat preventivně. A já po koupání mazu malému brisko Pupikem preventivně a cvičím s nožičkami a břiško dobry zatím. Jen mě se třeba hodně přepiji po 2 hodinách a pak blije tak já kojim po 3 a je to lepší.
A na bříško dávám už teď na chviličku na sebe ať trénuje hlavičku. V porodnici říkali ze můžeme hned 🙂
@arielka222 u nás bříško též jakž takž,prdi i kaka docela dobře sám. Ale teď začal blinkat, zvlášť když dýl spí a pak se hodně napije. Na rihnuti přes rameno být nechce, tak je to těžký.
@basice u nás ne. Je tam určitá tolerance bezlaktozovych výrobku - ale máme průjem .
Klasiku nemůžeme . Já teda par minut po pozreni zvracim nebo mám křeče v břiše . Kluci pak bříška jako balon.
Bohužel krevní testy nejsou průkazné u malých děti takže my sli celou vylucovaci metody . A nemáme alergii ale “jen” nesnášenlivost (chybí enzymy na stepeni - trávení )
Časem bych si rada zaplatila (i dětem ) kožní testy , teď si nevzpomenu jak se jmenuji (epikularni myslím ) a ty jsou tuším i na prokázání nesnášenlivosti potravin .
Jinak máme reakce i na běžne prostredky - hygiena a mytí či prani . Kožní reakce . Snažím se jít přírodní cestou či kompromisy . Až na poslední moje odbarvovani hlavy (použila jsem chemii a měla jsem opuchle uši i ramena ) takže zpět pak na khadi
@basice fuuuu....o bolesti stydké kosti bych mohla vykládat...někdy mám pocit, že to ani nerozchodím, o tom, jak mi to znemožňuje se přetáčet v noci z boku na bok ani nemluvím... navíc mi to příjde jako paradox, protože teď bojuju s tím, že není malé sestoupené do pánve...nějak se mu líbí pod žebry. Takže jsem vyfasovala cviky, pracuju s rebozem, můj muž mě masíruje, cvičím i jógu, denně procházky a stejně ne a ne sestoupit...
@ajdamajda my jsme to ze začátku též zjistili jen vylučovací metodou, kdy jsem zkoušela vysazovat různé potraviny. Mléko bylo jasné a až později cca ve 2 letech jsem jí nechala udělat testy a měla už jen hraniční hodnoty, takže mohla jíst alespoň zakysané výrobky a sýry. Bohužel jsme se alergii však nezbavily a v 6 letech jí zjistili z gastroskopie celiakii a ještě před tím se přidaly alergie na různé trávy, kočku, psa a k tomu se vážou zkřížené alergie, takže nemůže skoro žádné ovoce, protože jí to hned škrábe v krku 😔. Její otec má autoimunitní onemocnění ledvin, takže si myslím, že tu celiakii má po něm,jen prostě jinou formu autoimunitní onemocnění.
Ale pořád si říkám, že jsou na světě horší věci a nemoci a na bezlepkovou dietu už jsme si zvykli. Naštěstí v dnešní době už se běžně dají sehnat bzl potraviny stejně tak jako ty bezlaktozové. Jen je to bohužel dražší 😔.
@basice jo já myslím ze děti mají sklony po mě a chci stravou předejít rozvinutí problému . Mám autoim.on.te štítné žlázy, střeva a ledvin (naštěstí žláza OK par let, Crohn v remisi a ledviny jsou čerstvé nooo) ale nic mě teď nezlobí. Hodně jsem se zlepšila po RAW stravě . Na to chci zase najet a fakt o sebe pečovat . Jasný ze budu jist i varenou stravu ale tedy teď jak jsem byla prase v tehotenstvi tak s tím bude útrum. Žádné blafy... budu muset zase preorientovat chutě a byt důsledná . Vím ze mi to pomůže . Chci byt hlavně zdravá mama pro děti . Uvědomuji si ze strava je v mě situaci klíčová (Jan Vojáček má i super videa na YouTube třeba s Jaroslavem Duskem ale i sám ) dost mi to otevřelo oči
@seveneye Kamaradka me nedavno o te knize taky rikala 🙂 Jak se maji ty deti nechat vybrecet.. dava to smysl. Asi si ji taky prectu.
@jenny888 Ted jsem prisla ze skoro dvou hodinove tehotenske masaze. Bylo to supr.. Pani rikala, ze mam to bricho porad dost nahore, i me se to zda, ze me mimi tlaci do zeber a nejak me ten hrudnik uvolnovala a je fakt, ze to bricho se ted zda trochu vic spadle. I jsem neco citila v podbrisku cestou domu. Tak mozna zkusit jesto to.. Pristi tyden jdu zas..
Já doufám , ze UŽ to bude 😂
Čím dříve tím lépe . Cítím hlavičku úplně na cipku . Když se malá pohne hlavičkou tak mi cuka spodek jako kdyby byla v porodnich cestách .
Ale pořad ticho po pesine.
@ajdamajda tak pod tohle se podepisu s uplne stejnym pristupem,mudr.me x let edukovali co a jak jist pri crohnu..a stejne nic extra nepomahalo pak jsem zacla sama od nuly experimentovat a koketovat s raw-vegan a zdravou stravou co rozhodne neni jejich bezezb,tkovy ideal a hele ono to funguje.a prosim te co mas s ledvinou?ja mam totiz funkcni ale s velkou cystou😶
❤
@seveneye mám snížené funkce . Měla jsem koliky a záněty . Po tom co jsem dost omezila příjem bílkovin živočišného původu se to zlepšilo .
Taky mám v moci kreatinin a bilkovinu (trpí i moje klouby ) musím fakt vše dat stravou dohromady .
Já dělala ještě chybu před 1.tehotenstvim . Hodně jsem konzumovala výhradně bílkoviny a doplňky stravy bílkovinné díky cvičení s trenérem ve fitku. No a bylo toho na telo moc .
Člověk se začne zajímat o alternativy až když ho štvou kolečka lékařů a léku a nic nezabírá a akorát má vedlejší účinky . Od doby kdy jsem přestala řešit vše chemicky tak je stav těla o 80% lepší.
I když na záněty ledvin už jsem ATB musela mít .
Teď když mě chytaly ledviny na začátku tehu tak stačila lichoresnice . A blokurima.
Člověk taky musí poslouchat telo.
Tak jsem u sebe měla malýho a pil mlezivo 😊 jsem nadšená.... Akorát teda ty odběry dopadly ne moc dobře... Má v sobě něco z té plodovky a přemýšlí o tom, že mu dají antibiotika 😕... Jinak mám hodně blbou otázku, ale je normální, že to vyčišťovani je to, že mám každou tu vložku úplně nasáklou krvi? Myslela jsem, že to bude spíš takové špinění. 😀

@jessulka a jíš něco s mlékem ? Malému to vadilo strasne