icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

ajdamajda
5. únor 2019

@jessulka a jíš něco s mlékem ? Malému to vadilo strasne

jessulka
5. únor 2019

@ajdamajda Trochu mléka do Melty nebo do Caro Ale fakt jen minimum. Platkovy sýr, taveny syr, Lucinu. A od soboty dva jogurty. Jinak nic.

ajdamajda
5. únor 2019

@jessulka no mleko . Zkus nahradit rostlinnými alternativami. Sýry , celkove mléčné výrobky . Trvá 3 týdny než se ti telo pročisti. Ať trocha nebo hodně - sýry, jogurty, veci obsahující mleko ...
Andrew měl ty koliky šílené a vědět to hned tak to zkouším .
Ale on je měl fakt takový ze skoro nechtěl ani spát, 2xdenne 3 hodiny nešel uklidnit jak krecovite křičel . Musis posoudit jak “moc” ji boli brisko

dominika963852
5. únor 2019

@seveneye to mě taky, až jsem sama byla překvapená, že běžím 😂
@jjituli vanu už jsem zvládla taky 😊 No to by bylo super, kdyby to takhle vyšlo tedaaa .

arielka222
5. únor 2019

@jessulka na ty praskliny na bradavkach jsou výborné hydrogelove polštářky. Já měla s porodnice úplně rozkousane do krve a s těma polštářky to byla úleva za den. Jinak Biogaiu bych kapala až od toho jednoho měsíce, taky budu dávat preventivně. A já po koupání mazu malému brisko Pupikem preventivně a cvičím s nožičkami a břiško dobry zatím. Jen mě se třeba hodně přepiji po 2 hodinách a pak blije tak já kojim po 3 a je to lepší.
A na bříško dávám už teď na chviličku na sebe ať trénuje hlavičku. V porodnici říkali ze můžeme hned 🙂

val333
5. únor 2019

@andelka v Opavě😉

andelka
5. únor 2019

@arielka222 u nás bříško též jakž takž,prdi i kaka docela dobře sám. Ale teď začal blinkat, zvlášť když dýl spí a pak se hodně napije. Na rihnuti přes rameno být nechce, tak je to těžký.

basice
5. únor 2019

@seveneye taky už jinak nechodím než jako kačer. Pár dní mě bolí při každém kroku stydká a dost často píchá v podbřišku. Dnes mě syn utíkal Na procházce a nebyla jsem schopná ho dohonit 🤔

basice
5. únor 2019

@ajdamajda tohle jsem si užila s dcerou než jsem přišla na to že má ABKM, pak jsem držela bezmlecnou dietu a byl klid. Ve dvou letech z toho naštěstí vyrostla.

ajdamajda
5. únor 2019

@basice u nás ne. Je tam určitá tolerance bezlaktozovych výrobku - ale máme průjem .
Klasiku nemůžeme . Já teda par minut po pozreni zvracim nebo mám křeče v břiše . Kluci pak bříška jako balon.
Bohužel krevní testy nejsou průkazné u malých děti takže my sli celou vylucovaci metody . A nemáme alergii ale “jen” nesnášenlivost (chybí enzymy na stepeni - trávení )

Časem bych si rada zaplatila (i dětem ) kožní testy , teď si nevzpomenu jak se jmenuji (epikularni myslím ) a ty jsou tuším i na prokázání nesnášenlivosti potravin .
Jinak máme reakce i na běžne prostredky - hygiena a mytí či prani . Kožní reakce . Snažím se jít přírodní cestou či kompromisy . Až na poslední moje odbarvovani hlavy (použila jsem chemii a měla jsem opuchle uši i ramena ) takže zpět pak na khadi

jenny888
5. únor 2019

@basice fuuuu....o bolesti stydké kosti bych mohla vykládat...někdy mám pocit, že to ani nerozchodím, o tom, jak mi to znemožňuje se přetáčet v noci z boku na bok ani nemluvím... navíc mi to příjde jako paradox, protože teď bojuju s tím, že není malé sestoupené do pánve...nějak se mu líbí pod žebry. Takže jsem vyfasovala cviky, pracuju s rebozem, můj muž mě masíruje, cvičím i jógu, denně procházky a stejně ne a ne sestoupit...

basice
5. únor 2019

@ajdamajda my jsme to ze začátku též zjistili jen vylučovací metodou, kdy jsem zkoušela vysazovat různé potraviny. Mléko bylo jasné a až později cca ve 2 letech jsem jí nechala udělat testy a měla už jen hraniční hodnoty, takže mohla jíst alespoň zakysané výrobky a sýry. Bohužel jsme se alergii však nezbavily a v 6 letech jí zjistili z gastroskopie celiakii a ještě před tím se přidaly alergie na různé trávy, kočku, psa a k tomu se vážou zkřížené alergie, takže nemůže skoro žádné ovoce, protože jí to hned škrábe v krku 😔. Její otec má autoimunitní onemocnění ledvin, takže si myslím, že tu celiakii má po něm,jen prostě jinou formu autoimunitní onemocnění.

Ale pořád si říkám, že jsou na světě horší věci a nemoci a na bezlepkovou dietu už jsme si zvykli. Naštěstí v dnešní době už se běžně dají sehnat bzl potraviny stejně tak jako ty bezlaktozové. Jen je to bohužel dražší 😔.

basice
5. únor 2019

@jenny888 jj, přetáčení v noci je i pro mě hrůza , ale to mě spíš berou kyčle. A to jsem si říkala, že když mě bolí ta stydká kost, že už Mimi určitě sestupuje. No tak uvidíme, co ve čtvrtek v poradně řekne doktor.

jenny888
5. únor 2019

@basice a ve kterém jsi týdnu smím li vědět?

ajdamajda
5. únor 2019

@basice jo já myslím ze děti mají sklony po mě a chci stravou předejít rozvinutí problému . Mám autoim.on.te štítné žlázy, střeva a ledvin (naštěstí žláza OK par let, Crohn v remisi a ledviny jsou čerstvé nooo) ale nic mě teď nezlobí. Hodně jsem se zlepšila po RAW stravě . Na to chci zase najet a fakt o sebe pečovat . Jasný ze budu jist i varenou stravu ale tedy teď jak jsem byla prase v tehotenstvi tak s tím bude útrum. Žádné blafy... budu muset zase preorientovat chutě a byt důsledná . Vím ze mi to pomůže . Chci byt hlavně zdravá mama pro děti . Uvědomuji si ze strava je v mě situaci klíčová (Jan Vojáček má i super videa na YouTube třeba s Jaroslavem Duskem ale i sám ) dost mi to otevřelo oči

basice
5. únor 2019

@jenny888 dnes 37+4 takže 38 tt

jednaholkaa
5. únor 2019

@seveneye Kamaradka me nedavno o te knize taky rikala 🙂 Jak se maji ty deti nechat vybrecet.. dava to smysl. Asi si ji taky prectu.
@jenny888 Ted jsem prisla ze skoro dvou hodinove tehotenske masaze. Bylo to supr.. Pani rikala, ze mam to bricho porad dost nahore, i me se to zda, ze me mimi tlaci do zeber a nejak me ten hrudnik uvolnovala a je fakt, ze to bricho se ted zda trochu vic spadle. I jsem neco citila v podbrisku cestou domu. Tak mozna zkusit jesto to.. Pristi tyden jdu zas..

ajdamajda
5. únor 2019

Já doufám , ze UŽ to bude 😂
Čím dříve tím lépe . Cítím hlavičku úplně na cipku . Když se malá pohne hlavičkou tak mi cuka spodek jako kdyby byla v porodnich cestách .
Ale pořad ticho po pesine.

seveneye
5. únor 2019

@ajdamajda tak pod tohle se podepisu s uplne stejnym pristupem,mudr.me x let edukovali co a jak jist pri crohnu..a stejne nic extra nepomahalo pak jsem zacla sama od nuly experimentovat a koketovat s raw-vegan a zdravou stravou co rozhodne neni jejich bezezb,tkovy ideal a hele ono to funguje.a prosim te co mas s ledvinou?ja mam totiz funkcni ale s velkou cystou😶

ninka115
5. únor 2019

ajdamajda
5. únor 2019

@seveneye mám snížené funkce . Měla jsem koliky a záněty . Po tom co jsem dost omezila příjem bílkovin živočišného původu se to zlepšilo .
Taky mám v moci kreatinin a bilkovinu (trpí i moje klouby ) musím fakt vše dat stravou dohromady .

Já dělala ještě chybu před 1.tehotenstvim . Hodně jsem konzumovala výhradně bílkoviny a doplňky stravy bílkovinné díky cvičení s trenérem ve fitku. No a bylo toho na telo moc .
Člověk se začne zajímat o alternativy až když ho štvou kolečka lékařů a léku a nic nezabírá a akorát má vedlejší účinky . Od doby kdy jsem přestala řešit vše chemicky tak je stav těla o 80% lepší.
I když na záněty ledvin už jsem ATB musela mít .
Teď když mě chytaly ledviny na začátku tehu tak stačila lichoresnice . A blokurima.

Člověk taky musí poslouchat telo.

seveneye
5. únor 2019

@ajdamajda hlavne ze uz mas vyzkouseno a vis co a jak zabira...me to testovani pripravilo taky krusny chvilky,ale vysledek stoji za to. Ted jsem teda polevila,to asi ty tehu hormony, ale hned jak to pujde jdu do toho znovu naplno

basice
5. únor 2019

@ajdamajda máš pravdu, zdravá strava je půl zdraví,jen mě bohužel chybí ta vůle,ale také chci po porodu najet na nějakou lehčí a zdravější stravu.

jessulka
5. únor 2019
val333
5. únor 2019

Tak jsem u sebe měla malýho a pil mlezivo 😊 jsem nadšená.... Akorát teda ty odběry dopadly ne moc dobře... Má v sobě něco z té plodovky a přemýšlí o tom, že mu dají antibiotika 😕... Jinak mám hodně blbou otázku, ale je normální, že to vyčišťovani je to, že mám každou tu vložku úplně nasáklou krvi? Myslela jsem, že to bude spíš takové špinění. 😀

andelka
5. únor 2019

@val333 špinění to opravdu není. Zvlášť první den dva jsem dávala dvě vložky naráz. A zvlášť při kojení nebo pohybu to teče víc. Slábne to až postupně. Já to teď mám že třeba v noci nebo přes den pár hodin nic,a pak zase jo.

misak48
5. únor 2019

@val333 já to měla ze začátku jako hodně slabouckou MS, pak už fakt jen takové špinění, teď už spíš jako hlen než krev. Jenže já byla na vyndání placenty pod narkózou a to to prý bývá slabší, protože toho vyndají víc než odejde přirozeně....

andelka
5. únor 2019

@jessulka nádherné. Sestřičky. 😘

val333
5. únor 2019

@andelka takže je normální, že mám ty vložky úplně durch nasaknute? Sestra mi ráno říkala, že kdybych náhodou krvácela víc než normálně, tak že mám dát vědět... Ale jak mám vědět jak je normálně... No ve sprše mi to vyloženě kape ...

basice
5. únor 2019

@val333 tak se raději zmiň sestřičkam, že se ti zdá, že krvacis hodně. Od toho tam jsou 😉

Strana