icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

garfa4
6. únor 2019

@cuccinka to jsem ráda, že nejsem jediná. Já taky přibrala 3 kg za týden. Strašný, až se za to stydím 🙂

ajdamajda
6. únor 2019

@bombat taky nemáme televizi. Resp máme ale poustim na ni přes USB maximálně stažené filmy či pohádky . A rádio.
Komerční televizi jsem neviděla 2 roky . A je mi fajn

ajdamajda
6. únor 2019

@mrs_v @bombat
Taky mám OZP a nějaké bonusy chci využít . Bohužel jsem zatím krátce a moc jich nemáme

michaelarei
6. únor 2019

@garfa4 No mozná ale minulý čtvrtek-patek to samé..jj taky nejlíp pečivo se sýrem nebo maslem jinak mi je těžko skoro po všem a ani chuť není😕

ajdamajda
6. únor 2019

Poslední čas číst

val333
6. únor 2019

@bombat teplotu jen on, já jsem vpohode až na bolavy zadek. 😀

@skretik no 9 večer jsem si naměřila kontrakce po 5-6 minutách tak jsme jeli. V porodnici doktor řekl, že jsem stále ještě zavřená jen na špičku prstů, ale že kontrakce už mám dost pěkně, tak že mě nemá cenu posílat domu. Takže domu jel ve 12 hodin jen chlap se trochu vyspat. V 1 ráno mi praskla voda, tak mě hned odvedli na porodní sál, kde už se o mě starala asistentka. Prodychavam jsem si kontrakce a když jsem byla v cca o půl 5 ráno otevřená na 5 prstů, zavolala jsem manželovi, aby dojel. Když dojel, tak asi za hodinku mi pochlubit první dávku epiduralu (no neskutečná úleva!!! ) Ti druhou dobu porodní jsem si fakt užila celkem vpohode 😊 seděla jsem na stoličce opřená o chlapa a čekalo se, až se otevřu... Pak začal horor 😀 tlačení... PA mě strašně chválila, že jsem hezký tlačila i správně, ale prostě neměla jsem sílu to jakoby dotlačit dokonce, takže mě asi po 10ti pokusech, kdy se pořád hlavička vracela tam a zpátky trošku smikli a ještě mi doktorka musela párkrát pořádně potlačit malýho v břichu, aby vylezl 😀... Měli jsme bonding a pak mi ho odnesli do inkubátoru , aby se prohrál, měl trošku nižší teplotu. No a pak nakonec ho včera večer dali na t kapacky , ze mu vyšla špatně krev, tím jak jsem měla už trošku nazelenalou plodovou vodu...

val333
6. únor 2019

@kleninka zadek mě bolí z toho síti... 😓

dominika963852
6. únor 2019

@val333 Ajj, to vám oběma přeji brzké zotavení 😉 . U prvního syna bylo mé jediné přání, aby mi neskákali , netlačili na břicho... z toho jsem měla větší hrůzu než z nástřihu.

beruska125
6. únor 2019

@bombat no na tom spuštěči porodu něco bude: já se cely týden před porodem bála ze budu rodit, chlap porad někde pryč tak nervy abych ho sehnala, do toho obě děti trochu nemocné- teplota, kašel, zvracení, chlap taky na paralenech; v pátek si měli vzít děti prarodiče ale taky nemocní 🙄 v pátek jsem měla totální krizi zoufalství ze už to nevydržím a šla jsem si dřív lehnout abych to jako už zaspala. V 1:30 mi praskla voda, pomalinku začali nabíhat kontrakce a v 8 jsem měla odrozeno😂

val333
6. únor 2019

@dominika963852 no bylo to zajímavé, ale jelikož jsem byla už tak hotová z toho, že mi nejde vytlačit, tak jsem byla ráda za každou pomoc... Aby už byl venku! 😀

kleninka
6. únor 2019

@val333 já dostávala obklady adrenalinu, prášek na bolest a seděla na kruhu. Bez toho bych zdechla. Po týdnu už je to lepší. A Teda nedivím se, že ti to nešlo. Takový velký klouček tě vysílil.

dominika963852
6. únor 2019

@val333 To chápu 😉 . Člověk je pak už vděčný za cokoliv . A pak je ta nejsladší odměna..láska na první pohled 😍

iris92
6. únor 2019

@cuccinka Tak ja krece nastesti nemam, to musim zatukat 🙂. Treba to neni z hladu a bricho uz pracuje pred porodem 😁

@val333 Moc ti preju at jste brzo oba dva v pohode a spolu. Je dobre ze se to podchytilo vcas a nerozjela se Jonaskovi nejaka infekce. Kamaradka to takhle mela taky, jeste byl maly lehce nedonoseny a krasne se nakonec rozkojila a vztah maji taky super. Dobre ze jste stihli bonding, ten je hrozne dulezity 👍Jinak mas kruh na sezeni? To by ti mohlo ulevit. A nejaky gel s dubovou kurou na podporu hojeni.

garfa4
6. únor 2019

@michaelarei a dělá ti zle i pití? Já vždy měla ráda čaje, ale teď si ho dám jen ke snídani a pak už to nedám. Ani po vodě mi není nějak extra dobře, ale něco pít musím.

misak48
6. únor 2019

@val333
@dominika963852 já byla teda ve výsledku taky ráda, že mi PA na to břicho trochu zatlačila. Malé se taky ven nechtělo, prý se strašně mlela. A když už jsem po několikáté slyšela, že ji padají ozvy, tak jsem byla fakt ráda, že ji někdo pomohl...

dominika963852
6. únor 2019

@misak48 V takových případech to chápu. Zase lepší než rychle císař nebo tak 🙂

val333
6. únor 2019

@dominika963852 přesně tak, brečela jsem jak želva 😊
@kleninka tyjo , tak mě PA právě říkala, ať sedám na tvrdé, že se to rychleji hojí...🤔
@iris92 děkuji 😊 no zatím mi říkali, že to nemám ničím mazat, jen sprchovat vlažnou vodou

jednaholkaa
6. únor 2019

To by me zajimalo proc to mimi nejde vytlacit, uz jsem to parkrat slysela a pak prave pomohl ten nastrih. Jestli je to tim, ze ta hraz je malo pruzna, nebo je to cely uspechany ten porod a snazi se vytlacit ven moc rychle a silou a clovek se pak vycerpa?
@bombat Divadlo nevim 🙂) Kamaradky strejda je herec, takze zase nejaka jeho hra, nechavam se prekvapit 🙂 Cinohra teda.. Jo a televize me domu taky nesmi, nikdy jsem teda zadnou nemela 🙂 Takze taky 20 let 🙂)

val333
6. únor 2019

@jednaholkaa podle mě jsem vůli hráze už moc neměla, i mi to sama PA řekla, že jsem tlačila správně a moc hezky, ale že už ta hráz byla fakt vypnutá a já jsem prostě už neměla sílu jakoby to dotlačit dokonce...

cuccinka
6. únor 2019

@elu001 tak co ? 😊 už?A jsi teda u těch Miloušů ?

@seveneye tak v bohunicich úplně v poho , příští týden ve stredu tam jdu, kdy tam jdes ty ? 🙂

mrs_v
6. únor 2019

@jednaholkaa no když to mimino nedostane čas a ani prostor (matka leží na zádech a má zúžené porodní cesty)tak se pak musí “pomáhat” tím že defacto zmrzačí matku.

val333
6. únor 2019

@mrs_v já jsem na zádech neležela, zkoušela jsem to ve dřepu i kleku... Pak jsem byla i na boku s jednou nohou nahoře... Ale nakonec už jsem byla ráda, že ležím...

mrs_v
6. únor 2019

@val333 byla jsi unavená, to je logický. Neříkám že to je tvůj případ, ale vem si kolik žen “potřebuje” pomoct. :/ Statisticky by to znamenalo že jsme jako národ porodu-neschopný 🙊

mrs_v
6. únor 2019

Ale zpětně se blbě hodnotí co je rutina zařízení a co “nutná pomoc”.

iris92
6. únor 2019

@val333 Tyjo, tak to slysim prvne sedet na tvrdem. Vzdycky jsme maminkam doporucovaly kruh 🤔 no, vyzkousej co ti bude vyhovovat, hlavne at to brzo prestane bolet 🤗 a doma az nebudes tolik krvacet, tak ten spodek hodne vetrej 😉

misak48
6. únor 2019

@jednaholkaa já si myslím, že u mě to bylo tím, že byl porod vyvolávaný (takže už od začátku nic moc přirozeného), nakonec překotný a ještě jsem ležela na zádech. Ale nebyla jsem schopná v žádné jiné poloze zůstat...

mrs_v
6. únor 2019

@val333 na nástřih PA doporučují tzv. “Šicí byliny” dávají se na vložku a nebo přímo na ránu. Pomaha i gel z dubové kůry, případně sedací koupele. A určitě seď na měkkým, nemusíš se “týrat” ještě tímto.

misak48
6. únor 2019

Holky teda to bych nevěřila, jaky problém může být odstrikat trochu mléka. Potřebuju si dát kolečko po úřadech, tak jsem domluvená s mamkou, že malou mezitím doma pohlídá. Měla bych to stihnout mezi kojenim, ale pro všechny případy jim tu jednu dávku mléka chci nechat, kdyby náhodou (známé naše úřady). Normálně to že mě stříká na všechny strany a jen se snažím to dostat do odsávačky tak nic moc 😀

skretik
6. únor 2019

@val333 a jak ti praskla ta voda,tak nevideli,ze je zkalena? Hele taky mam pocit,ze kontrakce jsou sice silene,ale to tlaceni je nejhorsi,myslela jsem,ze me to roztrhne,ze ho proste nikdy nemuzu vytlacit 🙈,ale ta uleva kdyz nakonec fakt vyklouzne je neco uzasnyho ❤️. No rikala jsem,ze uz nikdy vic, ale....

smigli
autor
6. únor 2019

@skretik Mě taky šíleně bolí hlava. A nedostatečným pitím to nebude, vypiju tak tři litry určitě, spíš víc. V noci už jsem si musela vzít paralen..

Strana