Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@bombat zatím čekám na výsledky, ráno měl odběr, tak jsem jak na trni 🙂 navíc z těch antibiotik pořád spinká a naposled jsem byla kojit o půl 6, tak už chci být zase u něho 🙂
@seveneye no mě to možná v té chvíli bylo i jedno 😁 chtělo se mi hrozně spát... Než mi prdla ta voda, tak jsem se mezi kontrakcema úplně ztrácela ... Navíc chlap měl v sobě 3 piva a 2 panáky a ty 3 hodinky spánku mu pomohla k tomu, aby trošku procitl 😂
Holky, tak mne vcera ulehla i Verunka. Michal uz se zbtoho pomalu dostává, ale furt chrchla. Verunja ma 38 teplotu a davici kasel. Tak litam kolem ni a Terezky jak magor, protože M. jak chcrchla, tak nechce chodit k Terezce, aby neco nechytla. Dnešní noc byla teda desna. Plakala Terezka, do toho Verunka ktere nebylo dobře. A M. si spal v obyvaku jak nemluvně. Uz mne zase sere. Vzal di otcovskou dovolenou a vlastně je nepoužitelný. Sice teda nakoupil a uvaril mi králíci vývar, obcas mi uvari Caro, caj. Ale jinak protejka s mobilem vvruce do gauce. V pondělí a vcera byl na dvou pohovorech. Už když tam jel, tak mi prislo, jak kdyz jede na popravu. Jedna prace by mu ale vysla, tak doufám že ji vezme. Číšník v Pizzerii Coloseum Na Václavském náměstí. A to druhe je nejsky hotel kousek od Jindřišské ul. v Praze, tam se mu libilo vic, ale ma dalsi schuzku s manažerem toho hotelu az příští týden. Jediny problém je ten, ze by jsme museli zmenit s ex partnery víkendy, protože mu nabidli tu druhou směnu, nez tu kterou on muze. A to zase nevim, zda půjde, jestli budou Verunky tatínek a Elly máma souhlasit.
@val333 aha takze manzel nebyl zcela ve forme😋my se tam mame tak urputne snazit a jeste u toho hernajz myslet na ty nase holomky-toho myho za tohle docela peskuju,neni schopen drzet suchej unor,klidne si da vecer pivo a vubec neresi kdo by pak asi jako ridil...ja rozhodne ne a nahradnika co ja vim domluvenyho za sebe nema...
@seveneye Taky jsem to včera s chlapem řešila. Jedno pivo před spaním, když se nic jasného ještě nerýsuje, je teda podle mě v pohodě, tak rychlý výjezd snad potřebovat nebudu a s jedním pivem by to případně i zvládl. Ale včera si dával druhý hrnek svařáku, tak to jsem znervózněla. Chápu, že má už taky nervy nadranc, ale já ho potřebuju střízlivého... Vidím, že je to všude stejné 😉.
@bombat jjj asi skoda mluvit... ja jako skoro neridic mam z jezdeni v zime velky respekt a at je kdokoliv sebelepsi ridic alkohol proste za volant nepatri...navic pokud pojedu rodit pocitam ze budu mimo svoji beznou relaci a nepotrebuju se jeste stresovat tim,v jakym stavu me dotycny veze.ted jsem zvedava na ten vikend,zda bude uprk do hospody nebo to vydrzi doma😶
@seveneye Já taky po sněhu moc neřídím. Ale jedno pivo před spaním, když se ještě nic neděje, je podle mě fakt v pohodě. To by musela nastat mimořádně urgentní situace a to by zas bylo asi spíš na sanitku. Do hospody mi manžel nechodí, tak toho se bát nemusím, ale že někam uteče docela žertuje, včera nadhazoval, že má plnou nádrž a dálniční známku... Jsou z toho chudáci taky na nervy. Můj manžel to zažívá popáté a je to pro něj horší než kdykoli předtím, když se ptám proč, tak řekne maximálně že je prostě starší, ale asi bude hrát roli i takový celkový dlouhodobý psychický stav, máme teď hodně stresů.
Holky, tak se hlásím po kontrole. Otevřená stále na 1 prst, ale hlavička už hodně naléhá a to poznám podle bolestí při každém kroku. Dle doktora do víkendu porodím, tak uvidíme, jestli se neplete. U syna předpovídal, že budu rodit na velikonoce a mě opravdu na velikonoční pondělí praskla voda. Chtěl mě udělat Hamiltona, ale pak říkal, že by to šlo nějak špatně a že bych po tom zbytečně krvácela, takže mě ho nedělal. Na ultrazvuku mě pak ukazoval nějaké bílé tečky na placentě, prý infarkt placenty, což značí blížící se porod. Tlak opět při prvním měření vysoký a při druhém měření cca během 1 min úplně v normě. Tak nevím, co to má znamenat, jestli hapruje tlakoměr, či co?
Holky, já už chci mít po porodu, ale zároveň se ještě na to nějak necítím. Bojím, bojím 😨
@seveneye
@dominika963852 holky, takže já ten termín 22.2. pouštím a hlásím se též na 9.2.:slight_smile::slight_smile::slight_smile: nebo 10.2.:slight_smile::slight_smile::slight_smile:
Ahoj maminky, omlouvám se, že vám sem "lezu", ale chtěla bych se zeptat, jak ošetřujete pahýlek vašeho miminka (jestli vůbec nebo až po odpadnutí?) a jak v jaké poloze dáváte miminko odkrknout?Díky moc☺
@seveneye Protože to tu prska jeden na druhého. Nejdriv ulehl muj taťka, od nej to chytla mamka tesne pred mym nástupem do porodnice a Verunka byla u nich cely týden. To se dalo cekat, ze to od nich chytí. A Michal nastydl nekde na ty sobotní chlastacce, pry chodili ven v tričku kouřit. On, ktery v životě nekouril. Nevim, co si teď v 41 letech dokazuje, nebo machruje pred kamarady jak pubertak. Tajze kdyz to shrnu, v porodnici jsem se mela líp. Tady misto abych odpocivala a uzivala si malou i Verunku, tak tu litam jak magor kolem dvou marodu a miminka. Alespon mamka mi vcera prisla uvarit a pomoct mi s Terezkou. Na Michala se dívala nezodpovedne, taky ji to stve, ze byl v sobotu chlastat a vlastně mel byt doma a pomahat mi. V nedeli byl dve a pul hodiny v saune a na bazéně. Na pondeli a stredu si naplanoval pohoviry, to odjel rano a vratil se pozde odpoledne. Takze na vse sama. A tedvtu také neni, jel si neco zaridit. Takze ja ho vlastně ani nepotrebuju. To jsem dopadla 🤔 Verunka ma dnes svátek, odpoledne ji poprejeme, ale oslavicku kterou jsem chtela dělat bohuzel uspořádat nemůžu, chci aby byla v posteli.
@basice ze by to bylo tak rychly? to cucim 🙂 kez by i u me kdyz je to pripraveny a dobry uz pres tyden 😁
a koukam ze o vikendu porodime asi vsechny 😂 tak jsem zvedava komu to vyjde a komu ne
@terrydavi otirala jsem pahylek každé ráno a večer lihem, po odpadnuti v tom pokračuji a každé ráno a večer čistím ten bordel, který se v pupíčku usadí. A nejrychleji si malá odkrkne když si ji dám na rameno na bříško - nožičky má zkroucené pod briskem, ručičky položené na mém rameni a hlavu na jednu nebo druhou stranu taky. Případně si ji ještě dávám do svislé polohy na hrudník, držím ji bokem ke své hrudní kosti...
S tema virozama je to des ted no 🙈. Ja jsem teda byla taky vytocena, u nas lezi moje mama i tata,kteri bydli pod nama... Pritel zapijel cely vikend,ale hlavni chlastacka byla v nedeli a nas v pondeli pousteli,nebyl uplne ve forme na rizeni,takze pro nas jel muj tata,ktery jaksi zapomnel rict,ze je mu blbe 😡. Ja uz v tom aute byla tak vytocena,kdyz furt chrchlal a kdyz ho slysim jeste ted v jakym je stavu,tak se mi chce uplne brecet a modlim se at to nechytneme 🙈. Nevim cim ti chlapi premysleji,to uz bych snad radsi jela z porodnice Uberem. Si snad myslim,ze tata ma uz i zapal plic,ale on to resit nebude 🙈🙈🙈
@basice chci do toho jít s tebou. Já u doktora nebyla ale jestli ti říkal víkend ... já už proste cítím ze je čas . Mimco mám mezi nohama .
Říkala jsem si prave co pak nějaká kontrola ale nechce se mi jet až do Rakovnika . A už to chci mít za sebou . Jinak nohy ledové , ospala... zimomriva.
@basice Tybrďo, tak jestli ti to vyjde, klobouk dolu před tvým dr 😀
U nás nechávají přenášet max.10dní, takže na mě je 22.2 už pozdě 🙂 😀
@plamenak11 Nestraaaas, ja o vikendu jeste nemuzu porodit 🙂) Pritel jede na vikend s klukama na chalupu, navic ani nejede svym autem.
@basice Ja myslela, ze tys tu mela zustat posledni, kam se zenes 🙂)
Ja jsem konecne zacala citit mimi trochu v podbrisku, ale do terminu jeste zbyva jeste deset dni..
@jednaholkaa me se zas nehodi dalsi vikend 😁
jinak taky vas tak boli bricho jak se tam mimco hybe? mne nejak to zaclo strasne bolet jak kdyz nema vubec misto a citim ji vsude cely bricho az dole uplne v podbrisku a teda dneska jsem ani na bobek k mladsi nemohla to me bolelo uplne dole.. to s prvni neznam vubec
@plamenak11 no uvidíme, docela mě ta dnešní kontrola překvapila, ani jsem nečekala, že by něco takového řekl. Sama jsem na to zvědavá.
@ajdamajda tak o víkendu si napíšeme, jak rodíme, jo?🙂
@jednaholkaa no podle data porodu jsem tu opravdu jedna z posledních...já se nikam, neženu, to spíš ta malá potvůrka v bříšku 😀😀😀 . Spíš jsem si myslela, že budu přenášet, ale uvidíme🙂
@val333 abych te trochu podpořila tak už jsem v porodnici 5.den kvůli žloutence 🙄 malá se svítí ale moc to neklesá. Jako obrecela jsem to ale musím vydržet...vlastně už to znám s prvním i druhým dítětem jsme ze stejného důvodu byli v porodnici 7 dni🤪
@dominika963852 taky jsem na to zvědavá, jestli bude mít pravdu. Je to však starší a zkušený doktor, tak si myslím, že by mu to mohlo vyjít, tak jako u syna.
@plamenak11 Mě ty pohyby bolí už delší dobu, je to nepříjemný. Občas mě dole tak ,,rýpne,, nebo co to je, až úplně nadskočím, jak to zabolí..nevím jestli to je do čípku či co.
@basice Uvidíme o víkendu, kdo se rozrodí . To je fajn, ty starší doktoři se toho nebojí.
@skretik mě právě v porodnici říkali, že stačí lehce vytírat do sucha bez lihu, ale u prvního syna jsem taky ošetřovala lihem, tak tím asi nic nezkazím. A na to odkrknutí "učili"takovou krkolomnou polohu(jakoby obejmout oběma rukama krček, jistit i hlavičku, aby se nebincala a vytahovat ho jakoby ze sedu nahoru-což mu odmítám provádět)takže stará dobrá metoda vítězí ☺díky
@plamenak11 Pohyby nás víc bolí, protože na konci těhotenství dochází fyziologicky k úbytku plodové vody, která do té doby působí jako polštář.
@bombat dik, hned jsem zas o neco chytrejsi 🙂
Teda tolik stránek jsem ještě nezmeskala! 😄
Od úterý jsme Doma, celkově je to mnohem lepší než tam, ale kojení nám teda zatraceně nejde. Chtěla jsem vám popsat porod, ale to až na počítači= bůhví kdy. V porodnici se mi prsa se zpožděním nalily, mezitím mi V. rozžvejkal bradavky, všechno ztvrdlo a rozmasirovat bylo utrpení. Furt tvaroh a led, vzápětí nahrivat a zkoušet kojit, a tvaroh a atd... Doma tohle odpadlo, prsa jsou v podstatě ok, až na rozkousany bradavky- bez kloboucku by mi upadly,

@smigli Napadl mne salam, uherak nebo kremesnik a nejaky dobry kvalitní syr. A kdyz nepije, tak co treba nealko bohemku? Ale jak to zabalit?