Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@basice Chlapská rýma no :D To ženský nepochopí 😉 .
@plamenak11 My jen pár lahví tvrdýho . Červený víno jsem si předevčírem kupovala jen ty 2dcl co prodávají 😀 jinak by celou lahev doma nikdo nedopil .
@seveneye špiníš dost? Krvácení může být příznak začínajícího porodu. S tím bych raději jela do porodnice 😉
@jednaholkaa ale kdyby se nesvitila, tak by se ty hodnoty vyšplhaly mnohem výše...dalo se to vydržet, byli fakt moc hodni a sestry mi malou nosili i dříve když se probudila a plakala...i to svícení jen v te postýlce nemá takovou účinnost, po svícení jen na te podložce bilirubin do rána ještě vyrostl a neklesl, on ten vrchol hodnot má být 3.-5. Den po porodu🙂
Holky, tak mě ty včerejší poslíčci zas pěkně potrápili a prd z toho... První sprcha nezabrala, až zase ta druhá... Už jsem z toho unavená 😔 Kdyby aspoň ty bolesti k něčemu vedly, ale když si vezmu, že ani tak se nic nechystá... Upřímně budu radostí bez sebe, až se malá rozhodne jít ven 😀 To snad poběžím do porodnice i pěšky samou radostí 😂 I když to bych asi porodila hned za vsí při mým šnečím tempu 🙈😂 Pomale 30km bych nedala 😂
@skretik No jo, ale otazka je jestli by to nekleslo pres noc samo. Kamoska to prave odmitla a pres noc to kleslo stejne samo.. No jeste si musim o tom neco nacist..
@dominika963852 dala jsem si porodni vlozku a ta to v pohode pobere,takze asi tak...no nevim moc co cekat dal,prdola se tam mele,bolesti jsou porad stejne formou jako u ms,se nic vyznamne vic nerozjizdi.vaham zda pro sichr volit otocku na kontrolu nebo to nechat teda na zitra.chtela jsem nekam ven ale nevim jestli je to dobry napad.
Tak jsem se docetla, ze odhadem se fototerapie praktikuje sedum krat casteji nez je nezbytne. A ma i vedlejsi ucinky..
@jednaholkaa nemuzu rict,ze kdyby nas tam kvuli tomu chteli drzet dyl,ze bych tky nepodepsala reverz. Pravda je,ze kdyz jsme prisli domu tak stejne zezloutnul jeste vic a zlutej je porad dost a to jsme doma od pondeli
@jednaholkaa jake jsou vedlejsi ucinky?
Mám stejný názor, taky bych raději jela teda, když je to na vložku.
@seveneye
@renulkka A já na tebe myslela :D achjo, zase...ty si to vážně ,,užíváš,, se vší parádou . Jen aby se z té holčičky v bříšku nevyklubal pěkný rošťák 😉 😀 .
@skretik Tak asi na dennim svetle aby hodne byl 🙂 Pry muzou byt geneticke zmeny a jeste neco dalsiho tam psali.. ale to asi, ze muze neco byt.. no jako se vsim 🙂
Ja mam vytreno a umyty okna. Teoreticky muzu rodit 🙂)
@seveneye být tebou tak jedu, může to být i odlučování placenty.
Holky co už máte po porodu a jste doma...jak vypadá váš den s miminkem? Ten náš se vzbudí na kojení a většinou u něj i hned usne, málokdy kouká....ale pak vecer a v noci je problém aby spal....
@jednaholkaa no ja bych radsi svitila...prvni dcera mela zloutenku tez, moc kvuli tomu nejedla...domu nas pustili lehce pod 200, bylo 23.12, tak na Vanoce abysme byly doma...no a 25.jsme byly zpet, hodnoty mega vysoky, tyden jsme stravily na novorozeneckem, nemela silu sat, co 2 hodiny brutalni kolotoc kojeni,vazeni,odstrikavani, 2 sestry u me, jedna dceru budila, lechtala, druha asistovala u prsa, mala si parkrat cucla a vytuhla...ani strikackou se nenajedla, ztracela vahu..az postupne jak mizela zloutenka, tak vic vypila....dodnes si vycitam, ze jsem sla driv domu...
@elu001 takhle jsem to meli s dcerkou:/ cely den prospala a vetsinu noci byla vzuru..bylo to uplne napalici a musely jsme ji prez den zacit budit..ted to mame tak ze se nabasti jeste tak 1-1,5 h kouka pak usne na 1-1,5h nakrmi se a tak porad dokola... kolikrat to ale mezi krmenim cele prospi a nebo naopak ty tri hodky kouka..v noci nastesti spi
@elu001 u nás jak kdy. Obvykle dobře spí odpoledne,mezi 12,13 a 16h. Třeba dneska ale spal hodně i dopoledne,když jsme měli návštěvu. Pak se vzbudil,od 11:30 do 14 byl víc bdělý a pak usnul,jeli jsme do obchodu,a spí doteď. Včera to měl podobné,pak to pořádně zalomil až 22:30. Ale zase se vzbudil pak už jen 2x v noci. Tento týden budu sama bez manžela,tak jsem zvědavá jak budu zvládat. I když v noci vstávám já,tak ta pomoc přes den je hodně potřeba.
@jednaholkaa tady je třeba pěkné pojednání o te žloutence: http://m.poradkyneprikojeni.cz/news/novorozenec...
Jako jo někdy se asi sráží zbytečně ale vedlejší účinky? Možná dehydratace- takže o to více kojit a možné odloučení od mámy - ale to zase neplatí pro ten bilibed (normálně s tebou na pokoji)...
@beruska125 Tak asi ten bilibed..Jestli ma pomoct kojeni, tak je odlouceni kontraproduktivni.
@spid No jo, ale to se muze stat i po sviceni.. nic si nevycitej.
@seveneye jak jsi na tom? 😊
@beruska125 Zajimavej clanek, fakt! Takze opravdu do tech cca 300 je lepsi zapracovat na kojeni nez dite oddelit..
Holky tak já už kojim bez kloboučku 😊 akorát malý vypije až 50 do deseti minut a pak už mi u prsa nechce být... Musím ho pak odnášet pod to světlo a tam si vyžaduje na usnutí dudlík... Myslíte, že je to hodně velký problém? 😐
@val333 obecně hrozí aby si nezkazil techniku prisati na kojení...ale třeba prvorozený měl taky dudlík od porodnice pravé aby nebrecel při fototerapii a kojení nám to nezkazilo😉

@jednaholkaa u nas to nocnim svetlem kleslo z 230 na 170