Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@bombat Holky, ja vam ty domaci porody snad zavidim. Uz dost, nebo nepojedu do porodnice 🙂) To mas pravdu, zvuky prostredi uz maly zna, takze musel byt uplne v klidu, nadhera. Skoda, ze v Cechach nemame alespon porodni domy, ach jo..
@bombat A jeste navic, ted te nikdo nebude prudit vazenim atd..klasicky porodnicky stres ti odpada. Me kamaradka vypravela jak za ni chodili porad at uz to mimino odlozi, ze usne a upadne ji 🙂)
@skretik já jsem koupala naposledy v porodnici v úterý. Koupat se s pahýlkem může,ale malému už od čtvrtka upadával tak jsem se bála. Odpadl v neděli a v pondělí jsem byla u Dr a říkala,že jsem mohla koupat normálně. Teď už má jen občas stroupky a flíčky na plince. Pořád kapu líh. Zítra jdeme k Dr zas a myslím že už to bude mít dobrý.
@bombat moc gratuluji 🙂
Já mám dnes TP, kontrola v porodnici v pořádku, otevřená na 2 prsty, od minulého týdne se nic nezměnilo, další kontrola v pátek.
Takže se dalšímu přenášení nevyhnu 😕 nejvíc mě štve ta "péče" lidí okolo a hlavně ty řady! Zkus procházku, vanu, úklid... Tak asi jsem debil a už 14 dní sedím doma na zadku, nekoupu se a máme doma nepořádek 😤🙈
@evelinkaw To jsme na tom úplně stejně :D . A tu ..péči,, opravdu miluju!! při těch otázkách a radách se mi otvírá kudla v kapse :D 🙈
@evelinkaw Treba uz to prijde brzo 🙂 Alespon si trochu otevrena.. Ja nic. Do terminu teda jeste tyden. Jinak vcera jsem se vydala za chlapem vlakem s batohem, v tyhle fazy uz moc nedoporucuju batuzkove vylety 🙂)
Me nikdo nic neradi nastesti, ale zase musim porad obhajovat proc chci jet rodit mimo Prahu. Premyslim, ze zacnu rikat, ze budu rodit normalne v Praze..dyt do toho nikomu nic neni.
@evelinkaw Treba ceka na Valentina 🙂
@jednaholkaa Kam chceš jet rodit? (Určitě jsem věděla a zapomněla, promiň.) Já to taky nikomu nevykládala, když jsem plánovala jet do Vrchlabí a pak, když jsme plánovali první domácí porod. Nejsem intrikánka, nerada mlžím a zatajuju, ale tady v tom případě jsem to přesně dělala...
@bombat Do Pribrami. Zkousela jsem Rakovnik, ale uz meli plno.. Budu mit sebou dulu..
@jednaholkaa Příbram moje PA dost doporučovala. Myslím, že tam dost respektují duly a porodní asistentky, které si ženy přivedou. Nevíš, jestli má novorozeneckou JIP? (Jenom zvědavost, nemohly jsme to s mojí PA najít.)
Tak u nás ......
Jsem zvědavá . Vše dopadlo jinak než mělo . Než jsem čekala .
Miminko má odhad váhy 2300g, průtoky atd nic moc . Zítra chtějí nástup do porodnice . Řeknu vám. Smíšené pocity , smutek , vlastně nevím ....
@bombat Uf jo? Tak fajn. Vim, ze je to klasicka porodnice svym zpusobem, ale po prezkoumani ruznych detailu, recenzi, navstevy, plus tam mam doktorku, ktere duveruju me to proste vyslo jako nejlepsi. A dula s porodnim planem snad osefuje zbytek 🙂 Jip to nevim, ale pry jsou lip pripraveny na komplikace nez treba Neratovice tvrdila moje doktorka.
@ajdamajda Jaj, to me mrzi :( A jaky jsi mela odhad pred tim? Me rikaji kazdy tyden odhad.. To az ted se zjistilo?
Já vlastně měla 1400g ve 30tt a pak už ne.
Věřím, sama jsem viděla na monitory a sny mi říkali intuitivně též dost .
Takže bych byla raději aby se porod rozběhl sám po hmatu. Jinak zítra na vyvolání což mám veliké obavy .

Holky ten náš malý bumbrlik přibral za týden 400g. Takže už má přes 4,20kg. A to se kojí jen s jednoho prsa cca 5 minut a stačí mu to i když dost blije. Nechapu fakt 😂