icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

arielka222
11. únor 2019

Holky ten náš malý bumbrlik přibral za týden 400g. Takže už má přes 4,20kg. A to se kojí jen s jednoho prsa cca 5 minut a stačí mu to i když dost blije. Nechapu fakt 😂

jednaholkaa
11. únor 2019

@bombat Holky, ja vam ty domaci porody snad zavidim. Uz dost, nebo nepojedu do porodnice 🙂) To mas pravdu, zvuky prostredi uz maly zna, takze musel byt uplne v klidu, nadhera. Skoda, ze v Cechach nemame alespon porodni domy, ach jo..

jednaholkaa
11. únor 2019

@bombat A jeste navic, ted te nikdo nebude prudit vazenim atd..klasicky porodnicky stres ti odpada. Me kamaradka vypravela jak za ni chodili porad at uz to mimino odlozi, ze usne a upadne ji 🙂)

andelka
11. únor 2019

@skretik já jsem koupala naposledy v porodnici v úterý. Koupat se s pahýlkem může,ale malému už od čtvrtka upadával tak jsem se bála. Odpadl v neděli a v pondělí jsem byla u Dr a říkala,že jsem mohla koupat normálně. Teď už má jen občas stroupky a flíčky na plince. Pořád kapu líh. Zítra jdeme k Dr zas a myslím že už to bude mít dobrý.

plamenak11
11. únor 2019

@bombat moc gratuluji 🙂

andelka
11. únor 2019

@bombat to je budulínek. Nádherný. A domácí porod.. paráda. Mám pár kamarádek které též porodily doma.

evelinkaw
11. únor 2019

Já mám dnes TP, kontrola v porodnici v pořádku, otevřená na 2 prsty, od minulého týdne se nic nezměnilo, další kontrola v pátek.
Takže se dalšímu přenášení nevyhnu 😕 nejvíc mě štve ta "péče" lidí okolo a hlavně ty řady! Zkus procházku, vanu, úklid... Tak asi jsem debil a už 14 dní sedím doma na zadku, nekoupu se a máme doma nepořádek 😤🙈

jjituli
11. únor 2019

@basice to,že jsem dole nachystana a otevřená pro prst už slyším 3týden 😁 tak uvidíme 😀

dominika963852
11. únor 2019

@evelinkaw To jsme na tom úplně stejně :D . A tu ..péči,, opravdu miluju!! při těch otázkách a radách se mi otvírá kudla v kapse :D 🙈

jednaholkaa
11. únor 2019

@evelinkaw Treba uz to prijde brzo 🙂 Alespon si trochu otevrena.. Ja nic. Do terminu teda jeste tyden. Jinak vcera jsem se vydala za chlapem vlakem s batohem, v tyhle fazy uz moc nedoporucuju batuzkove vylety 🙂)

jednaholkaa
11. únor 2019

Me nikdo nic neradi nastesti, ale zase musim porad obhajovat proc chci jet rodit mimo Prahu. Premyslim, ze zacnu rikat, ze budu rodit normalne v Praze..dyt do toho nikomu nic neni.

jednaholkaa
11. únor 2019

@evelinkaw Treba ceka na Valentina 🙂

bombat
11. únor 2019

@kleninka Nevzbudilo, já při porodech nekřičím 🙂 . Sténala a prodýchávala jsem i tak dost nahlas, ale starší dcera nespala a přesto prý nic neslyšela. To jsem ráda, nerada bych aby z toho měla nějakou psychickou újmu. Už zažila se mnou třetí domácí porod.

skretik
11. únor 2019

@jessulka Jess to je mi moc lito 😞, snad se to trochu zlepsi az se uzdravi,i kdyz nevim nevim 🙈. Co Verunka uz je ji lip? A Terezka je aspon hodna?

skretik
11. únor 2019

@bombat velka gratulace, jste nas s tou porodni vahou predbehli 😄. Gratuluju i k domacimu porodu, i k tomu jak to cele probehlo,jste sikulove ❤️

kleninka
11. únor 2019

@bombat no já si plánovala taky být potichu 🙈😀 a ty poslední dvě kontrakce musely slyšet až na šestinedělí 😂😂 a teda to už je tvůj třetí? Masakr 👍👏

iris92
11. únor 2019

@garfa4 Jee, gratuluju k Laurince, je krasna 🙂

bombat
11. únor 2019

@jednaholkaa Kam chceš jet rodit? (Určitě jsem věděla a zapomněla, promiň.) Já to taky nikomu nevykládala, když jsem plánovala jet do Vrchlabí a pak, když jsme plánovali první domácí porod. Nejsem intrikánka, nerada mlžím a zatajuju, ale tady v tom případě jsem to přesně dělala...

bombat
11. únor 2019

@kleninka Třetí domácí, první dvě jsem rodila v porodnici ve Vrchlabí do vody. Vlastně jsem teď většinu dětí rodila doma.

jednaholkaa
11. únor 2019

@bombat Do Pribrami. Zkousela jsem Rakovnik, ale uz meli plno.. Budu mit sebou dulu..

bombat
11. únor 2019

@skretik A ten náš je v obličeji taky dost červený, jsem vzpomínala, jak jsi psala, že máte "černouška". Doufám, že se nám z toho pozítří nevyvine Asiat, už jsem začala dávat na světlo, škoda, že není sluníčko.

bombat
11. únor 2019

@jednaholkaa Příbram moje PA dost doporučovala. Myslím, že tam dost respektují duly a porodní asistentky, které si ženy přivedou. Nevíš, jestli má novorozeneckou JIP? (Jenom zvědavost, nemohly jsme to s mojí PA najít.)

ajdamajda
11. únor 2019

Tak u nás ......
Jsem zvědavá . Vše dopadlo jinak než mělo . Než jsem čekala .
Miminko má odhad váhy 2300g, průtoky atd nic moc . Zítra chtějí nástup do porodnice . Řeknu vám. Smíšené pocity , smutek , vlastně nevím ....

skretik
11. únor 2019

@bombat no ten nas byl cerny az fialovy, ted je z nej asiat s monoklama 😄 a mam pocit,ze uz tak zustane 😄

jednaholkaa
11. únor 2019

@bombat Uf jo? Tak fajn. Vim, ze je to klasicka porodnice svym zpusobem, ale po prezkoumani ruznych detailu, recenzi, navstevy, plus tam mam doktorku, ktere duveruju me to proste vyslo jako nejlepsi. A dula s porodnim planem snad osefuje zbytek 🙂 Jip to nevim, ale pry jsou lip pripraveny na komplikace nez treba Neratovice tvrdila moje doktorka.

jednaholkaa
11. únor 2019

@ajdamajda Jaj, to me mrzi :( A jaky jsi mela odhad pred tim? Me rikaji kazdy tyden odhad.. To az ted se zjistilo?

skretik
11. únor 2019

@ajdamajda to asi neni nad cim premyslet ne? Nebo jim neveris?

zuzekk
11. únor 2019

@bombat to je porod snů!! Gratuluji k němu a všemu hezkemu kolem, a samozřejmě hlavně ke krasnemu miminku!

ajdamajda
11. únor 2019

Já vlastně měla 1400g ve 30tt a pak už ne.
Věřím, sama jsem viděla na monitory a sny mi říkali intuitivně též dost .
Takže bych byla raději aby se porod rozběhl sám po hmatu. Jinak zítra na vyvolání což mám veliké obavy .

mrs_v
11. únor 2019

@val333 To je pravda že to je na oči dost nepříjemný to jsem poznala jenom když jsem tam chodila malou v noci kojit.
A co malej a kojení jak mu to jde?

Strana