Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@ajdamajda To mě mrzí. Ještě, že jsi na tu kontrolu jela viď. Určitě bude vše dobré...věř maličký, to zvládnete 😉 .
@skretik normálně koupeme celou dobu od den, pupík nepupik 🙂 jen teda v čisté vodě bez mýdla ...
Holky mě dnes normálně dohnala pediatrička k slzám. Teda tam ne, tam jsem ji vše odkyvala, ale doma jsem rvala jak zelva. Ptala se jak často kojim a když jsem přiznala, že poslední tři dny vždycky část dne i po hodině (jinak po těch 3), tak mi bylo řečeno, že to teda nepřichází v úvahu, kojit dřív než po dvou a že malou prekrmuju a že po hodině nemůže brečet hlady, ale brečí protože ji bolí bříško a já to ještě přiživují tím, že ji přiložím. A taky že jsem se z laznila, když ji nechám kojit se dýl než 20 minut. Nakonec mi řekla, že mám koupit BioGaiu, kojit z každého prsa 10 minut a pak to utnout, zbytek mléka z prsou odstrikat a znovu kojit nejdřív za dvě hodiny. A pokud bude malá pořád chtít po hodině, tak přijít ve čtvrtek na převážení, kolik toho vypije. Prostě názory jak před 100 lety... Přitom mi to nepřijde, že by nějak strašně pribrala, bylo to 320g za 10 dní, ale k tomu 2 cm na délku....
@misak48 ach jo, proc jsou ti doktori tak necitelni,jak kdyby nemeli zkusenosti 😞, ja mam v tomhle skvelou dr.,vzdycky mi rekne at to delam podle zdraveho rozumu 😊. Nemyslim si,ze ji muzes prekrmit,nevzala by si kdyby nechtela. Ja se teda snazim ty 2hodky min dodrzet, i jdyz nekdy taky ne, posledni 2 dny casteji place, ale porad se to snazim drzet,cetla jsem,ze je opravdu muze bolet vic brisko,kdyz jedi moc casto,ale tezko rict,ja jsem ted prisla na to,ze neplace hlady,ale chce jen citit moji blizkost, staci se ho dotknout a je klid. Vypada to na dalsiho zavoslouse v rodine 😅
My jsme první den samy doma. Myslela jsem si že to bude v pohodě ale není. Dostavily se střídající se nálady. A fyzicky taky nic moc.
Jenom jsem šla chystat plínky na praní a byla jsem úplně vyřízená 🙄 evidentně jako to tělo ještě není úplně stoprocentně vzpamatované. Naštěstí jedna moje kamarádka si vzala na starost že se nebudu muset několik týdnů vůbec starat o vaření a tady o ty věci, takže koordinuje to že nám holky posílají jídlo, takže aspoň tahle starost odpadá. Nečekala jsem ale že budu v takovým stavu že vymáchám plínky nachystám to na praní, vyndám sušičku a budu grogy 😐 myslela jsem si že už začneme chodit ven, ale vrátila jsem se z fakt krátké procházky minulý týden a měla jsem zimnici a bylo mi zle 😐
Do toho starší hledala od rána tatínka 😢 teď je u kamarádky s jejímž malým hodně kamarádí.
@skretik já jsem si docela jistá, že poznám, když malá pláče hlady. Ona se mě sestra ptala, jestli jako přikládám pokaždé když zabreci. Tak jsem ji řekla že ne, že zkouším, jestli hledá. Tak mi na to řekla, že hledat bude vždycky, že má prostě tak silný reflex. Ale už jsem se teď odpoledne ujistila, že to prostě není pravda. Když nemá hlad, tak jí můžu "dráždit" pusinku jak chci a prostě ji neotevře a ani si prso nevezme. Bříško ji taky netrápí, prdí úplně ukazkove, nepropina se a nikdy nebrečí jen tak. Ještě to zítra proberu s LP, ale jsem si téměř jistá, že to dělám dle potřeb malé dobře. Je to prostě spokojené miminko a taková jim asi nespadají do tabulek...
@mrs_v když ona je pry jinak nejlepší... Hledala jsem dost dlouho a byl velký oříšek se k ní dostat. Necpe zbytečně antibiotika, ale zároveň nepodcenuje závažnější problémy. Příště ji prostě řeknu ohledně kojení co chce slyšet a udělám si to po svém. Obávám se, že totiž většina doktorů jede podle téhle šílených starých zajetých principu, které vycházejí z UM. To jsem viděla už v porodnici...
Ono se to brzy zlepší a tělo začne fungovat 😉 dostalo pořádně zabrat, tak mu musíš dát čas se vzpamatovat...
@misak48 jako taky s názory doktorky vůbec nesouhlasím...ale tak to ber jedním uchem tam druhým ven a příště řekni doktorce to ví chce slyšet😂 vůbec si s tím nelam hlavu, děláš to dobre😉
@ajdamajda to mě mrzí ale takhle v termínu už je porod stejně na spadnutí, já myslím ze to půjde dobre😉😍
Myslím ze mám kontrakce . Ale teď tu mám ještě tatku a přijede moje mamka a segra .
Po Hamiltonovi mi odešla Zátka .
Krev s hlenem proste takže asi Zátka . Otevřená jsem prý hezky . Počítám ze co 10 minut to je ... tak kdyby to nebyly pouze poslicci tak super . Zatím nemam klid na to abych zapisovala atd
@ajdamajda tak drzim palce at jde vse hladce a jste v poradku 🙂
Achjo, tak u nás se z prsa stále vypije 20, byla jedna výjimečná 40, ale jen jednou. Jinak zbytek vylemta z lahvicky rychlosti blesku..po kojení odsaju taky prd... 😥🤔
Snažím se to přijmout jak to je 🙂 . Budu ještě s miminkem mluvit , něco se děje samo...
uklidnena jsem ze moje děti se mnou můžou byt v Rakovníku na porodnim sále . Takže se pomalu připravují na to ze je to jinak.
Díky tomu ze jsem byla otevřená více variantám po prvotním šoku jsem přesvědčena ze to zvládneme. Důvěřují miminku . Bude to jak to má byt. A věřím ze to bude další životní cesta 🙂 .
Za chvíli zkusím dat vanu , pořad dost spaním a brisko dost tvrdne . Úplně nejraději bych byla kdyby se malá narodila v noci aby kluci byli v klidu a spinkali.

@bombat Převeliká gratulace 🌹