Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@alcaliaa Ok, díky, to už je v pohodě. Já už se stejně chystám napsat svému psychiatrovi, protože po návratu z nemocnice zase jsem jak (teď tedy unavená) tryskomyš a spánek je něco, co mi moc neříká ☹. Ač teda spím víc hodin než v nemocnici (aspoň to). Tak třeba mi něco poradí, případně ač psychofarmaka nepředepisuje, tak by mohl tipnout, zda a nakolik za to můžou léky na tlak a případně proberu s doktorkou na poradně výměnu. Já tlak měla mírně vyšší i před hospitalizací, ale podle internistky ještě v normě - po nasazení léků na tlak mám i doma pořád víc než před ní ☹. Sranda, že nejnižší ho mám, když doma uklízím, jakmile jsem v klidu, roste.
Holky moc dekuju 😀
Noc doma byla úžasná . Boli mě zavinovani dělohy. Potreti to je síla.
Ale jinak už peru, máme přivezeny nakup. Malá se kojí, kluci ji miluji . 🙂 jsem šťastná a porod byl moc hezky .
@garfa4
ja dnes dalsi silena noc nakonec malej dostal dokrm a usl ve 4.30,taky silim,ale dokud se trosku nerozkojim domu nechci, i kdyz tady by me pustili asi hned...
rano jsme vytahli sotva 6ku zalostny co?
Holky nejaky rady jak to poradne nastartovat?....ja vim,prikladat a prikladat!
jinak nejaky tip na kvalitni LP pro Brno a okoli?myslim,ze si rada necham poradit od nekoho,kdo se mi bude mit cas vice a citlive venovat v domacim prostredi?
Jinak holky omlouvam se ze odepisuji tak nejak divoce,ale je toho na me fakt moc...
Jo a ta kuze se zatim nelepsi,hodne supinatime,ted teda vazelina a pak doporuceno spise olejove slozeni po koupani a jinak by to chtelo neco hutnejsi kremove textury,nemate nekdo tip - co nejcistsi slozeni,idealne vhodne i pro atopie atd.,jako mazat bepanthenem cely telo jak mi tu bylo receno nehodlam pokouset.
@seveneye přikládat,hodně pít a při kojení myslet na něco co teče,být v klidu a vyspat se. Mně stačily tři hodiny a bylo to mnohem lepší. Předtím už jsem měla depku, totální emoční uragán. V noci jsem se tři hodiny vyspala a ráno už bylo mlíčko,4 ml,6 ml,12 ml a odpoledne už 20 ml. To bylo 72 h po porodu.
Mně se malý úplně svlékl z kůže,oloupal. Mažu ho HiPP olejíčkem,byl reklamní,ale je dobrý. Dávám ho i do koupele.
@seveneye @ajdamajda Já mám Štěpánkovu placentu ještě v ledničce - ale otisk asi dělat nebudu 😂. Čeká na zakopání. Ale vzpomínám na placentu druhorozené, doktoři se volali vzájemně "pojď se podívat, ta je (velká) jak pro dvojčata" a divili se. Já byla strašně nabuzená, plná energie (rodila jsem něco málo přes hoďku), tak jsem se na ni šla podívat taky a musím přiznat, že se mi z ní udělalo trochu blbě 😊. Ta by se na ten papír nevešla ani náhodou.
holky a uz se strihali nehtiky?
@ajdamajda Mám ty kalhotky Anita poprvé po tomto porodu taky a nemůžu si je vynachválit. Není to ani o estetice ale o tom stahování, děloha se tam nikde neplandá, člověk nemá ty divný pocity z prázdného břicha... Teď už bych mohla chodit bez nich ale ještě si je nějaký den nechám. Fakt díky i za doporučení předtím v diskuzi! Věděla jsem o nich, ale nevěděla jsem, jestli za to stojí.
@skretik Stříhala jsem pár hodin po narození, měl je strašně dlouhé, nejdelší jsem ostříhala asi o 3mm 😀. (Měl i málo mázku, takové jako rozmočené ručičky a nožičky. Pro tyhle tři věci vypadal jako by byl "přenošený" ale jinak žádné problémy s adaptací a tak.) Stříhání bych se nebála, vyhlídni si chvíli až bude spát (speciální nůžky jsou zbytečnost).
@skretik jo Střihala už dvakrát, jednou v porodnici a ted doma, ty speciální nůžky mám a jsou na prd, strihala jsem normálníma😂🙂

@andelka
@smigli a můžu ho škytajícího dát spát?