Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Tak dnes kontrola v poradně. Bohužel od minulého týdne se nic nezměnilo, nález pořád stejný 😒. Takže jak minule doktor říkal, že do pár dní porodím, tak teď to tak nevypadá 😒. Kontrola ještě na termín porodu 22.2. A pokud ani do té doby nic, tak 25.2. mě už pošle k hospitalizace do porodnice. No tak doufám, že si to ta naše princezna rozmysli a přijde na svět do té doby. Nechce se mě jít moc na vyvolání 😣. Takže tu ještě nějakou dobu budu strašit a určitě budu rodit jako poslední 😣.
Ahoj holky, tak my byly dnes na kontrole ve 14ti dnech. Terezka konečně přibrala za 9dni z 3250g na 3570g, tak jsem měla radost. Alespon něco. Meri uz 53cm, tak ma o 2cm vic.
Verunka je na tom krapet lip, teplotu má uz jen zvýšenou. Kasel vlhky. Michal chrchla porad a opet ulehla moje mamka. Ja zatim odolavam, v krku mne boli trichu, tak cucam Septilen a vzala jsem si Paralen. Horší je, ze zacala kuckat Terezka a pšíkat. Michal do nove práce dnes nenastoupil, volali mu, ze ho nakonec nevezmou. Je mi z toho vseho normálně do breku.
@dominika963852 děkuji 😊
@bombat no nervní je taky pořád, vzteká se u kojení, když ho opravuju, protože sjíždí k bradavce... 😀
@basice Neboj, já tě v tom nenechám 😉 . Taky jsem stále 2v1. Další monitor v sobotu.
Když se před manželem zmíním o porodu ( jakože kdyby náhodou) , tak už se tomu jen zasměje :D
@dominika963852 to jsi hodná 😉. Já už to vzdávám a říkám si, že až to přijde, tak to přijde. Takto se akorát zbytečně stresuji. A jak dlouho tě nechají přenášet?
@jessulka super s tim pribranim 🙂, neboj kuckani a psikani je normalni. U nas taky vsichnni nemocni, kluci nastesti odjeli. My jdem dneska taky na kontrolu, takj sem zvedava. Jess drz se a uzivej si svych krasnych holek, fakt me to mrzi, ze mate ten zacatek takovy :( , ale ver ze bude lip 🍀
@basice To nevím do kdy, v sobotu už si chci domluvit termín vyvolání (max. 19.2.) tak jsem zvědavá co oni na to. Třeba do té doby vyleze sám :D .
Já už se s tím vnitřně taky smířila, ale nejhorší je prostě okolí, jak pořád prudí.
@jessulka To jste šikovný holky . Ať je brzy ještě líp, hlavně Verunce 😉 .
Chodí vůbec na ty pohovory? Že už byl na tolika a nic nevyšlo.. jen aby si nevymýšlel, ale tak to snad ne . Drž se 😘
@seveneye Ahojky, tak jsem v bohunicich, monitory uz mam za sebou ale cekam dal už 2 hodiny a uz toho mám plný zuby 😡 a do toho kterej kreten vymyslel že hned vedle za dveřmi se rodi??!! Vnimala jsi to , když jsi tu byla ? Mám chuť utect a nikdy v životě nerodit 😭😭😭 to je teda masakr...
@basice
@dominika963852 Taky holky se nic nezměnilo stále 2v1 přej se malý nechce😂Dnes jsem byla prvý krát v porodnici na monitory aj u primáře..monitor přej ukázkový ,cs 5 zas v sobotu tak doufám se už umoudri a vyleze😃a primář Hodně prijemnej ustretovej😊
@jessulka jeeej krasne přibývá Terezka super ..snad to ustojí a nenastydne...hm.je mi lito že v tomhle obdobi to máš tak težke...
@skretik Ja si myslím, ze to uz je prave nějaká viroza, protože ji ten kasel budí. Mam o ni hrozny strach. Brečím kudy chodim. Uz mne ten lazaret tady sere. Jsem doma z porodnice a ještě jsem se ani pořádně nedostala ven, protože lítám kolem Verunky. Uz mi ty podminky tady lezou na nervy, kam se podívám, tak furt nekdo kasle, smrka, prská. Dala jsem Terezku spinkat do loznice a z chuvicky slyším jak tam kucka. Co mám dělat? Jet s ni kdyztak do porodnice? V šestinedělí přece muzu, ze jo? K obvodacce nechci jit, nastvala mne kvuli Verunce s temi antibiotiky. Dnes se tam se mnou dohadovala, ze jsem si o víkendu od ni vyžádala antibiotika, ale ze na chripku nezabiraji žádná antibiotika. Vysmala se mi do obličeje jako bych byla nejaka blbka.
@jessulka tak zkus do porodnice zavolat,nebo pripadne vecer pohotovost,jestli sve dr.neveris. Poslechla si ji aspon? Me se zda ze Davidek taky divne dycha, tak se modlim at to nic neni, v noci jsem ho porad sledovala. U nas prskaj vsichni a nevysvetlim jim at sem nechodej, prej jim nic neni,ale barak se tim kaslem otrasa 🙈. Kluci odjeli do tepla a rano volali,ze syn v noci horecka,tak je mi jich lito,ale jsem rada,ze jsou pryc. Hrozny tohle obdobi. A M. s tim nachlazenim nic nedela?
@dominika963852
@michaelarei Domco, tohle samy mne napadlo take, jestli vubec na ty pohovory jezdí. Ale snad jo, není snad tak blbej. Zitra jede pry na další. A dnes volal do toho Hiltonu, jestli by mohl alespon na brigady, kdyz ne na HPP. V Hiltonu mu nabídli malo peněz, tak to odmítl, pak byl v jednom hotelu na Václavském náměstí a tam chtěli opačné směny nez je zvykly delat a jak ma domluvene volné dny s Ellou.
Ja mam ted hrozny strach o Terezku. Vubec nevim, co bych tak malickemu miminku mela dat. Ja myslela ze když plně kojim, tak je ochrannena.
Holky, kdyz se to sere, tak se to sere. Ja si to fakt vyžírám se vsim vsudy. Co jsem komu udelala....
@michaelarei Holčička se ještě parádí 😉 .
@jessulka Všude říkají, jak je kuchařů/číšníků málo , tak nevím no. Snad už by to vyjít mohlo . To věřím, že se o ni bojíš. Mě stačí, když je nemocný Jaroušek a jsem z toho celá nesvá.....člověk by si to nejraději odmarodil místo nich že.
Holky jak necháváte prcky odříhnout? Já ho nechám i 15 minut, stejně nic a pak když ho položím, i třeba na bok, tak se hodně poblinka 😔
@jessulka No jasny skus zavolat do porodnice když tam je skvěla primářka ...radej mit jistotu..
@dominika963852 No joo to jo nebo je leniva jak tato😄
@skretik Děkuji za optání, holky naštěstí už bez teplot 🙏 Já dostala pěknou rýmu... Ale není to zas tak hrozný, akorát po ránu to mám sedlý a přes den to ujde 🙂 Teď jsem se jinak vrátila z kontrole, tak se chystám hodit info od nás 🙂
@ajdamajda Moc gratuluju k princezně 😍 a závidím, že už to máte za sebou 😊
@seveneye Já u obou holek a i teď na promazání budu používat domácí sádlo... Za mě prostě top ve všem...
Holky, já se hlásím po kontrole u svoji gyndařky ;) Dnes jsme 39+5, tp v pátek... V moči mám krev, tak musím donést v pátek zase moč + pásy budou a popřípadě se domluvíme na předání do porodnice... 🙄 Jinak ozvy ok, činnost delohy vůbec nevím, měla jsem tam pořád číslo 99, podle mě jsem měla špatně danou sondu... Ale nikdo nic neřešil 🤔 Doktorka mě vnitřně vyšetřila, tak čípek sice je ještě delší, ale konečně otevřený pro prst 🙏 Tak z cs0 mi napsala do průkazky cs2 😂😂 Říkala, že zkusí trochu tomu pomoct, že můžu špinit a třeba se něco začne dít... Vůbec nevím, jestli se pokusila o Hamiltona 🤔 V průkazce to tam napsané nemám (u mladší mi ho tam psala), tak si myslím, že se jen o něj pokusila, ale třeba to nešlo? 🤔 Nevím... Podle toho, co říkala, bych řekla, že ho udělala, podle ostatního nevím 😂 Každopádně sem tam poslíček, ale to mám i normálně 🤔 Takže holky nebojte 😀 Beztak budu rodit jako poslední já 🙈😀 Z čeho moc nadšená nejsem 😀😂 Už jsem celkem na odpis 😂
@dominika963852
@basice
@michaelarei
@val333 já nenechavam odrihnout, žádné dite jsem nedavala, ale nemam blinkaci děti takže s tím neměli problém...v noci vůbec je kvůli tomu nebudu budit, přes den občas položim na sebe a výjimečně si odříhne ale většinou ne...🙂
@basice
@michaelarei
@renulkka ja jsem take 2v1...termin mam 17.2 a 22.2....dnes jsem byla na kotrole - vše zavřene, břicho nahoře...a vahovy odhad 3.600g 😕 pry by to uz chtelo nejak rozhybat...pry sex...HAHA...do toho mam tu placentu blizko vchodu,( a doted jsem mela sex zakazany..) takze se porodu bojim, jak se to zvladne...navic s velkym miminkem...no musim nejak psychicky si to hodit do pohody..at se ty nasi holcicce chce vubec ven..jinak me tvrdne bricho porad, 8x do hodiny treba..ale to uz asi 3 tydny.....pristi středu dalsi kontrola a to me pry ceka Hamilton - a to nechci...snad se rozrodim do te doby
@val333 prvni dcera take nerihala...byla jsem z toho uplne hotova, delali jsme s ni vse mozne ( hodne pres rameno, na brisko na podlozku, tygrika, klepat na zada jemne..)..v porodnici trvali na tom, ze si MUSI odrihnout....ale ona se vzdy spis poblinkala...obloukem...kazdy den 8 bodycek no problem...bala jsem se, ze je neco spatne....ale ted uz bych to tolik neresila...zkusila bych to a kdyz nejde, dala bych ji na bok a nedela s ni psi kusy.. cim byla vetsi, tim to bylo lepsi 🙂
@cuccinka ahoj jj za dvermi uz jsou totiz hned i porodni saly.snaz se to vytesnit,ja nastoupila na akutni hospitalizaci ve 4odpoledne,mela jsem bolesti z toho jak me podrazdili tim vaginalnim vysetrenim na sucho a pak jsem do rana spala primo na boxu s tim ze bud rodim nebo rano vyvolavam,tu noc ti muzu rict se ozyvalo nekolik porodu naraz,i muj chlap to vnimal,ale jinak to neslo udelat...
@jessulka Tak jdem od dr. psikani a kuckani je pry u tech miminek normalni, vadi jim sebemensi prach, i to chropteni je normálni, pry je dobre zvlhcovat nosni sliznici Vincentkou, uchstourem vytirat nosanek. Pry neni uplne standardni ze by to tahle mala miminka chytla a kdyby jo meli by horecku, tak snad bude Terezka ok. Davcu poslechla, koukla do krku a dobry. Vsechno dobry az na zloutenku 🙈, dala nam jeste 14dni k dobru nez by se to resilo, tak snad to bude dobry
@seveneye jeste k te suche kuzi - prvni dcerka mela atopicky ekzem - vyzkouseli jsme snad 50 ruznych prirodnich i neprirodnich produktu a zakotvili u biodermy - jedina co opravdu udela pres noc zazrak a da se pouzivat dlouhodobe a stale pomaha.....krem :https://www.pilulka.cz/bioderma-atoderm-intensive-baume... a olej na myti : https://www.pilulka.cz/bioderma-atoderm-sprchov...
Tak holky dnes poprvé v porodnici. Objednana na 11hod, to mě hned vzaly a šla jsem na monitor, půl hodka a hotovo byla tam učnica, tak jsem si řekla že až doktorka řekne co a jak.Tak jsem seděla v cekarne až do půl 2 ,to jsem teda už byla nasrana, že i ty co byly po me šli predemnou. Fajn jdu k doktorce ta se me vyptava na různý veci- všechno ji sepsala moje doktorka, ale tak ok. Ani jednou se nepodivala do prukazky nechapu proc..ptala se mě na léky, říkám že teď v tehu beru na vysoký tlak, tak se me ptá kolik mívám tak říkám že kolem 140/90 A ona jak často, říkám tak to máte v te prukazce, pak me nadala proč jako beru prasky když je to v normě.Tak si říkám v duchu že sem asi doktorka,která tomu rozumi a prášky jsem si Asi predepsala sama 😡 pak udelala ultrazvuk k tomu mi jen řekla že to bude drobek, pak vnitro vysetreni k tomu řekla že dobry na jeden prst, k monitorum se nevyjadrila a kontrola na TP 19.2. Nazdar.. takže sem fakt vytocena 😡😡😡 3 hodiny jsem tam byla a ve vysledku nevím vůbec nic , fakt jsem zklamana a nasrana. Taky to tak někdo má, že vás vicemene neinformuji a nic vlastně nevíte???
@skretik Uffff, tak to jsi hodná, že jsi se na to zeptala. Mne i Dr. říkala, že mám zvlhčovat vzduch. Tak asi vlezu do kumbálku pro zvlhčovač. Je fakt, že jsem tu teď měla dost teplo, Verunka měla zimnici, tak jsem topila trochu víc.
Jinak M. byl u doktorky, udělala mu CRP a na antibiotika to nebylo. Asi tak jako to bylo u Verunky. Ale dala mu nějaké léky na plíce, co prý dává jen lidem co mají problémy. A pak užívá Tantum Verde. Ale chrchlá pořád a tak spí už týden v obýváku.
@val333 Valčo, Terezka také pokaždé neříhne. A v porodnici mi říkali, že když dítě dobře saje a drží bradavku, tak se nemá jak nadýchat vzduchu takže pak říhat ani nemusí. A když už si musí po nakojení lehnout, tak položit na bok. Jinak já mám i zvedlou postýlku na dvou knihách, takže neleží vůbec ve vodorovné poloze. Miminka když se hodně napijí, tak jim to mlíko pak jde nahoru, proto ublinkávají. Zkus po nakojení malého vždy tak 20 minut držet s hlavičkou výš než nožičky a nehoupat s ním, nijak s ním nehýbat. A až pak teprve položit. Aby si to mlíčko sedlo. Je to jako by ses ty přejedla a najednou si měla lehnout na záda. Taky by ti bylo těžko, viď? Zkus to a uvidíš, třeba to bude mít lepší efekt. Za zkoušku to stojí.

@smigli Ja strihala včera. Uz byly moc dlouhe. Lihem jsem tedy nepotirala, to mi ani nikdo nrekl.