icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

val333
13. únor 2019

@beruska125
@spid
@jessulka děkuji... No já ho nechám i 20minut vyvýšené a nic... Pak usne, položím na bok s šup, už blinka

skretik
13. únor 2019

@val333 u nas obcas pomaha, ze ho polozim a zase zvednu , ale nekrkne vzdycky a v noci teda ani nemam naladu s nim sedet a cekat, kolikrat u toho oba usneme. Moje presvedceni, ze nebude se mnou v posteli vzalo za sve velmi brzy :D .

skretik
13. únor 2019

@jessulka jo zvlhcovac by mohl pomoct, jsou prece jen zvykly na vodu kolem sebe a to sucho je muze drazdit. A M. se snad da brzy dohromady, tem kasel bohuzel trva dlouho no :( . Takze jen lezi a nijak nepomaha?

skretik
13. únor 2019

Je tu nekdo komu pretrvava zloutenka? Dneska je mu 13 dnu a ma ji porad dost :( , dr. ho nechtela zbytecne pichat a brat mu krev, ze kdyztak za 14dni, rikala at ho davam svlecenho na svetlo, ale mame tu celkem chladno na to :( a pak rikala, ze mam odstrikat mliko prevarit ho a dat mu o po lzickach, mate nekdo zkusenost?

val333
13. únor 2019

@skretik no mě až tak o to mrknutí nejde, spíš o to, že fakt vždycky dost blinka... 😔 Mám strach aby se ti neudusil, když ho vnoci třeba položím

arielka222
13. únor 2019

@val333 já nechávám odbrknout pokaždé, ale někdy se poblije a někdy mu to nejde. Dávej ho do postýlky na bok a chvíli po krmení ho nechej ať má hlavičku výš než nožičky. Taky je dobre podložit tu postýlku ať je trošku z kopce. Měli jsme to tak i u prvorozeneho a osvědčilo se to 🙂

skretik
13. únor 2019

@val333 davej ho vzdycky na bok a neudusi se , stece mu to po pusince ven, taky mi ublinkava

beruska125
13. únor 2019

@skretik jo jasné my jsme taky porad “opálení”. Pokud si pamatuji u prvního tak žloutenka mizela postupně třeba až do 3.mesice. U donošených děti ma byt vrchol té fyziologické žloutenky 3-5. Den po porodu, takže teď už určitě nenarusta ale klesá hoooodne pomalu. Na žádných odberech jsme potom už nebyli a převařovat mléko nebudu...ta žloutenka teď už opravdu ničemu nevadí, mimi krásné přispívá a postupně to zmizi😉

skretik
13. únor 2019

@beruska125 a vystavujes teda na svetlo nebo to proste neresis? Ptala jsem se, jestli mam neco hlidat a pry nemusim, jen davat na svetlo a po kojeni mu dat treba 2-3 lzicky toho prevareneho materskeho mleka. Taky prospiva normalne, takze problem asi nikde nebude

skretik
13. únor 2019

@renulkka tak to je dobre,snad uz mate vsechno vybrano a ted uz bude klid 😉

beruska125
13. únor 2019

@skretik neřeším vůbec, jako když jsme venku tak na chvilku sundam strisku nebo doma přesunu víc na světlo ale asi to stejně moc vliv nemá😉

seveneye
13. únor 2019

@spid me se potom postupne povytahla,byla mimo delozni branku na predni stene ale kolik uz ti nereknu,kazdopadne rodila jsem vyvolavackou pro jine komplikace- castecny odtok plodovky,ale jinak by ti mel doporucit tvuj dr,zda se to zvladnout nebo jake je riziko,kazdopadne napr.sex jsem mela zakazany celou dobu...

andelka
13. únor 2019

@val333 u nás to samé. Dávám ho na bok,když blinka tak to steče bokem.

seveneye
13. únor 2019

@spid diky za tip urcite omrknu,jsem zoufala,uz se to rozjelo i na rucicky lokty a kolinka....bojim se ze to popraska jako u nartu,tam to mame uz hodne spatny...ach jo
Jinak holky jsem zrala na oslavu a panaka.nechci to zakriknout ale my snad zaciname konecne kojit,ted jsme vytahli 15ml,ale porad mame rezervu,chtelo by to pry tak 25.tak bojujem dala davame dokrm..

jessulka
13. únor 2019

@skretik Trochu uz funguje, protože jsme se pohádali. Uz jsem po nem fakt vyjela. Protože uz jsem byla opravdu jak Zombie a on znudenej na gauci s mobilem, ovladačem, nebo knizkou v ruce. A ja na ruce Terezku, v druhe ruce leky pro Verunku. Takze jsem vcera vybouchla, kdyz jsem ho zadala, aby vyluxoval, vytrel a uvaril. A to v pul druhe odjížděl na pohovor do Prahy. Mel plnou hubu keců, tak jsem mu vpalila, ze jeho otcovskou dovolenou nepovazuju za otcovskou. Ze cely tyden chcipe na rymicku a kasilek a nedokaze mi ani uvarit caj, natoz pochovat Terezku, kdyz pláče a ja musim byt u Verunky, protože ma horecku a place bolesti svalu. A on si chrape v obyvaku jak mimino a ani ho to nářek obou holek nevzbudi. Tak cumel a rekl, ze nechce Terezku nakazit a id Verunky to zas chytit. Jakoby byla prašivá. Tak jsem mu rekla, ze v lékárně prodávají roušky, tak si ji muze koupit a fungovat s ní, ze ruce a nohy mu snad neupadly.

skretik
13. únor 2019

@jessulka no vypada to, ze proste potrebuje, abys ho vedla a rikala mu co potrebujes a co chces :( . Je to naprd, doufam, ze az budou vscihni v poradku tak si to sedne a bude to lepsi.

jessulka
13. únor 2019

@skretik V 41 letech vest chlapa za rucicku. Jeste mu hudu shanet praci, ne? Kdyz ji neumi sehnat sam. Byl na tolika pohovorech a nic nevyslo a dva mu to na poslední chvili ored nástupem odrekli? Asi meli treba důvod. Třeba si o něm neco zjistili u oredchozich zaměstnavatelů. Ja uz fakt nevim co s nim. A naštvaná jsem i kvuli tomu, ze i kdyz nejede na pohovir, tak se vzdy odpolko svalil a vypadl si za svym programem. A ze by treba vzal Terezku v kočárku ven, to ho ani nenapadne. Tak jsem se dnes s Terezkou sebrala a sla aspon na pul hodiny ven a on hnil na ty sedacce a Verunka spala v pokojíčku.

smigli
autor
13. únor 2019

@val333 Hele, me taky porad zvraci. Rekla bych, ze denne se po kojeni nepozvraci tak 1-2. A to bleje fakt hodne. Pokladam na bok, v noci nakojim, zvednu, polozim na bok, lehnu si a pockam, az se pobleje, vetsinou je to rychlovka, vstanu, prevliknu a jdem zase spat. A to prsa uz nality nemam, kojim vzdy pod deset minut a stejnak bleje. Zitra jdem na kontrolu, tak uvidime, co mi na to reknou. Ale jestli neco za ten tyden pribral, tak bych to asi neresila.. Proste porad prevlikam a peru.. Hadrovy pleny uz nestiham ani zehlit a beru rovnou ty zmackany..

andelka
13. únor 2019

@jessulka oni někteří chlapi jsou fakt nechápavi. K tomu že potřebuješ pomoct není potřeba žádná telepatie. I když oni to tak vnímají,co neřekneš to není. Mně naštěstí manžel i říká,jestli je to tak v pořádku,jestli si může na 10 minut lehnout ( a pak funguje 100%), jestli mi to nevadí,a ať řeknu co potřebuju i sám nabízí co může udělat,když si není jisty co bych ocenila. Ale ex byl stejný,takže s tebou soucítím a vím jak je to na nervy. Člověk by chtěl,aby ten druhý pomáhal a měl zájem sám od sebe a ne mu o všechno říkat.

andelka
13. únor 2019

Holky,jak vám děti spí? U nás to vypadá tak,že dopoledne se víc bdí ale tak od poledne do podvečera spí. Dneska usnul v 11:45, pak vozila babička ( já jsem šla na recitační soutěž ve škole a vyzvednout kluky), pak ho vzala domů,kojila jsem v 15h, zase usnul,jeli jsme domů,vzbudil se před 19h , teď jsem nakojila a spí mi na ruce. Včera to bylo podobné.

misak48
13. únor 2019

@andelka každý den jinak. Vždy je tak půlden vzhůru a druhou půlku dne spí. Ale jestli je to dopoledne nebo odpoledne je různé. Každopádně když spí, tak se na jídlo vzbudí tak po 3 hodinách (v noci tak po 4), ale když je vzhůru, tak si řekne každou hodinu... A když je zrovna v té bdící fázi a uspim ji v kočárku nebo šátku, tak ji to neosali a stejně je za hodinu vzhůru 😀

andelka
13. únor 2019

@misak48 no,u nás vlastně taky.Ty odpoledne jsou dobré protože aspoň můžu být se staršími. Noci zatím nic moc ale.

jenssy
13. únor 2019

Ahoj holky, tak jsem přijatá k zítřejší sekci, už ležím na pokoji. Strávili jsme s manželem 4 hodiny po vyšetřeních, než mě uložili. Jsem tu s holčinou, co jde taky zítra na sekci. Obě kvůli konci pánevnímu. Dnes váhový odhad 3300 g, takže zase tak malý prďola třeba nebude 😉 zítra v půl 7 přípravy a před 8 začne sekce, držte nám prosím palečky ❤️

dominika963852
13. únor 2019

@renulkka super, aspoň nějaký postup viď 😁 . Já po tomhle Hamiltonu spinila celý dva dny plus mi odešla zátka, jinak nic víc a vlastně mě to ani nebolelo, když ho dělal 😂 a to se mě pořád ptal jestli mi to není nepříjemné. Ještě nás všechny predbehnes,uvidíš 😉

dominika963852
13. únor 2019

@jenssy valentýnský miminko 😍 . Držím pěsti 🍀

basice
13. únor 2019

@jessulka můj ex byl také stejný. Pohodlný, když jsem mu to neřekla, tak to neudělal, po práci se vždy svalil na gauč a já ho obskakovala. S dcerou si hrál minimálně, protože byl unavený. Bohužel se za ty roky, co jsme byli spolu nezměnil 😣. Co se týče práce, tak byl taky takový, že jsem si u něj nebyla jistá, zda nás vždy finančně zabezpečení. Pár jich za ten společný život vystřídal a jednou mu vadily kolegové, po druhé zase vedoucí, prostě vždy něco. Takže tě úplně chápu. Současný manžel je pravý opak. Přijde z práce, pomůže doma, co je potřeba, uvaří, prohraje si s dětmi. Teď do toho ještě rekonstrukce baráku, takže toho má až až. Teď byl tedy pár dní nemocný, takže jsem ho obskakovala, ale to si zasloužil 😉.

basice
13. únor 2019

@jenssy tak držím palečky, aby bylo vše v pořádku a měla už jsi to brzy za sebou 😘
@renulkka po dnešní kontrole si myslím, že mě nakonec předběhneš. Mě bohužel Hamilton nešel udělat 😒 a od minulého týdne se nic nepohlo, takže si myslím, že ještě budu přenášet 😣

andelka
13. únor 2019

@jenssy juuu, už zítra 🙂 valentýnské miminko❤️ budu držet moc palce

andelka
13. únor 2019

@basice člověk nechápe jak to mohl snášet co? Dneska si říkám jak jsem mohla být tak naivní.

basice
13. únor 2019

@andelka přesně tak a když mě někdo říkal, že je takový atd. tak jsem ho ještě bránila. Bylo to jako další dítě. Teď mám vedle sebe chlapa o kterého vím, že se můžu opřít a pro rodinu by udělal vše.

Strana