Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Cely den spinká, ten muj malinkej marudek. Vždy ji jen prebalim, kapnu do nosanku, odsaju, nakojim a spi jak dudek.
@jessulka tak to máme stejně. Doufám že to přijde brzo. Čím to je nevím. Peru sice každý den,ale potřebuju podprsenku na ven,na doma a na spaní. Jako jsem zvědavá na sex. Si budu muset vždycky tu podprdu nechat. Naštěstí ty Bonprixove jsou fakt hezké. Největší sranda jak kojim vždycky jen z jednoho je,že mám rozdílnou velikost prsou. Vypadá to děsně.
@ajdamajda krásné😍
@zuzekk teda, co já bych dala za 30 ml. Já mám tak 4 kapky ☹ Přesto malá cumla a myslím, že me stimuluje, ale porad nic. A dnes přes den se odmítala prisat, ale UM vyzahla jak notorik. U prsa mi taky usíná. Vcera nás pustily z porodnice, dnes jsme byly u doktorky a rikala, ze ta její únava může být i z toho, že druhý den po porodu mela o 350g méně než při porodu. Nezhubli jste taky hodně?
Souhlasím - kojit, pak UM, to je peklo. Dnes jsme takhle saskovali od půlnoci do tří a pak od pěti do sedmi. Takže supr noc. Já jsem s malou sama, tak nevim, jak dlouho tenhle rezim fyzicky vydržím.
Plán bohužel nemám, sama bych potřebovala nějakou radu co s tím ☹. Dnes jsem si koupila homeopatika, od zítřka je začnu brát.
A přemýšlím nad laktační poradkyní. Nebudeš ji též zkoušet?
@jenny888 Teď mě napadá - že vy jste s manželem nevěděli pohlaví, pamatuji se správně? Snad vám ho nějaký prostořeký doktor nevyzradil... Tak kdo věděl první, co se vám narodilo? Pamatuji se na porod prvního, miminko vytahli z vody a dali mi ho na hruď, ale pohlaví neřešili. Až za chvíli tam padla otázka, co to vlastně je, já už v tu chvíli nahmátla mezi nožičkama pytlíček... Dneska je to skoro sedmnáctiletý klacek, je to k neuvěření... Nevěděla jsem pohlaví ani u dalších tří (až teď u toho pátého to bylo díky mnoha utz a testům prakticky jisté), vždycky jsem si je na hrudi osahala, ale nejvíc si to pamatuji s tím prvním.
@garfa4
@zuzekk
Zacinam pomale kojit a aktualne 3 kojeni zvladneme plnou davku, ale je to fuska,malej celjem sat umi ale je tak spavej,ze to da praci to do nej dostat.zitra jdeme domu jsem zvedava jaka bude posledni noc v porodnici,zatim vsechny des,malej mi prakticky nespal,takze dnes uz nervova krize,odevzdala jsem jej chvili sestram,potrebovala jsem alespon neco naspat.doma bude pomahat pritel,tak snad to zvladnem.
Kojení nám zatím dost jde, Štěpánek je naštěstí trpělivé miminko, které se u prsa nevzteká. Předpokládám, že už dneska do půlnoci (čtvrtý den) dosáhne své původní porodní váhy, ráno měl 3930g, jen o 60g míň. Celkově zhubl asi 250g, ale mlíko mám od včerejšího rána (asi po 55-60-ti hodinách, můj rekord), tak má z čeho přibírat.
Holky, vy co uz kojite, jíte normálně ovoce a zeleninu? A jaké napr ?
@bombat Nebojte 🙈 u nás pořád nic.... Akorát poslíčci zesílily, ale nic víc se neděje... I když mám pěkný tlaky na spodek 🙄 Manžel od včera chodí a říká, že cítí v kostech, že to každou chvilku bude 😂 A já se ho pořád ptám, jak ta chvíle bude dlouhá 😂 Každopádně zítra nesu k dr moč kvůli té krvi, natočí pásy a předá mě to porodnice jako poterminové těhotenství 😔 Tak snad se malá brzy rozhoupe, nechce se mi každou chvilku na kontrole do nemocnice.... Ale na Domču jsem taky myslela, že dnes snad ještě nepsala😍
@jessulka jim banány a mandarinky zatim. Zeleninu mrkev, petržel a celer nejvíce v polévkach, žampiony, rajcata a papriku tepelně upravené. Vyhýbám se cibuli, květáku a brokolici a nadymavym věcem ;)
@basice Do teď to ještě šlo každý týden jednou... Ale myslím, že v nemocnici budou chtít kontrolu 2x týdně 🤔 Přesně tak, s hlídáním je to na prd... Já si teď na řízení netroufnu, tak se mnou jezdí manžel a kolikrát ho lituju, když musí holky třeba 2 hoďky ve městě někde hlídat 😞 Zítra je kvůli kontrole musím budit v 6 ráno... O půl 8 mám být u dr a to nejsem objednaná, tak budu muset čekat... Jednou jsem tam takhle seděla až do 10 😞 Tak se bojím, jak to manžel s holkama zvládne 🙄
Kočky, já nic 😂 určitě bych dala vědět 😘
@renulkka ja jsem byla dnes i včera. Naštěstí to mám v místě bydliště, ale jako na potvoru byl oba dva dny manžel v práci, takže musel na chvíli odběhnout z práce a najít si za sebe zaskos. Pokud budu pak jezdit do porodnice, tak to už máme cca 25 min autem 😣. No doufám, že se slečna do té doby umoudří a hlavně nechci jít na vyvolání. Včera doktor měřil mimi a odhad byl 3100 g, což zatím ještě jde.
@dominika963852 a my už jsme si tady mysleli, že rodíš. Ach jo 😒
@basice já už bych taaaak ráda 😊 . Už nemůžu ani chodit,Slonice fakt 🙄 . V sobotu mám monitor tak už si vydupu vyvolání, snad se nebudou cukat.
Tak my dnes po kontrole (ve dvou tydnech). Za tyden pribral 400!! Norma je pry 150-300. :D A to porad bleje. Pry to nema cenu resit, kdyz tak hezky pribira. Takze neresim, mam davat na pravy bok a hotovo. 🙂

@andelka Ja spím také v podprsence, tece mi jinak v noci mliko, když kojim. A nebo i behem spaní. Take se mi strašně poti, cim to je? vzdycky jsem cela taková zpocena a pak kdyz vstanu k Terezce, je mi zima, ze si musím vzít župan a kojim v županu. Podprsenky z Lidlu mi jsou krásně, jsou příjemné na nošení. Velikost jsem trefila, mam C. spis obvod mam na těsno.