Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@andelka Ty jo, tak to ja to fakt uz nebudu moc hrotit. Diky
@plamenak11 Bude ti to urcite stacit, ted to nech zahojit..
@jenny888 Hrozně moc gratuluji a jsem ráda, že vám to vyšlo. Úplně poznávám to specifické a krásné rozpoložení, ve kterém jste zachycení na fotce... Nenapsala jsi, jak je váš chlapeček velký ani bližší popis porodu, pokud to ještě napíšeš, budu moc ráda. Gratulaci vyřiď i manželovi, vím, co domácí porod od partnera vyžaduje.
Jinak jsem chtela mit cisty svedomi,tak jsem odstrikala trochu mlika,asi 30ml a ze to teda prevarim a zkusim mu to dat 🙈, no dopadlo to tak,ze mliko jsem vyvarila a pripalila hrnec 🤦♀️😄, takze na to ... vite co 🙄😇
Nestacim už poradně číst . U nás je to krasne .
Malá je strasne zlata . Kluci také a zatím je to idylicka pohoda . Spime všichni spolu. Malá mě u prsa nebo na prsou , kojim všechny 3 děti na stridacku a prsa už zacinam mít jako Dolly Buster 😅. Zítra jedeme k dětské lekarce na screening z paticky a vážení .
A kdyby někoho zajímalo jak to cele bylo ... 🙂 muže si přečíst až bude mít čas
Porodní příběh - porod VBAC 2 .
Kde začít 🙂
Asi ve zkratce prvním porodem sekci - planovanou kvůli zastraseni ze díky vyssimu tlaku v očích a dioptriim mohu oslepnout. Druhé miminko jsem si prala porodit vaginalne a šla si za svým . Stejně připravena se stejnými představami o přirozeném porodu bez zásahu . Syn se měl narodit 19 měsíců po sekci . Narodil se VBAC ale měla jsem tak otřesny zážitek z porodu , ze jsem syna odmítala vnitřně přijmout a vše bylo těžké . (Porodní příběh k dohledam je na VBAC HBAC určite a možná i zde ze dne 31.7.2016)
Třetí miminko plánované a moc chtene. Rozhodla jsem se ze chci ještě pokusit štěstí o dívku , o kvetinku které předám své zkušenosti v ženských záležitostech (přirozená antikoncepce, jemný porod, kontaktní rodičovství aj) a budu ji oporou . Chtěla jsem si napravit porod . Zažít ti euforii a ty pocity o kterých tu ženy píší a mě to nebylo přáno .
Nechtěla jsem se cítit znásilněna a neschopna . Mít neschopnou dělohu která ani nemá sama od sebe cyklus, odmítá krvacet (dokonce zadržuje ocistky po porodu ) . Ve 12.roce jsem byla zneužita - “jen” dotyky a přesto to na mě zanechalo nesmazatelne stopy . Musela jsem o tom mlčet . Cele roky jsem měla pocit spinavosti a ze na sebe mužu nechat sahat lidi a mlčet . Byla jsem v paralyze protože jsem nedokázala říci NE.
Rozhodla jsem se ze udělám vše pro to, abych se stala sama sebou protože ani kraniosakalni terapie nepomůže jako hezky znovuzrozeny porod .
Tehotenstvi se povedlo a já byla šťastná . Tady začala naše cesta s Ágnes . Můj gynekolog byl klasicky TEN doktor . Vytrvala jsem u nej jen kvůli prukazce pro těhotné a odešla . Cítila jsem ze tohle nechci .
Marně jsem hledala v místě bydliště respektujíciho gynekologa a lámala si hlavu nad porodem (chtěla jsem moc rodit doma).
Andělé mi seslali doporučení na pana doktora Viléma Wintera z Agaporu v Praze . Úžasný lékař který mě do ničeho nenutil a absolvovala jsem u nej jen co jsem si sama řekla a přišla jen na velké UTZ. Ze čekám dívku jsem věděla od 17tt. Mezitím jsem se setkala při hledání gynekologa se strašením v nemocnici v místě bydliště (a navíc ze mě lékař dělal hlupáka ) což mi potvrdil i nový gynekolog .
Bohužel nebo bohudík protože věřím na to “vše je pro něco dobre a má to tak byt” jsem nesehnala žádnou PA k porodu doma.
Až ke konci tehotenstvi mi opět anděl seslal PA která působí v Rakovníku - Vercu a ta mi domluvila termín kontroly a příjem k porodu v Rakovníku .
Měla jsem to jako pojistku kdybych si netroufli na neasistovany porod doma. Byla jsem naladena ze to zvládnu. Hodně jsem meditovala, četla Odenta a další úžasné knihy . Transformovala mysl. Věděla jsem ze chci vše jinak . Ze to dáme s moji holčičkou spolu . Ze bude nový začátek .
Na kontrole ve 39+4 kdy jsem ale sama se přiznám necitila 3 dny poradně pohyby a tusila jsem sama od sebe ze mám málo plodové vody - se potvrdilo na UTZ ze je ji hodně málo, opravdu málo protože se mi i dost zmenšilo břicho . Přehled miminka byl špatne viditelný , sama jsem viděla na obrazovku a blbě se měřil obvod hlavičky . Předpokládaná vaha byla nízká a cítila jsem , ze má pan doktor Poláček (kterému díky moc za vše protože jsem se ho bála ) pravdu ze bude malé lepší venku .
Po kontrole kdy jsem byla připravena , jsem si řekla o Hamiltona aby se porod rozjel sám protože jsme byli domluveni na vyvolani další den ráno. A já chtěla zkusit zda se rozjede prirozene .
Opravdu jsem kontrahovala celou noc, hezky, pospavala . Dala jsem si velkou vanu, tančila .
Ráno jsme se vypravili do porodnice . Kontrakce byly pouze při aktivitě a nepravidelne ale otevřená jsem byla na 4 Cm!
Domluvili jsme se na protržení vaku blan ačkoli jsem se vazne bála po předchozí zkušenosti jakýchkoli zásahu . Začala jsem ale důvěřovat . Proto jsem si Rakovník vybrala . Děti jsem poslala s tatkou a sestrou domu a spadl ze mě další kamen , porod se rozjížděl . Po dirupci vaku blan se čekalo hodinu co to udela. Vody bylo extrémně malinko . Takový splichanecek. Kontrakce nic moc intenzita. Tančila jsem, chodila ale neměla pocit ze rodim . Proste žádná bolest ? Jak to ?
Za další hodinu jsme se domluvili na mem velikém strasaku - oxytocin . Všichni mě zjistili ze budou dávkovat postupně - pomalu kvůli reakci protože jsem jim říkala ze se bojím ze opět to se mnou udela něco hrozného jako predtim . Ze se odpoutam od těla, nebudu vnímat, bolest bude extrémní , ze nebudu miminko milovat .
Duverovala jsem. PA chodily bose, stále mě někdo uklidnoval a jedna PA se mnou byla jako opora, kamarádka , anděl, jemná a plne jsem se díky ni uvolnila . Veliké díky PA Markétě Scott Gašparove a Janě Durtove .
Ve 12 hodin kdy mi zavedli oxytocin jsem poslala prave syny domu ... 4 první kontrakce nic . Bála jsem se strasne ze porod nepřijde !
A hle ... asi 5.kontrakce mě dostala. Byla jsem na zinence na 4 oprena o míč , musím říci ze celou dobu jsem měla svobodu pohybu .
PA si šla udělat kávu a ani nedovrela dvere a přišla zpět protože tu patou kontrakci jsem byla jako přikovana k zinence a míči a slyšela jsem se jak rezonuji. Aaaaa, hluboce a do sebe , představovala jsem si dělohu jak ji uvolňuji , poustim miminko níž a níž , poddavam se tlaku . Vše sililo a já říkala v duchu miminku ať mě nechá trochu načerpat sílu , za par kontrakci jsem cítila tlak na hráz !! To bylo neuvěřitelne protože já jsem dokázala s pocity pracovat ! Nebylo to nesnesitelne, cítila jsem spojení s tělem a miminkem . Sáhla jsem si mezi nohy a cítila hlavičku !!! To bylo úžasné !! Celou dobu mi PA hladila zada, mluvila na mě, druhá povzbuzovala .
Cítila jsem se v bezpečí . Dobre .
Nemohla jsem uvěřit ze tu miminko bude !!
Bylo otevřené okno a mě skvěle a vedro . Hrálo mi CD coldplay - parachutes .
Pa zavřela okno s tím ze miminko už se narodí . Zazvonila na dětského lékaře a MUDr. Polácka ze už “je to” .
Všichni byli opodal, skvělí a ticho . Čekali , nechali mě , povzbuzovali . Pan doktor řekl ať už se snažím pritlacovat dolu. Nabírala jsem síly a šly jsme s malou do toho . Cítila jsem nutkání , tlak a hlavičku derouci se ven , úžasný pocit . To prorezavani ... zrovna hrála skladba DON’t panic od Coldplay a malá se narodila . Ve 13:43 hodin .
Dostala jsem ji hned do náruče , celou dobu jsem byla na těch 4 na zinence u míče . Na poslední chvíli jsem ho odstrčila a zaprela se rukama o zinenku.
Všichni mi pomohli přesunout se na porodní křeslo ošetřit poranění . Dost jsem krvacela . Opravdu dost, takže jsem měla dlouhou dobu i zrychlený tep ... natrzena jsem ale nevím o tom 🙂 . Dostala jsem kapacky , malou ošetřovali na mě a pak ji zvážili , zase vrátili . Zjistili se ze není tak malá . Měla 2740g. Úžasná .
Pan doktor byl empaticky i po porodu . Jemne mě zašil. Nevysetroval mě po dobu porodu a ani potom (predtim jsem zažila po porodu straně bolestive ošetření a necitlivé zacházení ) .
Po celou dobu porodu jsem mohla jist a pít !
PA mi vždy podávala pití a byla úžasná .
Nechali mě s malou samotnou a já ji ocichavala , hladila a zamilovala se. Do ni , do sebe , ze jsme to zvládly. Ze naše cesta začala .
Po porodu jsem se šla s PA osprchovat , byla úžasná , strasne velká podpora . Poprosila jsem ji o kávu , udělala mi ji. Šla jsem se najíst , pila jsem .
Normálně jsem šla několikrát curat a nebyl problém . Žádné pálení , bolest .
Okolo 18.hodiny jsme jeli již domu . Moc jsem se těšila na ty dva rarachy doma a na szivani . Odpočinout si . Ačkoli jsem nebyla unavená !
PA mi udělaly kraaasny otisk naši malé placenty . A já ? Jsem mama. Jsem žena, jsem znovuzrozená . Tak jako moje holcicka ÁGNES RENESMEE . Znovuzrozená a milovaná v překladu .
Aktuální váha 60,5kg. Jeste 2,5kg a jsem na svym. Brisko uz pomalu sestupuje, je správně hranatý 😂. Uz se tesim, az zacnu na jare trochu sportovat a zpevnim svaly 😍😘😎
@ajdamajda to je moc krásné. Já jsem se bála,že třetí bude horší. Ale naštěstí to bylo úplně úžasné. Též jsem se snažila vědomě uvolnit spodek,chodila jsem, kroužila pánvi,až do úplného otevření nemůžu říct,že by kontrakce extra bolely. To až když mě to nutilo tlačit. Měla jsem jen PA a manžela. Vody jsem měla též málo. A tentokrát mi ani oxytocin nedávali,placenta šla sama. Musím říct,že poslední porod jsem si fakt užila a jsem za něj moc vděčná. Při prvním taky nebylo všechno nejlepší a ideální.
@andelka No ale parada, slusi ti to a moc a 5kg je pri tak male postave jako jsi ty nahodou dobrý. Za mesic jsi jako lunt. A prsa ti fakt narostly 😊
Jinak jsem dnes koupila zvlhčovače vzduchu. jak ty keramické nadoby co se davaji na topení, tak ultrazvukový elektricky do zásuvky Eta Airco. Uz Terezce zvlhcuji vzduch v ložnici.
@jessulka ty kozy mi zůstanou než začneme s příkrmy. Tak jsem si z Bonprix objednala ještě další kojící podprsenky. 80E. Ať mám aspoň dvě slušné s kosticemi. Teď nadoma nosím ty bavlněné přes hlavu,ale na tu tíhu je to málo. Navíc mám podprdu i na noc. A bavlněná 85D z Lidlu je mi malá. A dost se pod prsy potím,takže musím často prát. Tak doufám že brzo dorazí.
Zvlhčovač vzduchu je super. My jsme dávali mokrý ručník na sušák na prádlo. Ale zase máme dvě čističky vzduchu.

Gratuluji vsem maminkam 🙂)