Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@arielka222 Nebojíš se mandarinek? Takze ty se muzou? ja se bojim aby se mala neosypala. A co pomeranče? Banány jim take a l pak jablka, ale prdim po nich 🤔
@dominika963852 to ti věřím. Já už se také sotva hýbu😣. Nejhorší je, že jak mě bolí ta stýdká kost, tak každý krok je utrpení 😣. Tohle u předchozích těhotenství neznám, to mě jen prekazelo břicho. Tak uvidíš v sobotu, třeba se to někam pohne.
@basice Ty jo, tak to jsem ráda za ty kontrole 1x týdně 🤔 A tak nějak doufám, že do nemocnice nepojedu na kontrolu, ale snad konečně rodit 🙈 My to máme cca 30 minut autem 😏 Taky nechci na vyvolání... Pořád mi nejde do hlavy, že první a druhá se narodily pěkně před termínem (38tt a 39tt) a tady ty prdelce se nechce 🤔 už jsem si říkala, jestli není někde nějaký problém 🙄 Ale snad ne... 😏 Odhad váhy mám poslední z toho 31tt 😀 Na jednu stranu by mě zajímalo, jestli by se tím odhadem trefili, ale na druhou stranu si říkám, že lepší nevědět, aspoň nebudu nervózní, že bude malá třeba velká 😂
@dominika963852 Jee škoda a já ti držela palce 😘 kolik dní po termínu už jsi? Já mám termín zítra 🙈
@jessulka já jim všechno. Rozhodla jsem se, že nebudu vysazovat nic preventivně, ale až pokud by byl nějaký problém. Je fakt, že teda na bříško malá netrpí vůbec, prdí jak starý chlap. Takže minulý týden jsem měla k obědu brokolici a prošlo mi to v pohodě. Včera jsem zkusila pomeranč, toho jsem se teda trochu bála, aby se neosypala, a taky žádná reakce...
@vilmic Terezka ma k tomu hrozny chrchlavy kasel. zitra asi zase zavolám dr. co ji mam na ten kasel dávat asi k ni radši zajedu aby ji poslechla. to zase bude noc. Budu se bát aby se neudusila. A M. si bude v klidu chrapat v obýváku 😤😤😤😤 protože ma kasilek, tak aby nas nebudil.
@jessulka ať je Terezce brzy lépe . Je moc krásná 😍 a tobě to po porodu sluší teda. 😊
@jjituli nikdy neříkej nikdy 😁
Teda, teď jsem dostala na KFC chuť 😌🤤
@dominika963852 Kéž by... 🙏 Ale moc tomu nedávám... Já už to vzdala, že bych vůbec letos ještě porodila 😀 U tebe by se už taky mohlo teda začít něco dít... Ale beztak to už máme za pár všechny 😊 Ale teda taky už mě vše bolí... Dneska byla příšerná noc 😐 Jak mám rýmu, pořád jsem pokašlávala a smrkala, nechtěla jsem budit hlky, tak jsem vždycky běhala do kuchyně 😂 Pak už jsem se na to vyprdla a smrkala jsem pod peřinou 🙈 Ale z toho mě šíleně bolely nejspíš vazy, co drží dělohu... Jak jsem se chtěla otočit, to byla taková bolest, že už jsem si při otáčení musela břicho nadlehčovat rukou 🙄 K tomu poslíčci.... No šílený, vůbec se netěším na dnešní noc....
@renulkka to jsem měla tento týden výjimečně 2 dny po sobě. Nejdřív poradna a dnes monitor... Nevím, proč to neudělal naráz. Jinak já jsem se právě včera sama zeptala doktora jakou má cca váhu a tak udělal rychlý ultrazvuk. Jinak jsem měla váhový odhad také naposledy v tom 30tt. Když se syn narodil o 3 týdny dříve, tak jsem teď také počítala s tím, že určitě to bude zase dřív. Ale já mám ještě pořád čas 1 týden, takže u mě se o přenášeni ještě nejedná. Jen si říkám, že nemám skoro žádné posličky, břicho tvrdne, ale jinak nějaké velké bolesti nemám. Ta vaše princezna asi chce, aby jsi si to poslední těhotenství užila až úplně do konce 😁. Myslím, že pak na to ještě budeme rády vzpomínat 😉.
@dominika963852 Děkuju 😘😍 Jen ty uplakaný oči mi nesluší. Tak už hodinu uspavam Terezku, pláče, kašle, je zapla chůvička v obýváku a s M. to ani nehne. Treba ze by mne šel vystřídat, nebo mi nějak pomoct. Ještě jsem nevečeřela, veceri mam na stole.
@renulkka nám se nemoci naštěstí vyhýbají (tuk ťuk) . Ale večery jsou na prd, už nemůžu vůbec spát....pořád cumakuju do blba, bolesti jen jako přicházející má,takže prd nic. Ale prcka cítím hodně dole, jen je to lenoch.
Nebo čeká, až budeš úplně fit 😊
@jessulka Ach, musí to být těžké že. Chuderky . To mu nedocvakne, je to chlap no.. pohodlnej .
Přijeďte ke mě, já se o vás postaram 😍 stejně nemám nic na práci. 😁
Teda holky co jeste cekate,je mi vas uprimne uz lito 🙈, ja jsem tak stastna,ze uz to mam za sebou a ten neohebny pupek netaham 🙈,sice spanek i tak neni nejslavnejsi,ale uz aspon ve svym tele,teda skoro, uz se tesim az budu moct cvicit a zpevnit to sadlicko 🙈 😅. Jsem rada,ze jsem to nakonec nechala udelat tak jak jsme to udelali a “vyhnali ho”, na porod porad vzpominam jako na neco uzasnyho a i kdyz jsem rikala,ze uz nikdy vic,tak ted rikam,ze mozna jeste... 😇no vzhledem k veku uz to mozna nepujde, uvidime
@jessulka ja jim pomerance,jablka a okurky,zatim se omezuji tak zlehka,ale maleho prdiky trapi tak,ze breci nez si prdne nebo se pokaka,tak trebs pul minuty. Ja trpim na hroznou zacpu 🙈,dojit si na zachod je snad horsi nez cely porod 🙈.
Jinak drzim palce at je brzy Terezce lip a dr.nevolej rovnou tam zajed at ji pred vikendem prohlidne a nemusis pak litak po pohotovosti, ale verim,ze rano uz bude lip 🍀🍀🍀
Holky, nechcete do tabulky napsat datumy porodů a jména? Trochu se v těch jménech už ztrácím 😒
@dominika963852 jj, jsem říkala, že jsem nevyzkoušela ještě pálivé,ale maximálně mě pálí žáha 😣 zítra na 8 kontrola,tak jsem zvědavá 😁
@skretik Mne se ten kasel zda, ze se spis zhorsuje. Buchca jak dospelej clovek. Chudinka. A s M. to ani nehne. Nemůžu se na neho ani podivat. Ma jen sam sebe a od zitra Ellu. A nejvic ho sere to, ze k nam Ella nemuze na víkend kvuli Verunce. Ale ja chci i klid pro Terezku. Dnes spinkala cely den prdolka.
@bednaluca Ty jo, tak to je teda poradnej pupek 🙂 To mam asi mensi.. rekla bych, ze uz moc neroste posledni dva tydny, nastesti, jinak nevim jak bych ho tahala po prochazkach.. Holky, TP mam v nedeli, ale to mimi neni vubec ani nikde dole mi prijde..jeste se klidne pretaci z jedny strany bricha na druhou. Minuly tyden jsem citila lehce takovy mentruacni pocity a tenhle tyden uz nic. Poslicky nebo tvrdnuti nula.. ja uz snad ani na ten porod necekam 🙂))
U nas dneska poprve hlida tatinek🙂 jsem se bala ze budu nervozni, ale zvladam to! A oni taky zvladaji🙂 jsem na tu moji kocicku tak hrda🙂 i na tatinka.
@jessulka já mám nemocný-nachrmlaný taky obě. Včera jsme byli na poradně to byla ještě menší úplně ok a přes noc to začalo. Já ji teda u každého kojení vytírám nos mm, pak naředím libenarem, odsaju a pak zvlhčím sterimarem. Ještě ji mažu tymiánovou mastí. Celý den spala na mě aby byla ve zvýšené poloze plus se obě kojily.
Nemocná v šestinedělí byla i prvni, ta se i dusila kašlem v momentě kdy jsem ji položila na záda, ale zas neměla tak tu pitomou rýmu. Ani s ní jsme k doktorovi nešli, museli bychom v hodinách pro nemocné a to nám řekl že to je tak na to abychom tam v čekárně chytli něco horšího.
A pokud do nemocnice tak na dětský, ty v 6n spadáš pod porodnici ale dítě už po propuštění pod dětskou ambulanci.
U novorozence by se měla sledovat i zvýšená teplota, nicméně horečka je klasifikována od 38.
@mrs_v Děkuju, jsi hodná. prosim te a kolik zhruba kapek das do jedné dirky toho libenaru? Mne prijde, ze ji toho dam vzdy moc, zacne se dusit. Pritom zmacknu jen jednou ampulku a to jen slabounce. Vytiras MM? Jakym zpusobem vytiras? Ten sterimar zmacknes celý, ze to spustí ten sprej, já se bojim, že se zacne dusit.
Matraci v postylce mam hodně vyvýšenou a pokladam ji na bok v zavinovačce. Na topení mám mokry ručník, netopim.

Dnes je to 10 dní od "předpokládaného termínu porodu" 😂 mysleli jsme, že Elinka čeká na Valentýna, aby nám dala důvod tento den slavit..ale zatím to na dnešek nevypadá :D tak třeba čeká na 16. Aby se to tatínkovi dobře pamatovalo (16. je i první dcerka 🙂 ) ..nebo čeká na výročí 21 let od vítězství v Naganu? :D (22.2.) .. určitě ale ví, který den je ten pravý ❤️ a my už se jí nemůžeme dočkat..je tu ještě nějaký čekač, jako já? :D