icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

skretik
15. únor 2019

@tynazezu moc moc gratuluju ❤️

jessulka
15. únor 2019

Ahoj holky, tak ja byla dopoledne s Terezkou u dr. delala ji CRP. Antibiotika mit nemusi. Tak mam pokračovat v tom co mi rekla do telefonu ve čtvrtek. 2 kapky Fenistilu 3x denně a kapat a odsavat nosanek. Ven na procházku nesmi. A ja se tesila, ze ji veznu na chvilinku cen, kdyz je tam tak krásně slunecno.

jessulka
15. únor 2019
skretik
15. únor 2019

@jessulka Terezka vypada spokojene 😉,aspon,ze CRP v poradku a ted uz bude jen lip 😉

garfa4
15. únor 2019

@zuzekk a můžu se zeptat, jaké bylinky? A kolik z tech 300g nabral zpátky?

Malá zhubla 330g a zatím z toho nabrala 40g. To je pekelně málo ☹

jessulka
15. únor 2019

@skretik Uz se zacala smat, prďolka moje malá. A Verunce uz je konečně líp, hraje si. Terezka dnesek asi zase prospinka, tak ji necham ty tri hodky a pak ji nakojim a udělame nosanek. V noci jsem spala tak hodinu nejvíc. Chovala jsem ji a hlidala jak dycha. Tak kez by ted spibkala pres odpoledne, Veruncebpustim pohadku v pokojicku na disku a ja to zalomim v obýváku na sedacce. Jsem jak chodici Zombie.

jessulka
15. únor 2019

@garfa4 Neboj se toho ubytku, Terezka zhubla 560g a az teprve ted ve stredu se dostala na svou porodní váhu. Asi jsem mela bud ridke mlíčko, nebo to bylo tim, ze mi u kojení usinala a vypila tiho málo. Ted uz he to dobrý jedlik, mam z ní radost, jak krásně baští.

jjituli
15. únor 2019

@dominika963852 Domi,ne ne..prej vy už rodite 😁 otevřená na 3cm,monitor i utz vše ok,ale jinak poslána domů 😁

andelka
15. únor 2019

@garfa4 hlavně že přibírá. Některé děti spadnou víc,10% není výjimka,a naberou to až za delší dobu.
Mně malý spadnul o 200g a při propuštění měl +90g z toho. Od třetího dne už bylo mlíko a dobře pil,tak porodní váhu měl za pár dní zpět. Ale někomu to trvá.

garfa4
15. únor 2019

@tynazezu velká gratulace 🙂

andelka
15. únor 2019

@ajdamajda prosím tě , nemáš tip na video,podle kterého bych se naučila vázat? Na YouTube toho bude určitě hodně,ale jestli nevíš o něčem fakt pochopitelném a kvalitním. Malý bude mít v sobotu 3 týdny, chtěla bych to už zkusit. Starší kluky jsem nosila jen v manduce.

jessulka
15. únor 2019

Holky, koukam na to nositko Kibi, jaké mám tedy Terezce koupit? Nechám si ráda poradit.

andelka
15. únor 2019

@tynazezu velká gratulace ! A ať je už jenom lépe.

kleninka
15. únor 2019

@tynazezu moc gratuluji 😊

garfa4
15. únor 2019

@jessulka
@andelka holky, kdyz ja porad nekojim, nemam asi mleko ☹ pravidelně přikládám, malá se přisaje a cucá. Ale když si zmacknu bradavku, nic neteče, tak mam obavu, ze ji to prostě jen baví. Pak ji dam UM a to vypije rychlosti blesku 40ml. Předpokládám, že kdyby se předtím nakojila, tak to UM takhle nevyžahne. Nebo ji toho UM dávám málo? Ona i po těch 40 ml za chvilku spokojeně usne.

jessulka
15. únor 2019

@garfa4 Ja jsem v porodnici dostavala pro Terezku jen 20ml, aby pak mela misto na kojené mlicko, kdybych se treba rozkojila. Prikladala jsem často, nahrivala jsem prsa v teple sprše a vypila jsem denne tak 4litry. Hodne pij vodu a caj pro kojící. Mne to opravdu trvalo 4-5 dni. Byla jsem z toho na palici a brecela jsem. Bradavky mne bolely, jak mi je rozzuzlala, sle co bych pro ni prdelku neudelala, hlavne abych ji mohla nakojit. Nevzdavej to. Zkus si ji treba prilozit nahatou na hole telo, aby zafungovaly hormony. Vyzkousela jsem toho opravdu hodně. Mazli se s ni a ono zo určitě půjde. drzim moc palce. Mne i hodne pomohlo, jak jste mne vsichni povzbuzovali. Nevzdavej to.

renulkka
15. únor 2019

@bombat Taky v to doufám, že se to rozjede z minuty naminutu 😊 Ale s každýma dalšíma poslíčkama jsem míň optimistická 😀 jak mě už to nebaví a jsem z nich unavená 😏
@basice No já už příští týden budu 5 dní po termínu, takže pokud bude asi miminko ok, tak vyvolávat se jen tak nebude... Ale bojím se toho taky, i když si říkám, že jak se to rozjede, že to půjde dobře jako po másle... Že opravdu čekám jen na impuls od malinký 😊 Tak snad se ji brzy začne chtít ven, když je tak krásně 😊
@tynazezu Moc gratuluju 😍

dominika963852
15. únor 2019

@jjituli No mazec :D . Co ty prcky u nás drží viď, když cestu mají volnou :D 😉 .

andelka
15. únor 2019

@garfa4 jak dlouho máš od porodu?
Nám dávali dokrm max 10-20 ml. Fanda ho taky měl,2x, vytáhl to za pár vteřin. Mlezivo jsem měla ( ale na váze se to poznat nedalo,když jsem vážila před a po), u prsu byl furt,ale než se udělalo mlíko,tak to byl boj. On hladový,já nervní..

jessulka
15. únor 2019

Holky prosim vas, jake leky by jstevpouzili pro snížení horecky u novorozenců? Vsude pidinod 3medicu, nebo 7kg. Poslala jsem M. do lékárny, aby kdyžtak neco koupil, kdyz by mela Terezka horecku o víkendu. Mám doma jen Nurofen.

ajdamajda
15. únor 2019

@andelka vonzino na YouTube prave nebo wrapyouinlove 🙂

ajdamajda
15. únor 2019

Já teda byla s malou na kontrole a ztratila jen 100g z váhy .

Ale screening z paticky horor . Musíme v pondělí znova , nahrivala jsem ji nozicku ale krev poradně netekla. Nohu ji mackali až od stehynka dolu a úplně se mi chtělo brecet jak se trápila . Vůbec se mi nechce to dodělat . Zbývají dvě kolečka na papíře ze šesti .
:(
Takže má aktuálně 2600g

jessulka
15. únor 2019

@ajdamajda Chuďátko malinký. Takhle jí trápili. Bych jim dala.
Alčo, co bys doporučila na snížení horečky u miminek?

ajdamajda
15. únor 2019

První vycházka

ajdamajda
15. únor 2019

@jessulka zkus vibrucol homeopaticke cipky

jessulka
15. únor 2019

@ajdamajda Teda, vy jste krásní. Kluci už se asi pronesou, že? Nemáš ten kočár těžký?

skretik
15. únor 2019

@jessulka nam dali v lekarne paralen cipky,taky jsem chtela mit neco doma pro jistotu a taky me teda zarazilo,ze od 7kg,tak doufam,ze to nebude potreba. Terezka ma teplotu?

jessulka
15. únor 2019

@skretik Díky, tak já to M. napíšu, ať koupí ty čípky.Na internetu jsem se pak o nich dočetla, že miminkům se dává jen čvrtka.

ajdamajda
15. únor 2019

@jessulka Adámek už tolik nejezdi a vozík tam spis nakup a Andrew jo . Jinak běží každý jinam a na to nemam nervy , těžký je . S klukama 50Kg urco

garfa4
15. únor 2019

@jessulka aha, tak 20 ml nám v porodnici dávali taky. Já se s ní ještě bojím manipulovat bez oblečení kvůli pupecniku, ještě ho má. Mám čaj, homeopatika, nahřívací polštářky a i touhu se rozložit, tak snad to půjde. Ale už chápu ten pocit, když se matka cítí neschopne ☹.

Strana