Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jednaholkaa taky si rikam ze se dlouho neozvala, zda nerodi 🤔 mne od pondeli odchazi zatka tak stale vyckavam
@plamenak11 Jsem teď po kontrole a chystám se napsat víc 🙂 Zatím 2v1, ale doufám, že už dlouho nebudem😂🙈
@basice jj jseme v pořádku a ja podepsala reverz ..
@plamenak11 No tak fajn, alespon se neco deje 🙂 Me odchazi tak akorat trpelivost hehe ;)
@jednaholkaa nepresvedcila si manzela na 5 sexu jo 😂
@michaelarei aha, tak to jo. Doma je doma, to chápu. My to tu už do zítřka v držíme.
@jednaholkaa
@plamenak11 Holky, tak jsem dnes po kontrole 40+5, nález lepší jak minule, malá narvaná úplně dole 🙂 Tak mi udělala po mým souhlasu Hamiltona, ale že jistá si tím není, jestli zabere... U mladší dcery zabral, tak uvidíme teď... 🙏 Průtoky placentou ok, průtoky hlavičkou udělat nešly,, vodyhranici normy, odhad váhy 3,60kilo 😍 Ale je to opravdu jen odhad, protože ta hlavička nešla skoro vůbec zobrazit, jak ji má narvanou až kdo ví kde 😀 Pásy nešly natočit, tím jak je hodně dole, nechtělo to vůbec zachytit srdíčko, tak jsem tam byla zas v leže na židli a ještě držela sondu a druhou mačkala pohyby 🙈 Do toho se malá zas nechtěla mlet, takže bonbony a třásly mi bříškem .. Ale nakonec to vypadalo v pořádku, co se natočilo 🙂 Takže dnes u moji doktorky jsem byla naposled, prý si myslí, že porod půjde rychle, ale jen se čeká na ty kontrakce... Pokud do pátku neporodím, tak jdu v pátek ráno na kontrolu do nemocnice a mám si vzít rovnou tašku a mám tam říct, že by byla ráda, kdyby se to začlo vyvolávat... Mám to napsaný i v průkszce... Sama říkala, že je škoda, že má zítra školení 😀 Ve čtvrtky bývá v nemocnici, tak by si mě prý ošéfovala a vzala mě na to vyvolání už zítra... Tak uvidíme 😊 Pořád doufám, že se princezna rozhoupe sama 🤔😏 Ale zase nejradši už bych to měla za sebou... Na záda už nemůžu, v noci mě bolí klouby na nohách (kotníky, kolena)... Tak třeba už o víkendu budu mít prdelku taky u sebe 😊😍 I když jinak, než jsem si představovala, ale hlavně, aby byla zdravá 🙏😍
@jednaholkaa trpelivost mi taky dochazi 😁 jsem pripravena az az
@renulkka tak super ze se to pohlo, ja bych rada do patku porodila, PA v pondeli mi rekla ze uz si mysli ze dalsi pondeli nedorazim, tak doufam a cekam vicemene na ty kontrakce taky 😊
@plamenak11 To jeste nemas ani termin nebo uz jo?
@renulkka Ty blaho, to budou teda vyvolavat docela brzo ..ale jako chapu.. Treba jeste pomuze ten Hamilton 🙂 Ja bych na vyvolani sla az pristi patek 41+5. No fyzicky s tim brichem a pomalu 20 kg navrch uz to teda moc zabavny neni. Poprvy mam v tehotenstvi pocit, ze uz by brisko mohlo jit bye bye.. opravdu jiny kafe nez pred terminem.
@skretik 🙂)) To jsem ani radsi nevytahovala uz ...nechavam si to na vikend, samozrejme, moje ambice je sex jednou! Tak uvidime..
@jednaholkaa dneska prvni termin a druhy o vikendu, tak doufam ze se do toho vikendu rozhoupe a nebudu s CS8 chodit jeste dalsi tydny... ale citim ze to bude uz brzo mam vic krece v trislech a ty zatky odchazi vic a vic a s prvni po tom co odesla vetsina to pak vypuklo, tak spoleham ze to bude podobne 😁🙏🏻
@plamenak11 To bude dobry, tak uz se rozjizdi 🙂 Parada, ja bych se toho nebala, bude to pekne v terminu 🙂 A jeste mas natrenovano, to bude brnkacka 🙂
@jednaholkaa no doufam, mam tendence porad srovnavat s prvnim porodem i kdyz to muze byt jiny.. a ten byl rychlovka bez poraneni, tak si preju to samy 😁 a uz se vidim jak budu cucet az to bude uplne jiny 😂 dneska bych zas mela potrenovat... moc me to uz nebavi 😐 a gynekolog mi rek at si davam pozor na prenaseni ze mu vychazela vzdy vetsi a prvni mela 3560g tak jsem zvedava kolik bude nakonec mit, v porodnici se zas tvarili ze ma normalne ale tam odhad delali jen jednou asi pred mesicem skoro 🤭 taky jsem mala mam jen 160cm tak me napadly myslenky zda to nejak nevadi... nekdo totiz resi vysku matky a velikost mimca ze pak to nak nejde?? no nikdo mi nic nerikal a prvni sla dobre tak snad i ted druha 😁😊
@plamenak11 Dneska se bere jako indikace k CS výška pod 150 cm, předpokládá se úzká pánev. Nicméně většina i takhle malých žen by asi porodila normálně. S výškou 160 se asi nijak zvlášť bát nemusíš.
@bombat to jsem rada, panev uzkou nemam 🙂 ted mi ji teda nikdo nemeril ale to se asi uz nedela kdyz ksem rodila 😁
@plamenak11 Joo, to je vyska v pohode. Tak jestli se ti takhle povedl prvni porod, mas natrenovano, tak ted to bude minimalne stejne podareny tipuju 🙂 Na velikost mimina radsi nemyslim, posledni odhad 3,8 kg a jeste nez porodim..
@jednaholkaa a ty uz si po terminu? ja jsem tady asi jedina pred terminem 😁 ja si prala mit treba 3kg mimi aby ji dlouho byly ty hezky oblecky ale ja rodim asi jen vetsi ale uvidime treba bude mit min nez prvni.. a ty nemas zatim zadny naznaky?
@plamenak11 Ja taky, doufam, ze ji jeste chvilku velikost 50 bude..cekala jsem spis mensi mimi, sama jsem mela 2,7 kg. 40+3 a nic, zadny naznaky :( Minuly tyden jsem byla na prst otevrena a ted uz jsem zase zavrena pry.. no nic, dula me poradila at to neresim a chovam se jako ze nejsem tehotna 🙂) Ono by to i slo, kdybych nemela 20 kg navrch .. :/
Holky, prosím o radu. Co používáte na promazavání suché kůže u miminek? Něco nejlépe přírodního. A něco na hodně bolavé bradavky. Bepanthen mám, ale nějak nepomáhá. Díky
@basice Bepanten je pry na nic. Jediny co funguje je Purelan od Medely. Mam info z nekolika zdroju..
@jednaholkaa ja mela taky ke 3kg ale manzel pry 3,7kg tak uz vim odkud vitr vane 😁 prvni sice nemela malo ale pak zas zhubla behem 2.mesice a dokupiváa jsem jeste maly oblecky takze 50/56 nosila celkem dlouho, taky si rikam aby nez se narodi nebylo uplny jaro a 20 stupnu 😂 a naznaky asi nejsou ani treba ja tenkrat taky nemela vubec zadny na poslicky netrpim ani ted proste to prijde i bez toho.. tenkrat jsem mela jen tu zatku po hamiltonu jinak taly nic 🙂 jsem nevedela ze se cipek muze zas zavrit, ja jsem na dva prsty volne a predtim jsem byla tak na prst a kus
@basice purelan se doporucuje, pokud jsou ale ragady tak to mi zabraly jen ty chladivy polstarky od medely ale mela ksem hoodne rozkousanou bradavku
@basice jeste moc kamaradka doporucovala toto https://www.dm.cz/babylove-mama-mast-na-bradavk...
@basice Taky doporučuji tu mastičku z DM, pokud máš bradavky rozbolavěné ale bez viditelných prasklin. Dřív jsem používala Bepanten, ale poprvé až tentokrát, když používám tu z DM-ka nemám větší problémy. Cenově se s Purelanem nedá srovnat - za málo peněz hodně muziky.
A na promazání hodně suché kůže miminka kuchyňský - stolní olej.
@jednaholkaa
@plamenak11 Holky upřímně, nemít doma ty dvě dračice, tak bych asi taky ještě čekala... 🤔 Ale já už jsem úplně ko... Od rána do noci jedu na 200%, pokud si sednu, tak na chvilku k obědu a i od toho odbíhám 🙈 K tomu pořád ti poslíčci.... A s tím pupíkem je to čím dál náročnější 😏 Včera už jsem byla zoufalá, když jsem po několikátý uklízela po holkách kostičky 🙈😂 Mě už se tak chtělo brečet... 😂 Ohnout se nemůžu, tak lezu po 4 a sbírám to... Jen jsem to douklidila, holky přišly a zas to bylo úplně všude 😂 No asi to je legrační pohled na mě 😂 To nemluvím o tom, když jdeme ven a já musím holky oblíknout 🙈 Už přestávám zvládat i běžný věci, takže pokud by to vyvolali 41+ tak i tak jsem na sebe hrdá, že jsem se z toho už nezbláznila 😂

@bombat Jeee, krasnej 🙂 Ono jim to chvilku trva asi nez si zacnou "trenovat plice"
@plamenak11 Treba @renulkka uz rodi? Ja tu samozrejme jeste jsem.. Asi mala ceka az dojim ten pul kilovy pytel datli nebo nevim.. Jak si na tom ty?