icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

val333
21. únor 2019

@skretik já mám v plánu si ji teď koupit... Dávám malému infacol, ale přijde mi, že vůbec nezabírá .. k tomu dávat probiotika a ještě ten vigantol

skretik
21. únor 2019

@misak48 @val333 ja davam espumisan, vigantol zatim nedavam kvuli te zloutence. Zatim ty prdiky nejsou nejak sileny, ale trochu ho to sem tam trapi. Takze mam jit rovnou do te Biogaii myslite?

skretik
21. únor 2019

Jinak sobe jsem teda koupila Laktavit

arielka222
21. únor 2019

@renulkka moc gratuluji a úplně si dovedu představit jak to bolelo. Připomíná mi to můj porod ve 2 sem šla na záchod asi 3krat s pak kontrakce začaly brutální a 4.20 malý na.světě.
Ale ty rychle porody mají něco do sebe, člověk není tak vyčerpány byt to hrozně boli 🙂

arielka222
21. únor 2019

@skretik já začínám dávat od pondělí i když doktor říkal ze můžu hned od 1 týdne tak uvidíme jak zabere. Ale malého brisko zatím moc netrápí tak to bude spíš preventivně 🙂

misak48
21. únor 2019

@skretik těžko říct, jestli je to nutné. Já ji koupila, protože mi to doporučila doktorka. Ale nezjišťovala jsem si dopředu, kolik stojí, jinak bych třeba i o levnější variantě uvažovala 😀 Ale hodně si maminky chválí probiotika od Maxe, že mají snad ještě víc kultur a jsou mnohem levnější... Tak třeba můžeš zkusit i ty...

seveneye
21. únor 2019

@cuccinka gratulace velika,hodne zdravicka vam obema

kleninka
21. únor 2019

@skretik kvůli žloutence se nesmí dávat vigantol??

skretik
21. únor 2019

@misak48 zkusim se poptat v lekarne,dekuju 😉

skretik
21. únor 2019

@kleninka ja nevim,ale dr.rikala ze nam vigantol zatim davat nebude,kdyz ma tu zloutenku velkou. Ve stredu jdem na kontrolu tak uz ho asi dostanem

smigli
autor
21. únor 2019

@skretik Beztak neni, tak nevim, kde ho sezenete..

misak48
21. únor 2019

@smigli já ho třeba sehnala... Poslala jsem mamku do lékárny u nich na poliklinice s tím, že Vigantol nejspíš nebude, tak aby kdyžtak přivezla vit. D od Terezie. No a ona přijela s Vigantolem s tím, že ji v lékárně řekli, že s tím výpadkem počítali, takže se předzásobili...

val333
21. únor 2019

@smigli
@misak48 my ho máme vyloženě jako podpultovku od známé z lékárny ..

smigli
autor
21. únor 2019

@misak48 @val333 Jj, my nakonec taky podpultovku..

ajdamajda
21. únor 2019

Já se docela divím ale malá žloutenku nemá vůbec ! Kluci ji měli a druhorozený dost .
Jinak před dvěma dny upadl pupik takže už má malá zatahnuty pěkne

garfa4
21. únor 2019

Ahoj holky, prosim o radu. Urcite se to tu uz resilo. Ztvrdlo mi leve prso. Citim v nem hrudky a kazde prisati dost boli. Prave mi prijde v pohode a mekke.

Poradite prosim co s tim? Teplo nebo chlad? Pomohl by jogurt, ze by to vytahnul? Tvaroh bohuzel doma nemam

Stale spis nekojim nez kojim a davam i UM. Ale snazim se prikladat, zda se to treba jeste nerozjede

basice
21. únor 2019

@renulkka také moc gratuluji a přeji hodně zdravíčka😘. U mě ten třetí porod byl také nejbolestivejsi, takže ti úplně rozumím. Měla jsem pocit, že další kontrakci už prostě nevydržím. Je fajn, že už to máš za sebou.

Jinak my jsme dnes šli z porodnice. Doma je doma, ale už mě skončila ta pohodička.

skretik
21. únor 2019

@smigli tchyne uz mi prinesla taky podpultovku,takze ho tu mam,ale jeste nedavam

@misak48
@val333 tak jsem byla v lekarne a pry probio Maxik(dr.maxe kapky), jsou stejny jako BioGaia jen jiny vyrobce,rozdil nebude tak velky ani cenove, BioGaii je vic a doporucila mi brat i ja probiotika,ze to jde do mlika taky a je to jeste ucinejsi. Vzala jsem nakonec ty Dr.Maxe a uvidime

ajdamajda
21. únor 2019

@garfa4 teplo - nahrivat nebo ve sprše odstrikat do úlevy , obklady z tvarohu nebo zeli

zuzekk
21. únor 2019

@garfa4 jak víš tak to taky furt řeším, naštěstí teď je to v tomhle ohledu lepší, ale nasbírané rady: po kojení chladit, čímkoliv co máš k dispozici, místo tvarohu lze použít bramborové slupky - prý taky vytahují. A před kojením nahřívat - buď ve sprše nebo zase jakkoliv, např. nahřívací polštářky a každopádně u toho masírovat, hlavně ta zatvrdlá místa, až do bolesti (čím víc bolí tím víc rozpouští). Při kojení nebo těsně před horký čaj, ideálně laktační. A po kojení zase lup tvaroh, led, atd. Jako všechno to zvládnout je na dvě služebné...ale ty to dáš! držím palec, ať je to dobré..

seveneye
21. únor 2019

@ajdamajda kocko jak jsi na tom co se tyce streva?ja mela jeden den ty prujmy,ted to ve me vselijak stercha,strevo se i bolestive hybe,zvuky sileny....mam obavu zda se mi neco nerozjizdi.

yvonneullmann
21. únor 2019

Ahoj holky. Take mame problemy s prdikama. Dávám zatim infacol Protoze vse ostatni je pry od 1mesice Takze Cekam. Každopádně pak pujdu do espumisanu nebo kapek Sab. Zatim masirujeme pupikem a dnes mi kamaradka doporučila z dm nahrivaci polstarek tak jeste zkusíme nahrivat. Ja v lékárně dostala doporučený fenyklový caj pro me tak tos třídám s čajem na kojení a Uvidime. Vcera jsme meli poradnu a uz mame 52cm s 4120g akorad mame zanet v levém ocicku v slzným kanálků tak jsme dostali kapky s antb. Co se me tyce po delší prochazce porad jizva a bricho boli ale uz je to o 80% lepsi nez to bylo. Jinak gratuluji vsem novým maminkam mezi nama 🙂)

jessulka
21. únor 2019

@skretik já uz bio Gaia kapicky neco malo pres týden davam., dr. rikala ze muzu.

jessulka
21. únor 2019

@renulkka Renco, ta je krásná. Moc moc gratuluji, povedla se vám. Ma tvůj nosanek 😉

jessulka
21. únor 2019

Ahoj holky, tak letní dovolená vybraná. pojedeme nakonecdo Třeboně. Už jsem tam nebyla snad 15 let. Sehnala jsem krásný apartmán. Dnes je u nás Ellinka, tak sestřičkuje a s Verunkou se střídají u Terezky. Obe by ji umackaly, musim na ně dávat pozor.

jessulka
21. únor 2019
skretik
21. únor 2019

@yvonneullmann me rikali ten fenyklovy caj davat po lzickach jemu,ale nechce se mi do nej cpat tolik veci. My davame ten espumisan, dava se uz v porodnici,oni se tim mesicem kryjou pry jen... ale nevim jestli to nejak extra pomaha 🙄

jednaholkaa
21. únor 2019

@jessulka Trebon je pekna, ale jsou tam v lete celkem davy turistu..

andelka
21. únor 2019

Já dávám Probiomaxik a párkrát za den Infacol a já beru probiotika taky. A piju různé druhy kojících čajů. No dnešní dopoledne bylo záživné. V noci spal od 23:30 do 3:30 a pak asi do 6. Ve spaní přes den moc režim není. Dopoledne noc dlouho a tvrdě nespí. Odpoledne celkem jo. Večer čumákuje do noci. Člověk by šel nejradši v 21 když usnou starší děti spát,ale nedá se.

ajdamajda
21. únor 2019

@seveneye no chodím jen ráno a mám průjem . Jinak naštěstí hlavně díky stravě dobrý . Jim rostlinné výrobky a spíše dietneji (vyvary , brambory a plátek masa atd) . Nic co by mělo podporovat zanet

Strana