Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Holky, tak my jsme doma po císaři už od úterý...podařilo se mi rozkojit a malý začal přibírat. Dnes jsme byli u MUDr. a za 2 dny, co jsme doma, jsme přibrali cca 100g. Martinek je zlatícko, v noci vstáváme na kojení 2x, přes den taky buď jen papá nebo spinká, až si rikam, jestli je to normální...
Jediné, co mě trápí, je, že mi hned první dva dny totálně rozkousal jednu bradavku a teď ten strup ne a ne vyléčit. Dělám snad vše (mažu, čím se dá, větrám atp.), v lékárně mi řekli ať zkusím klobouček jen na pár dní, ať se to muze zahojit..tak snad malý nezačne pak sání flákat. Hned po narození se ukázkově přisál, jen byl strašný dravec a už to bylo...
@tynazezu A nepomohli by ty hydrogelovy polstarky? Nevim presne teda jak a kdy se to pouziva..
@skretik Ja jsem v 20:30 sla k mamce na kafe. Abych se aspon těch 150m prošla na čerstvém vzduchu. Málem mne to udusilo 😂 Terezka pry zacala plakat jen co jsem odešla. Jakoby to ty deti vycitily. Tak ji M. musel ukolibat. Take jsem zvědavá na dnešní noc, ale říkám si, ze kdyz nespala pres den, tak bude spát v noci. To mi prasknou prsa. Venku jsme nakonec s Terezkou nebyli, ono u nas prselo. A o víkendu má být zima. Zítra mi prijde domu ta kadeřnice, tak snad to tu zvládneme a Terezka bude spinkat. Chci M. vyhnat na barák, abych mohla s kadeřnici pokecat. Nebo myslíš, ze ma být radši doma? Ze by kdyžtak Terezku choval, když by plakala?
@jessulka na tohle je vybornej ten satek,sice je to pakarna,ale me v nem spal odpo jak andilek pres 2hodiny. Vecer byl hroznej,ale ted noc zatim-tuk tuk tuk. Normalne ho vyzen a uzij si kadernici,zvladnete to a kdyztak si chvilicku poplace no,M. by Te tam rozciloval vic nez Terezky plac si myslim ;)
@skretik me zase rikali at mu caj nedavam kdyz plné kojim at Jo Piju sama ze to pomáhá take prez mléko.
Jak jsem se bála ze jsem nechala málo v porodnici. Vaha jde denne dolu o půl kila cca (i víc).
Takže to kojením půjde.
Jinak jsem spala s dětmi skoro 12 hodin ( asi 4 přestávky na kojení ) byla jsem úplně utahana
@ajdamajda http://www.didymos.cz/prima/170-satek-didymos-p... A velikost a gramáž?
@jessulka to se naucis na youtube jsou hezky navody. Ja ho teda nosim zatim v satku vazanym na kolebku a moc se mu to libi. Jaka byla noc? Ja mam ozuzlany obe prsa,ale celkem jsem vyspala 😅.
@yvonneullmann no zni to logicky,budu ho pit ja 😉
@jessulka počítám ze pětka na tvou výšku bude akorát (já mám pětku a je mi delší ) jinak je to od konferenční velikosti ale je lepší mít trochu delší cipy. Na vel 36 je ta pětka akorát délka . Gramaz má 230 takže na novosky OK - pocitej tak do 7 kg je pohodlný ještě , pak bych přešla na vyšší gramaz . Já mám šátky prave dva - jeden z gramazi 400. A dvě nosítka .
No a jinak koukej po bazarovych klidne . Mužu ti poradit Lennylamb šátek nebo Vatanai starou radu ... na Sbazaru najdeš kousky i okolo litru . 🙂 a na novoska staci a pak je prodas zase za tu cenu dal .
@jessulka https://www.sbazar.cz/ZuzkaHaisova/detail/52629...
Tady více na vyber - jen neber elastické a obsitou metraz
https://www.sbazar.cz/hledej/šátek na nošení dětí
Kdyz tady ctu,kazde to nove narozeni tak me to uplne dojima 🙂,i slza ukapne 🙂... myslím,ze to kdyz clovek poprve pri porodu uvidi,obejme sve detatko je nejkrasnejsi chvile,kvuli tomu by clovek rodil porad 🙂 ...TP mam zitra,ale zatim se vubec nic nekona,zacinam si rikat,ze brezen je taky hezkej mesic 🙂 a asi,kdyz uz je to naposledy,tak si to musim uzit do konce 🙂
@garfa4 Ano, pamatuješ si spravne. Leniens je na miminka nejlepší a i krasne jemne voni. Delaji ho v lékárně. Mazu rano a obcas maznu pod plinku prdelku. Krasne promastuje. V lékárně ti nabidnou ruzne velikosti kelímku. Mam dva druhy, vetsi domu a druhy mensi do přebalovací tasky. A treti kouoim abych mela u rodičů.
@bajunka To me rikal chlap vcera, ze brezen se mu libi vic, ze je vic jarni. Myslela jsem, ze ho uskrtim..
@val333 Ten uvaz vypada nahodou dobre 🙂

@andelka
@jessulka no noci se dneska taky desim 🙈. Ted k veceru spi,ale jakmile se polozi tak rev 🙈. Dudlik mame od Aventu a dobry,ale ani ten dnes nefunguje, mozna tak prso by fungovalo,tak v noci prinejhorsim budem “napojeni” at se vyspim no