icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

skretik
21. únor 2019

@andelka
@jessulka no noci se dneska taky desim 🙈. Ted k veceru spi,ale jakmile se polozi tak rev 🙈. Dudlik mame od Aventu a dobry,ale ani ten dnes nefunguje, mozna tak prso by fungovalo,tak v noci prinejhorsim budem “napojeni” at se vyspim no

tynazezu
21. únor 2019

Holky, tak my jsme doma po císaři už od úterý...podařilo se mi rozkojit a malý začal přibírat. Dnes jsme byli u MUDr. a za 2 dny, co jsme doma, jsme přibrali cca 100g. Martinek je zlatícko, v noci vstáváme na kojení 2x, přes den taky buď jen papá nebo spinká, až si rikam, jestli je to normální...
Jediné, co mě trápí, je, že mi hned první dva dny totálně rozkousal jednu bradavku a teď ten strup ne a ne vyléčit. Dělám snad vše (mažu, čím se dá, větrám atp.), v lékárně mi řekli ať zkusím klobouček jen na pár dní, ať se to muze zahojit..tak snad malý nezačne pak sání flákat. Hned po narození se ukázkově přisál, jen byl strašný dravec a už to bylo...

tynazezu
21. únor 2019
tynazezu
21. únor 2019

@cuccinka @renulkka gratuluju holky!!!

bajunka
21. únor 2019

@tynazezu me kloboucek u prvni dcery taky pomohl na zahojeni. I kdyz ho LP nedoporucuji,ale taky jsem je mela poradne rozzvejkany a kojila ruzovy mliko,sice to trvalo dele,cca 2 mesice nez jsem se jich zbavila,ale kojila jsem pak dlouho 🙂

cuccinka
21. únor 2019

@seveneye hele já jsem s tim obilnakem moc spokojena. Pokoje normalni, sprchy a zachod pěkný a cisty. Sestricky, doktorky, záleží na koho narazis ale zatím jsem na nikoho protivnyho nenarazila 🙂 takže za me spokojenost

seveneye
21. únor 2019

@cuccinka mi tam rodila svica,ale to uz je let...tak se ptam.

jednaholkaa
21. únor 2019

@tynazezu A nepomohli by ty hydrogelovy polstarky? Nevim presne teda jak a kdy se to pouziva..

jessulka
21. únor 2019

@skretik Ja jsem v 20:30 sla k mamce na kafe. Abych se aspon těch 150m prošla na čerstvém vzduchu. Málem mne to udusilo 😂 Terezka pry zacala plakat jen co jsem odešla. Jakoby to ty deti vycitily. Tak ji M. musel ukolibat. Take jsem zvědavá na dnešní noc, ale říkám si, ze kdyz nespala pres den, tak bude spát v noci. To mi prasknou prsa. Venku jsme nakonec s Terezkou nebyli, ono u nas prselo. A o víkendu má být zima. Zítra mi prijde domu ta kadeřnice, tak snad to tu zvládneme a Terezka bude spinkat. Chci M. vyhnat na barák, abych mohla s kadeřnici pokecat. Nebo myslíš, ze ma být radši doma? Ze by kdyžtak Terezku choval, když by plakala?

smigli
autor
21. únor 2019

@jessulka Jen ho vyzen makat. Ona si Terezka kdyztak trochu poplace, nez nebudes moct prijit. Ono ji to nezabije. Taky mi Tecko obcas breci, kdyz zrovna nemuzu..

skretik
22. únor 2019

@jessulka na tohle je vybornej ten satek,sice je to pakarna,ale me v nem spal odpo jak andilek pres 2hodiny. Vecer byl hroznej,ale ted noc zatim-tuk tuk tuk. Normalne ho vyzen a uzij si kadernici,zvladnete to a kdyztak si chvilicku poplace no,M. by Te tam rozciloval vic nez Terezky plac si myslim ;)

jessulka
22. únor 2019

@skretik Ja se bojim, ze bych to s tim satkem neumela. Nikdy jsem to nezkousela. Ale strašně ráda bych ji pritom nosila. Ale zase davat 4tis. za nosítko Tula, to je šílenost. Na to fakt nemám.

yvonneullmann
22. únor 2019

@skretik me zase rikali at mu caj nedavam kdyz plné kojim at Jo Piju sama ze to pomáhá take prez mléko.

ajdamajda
22. únor 2019

@jessulka já mám šátek didymos auroru

ajdamajda
22. únor 2019

@jessulka Storchenwiege nositko ;) nebo bondolino

ajdamajda
22. únor 2019

Jak jsem se bála ze jsem nechala málo v porodnici. Vaha jde denne dolu o půl kila cca (i víc).
Takže to kojením půjde.
Jinak jsem spala s dětmi skoro 12 hodin ( asi 4 přestávky na kojení ) byla jsem úplně utahana

jessulka
22. únor 2019

@ajdamajda Dekuju moc 😘

skretik
22. únor 2019

@jessulka to se naucis na youtube jsou hezky navody. Ja ho teda nosim zatim v satku vazanym na kolebku a moc se mu to libi. Jaka byla noc? Ja mam ozuzlany obe prsa,ale celkem jsem vyspala 😅.

@yvonneullmann no zni to logicky,budu ho pit ja 😉

ajdamajda
22. únor 2019

@jessulka počítám ze pětka na tvou výšku bude akorát (já mám pětku a je mi delší ) jinak je to od konferenční velikosti ale je lepší mít trochu delší cipy. Na vel 36 je ta pětka akorát délka . Gramaz má 230 takže na novosky OK - pocitej tak do 7 kg je pohodlný ještě , pak bych přešla na vyšší gramaz . Já mám šátky prave dva - jeden z gramazi 400. A dvě nosítka .

No a jinak koukej po bazarovych klidne . Mužu ti poradit Lennylamb šátek nebo Vatanai starou radu ... na Sbazaru najdeš kousky i okolo litru . 🙂 a na novoska staci a pak je prodas zase za tu cenu dal .

garfa4
22. únor 2019

@jessulka Jess, pamatuju si dobre, ze pouzivas masticku Leniens? Doktorka mi ji taky doporucila. Jak casto se tim ma mimco mazat? Resp. jak casto mazes Terezku ty?

val333
22. únor 2019

@jessulka já mám littlefrog velikost 5 za 800,- od paní z FB a taky zatím trošku bojuju s uvázáním 😀

bajunka
22. únor 2019

Kdyz tady ctu,kazde to nove narozeni tak me to uplne dojima 🙂,i slza ukapne 🙂... myslím,ze to kdyz clovek poprve pri porodu uvidi,obejme sve detatko je nejkrasnejsi chvile,kvuli tomu by clovek rodil porad 🙂 ...TP mam zitra,ale zatim se vubec nic nekona,zacinam si rikat,ze brezen je taky hezkej mesic 🙂 a asi,kdyz uz je to naposledy,tak si to musim uzit do konce 🙂

jessulka
22. únor 2019

@garfa4 Ano, pamatuješ si spravne. Leniens je na miminka nejlepší a i krasne jemne voni. Delaji ho v lékárně. Mazu rano a obcas maznu pod plinku prdelku. Krasne promastuje. V lékárně ti nabidnou ruzne velikosti kelímku. Mam dva druhy, vetsi domu a druhy mensi do přebalovací tasky. A treti kouoim abych mela u rodičů.

jessulka
22. únor 2019

@bajunka Ja nad každým miminkem co se tu narodilo zatim taky vzdycky uronim slzu. Jak to tu spolu uplne od začátku prozivame, jste mi tak hrozně blizke (jak sestry). Vsechny miminka jsou tak krasna.

jednaholkaa
22. únor 2019

@bajunka To me rikal chlap vcera, ze brezen se mu libi vic, ze je vic jarni. Myslela jsem, ze ho uskrtim..

misak48
22. únor 2019

@val333 doporucuju si ty popruhy na ramenou víc roztáhnout - ať je mas přes větší plochu, předejdes tak bolesti zad a krku 🙂

jednaholkaa
22. únor 2019

@val333 Ten uvaz vypada nahodou dobre 🙂

skretik
22. únor 2019

@ajdamajda ja mam asi ten elasticky,proc ten ne?

Strana