icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

ajdamajda
5. bře 2019

@zuzekk tak však v noci se spí!!!! 🤣
Mě už je lépe . Kluci odsali , obklady pomohly a na zbytek prášek . Ven musíme . Snad mě to nedorazí a ležet budu pak, přijede mamka tak kluky zabavi

seveneye
5. bře 2019

Koupeme 3tydne jinak taky otirame mokrou tetra plenou,no posledne malej nezabral asi 1.5hod.tak nevim jakou to ma souvislost.
Holky taky mam otazku,co vy a ockovani?mudr.po nas priste chce rozhodnuti na nepovinne rotaviry,sam je nestranny,tak ja hodne vaham....

skretik
5. bře 2019

@seveneye ockovani necham dat jen povinne + meningokok, nic navic nedavam a nedam

michaelarei
5. bře 2019

@seveneye Taky dám jen povinné zatím... ted máme Tbc ,protože byl tady vyskyt tak radši asi dáme...

garfa4
5. bře 2019

My koupeme jednou za 3 dny. Mala ma evidentne po me hodne suchou kuzi a doktorka rikala, ze to muze byt prave z vody. Ted se ji hodne loupe mezi prstama na rukou a na obliceji.

Cim vlastne mazete oblicej? Tim samym, co pouzivate na telo?

val333
5. bře 2019

@skretik tak já koupu každý den, zatím... Chci malému utvořit nějaký režim a navíc mu dělá dobře ta teplá vodička na bříško... Vždycky se po koupání hezký vyprdi 😉

skretik
5. bře 2019

@val333 no to si prave taky myslim,ze mu to ulevi od boleni a proto pak klidneji spinka,ale uvidime,zkusim dneska

smigli
autor
5. bře 2019

@seveneye Ockovani povinne v terminu plus bych chtela tbc, pneumokoka a nestovice jako u starsiho syna. Do rotaviru bych klidne taky sla, protoze to bliti a srani je pak na prd, ale uz nebyl prostor kdy to dat..

andelka
5. bře 2019

@seveneye budem dávat povinné a pneumokoka.

misak48
5. bře 2019

Já koupu taky tak jednou za dva nebo tři dny. Vliv na spaní to h nás taky nemělo, takže poslední týden koupu dokonce dopoledne nebo kolem oběda nebo tak. Prostě když je malá vzhůru. Když jsme koupali večer, tak byl problém s tím, že malá většinou spí. Takže buď byla u koupání nevrlá, protože se vzbudila a už měla hlad, nebo byla nevrlá, protože jsem ji kvůli koupání vzbudila. Takže teď koupeme dopoledne a uzivame si to obě 🙂
Tyjo vy už řešíte očkování? Já povinná dávám urcite, ale jinak ještě ani nevím, jaké jsou možnosti... Zítra jdeme na 6nedelni kontrolu, tak mi asi Dr řekne tam...

seveneye
5. bře 2019

@misak48 no my se prave do te pristi kontroly v 6ti tydnech mame rozmyslet ohledne tech rotaviru.

Jinak nevim jak vam,ale me vzdy jak na potvoru po koupani malej dlouho vonavej a cistej nevydrzi,bud se pozbrinda mlikem nebo podela do pliny cca do 20 min.po kojeni🙈

ajdamajda
5. bře 2019

My nemůžeme očkovat . Očkovací látky obsahují alergeny . Sama mám reakci . Takže kluci nejsou a malá nebude ... až vymysli jiné složení vakcín....
Takže mám děti úplně bez

ajdamajda
5. bře 2019

@seveneye rotaviru je tolik druhu jako chripky . Ockujes na par kmenu a zrovna můžeš chytit ten který není očkován

skretik
5. bře 2019

Rotaviry a nestovice mi prijdou zbytecny, protoze nejsou nebezpecny a pneumokok jsem myslela,ze ke v te povinne vakcine 🤔

jessulka
5. bře 2019

@smigli
@seveneye Ahoj, rotaviry jsou akorát vyhozené peníze. Verunku jsem tim ockovala a prijem měla stále. Dr. mi rekla, ze hold to byl kmen, ktery nebyl naockovan v té vakcine. Takze ted davat určitě nebudu. Dám povinné a mozna pneumokoka.

jessulka
5. bře 2019

@skretik Tak co nosítko? Das sem fotku? Jak jsi spokojená?

jessulka
5. bře 2019
jessulka
5. bře 2019

Holky, cim mám Terezce namazat ty cerveny flicky? Vůbec nevím, z čeho se ji to dela. Vyzkousely jsme Leniens, Aviril, kokosový olej, Infadolan a prostě po ničem ji to nemizi.

jessulka
5. bře 2019
jessulka
5. bře 2019

Dnes jsme satkovaly, spinkala pres hodinu. Jen kdyz jsem ji pak prebalovala, tak jsem si všimla, jak je hrozně otlacena. Take to vase miminka mají? Posílám foto níže. A ještě dotaz, jake cislo plenek používáte? Terezka uz ma urcute 5kg, zkousela hsem ji dat 2 plinku, na zadečku ji to sedi pekne, ale pak ma mezi nohama hrizne moc te olenky, ma to tam takove zmackane, tak nevim, jestli je to jeste velký. 1 plinky ji sedi líp, ale prijde mi, ze uz ji jsou tak akorát.

jessulka
5. bře 2019
garfa4
5. bře 2019

@jessulka nekde jsem se docetla, ze je dobre to potirat repikovym nebo cernym cajem. Ja potiram cernym a pupinky a flicky ji hezky mizi a zatim se ji ani nastesti nedelaji nove

silwiin
5. bře 2019

@jessulka ja ted pouzivam velikost 0, ale uz je to jen tak tak, 1ky uz taky delaji takovy ten skaredy nepohodlny ohyb. Klrka ma velikost presne neco mezi tim...

Kolik plinek denne cca spotrebujete? Ja mam pocit ze my uplne moc, behem dvou hodin jich pocura treba sest sedm...

jessulka
5. bře 2019

@garfa4 Děkuju, na ten řepík jsem zapomnela,mam ho doma. Myjes ji tím oblicej kolikrát denně? A cerny caj také zabírá, jo? Tak moc děkuji 😊

beruska125
5. bře 2019

Očkováni budu dávat povinné plus proti pneumokokům mají to tak u starsi😉 ale upřímně dost teď uvažují o nestovicich, syn měl dost Ošklivý průběh a v obličeji mu asi zůstanou jizvy, ale měl je až v 7 letech no😳

smigli
autor
5. bře 2019

@jessulka Malej má ty flíčky taky, je to reakce na vnější prostředí, když byly takovou dobu zvyklý na vodu. Potírá se to řepíkem, to jsem používala u prvního syna, ten to měl hodně, Téčko to má jen trochu, tak s tím nic nedělám. Plenky máme dvojky. Ale já používám Bella Happy a to je takové mezičíslo, Myslím, že normální dvojky by mu byly ještě velké.

beruska125
5. bře 2019

@silwiin jako ze za 2 hodiny vyměníš 6-7 plen?😳 když dávám látkové tak měnim podle potřeby před každým kojením nebo když se pokajdi, jednorázové vydrží víc..a mým dětem to nikdy nevadilo ani netrpěly na opruzeniny...

garfa4
5. bře 2019

@jessulka parkrat za den ji to potru tamponkem. Udelam sobe caj, trosku odleju, necham vystydnout a v prubehu dne lehce potiram. Vcera jsem to udelala jen 2x, protoze jsem na to zapomnela a vypada to, ze to stacilo, nove pupinky ani flicky nema

Ja prave repikovy nemam, ale zatim mi prijde, ze i po tom cernem se ji to lepsi

seveneye
5. bře 2019

@jessulka ta je vysmata🤩

Nj diky za zkusenosti,ja mam osobne za sebou setkani s meningokokem,tak toho urcite ockovat budeme.ale o tech rotavirech nic moc nevim takze sbiram info...

smigli
autor
5. bře 2019

@beruska125 Já jsem pro to očkování na neštovice, za prvé ze své pohodlnosti, protože by mě nebavilo to potírat, já jich jako malá měla snad 700, říkala máma. A za druhé to fakt funguje, protože starší syn byl v kontaktu se sestřenkou dva dny před jejím výsevem a on nic nechytil. Ale zas jsem slyšela, že to očkování není tak účinné jako to prodělat, tzn., že by to mohl chytit v pozdějším věku. Což kort u kluka je nebezpečnější. Takže teď nevím..

Strana