icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
11. bře 2019

@val333 Ja jefu na kontrolubzitra a Terezka jede se mnou.
@basice Nooo výborný, mléčné výrobky jako treba jogurt, maslo, mleko, syry bez toho nedokazu fungovat 😣 Uvidim co rekne dr. ve středu. A z ceho ta moučnivka je?

jednaholkaa
11. bře 2019

@renulkka Tak nase vecerni chvilka rvani zase zacala..bylo to o nervy, trosku jsem si to pogooglila a nasla, nejakou Karpovu metodu.. doporucuje pevne zavinuti, bily sum atd. Pustili jsme zvuk oceanu, v tu chvili uplne jak kdyz tomu diteti da nekdo uspavacku byla okamzite ticho a behem minuty spala. Normalni zazrak!

beruska125
11. bře 2019

@val333 já jsem hlídání měla ale teď si říkám ze bych i malou vzala s sebou😉 tady na gyn se na objednání opravdu nečeká a sestřička určitě na chvilku zvládne pohlídat🙂

smigli
autor
11. bře 2019

Tak uz cekame na pohotovosti. Tak jsem zvedava, co z toho bude..

jessulka
11. bře 2019

@smigli Drzim palečky at to zvládnete co nejlépe.

smigli
autor
12. bře 2019

Jsme zpatky doma, davat Paralen a Nurofen. Na nic neprisli.. :-/

val333
12. bře 2019

@basice
@smigli
@skretik super, děkuji 😉

misak48
12. bře 2019

@jednaholkaa ten chlap je génius. Četla jsem už v těhotenství tu jeho knížku "Nejšťastnější miminko v okolí" a to co tam píše fakt funguje... Já teda nezavinuju, ale "zuřivé klepání" zároveň se syčením a držením rukou (místo toho zavinutí) uklidní naší malou spolehlivě vzdycky....

jessulka
12. bře 2019

@misak48 Zuřivé klepání? Jejda, co to má být?

jessulka
12. bře 2019

Taky pouštím zvuky oceánu a nebo zvuky z pralesa. Sama bych u toho usnula.

ajdamajda
12. bře 2019

Tak u nás večer a noc skvělá . A proč? Kluci usnuli dříve a neprudili. Nerušili Ágnes při uspavani . Spala cely den i noc jen s přestávkami na kojení . Byla úžasná .

ajdamajda
12. bře 2019

@jessulka jak píše basice - cukr vadí dost a mléčné - tím se kvasinka živí

ajdamajda
12. bře 2019

@jessulka jinak používám toto a místo ubrousku - látku a vodu - vždy teplou

val333
12. bře 2019

Tak u nás od 3 hodin opět horor 😰😰 nezabralo nic... Kroutil se jak had, zkoušela jsem masaz a vše možné, aby se vyprdel ale nic nezabralo....

seveneye
12. bře 2019

Dobre rano devcata.tak my dnes spali dobre,neverim ze by tak rychle zabralo to vysazeny mliko ve strave...kazdopadne vecer si mladej slusne poprdel,dal zkousime odbrkavat no a jednu chvili byl od prsa tak tuhej,ze si sel po krmeni rovnou lehnout..jsem zvedava co bude dal,jestli nedospava ty priserne dny pred...

Co marodi procitam to tu zbezne,ale koukam,ze opet nejake komplikace typu kasel,teploty atd.?venku zase solidne prituhlo,tak nevim co s kocarem,ale chtela bych vyrazit odpo alespon na chvilku.

seveneye
12. bře 2019

@jednaholkaa mame sumiciho medvidka,ale zatim na nas teda vubec nezabira.myslis,ze ten zvuk oceanu muze byt lepsi?prosim pripadne o odkaz,vyzkousela bych...

seveneye
12. bře 2019

@ajdamajda ajdi prosim co na chleba pokud ted teda nejim maslo,tvaroh,zerve atd?pomyslela jsem na neco typu patifu,ale soja je vlastne taky alergen jako prase..

ajdamajda
12. bře 2019

@seveneye nemaslo ... či Alsan rosltlinne maslo . V DM drogerií mají dobre pomazánky na chleba ale obsahují luštěniny. Tak to chce risknout ... mě u prcka tohle nevadilo . Jinak jedu nemaslo a šunku . Nebo marmeláda se dá ... jedu kokosový jogurt či mandlovy nejogurt .
Koukni na produkty SENSE coco - mají nové jogurty ciste z kokosoveho mléka . Nebo kokosová tapioka v tescu - jogurt - tapiokove perly v kokosovem mleku. Moc dobrý

ajdamajda
12. bře 2019

@seveneye můžeš jinak pastiky - třeba majka atd

ajdamajda
12. bře 2019
jenssy
12. bře 2019

Dobre rano, holky 😉 tak my jsme spinkani relativne ustalili, malej se koji v pul 10 vecer a pak se vzbudi 2x na krmeni v noci, cely proces vcetne uspavani trva vzdy cca hodinu, ale da se to 😉 akorat holt manzel spi v tydnu v obyvaku, abychom ho nebudili, vstava v 5:15 do prace...jinak ja doufam, ze snad nakonec moucnivku nemame, aspon uz mi to tak nepripada 😉 jedine, co me trapi, je ta loupajici se hlavicka ☹ je to videt prave hlavne, kdyz to vycesavame, ale je to asi jen kuzicka, snad ne seborea ☹
Jak casto chodite ven s kocarkem, holky 😉? Ja tedy chodim fakt za kazdeho pocasi (uz jsme byli nekolikrat i v desti, vcera i v chumelenici), pokud neni -5 a vic stupnu pod nulou 😉 tak nam to bylo doporucovano. Chodim 2x denne, odpoledne uz i s manzelem vzdy na 1,5-2 hodiny 😉

andelka
12. bře 2019

@jenssy můj muž též vstává brzy,4:45, ale zatím odolává s spí s námi. Malej to střídá, dnešní noc byla dobrá,2x jsem nakojila, dala rihnout a položila a spali jsme. S kočárkem moc nechodím. Když fouká tak vůbec, malého to budí. A odpoledne jsem s klukama, mají kroužky, úkoly,takže max jdu s kočárkem do školy a domů. Se staršími jsem chodila 2x denně na několik hodin.

andelka
12. bře 2019

@val333 u nás běžně chodí maminky s dětmi. A já půjdu též s malým, nemám hlídání.

renulkka
12. bře 2019

Holky, včera jsem začala s biogaia kapkama, tak jsem zvědavá 🙂 Je pravda, že teď ráno Jindřiška prděla sama bez masáže, tak doufám, že do těch dvou týdnů se objeví změna a bříško ji tak trápit tolik nebude 🤔Jinak dneska u nás noc super... 😍 Malá usla po 8 večer,kojila jsem po 11, pak pomale ve 4 ráno a teď v 8 😊

ajdamajda
12. bře 2019

Holky malá anketa při všechny - kolik mají vaše děti (tyden , cca vaha ) a velikost ?? Mě malá roste rychle 😂 počítám ze bude mít 4 kila - 4.tyden dnes přesně a okolo těch 54cm ale nemerila jsem ji a dětská na Ko taky ne

zuzekk
12. bře 2019

Naše mládě v noci moc neřve, ale neustále se švidlí - vzdychá, mrská rukama, hlavou, pak otevře oči a je to v pytli úplně . Zavinutí pomáhá max. na usnutí, no a vstavame tak treba co hodinu , dlouze usíná a za chvili znovu. Dneska švidlení hlidal manžel, jen jsem 2x nakojila a jinak se krásně vyspala. A vzápětí na 3 noci (a dny) odjel...

bombat
12. bře 2019

@ajdamajda Štěpánek měl v neděli o půlnoci čtyři týdny, v pondělí ráno jsem ho vážila a měl 5250g (porodní váha 3990g). Takže přibral kilo a čtvrt.

A už není novorozenec (do 28. dne) ale kojenec. Nosí velikosti 56 (bodíčka) a 62 (dupačky a overaly).

bombat
12. bře 2019

@ajdamajda Připomeň kolik měla Agnes po porodu? Měla pod tři nebo přes tři kila?
Četla jsem, že kojené děti obvykle v prvních týdnech přibírají 150 - 250 gramů. Mě teda přibíral průměrně něco přes 300 gramů týdně.

zuzekk
12. bře 2019

@jenssy chodíme zatim denně,ale neberu to nijak dogmaticky. Jak se mi chce. A zatim se mi chce 😁 ale treba zrovna včera byl malý v kočárku na zahradě a já tam konečně olamala suchý z podzimu. Ne vše, nevyhovovalo mu, že nejede... ale akorát jsme se strefili do diry mezi chumelenicema.
Jindy vzala kočárek na vycházku návštěva a já spala nebo jela po nákupech.

misak48
12. bře 2019
Strana