Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Teda holky, jak vás tak čtu, tak Domík je zlatý dítě . Za ty 3týdny co má tak plakal dohromady max.15min. ... Včera zvládl koukat hodinu a půl, což je rekord..jinak se nají a spí. Hezky kadí i prdí.
Ale všechno hezké jednou skončí :D čekám to s příchodem zoubků .
Snad to u vás všech bude co nevidět taky dobré 😉 ❤
@andelka @jenssy Můj manžel vstává denně normálně v 4:30, teď kvůli malému dokonce ve 4:00. V kanceláři začíná sice až v 7:00 ale chodí se psem, dělá snídani dětem, veze je na autobus atd. Vstává na budík ještě taky v 1:00, jde malého vysadit a přebalit, pak mi ho přinese na kojení a čeká až ho dokojím, aby ho dal odříhnout. Pak ho zabalí do deky a všichni zase spíme. Celé to trvá 20 až 30 minut. Je mi až blbý, že to dělá on, když k tomu chodí do práce, ale on hned usne, já když se v noci rozbudím, tak nezaberu klidně hodinu, dvě...
@bombat To máš teda doma poklad 🙂
@dominika963852 krásný je. My jsme byli též v novinách 🙂 máme je schované.
Dneska jdeme na 6 týdenní kontrolu, jsem zvědavá. Malej se trápil v sobotu večer a neděli dopoledne,a zas včera večer.. nevím čím to, poprvé jsem podezírala cibuli,ale ze včerejška mě nic nenapadá. Naštěstí v noci už to bylo dobré.
@bombat můj mi takhle pomáhal na začátku. Teď když jezdí do práce,tak se musí vyspat. Bála bych se že nabourá. A taky když je hodně unavený, vrací se mu opar a migrény. Takže já ho honím spát. Přece jen já mám většinou aspoň dopoledne klid. Sice nespím,ale odpočívám. Jako teď,u telky s kafem a pere se mi prádlo a myje nádobí.
@dominika963852 Moc mu to v novinách sluší 😍. Moc Ti přeju hodné miminko, náš Štěpánek je taky hodný, trpělivý. Občas zapláče, hlavně z únavy, to mu pomůžeme usnout a je to. Je to asi i povahou, byla taková moje mladší dcera a je dost mírná dodneška, přestože už je taky na pokraji puberty.
@dominika963852 Mám, já vím.
@andelka Taky mám o něj někdy strach, že málo spí, ale chodíme teď spát alespoň pravidelně a dřív, co se malý narodil. Já moc klidu ani dopoledne nemám a manžel to ví. Taky mám dost chronických zdravotních problémů, astma, křečové žíly, srdeční arytmie, všechno mě to víc zlobí, když se nevyspím. Tak se snažím alespoň hodně dobře plnit ty denní povinnosti v domácnosti a s dětmi.
@ajdamajda Adrianka měla na šestitýdenní kontrole minulý týden 4,43 kg a 53 cm (porodní 3,38 kg a 48 cm).
@dominika963852 naše malá je taky milionová 🙂 nebrečí v podstatě vůbec a když náhodou večer jo, protože nemůže zabrat, tak s ní zatresu a to jí uklidní. Na kojení se místo pláče hlásí mlaskáním a kopkanim. Takže i spime normálně s manželem v posteli, protože ho nemá co budit 🙂
@misak48 My taky spíme s manželem v ložnici spolu..naštěstí. :D
@dominika963852 Ani Já si nemůžu stěžovat Stelinka je moc hodná vstane chvíli je vzhůru většinou se směje si povidame si a pak spinka ,Já stíhám uklidit,na vařit odpoledne jedeme ven a pak je vzhůru tak 2 hodky do koupání a jede spinkat.Manžel je s námi někdy vůbec malou neslyší ona se jen napapa,prebali a spinká...bříško nás zatím trápí minimalne,dáváme espumisan😊
@ajdamajda my máme zítra 3 týdny , minulý týden jsme mneli 3590g s porodnice 3000g a 48 mnela a tedy 51cm
@michaelarei No paráda 🙂 . Já dávám taky espumisan 😉
Na poslednim prevazeni v 3 tydnech a 4 dnech mel malej 3.7kg.porodni vaha 2.89kg,a mame min o 4 cm vice,ale naposled nas mudr.uz nemeril.
Holky a co ty pleny,my jsme porad na dm babylove vel.1,jsou az do 5kg a porad nam asi sedi lepe nez 2.
@misak48 Tak takhle přesně děti uspávám, akorát jsem nevěděla, že se tomu nějak říká, že je to nějaká metoda ☺. Je to docela fajn si to takhle teoreticky přečíst. Já ještě kromě drobných rychlých třasavých pohybů pod hlavičkou (levé předloktí) poplácávám pravou rukou mezi nožičkama s menší frekvencí a větší silou zadeček. Tohle fakt funguje perfektně, akorát tím, že to dělám tak nějak automaticky a intuitivně, tak mě to nikdy nenapadlo napsat to holkám, když se tu ptaly. Nepomohlo by to @seveneye (jak se píše?)?
My jsme teď ve 3 týdnech měli 3550g a 53 cm.Porodní váha byla 3120 a při odchodu z porodnice vážila 3050g a měřila 49 cm. Přibirame cca 200 g za týden, ale všechny děti přibirali tak nějak pomalu (asi mám odtučněne mléko 😁) a doteď to není žádná sláva. Syn i dcera jsou hubení.
@dominika963852 Naše první dvě taky nebyly vnovinách až teď třetí ano 😂 A rovnou ve dvou 😍 taky je máme schovaný 😀
@ajdamajda Tak jestli má Agnes 4 kila, tak přibírá asi jako Štěpánek, ten taky po porodu zhubnul asi 200g, takže počítáno i s tím nabral za ty čtyři týdny skoro kilo a půl. Ale kluci rostou víc normálně. Asi máš solidní mlíko při tom tandemovém kojení 😀. Až budeš vědět váhu, tak určitě napiš. A taky pošli fotku.

@jessulka sakra nahrálo se to obráceně. Takže poslední fotka je první stránka, pak to na sebe navazuje. Vyfotila jsem to přímo z té knížky, abych to nepopsala špatně 🙂