icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
12. bře 2019

@dominika963852 tak se hlásíme z kontroly. Fanda má 4890g ( porodní 3320) a 54 cm ( porodní 49) takže pěkný. Trochu ho trápí pupíček. To už od porodnice. Tak uvidíme co dál. Ale jinak samá chvála 🙂

@bombat takže teto kuk,tady je mi přesně 6 týdnů, míry jsou psané výše 🙂

ajdamajda
12. bře 2019

Ty holky jsou nakažlivé.. zjistila jsem ale ze mám málo obleceni - podcenila jsem to ze ji staci par , protože když se poblinka či posere tak skoro nic nemá . Taky mám dost veci které jsou zatím naprd protože ji padají (široké teplacky v pase atd ) jak u ji nepoužívám ty latkovky tak co měl maly s látkou , ji padá .

ajdamajda
12. bře 2019

Tady má par veci do 3 měsíců a pak 3-6 měsíců , vesměs toho moc není , tak něco ještě malinko dokupuju . Průběžně shanim 74 na léto .

ajdamajda
12. bře 2019

Tady má už větší . Převážně pak 6-8-12 m

jenssy
12. bře 2019

@bombat tak jsem jen tak na zkoušku zkusila 2x vysadit po probuzení a malej se pokaždé krásně vykakal 😉 nečůrá, ale z kakání mám radost 😉

dominika963852
12. bře 2019

@andelka No to je bobík krásnej 😍 Tak to je super, že dr jen chválila, tak to má být 😉

dominika963852
12. bře 2019

@skretik Já biogaiu nedávám. Jen espumisan (extra pravidelnost nedodržuji 😅 ) a probiotika od Biopronu dávám pro lepší pocit, ale teprve pár dnů.

ajdamajda
12. bře 2019

Takhle je nejspokojenější

andelka
12. bře 2019

@ajdamajda užíváš si tu holčičku po klucích co?🙂

ajdamajda
12. bře 2019

@andelka no strasne. Kluky si užívám taky ale tohle je jiný 😀 mě by zajímala jistota 4. Dítka jako holky ...

val333
12. bře 2019

Tak my se dnes trmaceli na kontrolu kyčlí a oni dnes výjimečně neordinovali 😤 jinak my už se taky smejeme, ale zatím se mi to nepodařilo zachytit na foťák 😀 jen ve spaní...

val333
12. bře 2019
beruska125
12. bře 2019

@jenssy malá pije taky jen tak 10 minut spis častěji a měla v necelých 5 týdnech 4,590g😳 (porodní 3550) takže ji to určitě staci😉😅

andelka
12. bře 2019

@ajdamajda já to měla kluk,kluk, holka, kluk. Další pokus už nebude. Tři kluci jsou ale príma.

michaelarei
Autor odpověď smazal
basice
12. bře 2019

Dnes jsme objevila malé v plince krvavé hleny. Takže hned jsem volala doktorovi, zda to nemůže být reakce na ATB, které bereme nebo třeba na kapičky na kašel. Tak říkal, že by to nemělo být po lécích a že jí mám pozorovat a kdyby se to opakovalo, tak mám zavolat. Nemáte s tím někdo zkušenost? Někde jsem četla, že to může být i alergie na kravské mléko. No mám pocit, že teď jsme u doktora jako doma nebo to řešíme po telefonu.

skretik
12. bře 2019

@basice neteri se takhle projevila alergie na kravske mleko. Nejdriv velke koliky a pak krev ve stolici

basice
12. bře 2019

@skretik právě se toho také obávám 😣. Malá tedy na velké bolení bříška netrpí, ale kadi snad po každém kojení. Jinak starší dcera měla také alergii na kravské mléko, ale naštěstí kolem 3.let vymizela. No a syn také trochu reagoval na mléko při zavádění příkrmů, kdy se mu zhorsil ekzém. Takže s bezmlecnou dietou mám zkušenosti i když se mě do ní zrovna moc dvakrát nechce 😒

ajdamajda
12. bře 2019

@basice u nás ABKM

basice
12. bře 2019

@ajdamajda myslela jsem si to, když jsem pak počítala diskuze. Přitom těch mléčných výrobků moc nejím, maximálně občas jogurt, ale denně nějaký ten sýr. Tak asi budu muset začít s dietou 😣

skretik
12. bře 2019

@basice to Ti nezavidim 🙈,snad to pomuze a bude to dobry

bombat
12. bře 2019

@skretik Já nedávám (Biogaiu) ani nic podobného, sama také nic neberu. Já místo toho vysazuju 😉.

basice
12. bře 2019

@skretik už jsme jí držela u dcery, pak také pár měsíců u syna, takže vím co už jist a tak a naštěstí těch výrobků a možnosti je čím dál víc než před 11 lety u dcery.

ajdamajda
12. bře 2019

@basice asi jo - zvláštní je ze u vás to zmizelo... kluci je pravda , snesou bezlaktozove výrobky ale klasiku ne . Po tom mají brisko a srajdu a kožní problémy

renulkka
12. bře 2019

Holky, tak kontrola ani ne ve 3týdnech (3 týdny nám budou ve čtvrtek) 🙂 Jindřiška měří 55cm (porodní 50cm) a váží 3840 gramů (porodní 3500g) 🙂 Z porodnice jsme šly s 3370gramy 🙂 Tak malá přibrala za dva týdny skoro půl kila 😍 Jinak má pochvalu, že krásně pozoruje a vnímá okolí 🙂 A krásně paseme koníky 😊

zuzekk
12. bře 2019

@bombat sunar. to je to, po čem Vendelín nabírá, s kojením je to ořád boj. Jako už výrazně lepší, pomohla laktační poradkyně, nahřívání, a i pomoc rodiny. Ale stále nakojíme tak max. 2/3 z toho co potřebuje.

zuzekk
12. bře 2019

@bombat foto pošlu raději do soukromé skupiny, když už ji máme....

zuzekk
12. bře 2019

tak dneska jsme poprvé sami doma, tatínek se nám vrátí až ve čtvrtek v noci...příbuzní už mají prakticky vyčerpanou dovolenou, tedy boj začíná na ostro! držte nám palce. Bobeček je poslední dobou trochu plačtivý, respektive jakmile se mu něco nezdá, okamžitě ječí jak tur. Ať už chce na kbelík, jíst nebo mu vypadl dudlík. Na ten si mimochodem o víkendu děsně navykl, nedá bez něj ránu.
Nemůžu teď honem najít kdo se ptal na kapičky - my nedáváme nic. máme tu espumisan v záloze, ale zatím nebyl potřeba, ani preventivně mu nic necpeme. Možná ho bříško chvilkami zabolí, ale žádné koliky či urputné bolení. Prdí jak dělostřelectvo při vítání císaře, kaká jednou za dva dny..

basice
12. bře 2019

@ajdamajda jj, zmizelo i dle krevních testu ale zase se objevila ta celiakie. Teď měla Nicolka další stolici a opět s hlenem a krví a ještě do zelena 😒.

ajdamajda
12. bře 2019

@basice na ty krevní testy u děti nedám ... nám říkala lékařka na gastru ze je to neprůkazne. Ze navíc něco jiného je alergie která se dá nějak prokázat a něco jiného pak intolerance která muže byt skryta a střevo se ničit - autoimunita a napadat telo - postupně se rozvíjet v nějaké další problémy , záněty (zanet střeva viz celiakie) . Někdy dokonce telo dokáže s tímto žít bez příznaků což je nejhorší . Ale rozvíjí se třeba pak problémy ať už časté nemoci nebo u některých lidi rakovina střeva či žaludku atd .
Nebo třeba ten Crohn či jiné idiopaticke střevní onemocneni

Strana