icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

renulkka
5. srp 2018

@basice Takže to nakonec nebyl screening? 🙂 My jsme se tu divily, že by to bylo celkem brzy :D Ale do 13. to uteče 🙂 Já jdu až 16. :( Dnes jsem 12+2, už se nemůžu dočkat až toho prcka uvidím 😍 Jak jsem byla na ty pohotovosti, tak mi miminko primář ani neukázal, měl obrazovku furt k sobě, akorát manžel prcka viděl, jak stál jinde :D Ale už jen týden a dočkáme se 🙂 Tak držím palce! 🍀

hansa19
5. srp 2018

Ahoj, tak nam screening posunul termín ze 14.2. na 9.2., nikdo nic neříkal o tom, že by bylo něco špatně, rizika nízká, tak se s radostí přidávám do diskuze 🙂

ajdamajda
5. srp 2018

Moc na termín porodu nespolehejte. Do 42+0 je to naprosto fyziologicke tehotenstvi takze az pote se prenasi. Ten datum v prukazce proste smerodatny neni.

jessulka
5. srp 2018

Ahoj holky, také u vás v noci sprchlo? To bylo tak příjemné. A uz je zase prádelna, ach jo. Zítra jedu na kontrolu ke svému Dr., tak možná zase uvidim miminko. Těším se 😍

jessulka
5. srp 2018

@ajdamajda To je fakt, člověk nikdy neví, kdy to přijde. Ja měla u dcery termín 5.11. a vykoukla na svět uz 22.10., protože byla koncem pánevním a musela jsem na císaře. Alespoň u toho císaře člověk ví, kdy to přijde, ale jestli teď na císaře nepůjdu, tak budu pěkně nervózní.

vilmic
5. srp 2018

@jessulka Ne vždy u CS člověk ví. Já ho měla naplánovanej na14.9. a malej se narodil 2.9..

dmiska
5. srp 2018

Já mám termín na začátku března, ale občas nakouknu i sem, protože kdoví, kdy se nakonec narodí, že 🙂
Jsem tedy teprve v 10. týdnu, ale břicho už rozhodně neutajim 🙂 v prvním těhotenství jsem měla stejne až tak mezi 16.-18. týdnem

frndafrrr
5. srp 2018

Já se nemůžu dočkat kontroly v úterý, hlavně na to jak mi na screeningu upravili termín, zapomněla jsem se zeptat a výsledky posílají rovnou k dr., takže mi je teprve dá, u obou dětí mi ho upravili přesně o 3 dny dříve, mám echt pravidelný cyklus i v 6 nedělí jsem měla MS přesně po 31.dnechod porodu, ale tentokrát jsem brala antiko, takže MS upravenou pauzou, tak v tom mám hokej. Doufám, že se to neposune dál než na toho 1.2. A v půlce ledna půjdem nato.

tynazezu
5. srp 2018

Tak my jsme ve 12.tt a bříško už taky vidět...🙂

michaelarei
5. srp 2018

@jessulka u nás sprchlo pořadne v noci se ochladilo a ráno zas lilo do te 9 te ...ted už slunečno. ..Taky mám zítra kontrolu v 8 už se těším na prcka po 3 týdnech.

frndafrrr
5. srp 2018

@jessulka
@michaelarei Tak to závist holky, tady Sahara, ještě jsem se nechala ukecat a smazila jim v tom vedru palačinky, tím pádem se ošulila chlebem, protože to nesnáším. 😂Ale aspoň mi zbyla šlehačka do kafe, tak si dávám do nosu.
Zítra dobře pořiďte.

ajdamajda
5. srp 2018

Jo u cisare clovek vi. Ja mela prvni cisar prave. Ale pak uz jsem nechtela takze VBAC bylo dobre protoze ted muzu zase rodit vaginalne. Ale je to asi kus od kusu. Ja nemela cisare kvuli nejakemu problemu mimca nebo tlaku atd. Ale jen protoze ocni mi to vymluvila ze jestli jako chci byt slepa, at si poslouzim. No a dioptrie se mi beztak zvysily i po sekci, takze pak uz jsem nejen sekce litovala ale taky se vyprdla na to co za zastrasovani kazdy pouzije. :/

michaelarei
5. srp 2018

@frndafrrr mňam palačinky asi taky udělám dostala sem chut😊 tak ať si fajnee pomlsas to nám ted třeba. ..

billie_jean
5. srp 2018

@ajdamajda to jako kdyz bys rodila normalne, tak oslepnes??? To slysim prvne.

smigli
autor
5. srp 2018

@ajdamajda Mám pět dioptrií a rodila jsem normálně.. Nikdo se mi o ničem nezmínil.

ajdamajda
5. srp 2018

Ja prave taky mela nejak 5 a ted mam 7.
Jakoze vadi tlaceni na poskozeni sitnice nebo co -_- - muze se odchlipnout. Samozrejme zapomnela dodat ze je spatne rizene tlaceni a tim zvysujici se tlak plus blba poloha pro porod kdy se v hlave a ocich ten tlak zvysuje vice. Pri druhem porodu - ten vaginalni - jsem tlacila jen kdyz jsem mela nutkani a ne jak na me hulakal personal.
Ted se chystam na hypnoporod a chtela bych aby se proste miminko posouvalo samo a gravitaci bylo pritahovano ven - bud ve drepu nebo klece a doufam, ze ve vode. Mam obavy z toho ze mi praskne zbytecny nastrih. Predpokladam zase male miminko do 3kg

vilmic
5. srp 2018

@billie_jean Já mám sekci taky z důvodu oční vady. Ale já mám siltnicový onemocnění a nic riskovat nebudu. Dioptrií mám 6, ale o tom to opravdu neni.

andelka
5. srp 2018

@ajdamajda já jsem se též bála,z prvního porodu mám nástřih a druhý byl 22 měsíců po prvním. Ale cvičila jsem s epinem a ani škrábnutí, paráda. Teď ho chci taky.

billie_jean
5. srp 2018

@vilmic tyjo, tak to jsem vubec netusila ze je neco takovyho mozny😲

renulkka
5. srp 2018

@billie_jean Kamarádka také má dost dioptrií a nějakou oční vadu... A při porodu ji nenechali tlačit pouze prodýchávat a miminko se narodilo "samo" 🙂

basice
5. srp 2018

@renulkka ano, nebyl to ještě screening,ale už jen týden a dočkám se.Tak ať ti to dobře dopadne 😘

jednaholkaa
5. srp 2018

13tt, a me se zda, ze mam na brise zase roh 🙂

jessulka
5. srp 2018

Ahoj holky, koukala jsem, že tu jsou zase nově příchozí nastávající maminky. My, co už se nějaký ten měsíc známe a sdílíme spolu skoro vše, už o sobě víme všelicos, ale když už se k nám rozhodne nějaká nová maminka vstoupit, uvítala bych např. když by nám svůj příchod slušně oznámila a třeba něco o sobě napsala. Díky za pochopení nově příchozím, ale trochu se už ve vas ztrácím.

jessulka
5. srp 2018

@michaelarei Budu na tebe zítra myslet, já jdu az v půl páté. Tak to budes koukat, jak miminko po 3 týdnech povyrostlo. Držím palce, ať je vše v pořádku. U nás bylo i dnes pod mraky, honilo se to na déšť, ale nesprchlo. Bylo ale příjemně. Dokonce jsem usnula na zahradě na lehátku na dvě hodinky. Dnes se bude také dobře spát, je chladněji.

jessulka
5. srp 2018

Ty vaše pidipupiky 😁 Muj M před chvílí dorazil z práce a říká mi "Dobrý večer paní Bubínková". Njn, co nadělám, hlavně, ze uz mi není tak zle, jako pred 14 dny.

misak48
6. srp 2018

@jessulka u nás něco podobného 😀 manžel byl na víkend pryč a když včera večer dorazil, tak mi taky povídal "teda tobě to břicho zase vyskočilo za ty dva dny" 😀 trochu mě to štve, že tak nabývám, ale jestli bude zítra u dr vše v pořádku tak to vem čert 🙂 mě zle není už cca od 10 týdne, ale v sobotu ráno jsem prvně zvracela... No, už si budu pamatovat, že mám brát vitamíny až večer jako do té doby 😀

jessulka
6. srp 2018

@misak48 Mne to taky trochu stve, ze to bricho tak rychle roste. Na druhou stranu si ale říkám, ze si miminko dela prostor a asi se mu tam líbí.

dmiska
6. srp 2018

@jessulka k tem nove příchozím a tomu, že spolu sdilite skoro vše: Tohle je veřejná diskuze a může do ní nahlížet kdokoliv z koníka bez ohledu na to, jestli má nebo nemá termín v únoru. Sdílet zde "skoro vše" není proto úplně rozumné .... Na to jsou lepší termínově skupinky - obsah skupin není vyhkedatelny přes Google + do té termínové to hodí jen tu, která si na profilu výplní termín porodu

jenny888
6. srp 2018

Ahojte holky...teda zavidim vam ty Vase pupiky...ja prvni tehotenstvi, 12+5 a po brisku ani stopy...kdyz teda nepocitam vecerni nafoukle bricho a to vypadam jako bych byla pred porodem... 😃 porad dumam cim to je, jestli spatnou kombinaci jidel..nevim, ale nafoukle bricho jsem vubec nemivala...az posledni tri dny.
Jinak mam jeste jeden dotaz...zamestnavatel dle zakoniku Vam musi umoznit volno kvuli vysetreni. Nikde jsem se ale nedocetla, jestli se to resi dovolenou nebo paragrafem, ci neplacenym dnem ?? Jde o to, ze u nam berou z dovolene 14dni kvuli celozavodni dovolene a par dni kvuli Vanocum a tak uz nemam moc dovolene...diky

misak48
6. srp 2018

@jenny888 já chodím normálně na propustku... V docházce to pak mám vedeno jako "lékař"

Strana