icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jednaholkaa
7. srp 2018

@vilmic 21t, to je teda fakt masakr :/ Tak tomu rozumim.. A ted jeste vlastne dvojcatka 🙂
@renulkka Ty brdo!! Tak to by me teda nenapadlo, tak to musi byt fakt tezky. Jezis.. to je fakt omezujici. Jste dobry, ze to zvladate.
Sakra, koukam, ze muzu byt rada, ze nejsem momentalne nijak omezena..

dominika963852
7. srp 2018

@jessulka Až mi to pak bylo blbí,že jsem tam vlastně byla, ale moje dr je skvělá. Ještě teď se trošku klepu,ale ten klid je nepopsatelný. Musím se přiznat,že jsem si ráno na tom wc i pobrečela.
Děkuji ;) už jsem si dala bábovku na nervy 🙂 .

dominika963852
7. srp 2018

Ještě se mě vlastně dr ptala,jestli to není po styku, nebo námaze. Styk nebyl a námaha jedině s prckem,jinak nic. hlavně,že je vše v pořádku.

jessulka
7. srp 2018

@dominika963852 Ale jdi ty, udělala jsi nejlíp, cos mohla. Já bych letěla taky hned. Akorát, já bych musela jet až 40 km do Prahy ☹ Ale pro ten klid a hlavně pro toho drobečka, jestli se mu něco neděje bych jela až na konec světa. Taky bych brečela. Je to hrozný, když člověk si dovnitř nevidí a vůbec neví, čím by to mohlo být. Tak nožky nahoru a odpočívat a hodně pít 🙂

dominika963852
7. srp 2018

@jessulka Já musela poprosit bráchu,aby mě tam hodil, bydlí kousíček od nás. Manžel je v práci a vzal si s sebou omylem i klíče od auta. Takže auto mi stojí před barákem,ale bez klíčů. Já to mám cca 12km,ale taky bych jela na konec světa,to máš pravdu.
S radostí provedu ;) 🙂 .

jessulka
7. srp 2018

@dominika963852 Tak ještěže byl brácha doma a mohl tě tam odvést. Uffffff.

misak48
7. srp 2018

Holky tak já dneska přijela z poradny pěkně rozladěná. Vůbec mi nedělal UTZ. Což o to, nečekala jsem to, ale už jsem to několikrát četla, že pojišťovna hradí jen 3 UTZ za těhotenství, takže někteří je nedělají pokaždé, takže mě to ani nepřekvapilo. Ale naštvaná jsem, protože jsem byla objednaná úplně blbě uprostřed dne, takže z práce celý den volno. A jako že si budu muset 4 hodiny nadelavat kvůli tomu, že mi změřeni tlaku, zvážení a "uvidíme se za měsíc", to ne teda žere... Kdybych aspoň prdolu viděla, tak je mi to jedno... Ale prostě úplně zbytečná návštěva... Říkal mi, že UTZ bude priste. Což mi zas přijde skoro zbytečné, když je to týden před druhým screeningem...

andelka
7. srp 2018

@misak48 no já jsem zvědavá co bude za týden za prohlídku. Byla jsem před týdnem kvůli nemocenské,ale byla i poradna, moč,tlak,jen utz nebyl protože to bylo den po NT screeningu. Teď to bude teda 14 dní po a jdu tam hlavně kvůli papíru na sociálku po 14 dnech pn. Jenže též je to doba kdy minule jsem začala mít problémy ( zt se zjistilo v 18+ ale mimco bylo velké 15+) ,tak bych byla ráda, kdyby aspoň srdíčko zkontroloval. Budu 15+2.

misak48
7. srp 2018

@andelka tak když ho poprosíš s jasným důvodem, tak by to snad neměl být problém 🙂

jessulka
7. srp 2018

@andelka Budu na tebe moc myslet. Určitě bude miminko v pořádku. Já dnes koukla do tabulky a začínám 4. měsíc. Ty bláho, to to letí.
@misak48 Nečerti se, doktor ví co dělá. Já jsem včera tak nějak doufala, že mi ani ultrazvuk neudělá, když jsem ve čtvrtek byla na 1. screeningu. Ale udělal mi ho, aby se prý na toho drobka po třech týdnech podíval. Na další kontrolu jdu až za měsíc. To je pro mne za strašně dlouhou dobu.

andelka
7. srp 2018

@jessulka jj,taky už jsem ve 2 trimestru,dneska 14+2. Letí to dost,zvlášť teď v létě je to pořád něco a čas utíká jak blázen.

@misak48 snad ne. Potom žádný utz není až do 20 tt.

andelka
7. srp 2018

@jessulka teď jsem byla častěji kvůli NT a nemocenské,ale jinak chodím též po 4 týdnech. Takže teď 15+2 a pak 19+2. Mezi tím žádné vyšetření není.

jednaholkaa
7. srp 2018

@misak48 Ja uz si zadny UTZ krome screeningu delat nenecham, po te co jsem si vsechno o tom precetla 🙂 A pekne me stve, ze jsem mela dva zbytecne, jenom proto ze jsem chtela videt mimi.. Bud rada, ze ti ho nedelali.

misak48
7. srp 2018

@jessulka mě ani netrápí, že mi ten UTZ nedělal. Ale že mi tam ta návštěva přišla úplně zbytečná a musela jsem si kvůli tomu vzít volno v práci na celý den... Ještě jsem ve zkusebce, takže nemám nárok na dovolenou, takže ty 4 hodiny co mi neplatí propustka budu muset nadělat... V tehle vedrech je to radost...
@jednaholkaa já budu bohužel muset od 20 týdne chodit na UTZ hodně často. Kvůli cukrovce minimálně dvakrát častěji než je obvyklé. Je potřeba vybrat to menší zlo a to je v tomhle případě častý UTZ než kdyby mimi špatně reagovalo na moje hodnoty glykemie...

frndafrrr
Autor odpověď smazal
frndafrrr
7. srp 2018

Tak se hlásím po kontrole, prcek pěkně řádil, ruka za hlavou, kopáníčko. Dostala jsem výsledky screeningu, termín mi sedí na den, takže zůstává 1.2. a dnes jsem 14+4, další kontrola 17+3, to už se pokusím i vymámit z dr. pohlaví.

@dominika963852 Super, tak jsi v klidu a můžeš se na screening těšit bez obav. 🙂

Holky kdy se budete objednávat na 2.screening?

1nelinka
7. srp 2018

@frndafrrr ja uz se obednala pred 14dny.. ale ja chci do genetu v praze tam je to naslapany tak proto tak brzo..jdu 17.9 tak se moc tesim🙂

andelka
7. srp 2018

@frndafrrr já zatím nevím jak to teď u nás funguje. Vždycky dělal velký utz doktor v ordinaci,nikam se neobjednávalo. Zeptám se na kontrole.

jednaholkaa
7. srp 2018

@misak48 Tak to potom jo, ale kdyz si ho ted nepotrebovala, tak je dobre, ze ti ho nedelali. Chapu, ze vybirat si volno ve zkusebce nastve 🙂
@frndafrrr Ja jdu na prvni screening ve cvrtek k Apolinari a tam se mam pry rovnou objednat i na ten druhy.

jednaholkaa
7. srp 2018

@1nelinka A vy budete cekat s oznamovanim az do toho druheho screeningu? Ja bych chtela idealne pockat do druheho, ale zda se mi to jako docela doba, tak nevim jestli to vydzim. Navic v 16 tt bude mit tchyne narozeniny, koupili jsme ji kabelku, tak by bylo pekny ji do ty kabelky i neco dat, treba fotku miminka :DD ale nevim no, jestli neni lepsi pockat. Bojim se, ze se pak neco po a budu to muset kazdymu rikat.

frndafrrr
7. srp 2018

@jednaholkaa Když se něco pose.. Tak říct to ostatním tě natom bude mrzet nejmíň, navíc to je pak rychlá pošta, kolikrát tě lidi ani nestihnou zahlídniut, když drbou😈... A posr.. se to může vždycky.

jessulka
7. srp 2018

@frndafrrr Jůlůůů prďolka. Gratuluji k úspěšnému screeningu. Já jsem se objednala do Gennetu dnes a dali mi termín 24.9. Předtím jdu ještě na krev 20.8. v 16. týdnu a 3.9. jdu na tu genetickou konzultaci. Včera jsem to probírala s mým Dr. proč na to musím. A on mi říkal, že to mi do žádanky napsal on, že se to prý píše, aby Gennet dostal víc peněz od pojišťovny. Že si prý takto vzájemně pomáhají. Tak mu říkám: "Hmmm pěkný, ale mne tu naftu nikdo neproplatí, že si půjdu jenom pokecat". Tak se smál a říkal, ať si to jdu poslechnout, že se zase dozvím něco z jiného oboru a bude to určitě zajímavé. A když by prý paní doktorka chtěla, tak si udělá ještě ultrazvuk. Tak to bych prý zase viděla miminko na velké obrazovce a vytiskly by mi velkou fotku. Hmmm, tak to teda půjdu 🙂

jessulka
7. srp 2018

@jednaholkaa Nech udělat ten dort, jako jsem nechávala dělat já. Slzy dojetí zaručeny. Bylo to ohromující. A můžeš k tomu připíchnout na špejli i fotku z ultrazvuku 👍👏

frndafrrr
7. srp 2018

@jessulka Díky, já už mám ho za sebou pár týdnů, ale dostala jsem až teď papír u svého dr., tak to je mazec, že ti ještě řeknou, že ždímou pojišťovnu, každopádně tobě to neublíží a o ten Utz bych si asi teda nadrzáka řekla, ikdyby paní dr. nechtěla. 😂

dominika963852
7. srp 2018

@frndafrrr Děkuji 🙂
A gratuluji, už jsou ty dětičky zase o něco větší, já dnes byla unešená z těch mini prstíků 😃 Vypadá to jako chlapeček 😃 myslím ta tvoje fotka z utz :D ale to klidně může být pepeční šnura.

frndafrrr
7. srp 2018

@dominika963852 Ti koukali i na pohlaví? Tak to byl servis na pohotovosti. To budou kluci parťáci, jestli nebude změna.

dominika963852
7. srp 2018

@frndafrrr Já to pak upravila, jelikož to vyznělo jako že mi řekli pohlaví :D to neřekli,ale rotažený bylo krásně :D

jessulka
7. srp 2018

@dominika963852 To bude spíš pupečník, nebo nožička. Já taky všechny obrázky studuju, jestli tam něco uvidím.

frndafrrr
7. srp 2018

@dominika963852 Jo takhle, no to by se snad doktor ozval, že něco vidí a nedělal drahoty. 😀 Příště už budu dotěrná. 😀

dominika963852
7. srp 2018

@jessulka Já zase četla o nějakým hrbolku :D že když je nahoru tak kuk a dolu holčička, ale určitě to může být cokoliv :D
@frndafrrr To buď :D já se ve čtvrek taky zeptám na férovku :D
Dneska jsem tam nakukovala,když bylo roztažený,ale ta šnůra překážela :D

Strana